- 15 Şubat 2018
- 312
- 2.929
- 63
- 30
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.061
Arada tattirabilirsin canim agzi tek tadi aliyor hani mideye giden bisey yokki:)3 ay 7 günlük ben daha hiçbirşey tattırmadım 4. Ay dolsun öyle başlıysam
Canim adet olmadan spiral takilirmi bilgin vaemi25 haziran daha olmadim
Ayy ne guzel ya hemen olmak boyle olmayinca insan bi tuhaf oluyo hep bi tedirgin halAynı gün doğum yapmışız. Ben 40'ım çıkar çıkmaz regl oldum. Sonrasında da her ay devam etti, şu sıralar 3. reglimi görmem gerekiyor. Ama bünye meselesi, 7 ay sonra olan bir arkadaşım olmuştu.
Aminn insallah canim bizde korunuyruz ama insan korkuyo iste :)Ben 28 mayista dogum yaptm hala adet olmadim emzirdigim için dert etmiyorum.hatta gecen midem bulaniyordu her kahvaltida kusacak kadar kasiklarim da cok agriyor ama korundugumuz icin oyle bi ihtimal dusunmuyorum daha bebisimizi buyutelim biraz Allah dogru zamanda versin
Dayanamadim test yaptim cok sukurr cikmadi Allahim sen koruu zamaninda nasip etsin insalah :)Bende kırkımızın çıktığı gün âdet oldum. 5. Ayımız doldu 6 gün gecikmeli hasta oldum bu ay acaba mı dedim yine
gozun aydin bende 18 haziranda dogum yaptim regl olmadim henuz arkadasim 1 yil olmamistiDayanamadim test yaptim cok sukurr cikmadi Allahim sen koruu zamaninda nasip etsin insalah :)
Aa ayni gün yapmisiz ne güzel :) kisiden kisiye gore degisiyor istegozun aydin bende 18 haziranda dogum yaptim regl olmadim henuz arkadasim 1 yil olmamisti
bizim de öyleydi hatta sleepy ve primaya şikayet yazdım. kızım 5 kilo iken 3 numara beze geçmemi tavsiye ettiler. 2 numara bez 6 kiloya kadar biliyosun . neyse 3e geçince sorunumuz çözüldü. bilmiyorum çocuğunun kilosu ne kadar ama ona dikkat et istersen.Deliriciiim ! Son iki aydır resmen her kaka sonrası kıyafet değişiyoz.hep sırtına çıkıyor.doğduğunda sleepy kullandık iyiydi ama son zamanlarda karnına doğru çişi çıkıyordu bazen değiştik prima aldık o da çok kimyasal kokuyordu ve sırtına kaka sızdırdı.sonra 2 no molfix e geçtik çok iyiydi sonra büyüdük ve 3 no molfix aldık her kaka da sırtına çıkıyordu.bez değiştirmeliydik nette anlamlı bi yorum bulamadım kiminin beğendiğini kimi berbat diyordu
Velhasıl deneme yanılmaya devamdı.markette canbebenin ekstra ön arka bariyer kilit sist.vs yazan bezini aldım bi umut eve gelir gelmez onu bağladım ama birkaç saat sonra ilk bezde hüsrana uğradım .kıyafet yıkamaktan sürekli üst değişmekten helak oldum resmen.lütfen bi tavsiye verin.
biz çarşamba günü yaptırdık. ateş yapmadı ama durup dururken aklına kötü bi anısı gelmiş gibi hüngür hüngür ağladı arada:)) Ağlaması bile çok tatlı yaw . ateşe 38den önce müdahale etmemek gerekiyormuş4. Ay aşısı hafif ateş yaptı bi de huzursuzluk sizde durumlar nasıl ateş 37.4 müdahale etmek istemedim
Aa canım, formu doldurmadan nasıl para yattı ki? Doldurmuşsundur.. Bizde yeni doldurduk, bir ay sonra para yatar dediler.. O zaman bordro da var mı yazarım sana inşallahBenim 2. Çocuk,bordroda 1 görünüyor.aile bildiri. Formu düzenleyip verirseniz çocuk sayısı görünebilir çocuk yardımı vs için.ben bildirimde bulunmadım henüz işe dönüş yaptığımda hAlledicem sanırım 2 yıl sonra.ama ptt den doğum ücreti aldım 400 tl 2.çocuk için.süt parası memura yok diye biliyorum ayrıca.eğer araştırıp net bilgi alırsanız paylaşırsanız sevinirim.sevgiler
Aynen canım aynı şeyleri yaşıyoruz.. Çocukla üst üsteyiz resmen ya..Ben de yalnizim artk ne gece ne gunduz uykusu var.dedigin gibi tek gogsum benim de nerdeyse bitecek otekiyle idare ediyorum.acaba doymuyorlar da ondan mi aglayip duruyorlar dicem ama hep boyleydi mama verirken de hatta daha fenaydi gaz sorunu.artik bi an once duzene girse su uykularikendimi hayal dunyasinda gbi hissediyorum
Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüğünden başvuru yapıyorsun canım.. İki dk.. Doğum yazısı ve kimlik kartları olsun yanında.. Eşinde yapar sende.. 2. Çocuk için 400 tl yatar.. Hiç süt parası almadıysan onu da alabilirsin..kizlar ben calismiyorum. ev hanimiyim
ikinci oglumya benim simdi benim bu dogum ucretiyle alakali hic bilgim yok ben almadim basvuru falan nasil oluyor.esim beceremedi galba ben hallediyim. bilen warsa bana cewap werebilir mi lutfen
Ben çok korkuyorum bırakmaya.. İnşallah bizde kolay atlatırız bu bırakma zamanlarını..Canım biberon almıyordu oğlum ,aventin biberonu vardi. Kaşıkla veriyordu annem bir iki hafta sonra alıştı. Israrla verdi annem,inşallah sizinki de alisir.
Mama vermiyorum canım, sagip bırakıyorum zaten öğlene kadar gidiyorum ders programını öyle ayarladım,süt izninden dolayı.ilk hafta zordu ama şimdi düzen oturttular. Yine de çok küçük daha , biraz büyükken bıraksam daha iyi olurdu
Aynen ben de kalacam, saçlarım baya açılmaya başladı bile. Stres yaptıkça dökülür diyorlar ,döküldükce stres yapıyorum. Tam bı kısır döngü
Bizimde üç buçuk aylık canım.. Gün boyu uyumayınca bazen akşam yedi gibi uyuyor.. O uyku benim korkum resmen.. 3 saat yatıyor, saat ondan sonra uyku imkansız oluyor.. Eee bende yedi de yatamıyorum.. Uykusuz kalıyorum.. Düzen nasıl olacak bilemiyorum ..Kızlar 3aylik bebekleri olanlar bebisler gündüz son uykusuna kaçta yatıyor ben bir duzen oturtamadim.onceden hep 9.30da uyurdu bir haftadır falan 21.30 ve sonrasına kayıyor.cunku son uyku bazen 18.30 bazen 18 e kalıyor.acaba gündüz son uykusunu daha mı erken bitirmek lazım.memede uyuyor ve ben pert oluyorum uyuyana dek.uyku eğitimi veemeyi dusunuyorum
Bende de durum aynı canım.. Yalnız iki gündür bebek arabasının ana kucağına yatırıyorum.. Kımıldayamıyor içinde.. Orada sallamak ayakta sallamaktan daha iyi hem.. Bi 40-45 dk yattı.. Hoş biraz önce 5-10 dk anca uyudu..Merhaba herkese uzun zamandır foruma gelmemiştim ama öyle çaresizim ki kızlar anlatamam 3.5 aylık kuzum var. Ve uykusu geldiğinde çok çok ağlıyor sakinleşmiyor hiç. Bir sürü uyku eğitimi videosu izledim seminerlere katıldım. Uyku üzerine lisans tezim var daha neler neler ama bebeğimi ağlatmadan uyutabileceğim bir yöntem bulamadım. Sürekli ağlayan huzursuz bir bebek.Şşş pat yöntemiyle uyutuyordum onda da çok ağlıyordu. Kucağımda salladım onda da ağlıyor. Emzirerek uyuyordu onu da bozdu. Çarşafta sallayalım dedik olmadı. Bi ayağımda sallamadım ona da alıştırma diyorlar. İnanın o kadar çok ağlıyorum ki o ağlıyor diye. Uyku eğitimi için de çok erken anne bebek bağımız oluşmayacak diye endişeleniyorum. Dün geceden beri bırakıyorum yatağına ağlayarak uyuyor. Çünkü napsam da ağlıyor . Ne olur bir akıl verin yada benim durumumda birileri var mı . Delirmek üzereyim çünkü
Öyle imiş canım uykuları.. 3-4 aylık bebeklerin gündüz uykuları 4-4.5 saatmiş.. Bunu da iki parça ya da 4 parça halinde uyurlarmış..Kızlar benim kızım 28inde 3. Ayını doldurdu. 1,5 saat uyanık kalıyor 30-45dakika uyuyor. Normal mi sizin nasıl? 4. Ayda uykuları uzuyor mu?
Aynen.. Bizimkinin gazı fazla.. Göğsümde iken ıkınıyor.. Kafasını çeviriyor.. Tabi memeyi bırakmıyor.. Kopartacak sanıyorum.. Dişler çıkarsa ne olur bilemiyorum.. Neden uyumuyorlar acaba.. Ben yoruyorum, yürütüyorum filan.. Çok ilginç cidden..Allahımmm ne olur bir cevap verin. Buralar sessiz sakin de artık çok darlandım. Kız bensiz uyku uyumuyor. Gerci uyudugu da maksimum 20 dk falan. Emerek uyuyayim, kucaktan inmeyeyim diyor. Emiyor gözü kapalı uyuduğunu düşünüyorum. Sonra yerine koyunca hemen gözünü açıp ağlıyor. Yani emeyim kucakta uyuyayim diyor. Yerinde güzelce uyusa bende dinlensem, işimi yapsamahhh ah. Resmen rehin aliyor. Pış pis yapınca da kabul etmiyor. Emzik almiyor resmen küçücük gtuyle beni oynatiyor Allahım yaa keşke bir çözümü olsa... Göğsümü de artik isirmaya basladi. Bir de o başladı
Valla canım ağlayınca direk yaş akıyor gözlerinden.. Öksürüğe boğuluyor.. Yüzü kıpkırmızı oluyor.. Doğduğundan beri böyle.. Anlamadım bende..Kızlar her ağladığında almayin
Onlar okadar akıllı ki ağlayarak yaptırıyor
Bazen göz teması bile kurmayın
İşlerinizi az az yapın yoksa yipranirsiniz
Bizimkinin problemi gaz canım yaa.. Birde bazen aşırı sıvı kaka yapıyor.. Her kakası gürültülü ve mukuslu.. Arada kan oluyor.. Alerjiden randevu aldım bakalım.. Ne olacak..Ben önceleri gündüz uyudu ben de yatayım diye çok denedim ama artık akıllandım hiç girmiyorum o topa. 20 dk lık uyusan nolcak. Daha çok moralim ve sinirlerim bozuluyor. Yetmiyormuş gibi bir de hasta ettim çocuğu. Öksürük hapşırık krizinden dün geceyi ayakta geçirdim. Ev işi falan çok lüks bence. Akşam yemeği yapabilirsem seviniyorum.
Bizimki gündüzleri sıkıntılı da gece uykusu düzeni oluşmaya başladı. Sizinki gece neden huzursuz acaba? Karnı tam doymuyor mu? Bizim en büyük problem açlık.
Canım çocuk doktorlarını takip et istersen.. Çünkü bir yaşından önce pekmez, iki yaşından önce de bal vermeyin diyorlar.. Kendi doktoruna da sorabilirsinAynen vallaha bende öyle yapıyorum pekmez veriyorum çok seviyor az az veriyorum
Çok erken değil mi ? 6.ayın bitmesi gerekiyor tadım için doktorlar öyle öneriyorlar çünkü bebeğin sindirim sistemi hazır değil eğer kilosu iyi değilse de formül mama verilmeli ek gıda değil . Siz de bi araştırın istersenizBen herseyi tattiriyorum vala eksiyi sevmiyo ama tatli olunca emiyo bi guzel :)
Evet canım balı biliyordum ama pekmezi bilmiyordum tskr ederim dikkat ederim artıkAa canım, formu doldurmadan nasıl para yattı ki? Doldurmuşsundur.. Bizde yeni doldurduk, bir ay sonra para yatar dediler.. O zaman bordro da var mı yazarım sana inşallah
Aynen canım aynı şeyleri yaşıyoruz.. Çocukla üst üsteyiz resmen ya..
Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüğünden başvuru yapıyorsun canım.. İki dk.. Doğum yazısı ve kimlik kartları olsun yanında.. Eşinde yapar sende.. 2. Çocuk için 400 tl yatar.. Hiç süt parası almadıysan onu da alabilirsin..
Ben çok korkuyorum bırakmaya.. İnşallah bizde kolay atlatırız bu bırakma zamanlarını..
Bizimde üç buçuk aylık canım.. Gün boyu uyumayınca bazen akşam yedi gibi uyuyor.. O uyku benim korkum resmen.. 3 saat yatıyor, saat ondan sonra uyku imkansız oluyor.. Eee bende yedi de yatamıyorum.. Uykusuz kalıyorum.. Düzen nasıl olacak bilemiyorum ..
Bende de durum aynı canım.. Yalnız iki gündür bebek arabasının ana kucağına yatırıyorum.. Kımıldayamıyor içinde.. Orada sallamak ayakta sallamaktan daha iyi hem.. Bi 40-45 dk yattı.. Hoş biraz önce 5-10 dk anca uyudu..
Öyle imiş canım uykuları.. 3-4 aylık bebeklerin gündüz uykuları 4-4.5 saatmiş.. Bunu da iki parça ya da 4 parça halinde uyurlarmış..
Aynen.. Bizimkinin gazı fazla.. Göğsümde iken ıkınıyor.. Kafasını çeviriyor.. Tabi memeyi bırakmıyor.. Kopartacak sanıyorum.. Dişler çıkarsa ne olur bilemiyorum.. Neden uyumuyorlar acaba.. Ben yoruyorum, yürütüyorum filan.. Çok ilginç cidden..
Valla canım ağlayınca direk yaş akıyor gözlerinden.. Öksürüğe boğuluyor.. Yüzü kıpkırmızı oluyor.. Doğduğundan beri böyle.. Anlamadım bende..
Bizimkinin problemi gaz canım yaa.. Birde bazen aşırı sıvı kaka yapıyor.. Her kakası gürültülü ve mukuslu.. Arada kan oluyor.. Alerjiden randevu aldım bakalım.. Ne olacak..
Canım çocuk doktorlarını takip et istersen.. Çünkü bir yaşından önce pekmez, iki yaşından önce de bal vermeyin diyorlar.. Kendi doktoruna da sorabilirsin
Bende 3 numaraya geçtim şimdilik iyi gibibizim de öyleydi hatta sleepy ve primaya şikayet yazdım. kızım 5 kilo iken 3 numara beze geçmemi tavsiye ettiler. 2 numara bez 6 kiloya kadar biliyosun . neyse 3e geçince sorunumuz çözüldü. bilmiyorum çocuğunun kilosu ne kadar ama ona dikkat et istersen.
sleepyden görevli şöyle bir açıklama yapmıştı bana. bariyerlerden sızma varsa sorun bezdedir ama göbekten ve sırttan sızma oluyorsa bez küçük geldiğinden ya da düzgün bağlanmadığındandır dedi. bi de bezi bağladığında göbek açıkta kalıyorsa da küçük geliyor demekmiş.
Canım dikkat edersen 6. Aya kadar ağzına yemek değmeyen çocuklar 6. Aydan sonra ek gıdaya zor alisiyorlar ve iştahsız oluyorlar arada sırada yemeklerden minik minik tadını bildirmek gerek diye düşünüyorum eltim ilk çocuğunda dikkat etti çocuk 8 yaşında hala yemek yedirirken zorlanıyor ikinci çocuğunda doktoru minik mini arada sırada diline degdirmesini söylemiş şimdi 2 yaşında ve herşeyi severek yiyor . tabi oturup karnını doyuracak kadar değil arada sırada yemeklerin suyundan azıcık verme şartıyla sıkıntı olmuyor .Çok erken değil mi ? 6.ayın bitmesi gerekiyor tadım için doktorlar öyle öneriyorlar çünkü bebeğin sindirim sistemi hazır değil eğer kilosu iyi değilse de formül mama verilmeli ek gıda değil . Siz de bi araştırın isterseniz
Bence iştahsız çocuk olacağı varsa yine öyle olur .etrafımda bi sürü 6.aydan sonra başlayan anne var hiç öyle sıkıntı yasamadilarCanım dikkat edersen 6. Aya kadar ağzına yemek değmeyen çocuklar 6. Aydan sonra ek gıdaya zor alisiyorlar ve iştahsız oluyorlar arada sırada yemeklerden minik minik tadını bildirmek gerek diye düşünüyorum eltim ilk çocuğunda dikkat etti çocuk 8 yaşında hala yemek yedirirken zorlanıyor ikinci çocuğunda doktoru minik mini arada sırada diline degdirmesini söylemiş şimdi 2 yaşında ve herşeyi severek yiyor . tabi oturup karnını doyuracak kadar değil arada sırada yemeklerin suyundan azıcık verme şartıyla sıkıntı olmuyor .
Pekmez 6 aydan sonra bal 1 yaşından sonra veriliyor. Internetten de bakabilirsin canmAa canım, formu doldurmadan nasıl para yattı ki? Doldurmuşsundur.. Bizde yeni doldurduk, bir ay sonra para yatar dediler.. O zaman bordro da var mı yazarım sana inşallah
Aynen canım aynı şeyleri yaşıyoruz.. Çocukla üst üsteyiz resmen ya..
Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüğünden başvuru yapıyorsun canım.. İki dk.. Doğum yazısı ve kimlik kartları olsun yanında.. Eşinde yapar sende.. 2. Çocuk için 400 tl yatar.. Hiç süt parası almadıysan onu da alabilirsin..
Ben çok korkuyorum bırakmaya.. İnşallah bizde kolay atlatırız bu bırakma zamanlarını..
Bizimde üç buçuk aylık canım.. Gün boyu uyumayınca bazen akşam yedi gibi uyuyor.. O uyku benim korkum resmen.. 3 saat yatıyor, saat ondan sonra uyku imkansız oluyor.. Eee bende yedi de yatamıyorum.. Uykusuz kalıyorum.. Düzen nasıl olacak bilemiyorum ..
Bende de durum aynı canım.. Yalnız iki gündür bebek arabasının ana kucağına yatırıyorum.. Kımıldayamıyor içinde.. Orada sallamak ayakta sallamaktan daha iyi hem.. Bi 40-45 dk yattı.. Hoş biraz önce 5-10 dk anca uyudu..
Öyle imiş canım uykuları.. 3-4 aylık bebeklerin gündüz uykuları 4-4.5 saatmiş.. Bunu da iki parça ya da 4 parça halinde uyurlarmış..
Aynen.. Bizimkinin gazı fazla.. Göğsümde iken ıkınıyor.. Kafasını çeviriyor.. Tabi memeyi bırakmıyor.. Kopartacak sanıyorum.. Dişler çıkarsa ne olur bilemiyorum.. Neden uyumuyorlar acaba.. Ben yoruyorum, yürütüyorum filan.. Çok ilginç cidden..
Valla canım ağlayınca direk yaş akıyor gözlerinden.. Öksürüğe boğuluyor.. Yüzü kıpkırmızı oluyor.. Doğduğundan beri böyle.. Anlamadım bende..
Bizimkinin problemi gaz canım yaa.. Birde bazen aşırı sıvı kaka yapıyor.. Her kakası gürültülü ve mukuslu.. Arada kan oluyor.. Alerjiden randevu aldım bakalım.. Ne olacak..
Canım çocuk doktorlarını takip et istersen.. Çünkü bir yaşından önce pekmez, iki yaşından önce de bal vermeyin diyorlar.. Kendi doktoruna da sorabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?