2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Aynı gün doğum yapmışız. Ben 40'ım çıkar çıkmaz regl oldum. Sonrasında da her ay devam etti, şu sıralar 3. reglimi görmem gerekiyor. Ama bünye meselesi, 7 ay sonra olan bir arkadaşım olmuştu.
Ayy ne guzel ya hemen olmak boyle olmayinca insan bi tuhaf oluyo hep bi tedirgin hal

Aminn insallah canim bizde korunuyruz ama insan korkuyo iste :)

Bende kırkımızın çıktığı gün âdet oldum. 5. Ayımız doldu 6 gün gecikmeli hasta oldum bu ay acaba mı dedim yine

bizim de öyleydi hatta sleepy ve primaya şikayet yazdım. kızım 5 kilo iken 3 numara beze geçmemi tavsiye ettiler. 2 numara bez 6 kiloya kadar biliyosun . neyse 3e geçince sorunumuz çözüldü. bilmiyorum çocuğunun kilosu ne kadar ama ona dikkat et istersen.
sleepyden görevli şöyle bir açıklama yapmıştı bana. bariyerlerden sızma varsa sorun bezdedir ama göbekten ve sırttan sızma oluyorsa bez küçük geldiğinden ya da düzgün bağlanmadığındandır dedi. bi de bezi bağladığında göbek açıkta kalıyorsa da küçük geliyor demekmiş.

4. Ay aşısı hafif ateş yaptı bi de huzursuzluk sizde durumlar nasıl ateş 37.4 müdahale etmek istemedim
biz çarşamba günü yaptırdık. ateş yapmadı ama durup dururken aklına kötü bi anısı gelmiş gibi hüngür hüngür ağladı arada:)) Ağlaması bile çok tatlı yaw . ateşe 38den önce müdahale etmemek gerekiyormuş

Kızlar bebeğim 3 ay 8 günlük artık iki elinden tuttuğumda resmen ayağa kalkmak istiyor dikiliyor kucağımda oturtmaya başldım iyice sesler çıkarmaya başladı ama Hale’n dönemiyor sizinkilerde durumlar ne ve kendini yay gibi geriyor pusetinin içindeyken nerdeyse pusetten düşecek

Aa canım, formu doldurmadan nasıl para yattı ki? Doldurmuşsundur.. Bizde yeni doldurduk, bir ay sonra para yatar dediler.. O zaman bordro da var mı yazarım sana inşallah

Aynen canım aynı şeyleri yaşıyoruz.. Çocukla üst üsteyiz resmen ya..

kizlar ben calismiyorum. ev hanimiyim
ikinci oglumya benim simdi benim bu dogum ucretiyle alakali hic bilgim yok ben almadim basvuru falan nasil oluyor.esim beceremedi galba ben hallediyim. bilen warsa bana cewap werebilir mi lutfen
Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüğünden başvuru yapıyorsun canım.. İki dk.. Doğum yazısı ve kimlik kartları olsun yanında.. Eşinde yapar sende.. 2. Çocuk için 400 tl yatar.. Hiç süt parası almadıysan onu da alabilirsin..

Ben çok korkuyorum bırakmaya.. İnşallah bizde kolay atlatırız bu bırakma zamanlarını..

Bizimde üç buçuk aylık canım.. Gün boyu uyumayınca bazen akşam yedi gibi uyuyor.. O uyku benim korkum resmen.. 3 saat yatıyor, saat ondan sonra uyku imkansız oluyor.. Eee bende yedi de yatamıyorum.. Uykusuz kalıyorum.. Düzen nasıl olacak bilemiyorum ..

Bende de durum aynı canım.. Yalnız iki gündür bebek arabasının ana kucağına yatırıyorum.. Kımıldayamıyor içinde.. Orada sallamak ayakta sallamaktan daha iyi hem.. Bi 40-45 dk yattı.. Hoş biraz önce 5-10 dk anca uyudu..

Kızlar benim kızım 28inde 3. Ayını doldurdu. 1,5 saat uyanık kalıyor 30-45dakika uyuyor. Normal mi sizin nasıl? 4. Ayda uykuları uzuyor mu?
Öyle imiş canım uykuları.. 3-4 aylık bebeklerin gündüz uykuları 4-4.5 saatmiş.. Bunu da iki parça ya da 4 parça halinde uyurlarmış..

Aynen.. Bizimkinin gazı fazla.. Göğsümde iken ıkınıyor.. Kafasını çeviriyor.. Tabi memeyi bırakmıyor.. Kopartacak sanıyorum.. Dişler çıkarsa ne olur bilemiyorum.. Neden uyumuyorlar acaba.. Ben yoruyorum, yürütüyorum filan.. Çok ilginç cidden..

Kızlar her ağladığında almayin
Onlar okadar akıllı ki ağlayarak yaptırıyor
Bazen göz teması bile kurmayın
İşlerinizi az az yapın yoksa yipranirsiniz
Valla canım ağlayınca direk yaş akıyor gözlerinden.. Öksürüğe boğuluyor.. Yüzü kıpkırmızı oluyor.. Doğduğundan beri böyle.. Anlamadım bende..

Bizimkinin problemi gaz canım yaa.. Birde bazen aşırı sıvı kaka yapıyor.. Her kakası gürültülü ve mukuslu.. Arada kan oluyor.. Alerjiden randevu aldım bakalım.. Ne olacak..

Aynen vallaha bende öyle yapıyorum pekmez veriyorum çok seviyor az az veriyorum
Canım çocuk doktorlarını takip et istersen.. Çünkü bir yaşından önce pekmez, iki yaşından önce de bal vermeyin diyorlar.. Kendi doktoruna da sorabilirsin

Ben herseyi tattiriyorum vala eksiyi sevmiyo ama tatli olunca emiyo bi guzel :)
Çok erken değil mi ? 6.ayın bitmesi gerekiyor tadım için doktorlar öyle öneriyorlar çünkü bebeğin sindirim sistemi hazır değil eğer kilosu iyi değilse de formül mama verilmeli ek gıda değil . Siz de bi araştırın isterseniz

Evet canım balı biliyordum ama pekmezi bilmiyordum tskr ederim dikkat ederim artık

Bende 3 numaraya geçtim şimdilik iyi gibi

Canım dikkat edersen 6. Aya kadar ağzına yemek değmeyen çocuklar 6. Aydan sonra ek gıdaya zor alisiyorlar ve iştahsız oluyorlar arada sırada yemeklerden minik minik tadını bildirmek gerek diye düşünüyorum eltim ilk çocuğunda dikkat etti çocuk 8 yaşında hala yemek yedirirken zorlanıyor ikinci çocuğunda doktoru minik mini arada sırada diline degdirmesini söylemiş şimdi 2 yaşında ve herşeyi severek yiyor . tabi oturup karnını doyuracak kadar değil arada sırada yemeklerin suyundan azıcık verme şartıyla sıkıntı olmuyor .

Bence iştahsız çocuk olacağı varsa yine öyle olur .etrafımda bi sürü 6.aydan sonra başlayan anne var hiç öyle sıkıntı yasamadilar

Pekmez 6 aydan sonra bal 1 yaşından sonra veriliyor. Internetten de bakabilirsin canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…