2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canim biraz paylassana bizimle.neler almali giyim olarak esya olarak kendimize ve bebege??gerekli gereksiz neler var mesela?
Zıbın takımı, çıtçıtlı badiler ( boy boy ve kısa kollu , uzun kollu), çorap , kış için patik, polar patik vs, hırka, yelek,( Evde hiç giydirmedim ben ) , ağız silme mendili, önlük ( yumuşak olanlardan) , eldiven olabilir ama ben kullanmadım hiç. Kıyafet olarak bunlar hep zaten yaz bebeği olacaklar ve herşeyi boy boy almakta fayda var çünkü haftalar geçtikçe bile çok farkediyor :)

Zıbın takımı, çıtçıtlı badiler ( boy boy ve kısa kollu , uzun kollu), çorap , kış için patik, polar patik vs, hırka, yelek,( Evde hiç giydirmedim ben ) , ağız silme mendili, önlük ( yumuşak olanlardan) , eldiven olabilir ama ben kullanmadım hiç. Kıyafet olarak bunlar hep zaten yaz bebeği olacaklar ve herşeyi boy boy almakta fayda var çünkü haftalar geçtikçe bile çok farkediyor :)

Zaten icinde santimleri yazıyor değil mi ona göre bir büyüğü diğerini bir büyük alabiliriz

Sonra oğlumda aldığım ve memnun kaldığım elim ayağım olmuş ürünler, banyo yardımcıları,yalnızdım zaten hep kendi başıma yıkadım

Eklentiler

• Screenshot_20171210-181123.webp
    Screenshot_20171210-181123.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 92
  • Screenshot_20171210-181149.webp
    Screenshot_20171210-181149.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 83
Yazım biraz uzun olacak ama yaşadığım şeyler belki birinize yardımcı olur diye paylaşacağım.
Aile ziyareti ve seyahat amaçlı Ankara'ya yolculuk yaptık. Çok gezip kendimi çok yordum ( fakat sebep bu değil diyor doktorlar yine de hepiniz kendinizi sakının) çok çok sağlıklı giden bir gebelik yaşamama rağmen Pazartesi gecesi çok yoğun olmasa da kanamam gerçekleşti. İnanılmaz korktum Allah kimseye yaşatmasın. Hemen acil bir Doğum hastanesine gittim ve tabiki çok ilgi görmedim bakıldı birşey yok dendi hastanede yatmam söylendi fakat ben evde yatmayı tercih ettim.
Ertesi sabah tekrar kanamam oldu ve bu sefer araya bir sürü tanıdık sokarak acilen Gazi üni. riskli gebelik bölümüne gittim burda çok sagolsun doktorlar ayrıntılı baktılar benimle ilgilendiler. Çok şükür bebeğim de birşey yok kanama alanım yok ama yine de insanın içi rahat etmiyor çünkü bu aşamada olan kanamanın sebebini söyleyemiyorlar. 12. Haftadan sonra düşecek olan bebeği kurtarmanın bi yolu olmadığını söylediler ve beni hiç ilaç vermeden eve yolladılar.
Çok şükür kanamam olmadı sonrasında lekelenmeler devam etti. İçimiz rahat etsin diye cuma günü Ankara'nın en iyi riskli gebelik doktoru olduğu söylenen Özgür deren beyden randevu aldık ve bebeğimi ayrıntılı gösterdik. Gerçekten inanılmaz bir doktor. Eğer sorununuz varsa mutlaka başvurabilirsiniz. Burda size doktorun dediklerini aktaracağım.
Her 4 sağlıklı gebelikten 1i kanamalı geçebilirmiş. Buna içeride bir damar açılması çatlaması vs sebep olabilirmiş. 12 haftayı dolduran gebeliklerin düşük ile sonlanması yüzde 10 bile değilmiş. Bu nedenle Allah korusun kızlar kanamanız olursa asla panik yapmayın. Hemen doktora gitmek gerekiyor tabiki ama kan parlak kırmızı olursa tehlike büyük denekmiş. Onun dışında kahve rengi kan eski aktif olmayan kanama demekmis.
Ayrıca akıntı olmasının çok normal olduğunu akıntıdan korkmamam gerektiğini söyledi.
Bu aşamada bıçak saplanması gibi batmaların olacağını bunun çok normal olduğunu çünkü rahim büyüdüğünü söyledi.
Ve çok şükür benim sağlıklı bir gebeden hiçbir farkım olmadığını anlattı :)
Allah kimseye yaşatmasın. Hala korkuyorum hala çok kötü bir ruh halindeyim.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Acı yaşayan arkadaşlara da sabır versin.

Ve en benim için en değerli olan bebek ürünü ergobaby marka kanguruydu , ister one ister sırta , saatlerce bebeği gezdirebiliyorsunuz ağrı sızı olmadan, oğlum 6 aylıkken almıştım ama içinden bir parça daha çıkmıştı yenidogan ufak bebekler için bakalım denemek ikinciye nasip olacak :)

Ben deste deste almıştım resmen :) çok kullandım çıtçıtlı badileri bez olayından kurtulana kadar 2 yıl :)
Yaz bebeği olacağı için ilk minikleri kısa kollu alırım bir kaç tane uzun alırım. Büyükleri uzun kollu alırım. Gerçekten çok kullanılıyor çıtçıt badi.

Ve en benim için en değerli olan bebek ürünü ergobaby marka kanguruydu , ister one ister sırta , saatlerce bebeği gezdirebiliyorsunuz ağrı sızı olmadan, oğlum 6 aylıkken almıştım ama içinden bir parça daha çıkmıştı yenidogan ufak bebekler için bakalım denemek ikinciye nasip olacak :)

Diğerlerine göre senin dediğinin fiyatı biraz fazla heralde

Diğerlerine göre senin dediğinin fiyatı biraz fazla heralde
Fiyat olarak bilmiyorum orda nasıl ama ben yaşadığım yerden uyguna almıştım indirimliydi, ben kullanış açısından çok memnun kaldım , çok rahat tasiyordum oğlumu , yürüyüş yaparken yada marketten ufak tefek alışveriş yaparken rahat oluyordu bebek arabası çıkarmak yerine, eşimde kullandı çok

Fiyat olarak bilmiyorum orda nasıl ama ben yaşadığım yerden uyguna almıştım indirimliydi, ben kullanış açısından çok memnun kaldım , çok rahat tasiyordum oğlumu , yürüyüş yaparken yada marketten ufak tefek alışveriş yaparken rahat oluyordu bebek arabası çıkarmak yerine, eşimde kullandı çok

Çok sevimli yaa :)

Back
X