• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Malesef canim sanirim düzeni oturana kadar boyle olacak. Senin yine uyuyormus benimki geceden sabah 7ye kadar uyumadi ve surekli emmek istedi süt olmadigi icin aglayip durdu. Mamayi hic kabul etmiyor artik üzülüyorum böyle olunca:KK43:
Anne olmak cok zormus Allah yardimcimiz olsun

Mesela bana doktor mamayı 45 cc suya 1 ölçek koy demişti. Öyle denesen alır mı acaba

Uykusuz anneler Nasılsıniz :anne: bizim minigimizde gece az az uyuyor gündüz uyuyor 40kindan sonra tam tersi olur diyorlar 33. gundeyiz bakalim artik :işsiz:
Bizim cuma gunu 1 aylik kontrolümuz vardı doktor kilo almamış mama veriyor musun dedi . Hayir sütüm var vermedim dedim. 3580gr doğdu 3800gr olmuş . 700-800 gr alması lazımmış. :olamaz: Çok heveslisin emzirmeye hevesini kırmak istemiyorum , boyuda uzamış büyüyor demek sana bir ay müddet 2. Ay kontrolüde de kilo almazsa mamaya başlarız dedi.
Neden kilo almıyor ki sütüm yaramamis . Et ve yumurta sütü yagli yapiyor kilo aldiriyormus , ben hamileligimde etten tiksinmistim yememistim , yumurta sevmem zorla eşim yediriyordu , sütte icmem depolarim bos demek :KK43: sütüm su gibi .
Kizlar decaviti kullanıyor musunuz hala yada baska vitamin ???
Uykusuz anneler Nasılsıniz :anne: bizim minigimizde gece az az uyuyor gündüz uyuyor 40kindan sonra tam tersi olur diyorlar 33. gundeyiz bakalim artik :işsiz:
Bizim cuma gunu 1 aylik kontrolümuz vardı doktor kilo almamış mama veriyor musun dedi . Hayir sütüm var vermedim dedim. 3580gr doğdu 3800gr olmuş . 700-800 gr alması lazımmış. :olamaz: Çok heveslisin emzirmeye hevesini kırmak istemiyorum , boyuda uzamış büyüyor demek sana bir ay müddet 2. Ay kontrolüde de kilo almazsa mamaya başlarız dedi.
Neden kilo almıyor ki sütüm yaramamis . Et ve yumurta sütü yagli yapiyor kilo aldiriyormus , ben hamileligimde etten tiksinmistim yememistim , yumurta sevmem zorla eşim yediriyordu , sütte icmem depolarim bos demek :KK43: sütüm su gibi .
Canım ilikli kemik alıp haşla suyuna çorba yapıp iç sütün kalitesini artırır bol bol et süt yumurta

uzmeyin caninizi sutun kalit3sini artirmak icin dereotu incir bol tuketin.kis olsa boza onerecegim muthis derecede sut yapiyor ve sutun kalitesini arttiriyor.icindeki mayadan dolayi.
benimde az galactago damla kullaniyorum
emzirirken memeyi tamamen bosaltmasini saglayi.bosaltmiyorsada bir sonraki emzirmede en son emzirdiginiz memeyi verin sonra digerine gecin.son suti almasi onemli.
imom balik yagi latte oneriyorlar sutun kalitesini arttiriyormus.
ben decavite ve lan haplarima devam ediyorum.

Sarilik degeri 5 ise bisey degilmis, ama o kadar dusuk degere yuzu ve gozlerinin sari olmasi normal mi? Bizim sarilik degeri 19a kadar cikmisti ve yuzunde, gozlerinde, hafif gogsunde vardi sarilik. Uzun surdu bizim cunku bebekle kan uyusmazligimiz oldu. Simdi daha iyi cok sukur atlattik. Ciş dogdugundan beri cok yapiyor, simdi de cok ciş yapiyor sarilikla alakasi oldugunu sanmiyorum canim.
aynen bizimde kan uyusmazligimiz var.hala sari goz aklari vucudu uzun suruyor.30 gunluk olacak yarin.son degerimiz 14 tu doktor kilo alimi var diye yatirmadi yukselmez dedi.
sariligi kaka ile daha cok atiyorlaarmis.
ben gun icinde 5 dk gunese cikariyorum.

uzmeyin caninizi sutun kalit3sini artirmak icin dereotu incir bol tuketin.kis olsa boza onerecegim muthis derecede sut yapiyor ve sutun kalitesini arttiriyor.icindeki mayadan dolayi.
emzirirken memeyi tamamen bosaltmasini saglayi.bosaltmiyorsada bir sonraki emzirmede en son emzirdiginiz memeyi verin sonra digerine gecin.son suti almasi onemli.
Memeyi boşalttığını nasıl anlıyoruz, ben anlayamıyorum her göğsü ne kadar süre ile emzirme li bu konuda da kafam karışık

Ikinci çocuğu olan anneler Benim de 2 yaşında oğlum var evde yanımda kalan kimse yok nasıl idare ediyorsunuz şimdi eşim izinli çocuğu alıp hep dışarı çıkarıyor ama ise başlıcak
Benim eşim işe döndü bizim evde2 küçük var biri 4 diğeri 2 çok zor oluyor yanımda kimse yok hatta doğuma bile gelen olmadı düşünün yani yalnızlığımı bende onlarla bir hayat kurdum günde bazen 2 saat ancak uyuyorum 2 yaşındaki gündüz uyuyor i ara büyükle oyun oynuyorum yemek hazırlığı yapıyorum ortanca uyanıkken ev temizliyorum derken gün bitiyor Allah büyük bir şekilde büyüyor kuzular yeter ki sağlık versin rabbim size tavsiyem yemek yada pasta işi yaparken çocukları da çağırın beraber yapin etkinlik olur bide etkinlik kitapları var onları alın boyama vs çocuk oyalansin.

Merhaba kızlar, normal doğum sonrası bir damla dahi sütü gelmeyen var mı? Doğum yaptım3 gün oldu. Ama bir damla dahi sütüm gelmedi.
Benimde gelmedi canım yani hemşire son gücüyle sıkıyordu canım acaip acıyordu 1 dk boyunca son gücüyle sıkınca 1 damla şeffaf su geliyordu. Hastaneye gittim klinik tipi pompayla 20 dk sağdım yine de gelmedi. Kop koyu kivamli 1 damla sekerli su gibi geldi 20 dk da...
3 gün mama verdim.. tam gelmeyecek heralde diye umudumu kesiyordum ki, birden geldi. Simdi birini emzirirken biri kendiliginden akiyor.. moralini bozma. Sana tavsiyem yoğun bakımı olan bi hastaneye git sütümü sağabilir miyim diye rica et hastane pompasi gayet kuvvetli çekiyo kanallari aciyor.. Benim onun sayesinde geldi. Yoksa oğlumun gücü yetmezdi evdeki pompamında yetmezdi.
Merhaba annisler:)) bebek deterjani tercihiniz neler oldu acaba? Dalan roxy öneriyorlar genelde.sivi deterjanlarin leke cikarmadigina dair sikayetler var.sizler neler aldiniz?

Birde süt sagma makinesi almayi düşünüyorum.sizce tekli mi alsam daha iyi olur ciftli mi? Tecrubeli annelerden yardim istiyorum :))
Canım ben dalin sıvı deterjan kullanıyorum. Ama dediğin gibi kaka lekesini çıkarmıyor. Yüksek dereceye de atamıyorum kıyafetler çeker diye. Mecburen önce kendi deterjanımızla yıkayıp ardından dalinle yıkıyorum kaka olduğu zaman..

Benim eşim işe döndü bizim evde2 küçük var biri 4 diğeri 2 çok zor oluyor yanımda kimse yok hatta doğuma bile gelen olmadı düşünün yani yalnızlığımı bende onlarla bir hayat kurdum günde bazen 2 saat ancak uyuyorum 2 yaşındaki gündüz uyuyor i ara büyükle oyun oynuyorum yemek hazırlığı yapıyorum ortanca uyanıkken ev temizliyorum derken gün bitiyor Allah büyük bir şekilde büyüyor kuzular yeter ki sağlık versin rabbim size tavsiyem yemek yada pasta işi yaparken çocukları da çağırın beraber yapin etkinlik olur bide etkinlik kitapları var onları alın boyama vs çocuk oyalansin.
Allah yardımcımız olsun hepimizin . Benimde aynı kimse gelmedi ilk gün kendim supurge yaptım dikişli dikişli

Kızlar bu gaz sancısı ne beter bişey yaa. Kıpkırmızı oluyor oğlum çatlıyor nerdeyse acıdan. Damla veriyorum ama çok etkili olmuyor gibi ve her gün sürekli vermek de istemiyorum. Göbeği daha düşmediği için karnına masaj da yapamıyorum. Sadece omzuma alıp sırtını ovalıyorum pıt pıt yapıyorum ama bi işe yaramıyor.

Gazı olan bebekler için ne yapıyorsunuz kızlar???
Valla çok beter yaa, gece 12de, 2 de, 3de ve en son 4 te kalktı.. Yeni yattı ama kıvranıyor hâlâ.. Gaz çıkarsa da tam olarak geçmiyor, gözleri kızardı uykusuzluktan.. Öyle omzumda filan da çıkmıyor gazı. Bende mahvolmuş durumdayım. Allah yardımcımız olsun..

Bana sglik ocagi yazdi canm decavit iciyorm ;)

Kızlar bakıyorum da hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz gaz sorunumuz var kaka yapıyor gaz çıkarıyor o anda bile tekrar ıkınıyor anlamıyorum rahatlamıyır bir kaşık zeytinyağı sabah akşam birer kaşık kimyonlu su veriyorum kaynattıktan sonra iyi geldi sanki Sab simplex damla da kullanıyorum.rezene aldım onu da içecem. Bu arada kalan kimyonlu suyu ben içiyorum inş atlatırız en kısa sürede

Canım ilikli kemik alıp haşla suyuna çorba yapıp iç sütün kalitesini artırır bol bol et süt yumurta
Kemikli ilikli et dedim eşime dana gerdan almış onda da olur mu ilik tam olarak ne alacak bilemedi . Hayvanin neresi diye aliyorsun canim sen

Dereotu ve inciri duymamistjm demek oda mi yagli yapiyor sütü . Evet canim ebe demişti bana bir göğsünü bosalt digerine öyle gec diye sondan gelir yagli süt diye . Gün icinde kalkan takiyorum ben kalkana süt akıyor su gibi resmen :KK43:

Bana sglik ocagi yazdi canm decavit iciyorm :KK66:
Bana kimse birsey demedi tiroid ilacim ve tansiyon ilacıni kullanıyorum onlar hayatimda standart kaldi artık:KK12: he bide ebem kan ilacını iç dedi. Decavit hamilelik zamanında kalma var icsem mi ki doktorum ic demedi o_O

Kemikli ilikli et dedim eşime dana gerdan almış onda da olur mu ilik tam olarak ne alacak bilemedi . Hayvanin neresi diye aliyorsun canim sen
Canım bizim kasap var ilikli kemik istiyoruz parçalayıp veriyor ücret bile almıyor üstünde et Yok. Sadece kemik suyunu kaynatıp çorbalara koyuyorum

Dereotu ve inciri duymamistjm demek oda mi yagli yapiyor sütü . Evet canim ebe demişti bana bir göğsünü bosalt digerine öyle gec diye sondan gelir yagli süt diye . Gün icinde kalkan takiyorum ben kalkana süt akıyor su gibi resmen :KK43:

Bana kimse birsey demedi tiroid ilacim ve tansiyon ilacıni kullanıyorum onlar hayatimda standart kaldi artık:KK12: he bide ebem kan ilacını iç dedi. Decavit hamilelik zamanında kalma var icsem mi ki doktorum ic demedi o_O

Kızlar itiraf ediyorum mama destekli gidiyorum diye ben biraz rahat davranıyorum. 2 saatte bir uyandırmiyorum. Her seferinde emzirmeyi deniyorum ama ilk günlerdeki gibi per perişan denemiyorum. Geceleri 4 saat falan uyuyoruz kalkınca yarım saat deniyorum sonra veriyorum mamayı gazını çıkarıp yatırıyorum. Akıl sağlığımı kaybedicektim bu süt mevzusu yüzünden şu an daha tahammül sınırındayım
Arada 1 saat geçmeli ıkisini kariştirirsan zehirlenir çok kusma yapar benimki gbi

Back
X