• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Allah'ım neden bekliyorsun gününde geçmiş yapsana test neden bu heyecanı yaşıyorsun yap işini garantiye al
Bizde merak ediyoruz hem:))
Bizede heyecan yaşatma hemen git testini yap.birde çok hızlısı iz masalhh demeden geçemeyeceğim:))
Biz doğumdan 3 ay sonra ilişkiye başladık oda korka korka dikislerime bişey olacak diye cesaret edemiyorum su an ikinci gebelik kirkimiz çıkacak nerdeyse ama ben hala dusunmuyorum
Benim ilk doğumum, dikiş bende de var kırka kadar iyileşiyor mu dikişler

Birde emme isteği sırf aç diye değil Anne kokusu istiyordur benim kızım süt fazlasını çıkarsa bile emmeye devam etmek istiyor geçen gün tıkandı ters çevirdim fazlalığı çıkardı koluma daha onları da emmeye başladı :KK48: balık gibi doyduğunu anlamıyorlar
Benim bebeğim de öyle cıkarsa da emmek istiyor ,uyursa da yarım saat uuyuyor sonra yine meme ama mama verirsem iki saat uyuyor ben ancak o zaman dinlenebiliyorum sizinki peki emdikten sonra ne kadar uyuyor dinlenebiliyor musunuz

Ben bu şekilde veriyorum. Doktoru mamayı günde 300 cc yapalım demişti. Bizim 220 oluyor 4 saat arayla veriyorum. Önce emzirmeyi deniyorum 1 saat sonra mama veriyorum. Geceleri vermiyorum genelde emzirip onunla sabahlıyorum. Mama yiyince çıkarıyor korkuyorum o yüzden gece. Bu yöntemde hava yutma şansı minimumda memenin başıyla ince ucu ağzına veriyosun o çektikçe mama geliyor. Arada açıklığı olmadığı için normal emzirmeyle birebir aynı gibi mama bitince ucunu hafifce geri çekiyorum. İstifini bozmadan emmeye devam ediyor
Peki o içindeki ince ucu ne diyip aldın canım
Canim serce parmagini agzinin bi kenarina gelecek sekilde koy emsin diger tarafa siringanin ucunu koy zaten o parmagini emerken mamanin hepsini cekecek sen sıkmicaksin. Insallah anlatabilmisimdir :)
Şırınganın ucu dediğin hortum falan mı yoksa enjektörün ucu mu canim. Enjektör ucu sert olmuyor mu tam anlamadım
Canım bebekler zaten ilk 10 gün içinde kaybettiği kiloyu alır ancak Doğum kilosuna ulaşır 3. Günü mama başlatması çok saçma olmuş Benim kızım 3.020 doğdu 9. Gün 2.995ti dr iyi dedi boş olsada emzir canım bebek ne kadar emerse beyne bu süt yetmiyor daha da üretmeliyim diye msj gider
Bende öyle düşünüyorum ama ilk kilo kaybı var deyince panikle mamaya koştuk. Sonrada günde 2-3 vermeye basladim bakalım vermiycem bu aralar zaten içmiyordu
Birde emme isteği sırf aç diye değil Anne kokusu istiyordur benim kızım süt fazlasını çıkarsa bile emmeye devam etmek istiyor geçen gün tıkandı ters çevirdim fazlalığı çıkardı koluma daha onları da emmeye başladı :KK48: balık gibi doyduğunu anlamıyorlar
Bizimkide öyle emmeden memede duruyor çekince başlıyor ağlamaya :))

oinone27 oinone27 canim arkadasim da enjektorle besliyordu ama ucu cok sert bebegin damagini yara yapti maalesef kasiga gecmek zorunda kaldi .

Mama ver kısmı dışında kendim yazmış gibi okudum benim kayınvalide de bana yakın her gün geliyor sabah yıkıyor gidiyor akşam yemek getirirse getirir eşim gece 1 de geliyor güya benimle kalıyor elinde tablet okey oynuyor ev almış başını gidiyor çocuğun çamaşırları ütülenecek dağ gibi dün ikidir ütü açtım 20 dk falan yapıyorum uyanıyor benimki de memeye yapışık dün yatsı okunurken yemek yedim eşime isyan bayrağını çektim anneme gidicem diye o da kaynanayı haşlamış bugün ütüledi çamaşırlar ı sözde yardım edecek mutfağı dağıttı gitti ön tarafa süpürge açtım bu halimle arka tarafa sen açarsın dedim süpürge ortalıkta pas pas ortalıkta bende bıraktım valla gelsin oğlu görsün :KK12:

Allah yardimcimiz olsun cnm ne diyelim anca sinir ediolar insani:/

Merhaba arkadasim yanliz olmadigini cogumuzun bu surecten gectigini bil lutfen . Daha gecen hafta benden kucuk gorumcem goguslerin cok bos sanki sut yok dedi. . Agzina islak odunla vurasim geldi . Oysaki kizim oldukca iyi kilo aldi ilk ay,bilmelerine ragmen bos konusuyorlar. . Bence bu surec gecicek lohusaliktan dolayi cok alinganiz azdaha sabır.

Galiba ondan oluyor alinganligimiz.ama yokya genede ondan degil bence.insanlar agzindan cikani tartip solemesi lazim.dengesiz dolu etrafimiz

Ya boşver kaynanı da diğerlerini de anneler her zaman en iyisini bilir ve hisseder yutkunma sesini duyman ve bebeğin kusması artı olarak da kilo alımı iyiyse hiç takma he de geç yine kendi bildiğini yap

Aynen hepsi iyi cnm.hatta bugun bidaha goturduk doktora kilo almis.doktor sorun yok dedi gayet iyi kilo alimi dedi

Buyukler yaşı geregi herseyi cok biliyor tutumu sergiliyorlar.. Ama sen normal bir dille soyle devamli, benim sutum yetiyor doktoru da kilo aliminin saglikli oldugunu soyluyor aç degil, bebek bu tabiki aglayacak falan de. Neyseki kayinvaliden yemegini yapiyormus, benim kayinvalide geldi de suyunu bile önüne bekledi... dogumdan sonra sabah hastaneden ciktik eve geldik, kv evde bekliyordu, bi cay demlememisti... annem ve esim kahvaltiyi hazirladi, kv.oturdu yedi tabagini bile kaldirmadan gecti baş koseye oturdu.. ilac icecekmis, suyunu onüne bekledi... stresten sutum gelmeyince resti cektim ve esimle konustum, evde misafir agirlayamayacagimizi soyledim ve istemedim kayinvalideyi.... ve gitti.... benim bugune kadar kimseye bir saygisizligim olmamistir, beni bile evde kayinvalide istemeyen gelin haline getirdiler ya, helal olsun diyorum.

Iste bak insani sinir etmek icin birebirler.senin isin daha zor cnm Allah yardim etsin.bende yumusak dille soluom kilo aliyor emdikten sora kusuyor hickiriyor bunlar hep doyma isareti desemde cahil oldumu insan anlamiyo napcan cnm

Sorma canim uzakta olsalarda yetişiyor lar . İnsan halinden anlamıyorlar ki biz onlarin annesiyiz birsey olsa en cok biz üzülürüz ama bir tek onlar düşünüyor uzülüyorlar ya . Benimde dogumdan sonra üç gün sütüm gelmedi kayinvalidem başımda yok meme ucun yok ,sütun gelmiyor , çocuk aç , cocuk cok ağlıyor erkek çocuğu bu aglatmayin yarım olacak , yok göbeği catlayacak sürekli bunlari dedi . Lohusaligim berbat gecti. 30 günlük kontrol de az kilo almis dedi . Doktorum bile anlayışla" "cok heveslisin hevesini kırmak istemiyorum bir ay daha bekleyelim sonra mamayi düşünürüz ""dedi . O gün gördüler hic kilo almamış bu çocuk ayni yok diger torunu bunun iki katiymis . Uzaktalar ama Dün kayinpederim eşimi aradı . Mama veriyor musunuz kilo almamış cocuk diyor :kızgın: esimde baba çocuk antibiyotik kullandı ishaldi anca toparlayacak kendini diyor. Kuzenim çocuğunu örnek gösteriyor her şeyi yiyor diye. " örnek gösterdiği Cocuk 8 aylik bi zahmet yesin " . Telefonu kapattilar ağladım . " yeter artık Bebegim 35 günlük el kadar kimi örnek gösteriyorlar normalde kilosuna takmam cok şükür sağlığı yerinde , boyu uzamis demek kiloya degil boya gidiyor derim ama onlar yuzunden takıp üzülüyorum . Kilo alsın diye et , yumurta yiyorum süt icmem süt içiyorum , araştırıyorum okuyorum ne yapabilirim diye onlar ne yapıyor uzaktan karışıyor"
Emzikli insan üzülür destek olalım diyen yok canım. :KK61: bende kırılır diye bişey demedim şimdiye kadar ama çooook ďoldum.

Kyamam sana ya.uzuldum sanada bak smdi.bosver he he de gec.ama olurmu illa uzcekler insani..gereksiz konusup uzucene destek ol demi nerdeeeeeee

Seni çok iyi anlıyorum benimde annem geldi sağolsjn her işimi yapıyor ama çocuğa mama hazırlayıp gelip kucağımda emzirirken alıveriyor sinir oluyorum dün ağladım artık mamayı da bana verdirmiyor ben vercem diyo neyse dün aldı gene sütün bitmiş çocuk doymuyor diye sinirim bozuldu ağladım yattım yatağıma kaç saat uğraşmışlar mama yedi yatar sanıyor gazını çıkarmışlar ama çocuk uyumadı eşim geldi beni uyandırdı gittim çocuğumu aldım memeye verdim benim kokumu alınca hemen uyudu insanın sinirini bozuyorlar cidden ha bire sütün mü Yok niye çocuk gazlı ne yiyorsan gaz yapıyor ha bire böyle şeyler duyuyorum sadece ev işi yapıp ses etmeseler çok güzel

Aynen cnm ya.duymak istemiom artik emiyomu uyuyomu yok yedigin seyler gaz yapiyo yok cocugun gazimi war bence ac bu cocuk mamam werelim.cahilce konusmalar deliriyorum bende iste.bu arada kendi annen mi kucandan alip mamayi ben vercem diyen?

Benim bebeğim de öyle cıkarsa da emmek istiyor ,uyursa da yarım saat uuyuyor sonra yine meme ama mama verirsem iki saat uyuyor ben ancak o zaman dinlenebiliyorum sizinki peki emdikten sonra ne kadar uyuyor dinlenebiliyor musunuz
Hiç belli olmuyor canım günü gününü tutmuyor bazen saat başı kalkıyor bazen 4 saate kadar uyuyor

Kızlar bgn kayınvalidem bebeği banyo yaptırdıktan sonra göğüslerini yağlayıp sıktı ve gözüme inanamadım süt aktı hep göğüslerde süt doluyormuş sizin de böyle bişey oldu mu
Canım bir daha sakın yaptırma o çok ağrırmış yazık bebeğine. Geçer kendisi çocuğa eziyet etmesinler. Ne kadar cahillik ya

Aynen cnm ya.duymak istemiom artik emiyomu uyuyomu yok yedigin seyler gaz yapiyo yok cocugun gazimi war bence ac bu cocuk mamam werelim.cahilce konusmalar deliriyorum bende iste.bu arada kendi annen mi kucandan alip mamayi ben vercem diyen?
Evet canım kendi annem İdare ediyorum o olmasa da çok zorlanırdım her işimi yaptı bide böyle yapmasa daha iyi olcaktı

Back
X