• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar az once annem 2 gunluk bebegimin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan ?
Kız bebeğimde de aynısı olmuştu anneden geçen hormonlar yapar normal demişti bence erkek bebeklerde de bu durum olabilşr

Cok tesekkur ederim kizlar .Rahatladim dr da normal diye dönüş yapti. O an dusunemedim birsey
Kiz bebeklerde de erkek bebeklerde de normal canim.Anneden gecen hormonlardan sebep.
Tabii doktora sormakta fayda var.Dönüş yapacak,takip etmeni isteyecektir.
Insallah bi sikinti cikmaz❤

❤beklemez annecikler,biri sormustu.

Kız bebeğimde de aynısı olmuştu anneden geçen hormonlar yapar normal demişti bence erkek bebeklerde de bu durum olabilşr

Kizlar az once annem 2 gunluk bebegimin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan ?
Canım bizde de oldu doktora götürünce hatta bezinde vardı doktor korkmayın normal deri olur dedi sütüm gelmediği için mama vermiştik susuzluktan oluyormuş günde 2 damla su verdik bida olmadı

Ben ilk çocuğumda mamayi anne sütünden çok verdim hiç sütüm yoktu nerdeyse ilk önce zaten tek bebek işim de yoktu neredeyse 1 saat bazen iki sat oturur meme verirdim uyumasada mama vermezdim bırak midesi dinlensin sonra aradan 2 yada 3saat geçerdi sadece 2 ölçek verirdim genelde pek kaka yapmazdı ama kabizda olmazdi yani kolay yapardı bana kullandığınız mama miktarı fazla geldi arkadaşım hiç anne sütü vermediği halde ayda sadece 2 kutu bitirdi siz takip edin en iyi anne bilir aç mı tok mu diye bide mama arkasında yazıyor beslenme saati ona bakın isterseniz
Gunluk verilmesi gereken ogun sayisi 6 yaziyor canim. Ben evet daha fazla veriyorum 6 ogunu geciyor :( duzenlemem lazim beslenme seklini. Sariliktan dolayi doktoru 2 saatte bir 60cc ile besle dedigi icin hep oyle yapmistik. Sariligi gecince ben onu 3 saatte bir 40 cc olarak devam ettirdim. Mamadan once de ya emzirdim yada sagip verdim. Simdi baya memeye agirlik verdim artik, 1,5 -2 saatte bir emzirmeye calisiyorum sutum az geliyor yine :/ sonra yatiriyorum hemen mama vermiyorum. Ama bi sure sonra cok aglamaya basliyor :(

Selam kızlar nasılsınız:KK54: girip yazamıyorum artık eskisi gibi iki çocuklu hayata alışmaya çalışıyoruz hala :emir_bebek::anne:... bizim bugün bir aylık asimiz vardı onu olduk çok ağladı kuzucum ...zaman nasıl geçiyor daha dün gibi dogurdugum gün ..doğan büyüyor ...sağlıklı olsunlar insallah :dua:...kızımın kafası ve bütün vücudu isilik oldu sıcaktan tek zibinla duruyor yinede çok terliyor günlük banyoda yaptırıyorum ama geçmiyor bir türlü ...gazi çok bizim bıdıgin ağlayıp duruyo...oğluşumda kardeşini çok kiskaniyor bizde durumlar fena:KK70: insallah herkesler iyidir...

Kızlar benim kızımın gündüz uykusu hiç Yok. Mama vermiyorum sütüm yetiyor mu onu da bilmiyorum. Bugün 17 günlük olduk. Günde 6-7 defa bezini kirletiyor. Niye uyumuyor acaba anlamıyorum.

Kızlar bgn 20 günlük olduk ve bebeğim meme reddi yapmaya başladı mama günde 2 kez veriyoruz aventin biberonuyla ona alıştı şimdi beni emerken birden çığlığı basıyor memeyi ağzından atıyor ama aranıyorda napcamı şaşırdım şırıngayla vermeye karar verdim ama inşlah unutur bu durumda olan varmı çözüm buldunuz mu
bi eline pudrasiz eldiven tak canm kucuk parmagni bebeginin agzna ver parmagini emerken ayni zamanda yandan siringaylada mamayi ver ben hep oyle yapiyorum mama verecegim zaman

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız:KK54: girip yazamıyorum artık eskisi gibi iki çocuklu hayata alışmaya çalışıyoruz hala :emir_bebek::anne:... bizim bugün bir aylık asimiz vardı onu olduk çok ağladı kuzucum ...zaman nasıl geçiyor daha dün gibi dogurdugum gün ..doğan büyüyor ...sağlıklı olsunlar insallah :dua:...kızımın kafası ve bütün vücudu isilik oldu sıcaktan tek zibinla duruyor yinede çok terliyor günlük banyoda yaptırıyorum ama geçmiyor bir türlü ...gazi çok bizim bıdıgin ağlayıp duruyo...oğluşumda kardeşini çok kiskaniyor bizde durumlar fena:KK70: insallah herkesler iyidir...
Canim ayni gun dogum yapmistik seninle :) bizim de bugun 1 aylik asimiz vardi, korktugun kadar aglamadi neyseki anlik olarak ciyaklayip sustuk :) ama onumuzdeki ay verem asisi falan olacakmis ondan korkuyorum biraz. Ateş yapiyormus, gelmeden once fitil atın dedi hemsire.. buyuyorlar cok sukur, saglikla buyusunler insallah. Gaz bizde de oluyor bazen gercekten cok zor bir durum. Bir de bizim süt problemimiz var sutum az geliyor yetmiyor mama da veriliyor. Mamayi anne sutunden daha cok aliyordu sarilik oldugu icin, sariligi atlattik simdi de mamayi azaltmaya calisiyorum aç mi kaliyor acaba diye vijdan yapmaya basladim. Surekli memeye aliyorum ama doymadigini dusunuyorum ben :(

bugun en son yeri yumrukladim walla sinirim boşaldi resmen canim kendimi cok caresiz hissettim. aglaya aglaya mahfoldu yawrum. emerken homurdaniyo süt agzina doluyo yutmuyo sinirleniyo. uykusuzluktan sütüm bu stresten azalyo. uykusuzluktan tansiyonum dustu. yemegi arslan kucagimda yaptim. yiyemedim istahimda kalmadi kucagimda hala uyuyo kendi kendine uyanyo. insallah 3 aya hersey yerine oturur cok zor oldu bu bebeler allahim sabrimizi kolayliqimizi wersin cok uzuluyorum
Sende kendimi gördüm. Kaç defa kriz geçirdim evde ilaç siselerini çay tabakaların duvarlara atıp kırdım telefonu attım bağıra bağıra agladim. Uykusuzluk açlık sürekli bebek ağlaması ve yavrunun derdini cozememek hepsi birlesiyor

Gunluk verilmesi gereken ogun sayisi 6 yaziyor canim. Ben evet daha fazla veriyorum 6 ogunu geciyor :KK43: duzenlemem lazim beslenme seklini. Sariliktan dolayi doktoru 2 saatte bir 60cc ile besle dedigi icin hep oyle yapmistik. Sariligi gecince ben onu 3 saatte bir 40 cc olarak devam ettirdim. Mamadan once de ya emzirdim yada sagip verdim. Simdi baya memeye agirlik verdim artik, 1,5 -2 saatte bir emzirmeye calisiyorum sutum az geliyor yine :/ sonra yatiriyorum hemen mama vermiyorum. Ama bi sure sonra cok aglamaya basliyor :KK43:
Canım yanlış yönlendirmek istemem ama şöyle yapsan sarılık riski geçtiyse mama verme önce bol anne sütü ver sonra biraz midesi dinlensin sen o ara bol su iç güzel beslen bir daha emziir bu sayede süt kanali genişler baktın ağlıyor bezi çiş olmadan çıkıyor 2 ölçek ver fazla verme 3 saat bekle o ara sen dinlenmiş olursun süt dolar göğsün bir daha meme ver kızlar gogsum yumuşak süt yok demeyin yumusakken de süt oluyor merak etmeyin
kronik_unutkan kronik_unutkan biraz daha sabır canım sende kolay bir gebelik yasamadin sinir boşalması yaşıyorsunuz ama unutma herşey süt değil inan sen elinden geleni yaptın bak ben kendimden biliyorum annem yok sezeryan oldum her işimi kendim yaptım birde evde iki küçük bebeğim var biri yatsa biri kalkıyor biri doysa diğeri açıyor birinin cisi bitiyor öbürü yapıyor ben kendi kendime anneyim güçlü ol diyorum inan günde bazen 1 saat zor uyuyorum biraz daha dayan canım düzelir ve unutma sen iyi hatta mükemmel bir annesinin onun onun için çalıştın ve yanında şimdi

Canım yanlış yönlendirmek istemem ama şöyle yapsan sarılık riski geçtiyse mama verme önce bol anne sütü ver sonra biraz midesi dinlensin sen o ara bol su iç güzel beslen bir daha emziir bu sayede süt kanali genişler baktın ağlıyor bezi çiş olmadan çıkıyor 2 ölçek ver fazla verme 3 saat bekle o ara sen dinlenmiş olursun süt dolar göğsün bir daha meme ver kızlar gogsum yumuşak süt yok demeyin yumusakken de süt oluyor merak etmeyin
kronik_unutkan kronik_unutkan biraz daha sabır canım sende kolay bir gebelik yasamadin sinir boşalması yaşıyorsunuz ama unutma herşey süt değil inan sen elinden geleni yaptın bak ben kendimden biliyorum annem yok sezeryan oldum her işimi kendim yaptım birde evde iki küçük bebeğim var biri yatsa biri kalkıyor biri doysa diğeri açıyor birinin cisi bitiyor öbürü yapıyor ben kendi kendime anneyim güçlü ol diyorum inan günde bazen 1 saat zor uyuyorum biraz daha dayan canım düzelir ve unutma sen iyi hatta mükemmel bir annesinin onun onun için çalıştın ve yanında şimdi
Sarilik gectikten sonra ac kalirsa yine tekrarlayabiliyor mu acaba? Bugun en son sabah 10.30da 1,5 olcek vermistim, bu saate kadar surekli emzirdim nerdeyse saatte bir emzirdim. 1,5 olcek mama 10 dakika once verdim tekrar. Simdi uyuyor, uyandiginda emziririm tekrar. Acaba gogsun tekrar sut dolmasi ne kadar zaman aliyor. Süt gelmedigi halde bebekler memede emer vaziyette kalabiliyor mu? En son baya uzun kaldi cunku memede. O süre boyunca süt emdi mi bilmiyorum.

Günaydın uykusuz, cefakar ve fedakar anneler..
Hepimizde aynı sıkıntılar var.. Gazları var, gazlarını çıkarmalarına rağmen.. Kakayı hergün yapmıyorlar.. Erkek bebekler idrar yaparken zorlanıyorlar ekstra.. Memede iken birden memeyi bırakıp, aranıyor, memeyi ağzına vermeme rağmen almıyor.. Her saat uyanıyor.. Gündüz doğru düzgün uyumuyor.. Allah yardımcımız olsun valla..

Kızlar sizin karnınızdaki kahverengi şerit leke gitti mi? Yine karnımın tamamı da kara.. Açılacak mı bunlar?
Karnimin tamami kara degil ama koyu renk serit cizgi bende de duruyor. Bir de hala 4-5 aylik hamile gibiyim karnim duruyor tamamen inmedi :/ korse kullanmak gerekiyor mu acaba.

Sarilik gectikten sonra ac kalirsa yine tekrarlayabiliyor mu acaba? Bugun en son sabah 10.30da 1,5 olcek vermistim, bu saate kadar surekli emzirdim nerdeyse saatte bir emzirdim. 1,5 olcek mama 10 dakika once verdim tekrar. Simdi uyuyor, uyandiginda emziririm tekrar. Acaba gogsun tekrar sut dolmasi ne kadar zaman aliyor. Süt gelmedigi halde bebekler memede emer vaziyette kalabiliyor mu? En son baya uzun kaldi cunku memede. O süre boyunca süt emdi mi bilmiyorum.
Tam bilmiyorum sarılık konusunu ama doktorlar 1. Aydan sonra tehlike bitti diyor en azından benim dr öyle demişti çünkü ilk oğlumda ayağında delinmedik yer kalmamisti sütun dolması kişiye göre değişir mesela sızlama olur süt dolduğunda emzirirken sızlar biraz memede uzun kalması karnını doyurmak için sen gözlem yap bezinde çiş var mı diye yoksa mamayı arttirsin istersen dr ara sor bide yutkunma sesi var mı diye bak emerken,çok aglarsa bil ki doymamış

Canim ayni gun dogum yapmistik seninle :) bizim de bugun 1 aylik asimiz vardi, korktugun kadar aglamadi neyseki anlik olarak ciyaklayip sustuk :) ama onumuzdeki ay verem asisi falan olacakmis ondan korkuyorum biraz. Ateş yapiyormus, gelmeden once fitil atın dedi hemsire.. buyuyorlar cok sukur, saglikla buyusunler insallah. Gaz bizde de oluyor bazen gercekten cok zor bir durum. Bir de bizim süt problemimiz var sutum az geliyor yetmiyor mama da veriliyor. Mamayi anne sutunden daha cok aliyordu sarilik oldugu icin, sariligi atlattik simdi de mamayi azaltmaya calisiyorum aç mi kaliyor acaba diye vijdan yapmaya basladim. Surekli memeye aliyorum ama doymadigini dusunuyorum ben :KK43:
18naziramdami dogum.yaptiniz

Karnimin tamami kara degil ama koyu renk serit cizgi bende de duruyor. Bir de hala 4-5 aylik hamile gibiyim karnim duruyor tamamen inmedi :/ korse kullanmak gerekiyor mu acaba.
Valla ben bir gün taktım korseyi.. Çünkü benim sadece bel korsesi değil, alt kısmı da var, zor oldu baya.. Ama bel korsesi almak istiyorum, kullanılmalı bence..
Canım bende oğluma iki gün mama verdim.. Doktor 30 cc ver sütün gelene kadar dedi.. Bende çok ağladığı anlarda 20+20 cc verdim bir günde. İkinci günden sonra vermedim, alınmasın diye.. Sağınca 5 ml anca çıktı ama vermedim.. Tabi böyle yapınca 4. Günden sonra süt gelmeye başladı.. Bizim sarılıkta 13 tü, iki gün sonra 8e düştü.. Düştüğü için bir daha gitmedik doktora.. Ve benim bebeğim saatte bir kalkıyor.. Gündüz ve gece birer kere iki saat uyur.. Onun dışında ya uyanık ya saatte bir kalkar.. Her kalktığında emziriyorum.. 5-10 dk anca emer.. Bazı anlarda uzun duruyor.. Hatta sinirleniyor, reddediyor, ısırıyor.. Memeyi vermeme rağmen hâlâ aranıyor.. Göğüslerim yumuşak.. Bugün sağdım, 10 cc gibi çıktı.. Ama inat ediyorum emzirmeye.. Çeke çeke getirecek.. Neden sütüm olmasın ki.. Yani takılma.. Memede duruyorsa geliyordur.. Sen süt artırıcı şeylere devam et, pozitif düşün canım

Kızlar, bebeğimin ağzından köpük çıkıyor.. Özellikle uyurken.. Balon balon ağzında duruyor.. Reflü mü acaba? Sizler yaşadınız mı ?

Back
X