- 25 Kasım 2011
- 3.712
- 5.894
- 358
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #30.881
Bebek aşağı baskı veriyormu sancı varken? Bakarsın kasilmalar düzene girer inşallahKizlar ya bel ve adet agrisi gibi agrim var ama oyle dk saydircak tarzda degil devamli. Bide duzensiz kasilmalar. Bu sabah kontrol vardi acilma sanci yoktu. Bi 3 4 km yurudum bugun drdan sonra acaba ise yaramismidir. Acilma varsa pazartesi sezeryan yerine suniyle dogururum en azindan
Cnm cok guzel olmus ya hic öle dayanilmiyacak sanci cekmemisin meguzel peki ikinma zamani bebek cikinca coookkkk agri oluormii ah o mis kokuu ai bende heycanliyimBende doğum hikayemi paylaşayım fırsat bulmuşken :)
1 mart gecesi saat 3te belimin solundaki huzursuz ağrıyla uyandım. Kasılmalarda devam ediyordu ama bu kez karnımın altında da adete benzer taçıklıkncılar olup geçiyordu. Yalancı sancılar olduğuna o kadar alışmışımki yine öyledir diye düşündüm:) 7 8 dk.da bir gelen sancılar arasında iki saat daha uyumuş, kalktığımda halen devam ettiğini farkedince büyük bir heyecanla dk tutmaya başlamıştım. Aralıklar kısalmıyor sancılar şiddetlenmiyordu. 14.30da kontrole gittiğimde nst.deki düzenli sancılar üzerine doktorum açıklık muayenesi yaptı ve 2 cmlik açılma olduğunu doğumun başladığını ve kısa sürede olacağını söyledi. Haftalarca beklediğim o gün gelmişti, bebeğim yola çıkmıştı, o anki heyecanımı anlatamam :) Doktorumla konuşup eve geçtim, 3 saat arayla nst ve açıklık kontrolü için iki kere hastaneye gittim. Üçüncüde 4 cm açıklık ile yatışım yapıldı. Sancılar 98lerde ve 4 5 dk arayla geliyordu :)
Odama geçtiğimde önce yarım saat kadar nst.ye bağlı kaldım, sonrasında rica edip çıkarttırdım. Yürüyüş ve çömelme hareketleriyle bebek daha çok baskı yapıyordu, sancılar daha şiddetli geliyordu ama dayanılmaz değildi :) bir süre sonra ebeler gelip tekrar nst.ye bağladılar, sancı daha 40ı gösterdiğinde ben güçlü sancıları hisseder olmuştum :) açıklığa tekrar baktılar 7 cm.di. Biraz da kendi çabasıyla 8 cm.e ulaştırmayı başarmışlardı. Hemen suyu patlattılar. Ardından dr.a bilgi vermek için gidip dr.la geri döndüler. Ne olduğunu bile anlamadan doğuma başlıyoruz dediler:)) bu kadar kolay olacağına inanamamıştım, belkide ilkinde yaşadığım zorluklardan ötürüydü :)
Dr.sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, bir iki denemeden sonra tam olarak beceremediğim için ebelerden birine yardımcı olmasını söyledi. Epizyotomi ve ebenin uyguladığı baskınında yardımıyla bebişin başı çıkar çıkmaz minnak bedenide çıktı:)
Saat 6.40tı dünyalar benim olduğunda :)
Bebişimi giydirmek için götürdüler, benimde dikişlerim atıldı. 15 dk sonra herşey bitmiş bebeğimi ilk kez koklamıştım :)
Allahıma şükürler olsun dualarımdaki gibi bir doğum nasip oldu. Rabbim herkese hayırlı kolay ve sağlıklı doğumlar nasip eylesin :)
Kızlar bnde toplu iğne başı gibi kanlar geldi telaşlanmalımıyım
Ikınırken ağrı hissedilmiyor canım. Yani bizi zorlayan şey sancılarla baş etmek.Cnm cok guzel olmus ya hic öle dayanilmiyacak sanci cekmemisin meguzel peki ikinma zamani bebek cikinca coookkkk agri oluormii ah o mis kokuu ai bende heycanliyim
Kuzum bana kanamam dan haber et :))Ikınırken ağrı hissedilmiyor canım. Yani bizi zorlayan şey sancılarla baş etmek.
Ikınmak en kolayı :)
Valla cok sanci gibi degil bi rahatsizlik hissi gelen duzenli sadece kasilmalari sayabiliyom bi ara duzene girer gibi oldu bozuldu. Bebek hareketli ama asagi baski pek yok gibi ya da ben anlamiyorum anlamamam mumkunse tabi.. ilk bebek ya anlamiyorum hicbiseBebek aşağı baskı veriyormu sancı varken? Bakarsın kasilmalar düzene girer inşallahhadi bakalım inşallah pazartesiye kadar dogurursun
Kizlar ya bel ve adet agrisi gibi agrim var ama oyle dk saydircak tarzda degil devamli. Bide duzensiz kasilmalar. Bu sabah kontrol vardi acilma sanci yoktu. Bi 3 4 km yurudum bugun drdan sonra acaba ise yaramismidir. Acilma varsa pazartesi sezeryan yerine suniyle dogururum en azindan
İnsallah canim 5 dk da 1 hemen hemen kasilma ama agrilar gitti gibi zaten cok azdi. Benim bebek kanalda degil ya acaba ondan baski yapmiyo olabilir mi bide agri esigim yuksek sanirim belki sancim var ben hissetmiuyorumdur.. ahh keskeler keskelerBel ve adet ağrısı sanki gösterge gibi ama canm inşallah olur
Neden sezaryen oluyo canm seninMerhabalar kızlar. Bende yarın 3 gibi sezaryenle doğum yapıcam Allah ın izniyle. Dualarınızı bekliyorum.
Canm ağrılarda sürekli olmuyo ki işte kasılmalar devM ettkkçe de giriyomuş ya kanalaİnsallah canim 5 dk da 1 hemen hemen kasilma ama agrilar gitti gibi zaten cok azdi. Benim bebek kanalda degil ya acaba ondan baski yapmiyo olabilir mi bide agri esigim yuksek sanirim belki sancim var ben hissetmiuyorumdur.. ahh keskeler keskeler
Hadi ya heyecanlandim bak simdi gerci hic doguracak gibi degilim ama cok istiyorum normali ne kadar zor da olacak olsa .. hayirlisi hakkimizda saglikla kavusalim bebislereCanm ağrılarda sürekli olmuyo ki işte kasılmalar devM ettkkçe de giriyomuş ya kanala
Aynen ben de stresliyim kanamam devam ediyor ama doktor pazartesi gel dedi yaKizlar doguramadikca ufunet basiyor ev ustume ustume geliyor daraldim iyice
Bebek iki hafta falan önde gidiyor canım. İlk Doğumda da zorlandıgım için bunu riske atmayalım dedi doktorum.Neden sezaryen oluyo canm senin
Cok guzel olmus dogumun canim allah bizede gostersin ins. Saglikla buyut bebeginiBende doğum hikayemi paylaşayım fırsat bulmuşken :)
1 mart gecesi saat 3te belimin solundaki huzursuz ağrıyla uyandım. Kasılmalarda devam ediyordu ama bu kez karnımın altında da adete benzer taçıklıkncılar olup geçiyordu. Yalancı sancılar olduğuna o kadar alışmışımki yine öyledir diye düşündüm:) 7 8 dk.da bir gelen sancılar arasında iki saat daha uyumuş, kalktığımda halen devam ettiğini farkedince büyük bir heyecanla dk tutmaya başlamıştım. Aralıklar kısalmıyor sancılar şiddetlenmiyordu. 14.30da kontrole gittiğimde nst.deki düzenli sancılar üzerine doktorum açıklık muayenesi yaptı ve 2 cmlik açılma olduğunu doğumun başladığını ve kısa sürede olacağını söyledi. Haftalarca beklediğim o gün gelmişti, bebeğim yola çıkmıştı, o anki heyecanımı anlatamam :) Doktorumla konuşup eve geçtim, 3 saat arayla nst ve açıklık kontrolü için iki kere hastaneye gittim. Üçüncüde 4 cm açıklık ile yatışım yapıldı. Sancılar 98lerde ve 4 5 dk arayla geliyordu :)
Odama geçtiğimde önce yarım saat kadar nst.ye bağlı kaldım, sonrasında rica edip çıkarttırdım. Yürüyüş ve çömelme hareketleriyle bebek daha çok baskı yapıyordu, sancılar daha şiddetli geliyordu ama dayanılmaz değildi :) bir süre sonra ebeler gelip tekrar nst.ye bağladılar, sancı daha 40ı gösterdiğinde ben güçlü sancıları hisseder olmuştum :) açıklığa tekrar baktılar 7 cm.di. Biraz da kendi çabasıyla 8 cm.e ulaştırmayı başarmışlardı. Hemen suyu patlattılar. Ardından dr.a bilgi vermek için gidip dr.la geri döndüler. Ne olduğunu bile anlamadan doğuma başlıyoruz dediler:)) bu kadar kolay olacağına inanamamıştım, belkide ilkinde yaşadığım zorluklardan ötürüydü :)
Dr.sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, bir iki denemeden sonra tam olarak beceremediğim için ebelerden birine yardımcı olmasını söyledi. Epizyotomi ve ebenin uyguladığı baskınında yardımıyla bebişin başı çıkar çıkmaz minnak bedenide çıktı:)
Saat 6.40tı dünyalar benim olduğunda :)
Bebişimi giydirmek için götürdüler, benimde dikişlerim atıldı. 15 dk sonra herşey bitmiş bebeğimi ilk kez koklamıştım :)
Allahıma şükürler olsun dualarımdaki gibi bir doğum nasip oldu. Rabbim herkese hayırlı kolay ve sağlıklı doğumlar nasip eylesin :)
Bence bebek geliyor.Kuzum bana kanamam dan haber et :))
Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ne dediler sağlık ocağında cnmDün senle konuştuk bugün de beni çağırmışlar. Öğleden sonr gidicem bende. Geçtiğimiz yıl düşük yapmıştım. Bu nasip olursa ilk olucak. Başka yok
Benim kanamam olduğunda gecesine sancım başladı sabahına da doğum yapmıştım kızlar . Darısı size inşallah üzülme sez07 en geç birkaç güne gelir yavrun yanına. D Deli_manyaD Deli_manya Canım senin de mi kanamam var?
Sağ ol canım inşallah dediğin gibi olurBenim kanamam olduğunda gecesine sancım başladı sabahına da doğum yapmıştım kızlar . Darısı size inşallah üzülme sez07 en geç birkaç güne gelir yavrun yanına. D Deli_manya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?