- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #25.901
Bi arkadaşımın bebeği de hep ileriden gidiyormuş 30. Haftalardan sonra normale döndü dedi belki bizimde öyle olacaktır.Benimde öyle ama en çok kafa çapı önde inş kafası çok büyük olmaz ya
benimkide 4-5 gun ondeydi bu ay 2 hafta one gecmisBenimkide önden gidiyo ama sadece kafa değil diğer ölçümler de ileri. Ama fl ve bpd ölçümü dediğin gibi 2 3 hafta ileri benimde.
6 hafta olmuş...ben de yiyorum et tavuk balık baklagiller sebze; meyve olarak mesela 1 seferde sadece yarım kivi ya da ekşi elma...tatlı hamurişi pirinç ekmek yemiyorum her gün 4-5 km yürüyorum benim açlık tokluk ölçümlerim de gayet iyi, pogaçayla bal yediğimde bile 137 çıkmıştı...bu 6 haftada 1buçuk kilo almışım yalnız...dahiliyeden diyet listesi aldım kadın doğum doktorum tam aynı miktar şart değil mesela 1 kaşık fazla bulgur pilavı yesen bişey olmaz dedi...oğluma hamileyken pekmez içerdim kuru üzüm yerdim pehlivan gibiydi çocuğum çok güzeldi hem de sağlıklıydı...anne karnında güzel beslenen bebek sonra da kolay oluyor sanki ne bileyimNe zamandır diyettesin peki benim randevuma daha var 3 martta gideceğim bakalım normale dönecek mi. Bir de beslenmesiyle ilgili problem olacagını düşünmüyorum benim diyetimde et süt yumurta balık bakliyat sebze meyve her sey var. Sadece beyaz unla yapılmış ve şeker içeren gıdalar yok. Yani diğerlerinden bebek alacagını alıyodur bence
6 hafta olmuş...ben de yiyorum et tavuk balık baklagiller sebze; meyve olarak mesela 1 seferde sadece yarım kivi ya da ekşi elma...tatlı hamurişi pirinç ekmek yemiyorum her gün 4-5 km yürüyorum benim açlık tokluk ölçümlerim de gayet iyi, pogaçayla bal yediğimde bile 137 çıkmıştı...bu 6 haftada 1buçuk kilo almışım yalnız...dahiliyeden diyet listesi aldım kadın doğum doktorum tam aynı miktar şart değil mesela 1 kaşık fazla bulgur pilavı yesen bişey olmaz dedi...oğluma hamileyken pekmez içerdim kuru üzüm yerdim pehlivan gibiydi çocuğum çok güzeldi hem de sağlıklıydı...anne karnında güzel beslenen bebek sonra da kolay oluyor sanki ne bileyim
Bizim de 2 hafta kafa önde. Dr Erkek bebek yapısaldir dedi. Sizin dr ne dediYaw bebeğinin kafa çapım2-3 hafta önde giden varmı? Benim çocuk koca kafalımı olacak
Aslinda zorunlu degil. Ama 7-8 aydir kendi memleketime gitmiyorum. Teyzemgik dogumu orda yapmam icin cok baski kuruyor. Ben ord dogum yaomak istemiyorum. Dogum sonrasi da uzun bir sure gidemem. Dogumdan once gidiyim diyorum. Donuste onlar birakacak beni kendi arabalariyla. Kisisel arabayla 2bucuk saat suruyor. Ama otobus ile cok rahat 4 saati buluyor.Yaa çok tatlılar. Ben de dün düşündüm oğluşumun hiç oyuncağı olmayacak birşey almadık diye. Tabi ben almaya kalksam eşim be gerek var şimdiden diye bıdı bıdı eder
Can'ım gitmek zorunda mısın? 4-5 saat az değil gibi. Tabi yine dr daha iyi ama. Ne olur ne olmaz
Ben bu takimin aynisini aldm civcivime gittigidigordan 78 tl ye. Yikadm yumusacikKızlar havlu seti beğendim ozdilekten bambuymus ama renkli olmasi sorun olur mu? sarı yada pembe , sanki bebeğin tenine zarar verirmis gibi hissediyorum, beyazı da var,foto gönderemedim link bırakıyorum
http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr...-tweety-lisansli-nakisli-bebe-seti-sari-bambu
Evet gerçekten kaygılıyım teşekkür ederim haklısın...bir tane kaçamak yapasım geliyor korkuyorum bebegime bir şey olursa diye...oğlumda her şey çok güzeldi kolaydı bu sefer aylardır sadece hasta gibiyim...hamilelikten bişey anlayamadım...önce kusmalar...uykulu yorgun hallerim...ağırlık tatsızlık...bebeğim iyi olsun sağlıklı doğsun inşallah hepsi geçecek ama her şeyden korkar oldum artık...Canım insan kendi yaşayınca çok mantıklı bakamıyor olaya ve olumsuzunu düşünüyor. Bu şeker olayını çok taktın kafana. Çok önemli bir durum tabii önemsemelisin. Ama sen her şeyi en doğru şekilde yaptığın halde stres yapıyorsun. Açlık tokluk şekerin normal, yüklemede sıkıntı çıktı. Diyelim şekerin var, sen zaten çok sağlıklı besleniyorsun yürüyüşünü yapıyorsun. Yapman gereken her şeyi yapıyorsun. Daha fazlasını yapamazsın. Keşke herkes senin kadarını yapabilse. Senin tek yapman gereken sofiarya nın dediği gibi doğum sonrası hemşireleri, doktoru bilgilendirmek. Diyelim ki şekerin normal açlık tokluğa göre hareket edersek. O zaman da zaten hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gerektiği gibi sağlıklı beslenip sporunu yaptığın için yine en doğrusunu yapıyorsun. Bebeğin için ve senin için en iyisini. Keşke ben de senin kadar dikkat edip yürüyüş yapabilsem.
Yanii işin özü sen yapman gerekeni fazlasıyla yapıyorsun, stres yapma yeter. Yanlış anlama seni kaygılı gördüğüm için yazmak istedim.
Umarım hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alıp büyütürüz
Ben aldim kullanamadm cok yer kapliyor yatakta ve kafami koydugum yastik kismi rahatsiz geldi normalde yastigim ortopedik boyun icin olandan.Kızlar selam, birşey sormak istiyorum aranızda hamile yastığı kullanan var mı? Sırt ağrılarından uyuyamadığımı daha öncede yazmıştım burda ama bu ara çok şiddetlendi ne şekilde yattıysam olmadı yere yattım kanepeye yattım yastıklarla boğuşmaktan çok sıkıldım artık sinirlerim altüst oldu. Daha önce belki kullanan olmuştur. Resimde ekliyorum belki kullananız vardır.
evet senin set daha ucuzmuş, bana da mustela çatlak kremleri çok uyguna geldi ikili 118 tlMerhaba seti muslera dimi. Benim ki biraz daha uyguna gelmiş galiba. Bir iki hafta önce 130'a almıştım, kargo ücreti de ödemedim. Son kullanma tarihi de 2020 idi allahtan. Sağlıklı mutlu günlerde kullanalım inşallah.
Nerden aldın canım indirim varmı tarihleri ne
Bendede var acaba nie oluyo ya cok rahatsz edici birseyKızlar hamileliğin ilk zamanlarında rahimde aşağı doğru bir çekilme olur kasıklara iğneler batar ya bugün onları yaşıyorum tekrar. Sizlerde de var mı bu durum? Adet olur da sökülemez ya insan öyle bir sızı var içerde
Ben de aynı şeyleri yaşadım birebir. Ama doktor olumsuz şeyler söyledi canım sıkıldı. Suyun azalmış yorgun bir hamile görüyorum bebeğin gelişimi yavaşlamış falan dedi. Ama haftasıyla uyumlu çıktı bebek sen çalışma bence izne çık falan dedi. Gerçekten moralim bozuldu. Keşle ben de rahatlayabilseydimAz önce doktordan geldim. Önceki akşam kaburgamın sağ alt tarafına ağrı girmişti ve karnım sertleşmişti söylemiştim. Iki gündür de sanki bebeğin hareketleri azaldı gibi geldi.
Bebeğe baktı gayet iyiydi, hareketli iyi bir sıkıntı yok dedi kalbini dinletti.
Ağrı için safra keseme ve böbreğime baktı. Böbrekte genişleme gördü hamilelikte olabiliyor dedi. Usg ve tit istedi. Sonuca göre kum falan varsa ürolojiye yönlendiririm dedi. Usg yarına kaldı ona göre bir yol izleyeceğiz. Çok büyük bir ağrı değildi ama eşim de sağ olsun pimpirikli gittim doktora. Yoksa aklıma takılırdı. Inşallah bir sorun çıkmaz.
Bende Kraft var ablamda casual. Gerçekten ana kucağı da büyük oturma aparatı da daha büyük casual cadillac ın. Galiba Kraft twist ler öyle ya da benimki eco diye. Xlx olanlar büyük mümoluyor acaba.Kizlar kraft twist alanlara sorum
Oti
Urma yeri kucuk demisler oylemi gercekten
Ben alerjiye benzettim canım yediğim bişey dokununca çıkar bende. Ama doktorun daha iyisini bilir tabi.Kızlar iç kollarımda küçük küçük sıktığımda içinden yağ çıkan sonra kaşınan şeyler çıktı nedir bunlar acaba çokmu yağ sürüyorum kendime sizde varmı
Çok ilginç ki 17 gün önce kendi doktorum kafası 2 hafta önde dedi. Bugün acildeki tam günüyle uyumlu ölçtü.Yaw bebeğinin kafa çapım2-3 hafta önde giden varmı? Benim çocuk koca kafalımı olacak
Acaba sürekli aynınpozisyonda oturmak rahatsız eder mi. Beni tek düşündüren bu olurdu. Uyuyabilirsen ve bol sıvı alabilirsen soru. Olmaz gibi geliyor ama tam da emin olamıyorumKizlar onumuzdeki hafta 4-5 saatlik bir yolculuga cikabilirim. Doktor randevum olmadigi icin ona soramam. Gidersem yolcu otobusleri ile gidecegim. Sizce bir sakıncasi olur mu? Benim tek endisem ates basmasi, bunalma ve tuvalet olur.
Ben de bunka beraber bel ağrısıda vardı zenderucum. Sıvısız kalmış bebek sen de kendini çok yormuşsun dedi. Yorgun bir hamile ve yorgun r bebek görüyorum dedi bugün. Anlamadım meye göre söylediğini ama dikkate alıp yatış yapıcam bir kaç gün.Kızlar hamileliğin ilk zamanlarında rahimde aşağı doğru bir çekilme olur kasıklara iğneler batar ya bugün onları yaşıyorum tekrar. Sizlerde de var mı bu durum? Adet olur da sökülemez ya insan öyle bir sızı var içerde
Öyle söylemesine üzüldümBen de aynı şeyleri yaşadım birebir. Ama doktor olumsuz şeyler söyledi canım sıkıldı. Suyun azalmış yorgun bir hamile görüyorum bebeğin gelişimi yavaşlamış falan dedi. Ama haftasıyla uyumlu çıktı bebek sen çalışma bence izne çık falan dedi. Gerçekten moralim bozuldu. Keşle ben de rahatlayabilseydim
Benimde lökosit 3+çıkmıştı sağlık ocağında kendi doktoruma gittim idrar kültürü istedi sonuç temiz çıktı doktor antibiyotiğe gerek yok dedi benimde kafam karıştı normal tahlilde iltihap gözüküyo anlamdımKızlar bu arada 2 hafta önce devlette yaptırdığım tahlilleri götürmüştüm idrar yolu enfeksiyonu vardı doktor tekrar yapalım antibiyotik vermeyelim hemen dedi tahlil yapıldı, geçmiş...her gün 1 kase yoğurt yiyorum 1 büyük bardak kefir içiyorum ve bolca su...
Cok sivi alirsam tuvalete dayanamam. Ve malesef bebi de tedirgin ediyor uzun sure ayni konumda kalma ihtimali. Acaba diyorum trenle mi gitsem. 2 saat yolu uzatir ama en azindan hareket ve tuvalet ozgurlugum olur.Bende Kraft var ablamda casual. Gerçekten ana kucağı da büyük oturma aparatı da daha büyük casual cadillac ın. Galiba Kraft twist ler öyle ya da benimki eco diye. Xlx olanlar büyük mümoluyor acaba.
Ben alerjiye benzettim canım yediğim bişey dokununca çıkar bende. Ama doktorun daha iyisini bilir tabi.
Çok ilginç ki 17 gün önce kendi doktorum kafası 2 hafta önde dedi. Bugün acildeki tam günüyle uyumlu ölçtü.
Acaba sürekli aynınpozisyonda oturmak rahatsız eder mi. Beni tek düşündüren bu olurdu. Uyuyabilirsen ve bol sıvı alabilirsen soru. Olmaz gibi geliyor ama tam da emin olamıyorum
Ben de bunka beraber bel ağrısıda vardı zenderucum. Sıvısız kalmış bebek sen de kendini çok yormuşsun dedi. Yorgun bir hamile ve yorgun r bebek görüyorum dedi bugün. Anlamadım meye göre söylediğini ama dikkate alıp yatış yapıcam bir kaç gün.
Sen de inşallah güzel sonuçlar alırsın canım. Benim de aslında tam böbrek hizasında belim ağrıyor. Senin ultrason yaptıracak olman çok iyi. Sonucu net olur rahat bir kafayla devam edersin bir de sonuçlar güzel çıkarsa oh. Ben de kendi doktoruma mail attım bugünkü söylenenler beni tatmin etmedi çünkğ. Haftasıyla uyumluysa iyi şeyler duymalıydım ama maalesef olumsuz konuştu. Evet canım 3 bile kalmadı ya 2 hafta aslında.Öyle söylemesine üzüldümama haftasıyla uyumluysa bu güzel bir şey canım. Moralini bozma hemen. İzne çıkmana yaklaşık 3 hafta var sanırım. Kendini iyi hissediyorsan biraz daha dayan istersen. Olmadı rapor alırsın. Ama hemen ümitsizliğe kapılma. Gelişiminin yavaşladığına nasıl karar verdi ki. Arkadaslar 30. Haftadan sonra önde giden bebeklerin haftasıyla uyumlu hale geldiğini falan yazmışlar. Belki öyle bir durumdur.
Benim durumum da net değil yarın usg için gideceğim. Umarım bir şey çıkmaz. Ağrılarım da oluyor belki normal bir durumdur bilmiyorum. Ilk bebek olunca her şey tedirgin ediyor.
Ya sıvıyı da. Bugün yaşadım canım okulda su bitmiş. Toplantım da vardı yaklaşık 4 saat kadar az sıvı aldım bir bardak su. Devamında da yorgundum bir iki bardak daha içmişim farketmeden dikkat etmemişim az olmuş. Akşama ağrılarım iyice arttı gidince doktor suyu azalmış dedi. Alakası yoktur belki ama ben ona bağladım direk. Tren çok daha iyi bence ya. Daha havadar yürüme imkanı var vs ama tehlikeli mi İnan bilmiyorum ki. Yanlış da yönlendirmek istememCok sivi alirsam tuvalete dayanamam. Ve malesef bebi de tedirgin ediyor uzun sure ayni konumda kalma ihtimali. Acaba diyorum trenle mi gitsem. 2 saat yolu uzatir ama en azindan hareket ve tuvalet ozgurlugum olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?