2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
6 hafta olmuş...ben de yiyorum et tavuk balık baklagiller sebze; meyve olarak mesela 1 seferde sadece yarım kivi ya da ekşi elma...tatlı hamurişi pirinç ekmek yemiyorum her gün 4-5 km yürüyorum benim açlık tokluk ölçümlerim de gayet iyi, pogaçayla bal yediğimde bile 137 çıkmıştı...bu 6 haftada 1buçuk kilo almışım yalnız...dahiliyeden diyet listesi aldım kadın doğum doktorum tam aynı miktar şart değil mesela 1 kaşık fazla bulgur pilavı yesen bişey olmaz dedi...oğluma hamileyken pekmez içerdim kuru üzüm yerdim pehlivan gibiydi çocuğum çok güzeldi hem de sağlıklıydı...anne karnında güzel beslenen bebek sonra da kolay oluyor sanki ne bileyim

Canım insan kendi yaşayınca çok mantıklı bakamıyor olaya ve olumsuzunu düşünüyor. Bu şeker olayını çok taktın kafana. Çok önemli bir durum tabii önemsemelisin. Ama sen her şeyi en doğru şekilde yaptığın halde stres yapıyorsun. Açlık tokluk şekerin normal, yüklemede sıkıntı çıktı. Diyelim şekerin var, sen zaten çok sağlıklı besleniyorsun yürüyüşünü yapıyorsun. Yapman gereken her şeyi yapıyorsun. Daha fazlasını yapamazsın. Keşke herkes senin kadarını yapabilse. Senin tek yapman gereken sofiarya nın dediği gibi doğum sonrası hemşireleri, doktoru bilgilendirmek. Diyelim ki şekerin normal açlık tokluğa göre hareket edersek. O zaman da zaten hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gerektiği gibi sağlıklı beslenip sporunu yaptığın için yine en doğrusunu yapıyorsun. Bebeğin için ve senin için en iyisini. Keşke ben de senin kadar dikkat edip yürüyüş yapabilsem.
Yanii işin özü sen yapman gerekeni fazlasıyla yapıyorsun, stres yapma yeter. Yanlış anlama seni kaygılı gördüğüm için yazmak istedim.
Umarım hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alıp büyütürüz

Aslinda zorunlu degil. Ama 7-8 aydir kendi memleketime gitmiyorum. Teyzemgik dogumu orda yapmam icin cok baski kuruyor. Ben ord dogum yaomak istemiyorum. Dogum sonrasi da uzun bir sure gidemem. Dogumdan once gidiyim diyorum. Donuste onlar birakacak beni kendi arabalariyla. Kisisel arabayla 2bucuk saat suruyor. Ama otobus ile cok rahat 4 saati buluyor.

Evet gerçekten kaygılıyım teşekkür ederim haklısın...bir tane kaçamak yapasım geliyor korkuyorum bebegime bir şey olursa diye...oğlumda her şey çok güzeldi kolaydı bu sefer aylardır sadece hasta gibiyim...hamilelikten bişey anlayamadım...önce kusmalar...uykulu yorgun hallerim...ağırlık tatsızlık...bebeğim iyi olsun sağlıklı doğsun inşallah hepsi geçecek ama her şeyden korkar oldum artık...

Ben aldim kullanamadm cok yer kapliyor yatakta ve kafami koydugum yastik kismi rahatsiz geldi normalde yastigim ortopedik boyun icin olandan.

evet senin set daha ucuzmuş, bana da mustela çatlak kremleri çok uyguna geldi ikili 118 tl hepsi 2020 tarihli[/QUOTE]

Aynen canım senin de kremler uygun, benim de krem pahalıya gelmişti. Bi' yerden yakalayıp diğerinden kaptırıyoruz

Nerden aldın canım indirim varmı tarihleri ne

Kargo dahil 134. Ben burdan çook ürün aldım hiç sorun geçikme vs yaşamadım. En son mustela seti bide ayriyeten mustela köpük şampuanı almıştım, iki gün sonra elime ulaştı. 2020 tarihli. Akakçe'den arattım en piyasadaki en uygun fiyat yine burası çıkıyor canım.

Eklentiler

• Screenshot_20180222-225809.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 60
Bendede var acaba nie oluyo ya cok rahatsz edici birsey

Ben de aynı şeyleri yaşadım birebir. Ama doktor olumsuz şeyler söyledi canım sıkıldı. Suyun azalmış yorgun bir hamile görüyorum bebeğin gelişimi yavaşlamış falan dedi. Ama haftasıyla uyumlu çıktı bebek sen çalışma bence izne çık falan dedi. Gerçekten moralim bozuldu. Keşle ben de rahatlayabilseydim

Kizlar kraft twist alanlara sorum
Oti
Urma yeri kucuk demisler oylemi gercekten
Bende Kraft var ablamda casual. Gerçekten ana kucağı da büyük oturma aparatı da daha büyük casual cadillac ın. Galiba Kraft twist ler öyle ya da benimki eco diye. Xlx olanlar büyük mümoluyor acaba.

Kızlar iç kollarımda küçük küçük sıktığımda içinden yağ çıkan sonra kaşınan şeyler çıktı nedir bunlar acaba çokmu yağ sürüyorum kendime sizde varmı
Ben alerjiye benzettim canım yediğim bişey dokununca çıkar bende. Ama doktorun daha iyisini bilir tabi.
Yaw bebeğinin kafa çapım2-3 hafta önde giden varmı? Benim çocuk koca kafalımı olacak
Çok ilginç ki 17 gün önce kendi doktorum kafası 2 hafta önde dedi. Bugün acildeki tam günüyle uyumlu ölçtü.
Kizlar onumuzdeki hafta 4-5 saatlik bir yolculuga cikabilirim. Doktor randevum olmadigi icin ona soramam. Gidersem yolcu otobusleri ile gidecegim. Sizce bir sakıncasi olur mu? Benim tek endisem ates basmasi, bunalma ve tuvalet olur.
Acaba sürekli aynınpozisyonda oturmak rahatsız eder mi. Beni tek düşündüren bu olurdu. Uyuyabilirsen ve bol sıvı alabilirsen soru. Olmaz gibi geliyor ama tam da emin olamıyorum
Ben de bunka beraber bel ağrısıda vardı zenderucum. Sıvısız kalmış bebek sen de kendini çok yormuşsun dedi. Yorgun bir hamile ve yorgun r bebek görüyorum dedi bugün. Anlamadım meye göre söylediğini ama dikkate alıp yatış yapıcam bir kaç gün.

Öyle söylemesine üzüldüm ama haftasıyla uyumluysa bu güzel bir şey canım. Moralini bozma hemen. İzne çıkmana yaklaşık 3 hafta var sanırım. Kendini iyi hissediyorsan biraz daha dayan istersen. Olmadı rapor alırsın. Ama hemen ümitsizliğe kapılma. Gelişiminin yavaşladığına nasıl karar verdi ki. Arkadaslar 30. Haftadan sonra önde giden bebeklerin haftasıyla uyumlu hale geldiğini falan yazmışlar. Belki öyle bir durumdur.
Benim durumum da net değil yarın usg için gideceğim. Umarım bir şey çıkmaz. Ağrılarım da oluyor belki normal bir durumdur bilmiyorum. Ilk bebek olunca her şey tedirgin ediyor.

Benimde lökosit 3+çıkmıştı sağlık ocağında kendi doktoruma gittim idrar kültürü istedi sonuç temiz çıktı doktor antibiyotiğe gerek yok dedi benimde kafam karıştı normal tahlilde iltihap gözüküyo anlamdım

Cok sivi alirsam tuvalete dayanamam. Ve malesef bebi de tedirgin ediyor uzun sure ayni konumda kalma ihtimali. Acaba diyorum trenle mi gitsem. 2 saat yolu uzatir ama en azindan hareket ve tuvalet ozgurlugum olur.

Sen de inşallah güzel sonuçlar alırsın canım. Benim de aslında tam böbrek hizasında belim ağrıyor. Senin ultrason yaptıracak olman çok iyi. Sonucu net olur rahat bir kafayla devam edersin bir de sonuçlar güzel çıkarsa oh. Ben de kendi doktoruma mail attım bugünkü söylenenler beni tatmin etmedi çünkğ. Haftasıyla uyumluysa iyi şeyler duymalıydım ama maalesef olumsuz konuştu. Evet canım 3 bile kalmadı ya 2 hafta aslında.
Ağrılar arttı bu ara ama bir kaç arkadaş da aynı şeyi yazmış bel ağrısı kaşık ağrısı az hareket bebekte. Belki de normal bir süreçtir.

Cok sivi alirsam tuvalete dayanamam. Ve malesef bebi de tedirgin ediyor uzun sure ayni konumda kalma ihtimali. Acaba diyorum trenle mi gitsem. 2 saat yolu uzatir ama en azindan hareket ve tuvalet ozgurlugum olur.
Ya sıvıyı da. Bugün yaşadım canım okulda su bitmiş. Toplantım da vardı yaklaşık 4 saat kadar az sıvı aldım bir bardak su. Devamında da yorgundum bir iki bardak daha içmişim farketmeden dikkat etmemişim az olmuş. Akşama ağrılarım iyice arttı gidince doktor suyu azalmış dedi. Alakası yoktur belki ama ben ona bağladım direk. Tren çok daha iyi bence ya. Daha havadar yürüme imkanı var vs ama tehlikeli mi İnan bilmiyorum ki. Yanlış da yönlendirmek istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…