- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #33.961
Evet o bizi kapsamıyorTam zamanlı çalışan memurlar için olan var yarı zamana düşürüyüyorlar ama onlar bizi kapsamıyor diye biliyordum bi bakayım...eylül de okuldan bi arkadaşım bebeği 3 aylık diye ücretsiz izne ayrıldı ve şubatta döndü olsa onlar yapardı heralde...ya sigortadan tamamen çıkış yapılması canımı sıkıyor...bi de ben annemle babamı getircem bize oglum da 1.sınıfa başlıycak bizim onların desteğine ihtiyacımız var...onlar da yazlık ev yaptıriyorlar ben çalışayım biz de onlara maddi yardımda bulunalım istiyorum...öbür türlü zor olacak
Demedim valla korktum kendi odasinin altini ustune getiriyoOyyyyy kurban olsun teyzesi yabu ikinizin dolabı beraber kullanacaksiniz de bari kiyamam ya uyyy
Biz epey bozuguz ama cok hakli ben mide bulantisindan aylarca sarilmadim cocugaOyy kıyamam fena kıskançlık tribine girmiş benimki de ben kardeşimin yatağında yatıcam dedi iyi yat oğlum dedim gene benim yanımda yattıben hep onun odasını ovuyorum koltukları kabarık Paşa'nın :)
Atarim canim :) zevkle ..Oh maşallah yerleştirince bize de yolla foroğraf güle güle kullan canım.
Bunarada kıskançlık varsa dışa vurması daha iyiymiş. İçine atmasından ziyade. Dışına vuranlar daha çabuk atlatır içinde büyütmezmiş ve derin sevgi bağı oluşurmuş. Ama içine atanlarda krdeş bağına engel olurmuş bu durum. Keşke hiç kıskanmayanlardan olsalar tabi en güzeli. Bakalım bizimkinin fıtratı kıskanmaya müsait nasıl olacak durum
Hayirli haberle gel canim bekliyoruz ozamanYarin :/
Tam zamanlı memur musun sen canım. ÖĞREtmendin diye hatırlıyorum. Öğretmenleri kapsamıyormuş o ya. Ben her çocukta 2 yıl olayına sevindim. Sadece bir yıl var ömür boyu sanıyordum. Meğer doğum izninin bitimi itibari ile 2 yıl hakkın varmış her çocukta hem de.Ağzın bal yesin ne güzel şeymiş o, bana da arkadaş bi haber göndermiş, memurlar süt izni yerine çocuk okul çağına gelene kadar yarım gün çalışıp tam maaş alacak diye.. taslak ama sanırım, inşallah dogrudur
Cımartesi bizim kontrol bakalım bizimki ne alemdeDimi ya seninki zaten öndeydiyok ya bn inanmıyorum olmamıştır o kadar haftaya salı belli olur artık
öğretmenim canım , ama öğretmenler de memurTam zamanlı memur musun sen canım. ÖĞREtmendin diye hatırlıyorum. Öğretmenleri kapsamıyormuş o ya. Ben her çocukta 2 yıl olayına sevindim. Sadece bir yıl var ömür boyu sanıyordum. Meğer doğum izninin bitimi itibari ile 2 yıl hakkın varmış her çocukta hem de.
Evet işte o 2 yıl ücretsiz izin hakkında kademe derece ilerlemiyor sigortadan tamamen çıkış yapılıyor sonra göreve başladığın tarih dikkate alınıyor mesela tayin dönemlerinde falan...diğer yarı zamanlı çalışma da sabah 8 akşam 5 çalışanlar için ama uygulanıyor mu bilmiyorum...bizimki ilk 6 ay sigortalı olabilirdi en azından...çünkü işten çıkmış gibi işlem yapılması hak kaybına neden oluyorTam zamanlı memur musun sen canım. ÖĞREtmendin diye hatırlıyorum. Öğretmenleri kapsamıyormuş o ya. Ben her çocukta 2 yıl olayına sevindim. Sadece bir yıl var ömür boyu sanıyordum. Meğer doğum izninin bitimi itibari ile 2 yıl hakkın varmış her çocukta hem de.
Canım Allah dayanma gücü ,sabır versin inşallah gerçekten hem iş hem ev,hamilelikte zor. Evde yorulmamaya çalış en azından . Allah kolaylıklar versinBizim izinlerimiz sıkıntılı oluyor işte,bir kere en başta devlet memuru da olsak aile hekimliği sisteminde çalıştığımız için ücretsiz izin hakkımız yok. Yani 32de ayrılırsam Doğum sonrasına sadece 8hafta iznim kalıyor bu da bebek 2aylıkken işe dönemk demek. Off yoruluyorum ama sabretmekten başka çarem Yok
Ellerine saglk canim gorumcenin.bugun bende ayakta uyuyodum valla gorumceme iki cay doldurdum bebege battaniye istedim hemenGorumcem sagolsun oglumun yatagini yorganini yastiklarini yapiyor yünden. Yikamis etmis eliyle tek tek dikiyor karsimda. Sanki tum isi ben yapiyormusum gibi yoruldumoysa karsisinda yatiyorum :/
Ah susu pusu cok severim ben herseyim susludurKaç yaşındaydı canım oğlun? Kıskanması zaten çok normal fazla süslü püslü bişeyler yapma bebek için...bizimki de 7 nisan da 6 yaşını dolduruyor özel anaokuluna gidiyor ona harika bir doğumgünü partisi planlıyorum kızıma da zaten onun park yatağını kullanıcaz oda vs süslemiycem gözüne sokmak istemiyorum kendisi yıllardır yalvarıyor kardeşim olsun bebeğimiz olsun diye çok da seviyor ama illa ki kıskanacak doğduğunda mayıs iyi bi zaman ama onların okulda hep gezileri eğlenceleri falan oluyor kafası dağılır 5e kadar okulda zaten 8de yatıyor geldiğinde de hep onunla ilgilenirim bebeği de birlikte uyuturuz diye düşünüyorum...öğretmeni neden şikayetçi ne yapıyormuş? Güzelce konuş anlat bu sürecte biraz yardımcı olsunlar büyükanneler dedeler teyzeler amcalar falan
Canim iyi haberle gel insKızlar bugün ağrılarım oldu.hastaneye geldim nst de sancılarım çıktı.serum veriyorlar şuan.dua edin benim için nolur
Saol canim ins .Maşallah kuzucuğa
Atak yapmış..bir haftada o kadar büyürmü ki
kesin sen doktoru takip ediyorsun
Güle güle kullanın canım..oğluşuna gelince mutlaka anlatacaktır..umarım kısa sürer
Allah yardimcin olsun canim ya guc versin Rabbim ins .Şu saatte işlerim daha yeni bitti ayaklarımın altına yastık koydum sırtımı yasladım ve şişen ayaklarıma bakıp ağlamak istiyorum32 de ayrılırsam Doğumdan sonra yıllık izinle maximum 3ay evde kalabilirim çok çok az yanii o yüzden yine bebiş için sabır diyorum ve dişimi sıkıyorum yapacak birşey YÖK. Hep benden daha kötü şartlarda yaşayanları hayal edip sıkıntı YÖK cemre yola devam insanlar ne şartlarda hayat sürüyorlar diye kendimi motive etmeye çalışıyorum son 4hafta sonra hepsi geçecek,kızımın güzel yüzüne bakınca bütün yorgunluklarım bitecek diyorum,diyoeum da diyorummmm hayaller hayalleeer beni ayakta tutan tek şey gelecek güzel günlerin hayali. Kızlarım evim eşim .. benim genişleyen ailem Bunları düşünmesem yapamam herhalde
Geçen hafta eşi müfettiş yaşlı bi öğretmen arkadaş aradı da beni, bu konulara çok hakimdir, ben ilk dönem ücretsiz almıştım ya iki ay kadar, hiç danışmadın ben sana kızdım falan dedi ben de mecbur kaldık okula gelemezdim dedim. Heyet falan alsaydın puanın birikirdi en azından dedi, neyse olmadı falan konuştuk. Eylül’de de atlama hemen izin alıcam diye, rapor haklarını kullan sonuna kadar, emekli olmak istediğinde ararsın bu günleri, ücretsiz izin almak kolay sonrası zor vs dedi. Demek ki Doğum sonrası aylıksız izinde puan, kıdem vs işlemiyor diye anladım ben amaEvet işte o 2 yıl ücretsiz izin hakkında kademe derece ilerlemiyor sigortadan tamamen çıkış yapılıyor sonra göreve başladığın tarih dikkate alınıyor mesela tayin dönemlerinde falan...diğer yarı zamanlı çalışma da sabah 8 akşam 5 çalışanlar için ama uygulanıyor mu bilmiyorum...bizimki en azından ilk 6 ay sigortalı olabilirdi en azından...çünkü işten çıkmış gibi işlem yapılması hak kaybına neden oluyor
Ya çok tombik olmadan sezeryanda mantıklı aslında . Artık hzırlamamız lazım kendimizi doğuma her an sancıdır sudur gelebilir . Sen kendini hazırla psikolojik olarak . Bende suyum sınırda diye bi kaç seneryo yazdım kafamdan bu hfta erken doğarsa falan diye . Aslında kucağıma almak için sabırsızlanıyorum ama 3 kilo olsun bari diyodum . Kilosu da hep normal gidiyodu en fazla 3200 doğar diyodum . Bu hafta 3 kilo deyince ben şok tabi :) çok az kaldı bebişlerimize kavuşmayaCımartesi bizim kontrol bakalım bizimki ne alemdebi doktor arkadaşla konuştuk bugün kilosu böyle gidiyorsa 1 Mayıs’ı asla beklemez doktor sezeryanla alır, 23 Nisa’nda 4 gün tatil var, o tatilde Doğum olur diye riske atmaz 23 Nisan’dan önce kesin alır falan filan dedi. Ayyy telefonu kapatınca ben de film koptu, evde kimse de yoktu, ne ağlamalar ne ağlamalar.. sanki sabaha doğuma gidicem.. o vakittir bebek toplanıp duruyor, sanki kaşıklarıma ağırlık bağlamışım gibi, hemen gerildiğimi anladı sıpam
ömrü hayatımda gördüğüm en fazla kilodayim bana göre tabi..millete bakarsan hiç almamışım güya..14-15 kilo aldım...tabi önceki sıska hallerimi unuttular sanırım...Ahahahah 2 kg ne ki cAnım sıkma canınıherşey bebişlerimiz için hem. Yoksa makarnayı hiç de sevmeyiz:))))
Vallahi ya , yarın kontrolüm var ben yine 2 kg aldıma ama bebiş almadıysa bu bahaneyle makarnaya abanıcam. Yetti gayrı bari kilo aldığıma deysin
Ben dayanamıyorum yapacam galibaAy benimde çekti resmen
Kendimi hazırlıyorum hazırlamaya da ne bileyim Ayy insan panik oluyor, daha annem gelmediYa çok tombik olmadan sezeryanda mantıklı aslında . Artık hzırlamamız lazım kendimizi doğuma her an sancıdır sudur gelebilir . Sen kendini hazırla psikolojik olarak . Bende suyum sınırda diye bi kaç seneryo yazdım kafamdan bu hfta erken doğarsa falan diye . Aslında kucağıma almak için sabırsızlanıyorum ama 3 kilo olsun bari diyodum . Kilosu da hep normal gidiyodu en fazla 3200 doğar diyodum . Bu hafta 3 kilo deyince ben şok tabi :) çok az kaldı bebişlerimize kavuşmaya
Geçmiş olsun canım, yorma kendini artık dikkat et son zamanlarKızlar tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın.çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve dualarınız için.serum iyi geldi sancı kalmadı.muayene de ettiler açıklığım da yokmuş çok şükür.her ihtimale karşı akciğer gelişimi için iğne yaptılar.kuzucuğum şaka yapmış annesine.yorgunluk da vardı bugün ev taşıdık ondan oldu sanırım.
Cok sirin olmus canim gule gule kullansin ins .Bugun halasi yastiklarini, yatagini ve yorganini yapti. Yatagi biraz kisa geldi tamamen benim yanlis ölçü almamdan kaynakliama digerleri cok tatli oldu. Simdilik oylesine serdim daha yikanacak nevresimler, yatak yerine yerlesecek vs ama paylasmak istedim. Allahim saglikla huzurla üstünde uyutmayi nasip etsin.
Yok canım kesinlikle kademe ilerlemez 12 yıllık ögretmenim babam 30 yıllık müdür yeni emekli oldu eşim de şu anda müdür yardımcısı yok yani öyle bi durum...başka memurlar için falansa onu söylemişlerdirGeçen hafta eşi müfettiş yaşlı bi öğretmen arkadaş aradı da beni, bu konulara çok hakimdir, ben ilk dönem ücretsiz almıştım ya iki ay kadar, hiç danışmadın ben sana kızdım falan dedi ben de mecbur kaldık okula gelemezdim dedim. Heyet falan alsaydın puanın birikirdi en azından dedi, neyse olmadı falan konuştuk. Eylül’de de atlama hemen izin alıcam diye, rapor haklarını kullan sonuna kadar, emekli olmak istediğinde ararsın bu günleri, ücretsiz izin almak kolay sonrası zor vs dedi. Demek ki Doğum sonrası aylıksız izinde puan, kıdem vs işlemiyor diye anladım ben amatoist dediğine göre yeni çıkan bir şey mi acaba ?
Evet işte o 2 yıl ücretsiz izin hakkında kademe derece ilerlemiyor sigortadan tamamen çıkış yapılıyor sonra göreve başladığın tarih dikkate alınıyor mesela tayin dönemlerinde falan...diğer yarı zamanlı çalışma da sabah 8 akşam 5 çalışanlar için ama uygulanıyor mu bilmiyorum...bizimki ilk 6 ay sigortalı olabilirdi en azından...çünkü işten çıkmış gibi işlem yapılması hak kaybına neden oluyor
Geçen hafta eşi müfettiş yaşlı bi öğretmen arkadaş aradı da beni, bu konulara çok hakimdir, ben ilk dönem ücretsiz almıştım ya iki ay kadar, hiç danışmadın ben sana kızdım falan dedi ben de mecbur kaldık okula gelemezdim dedim. Heyet falan alsaydın puanın birikirdi en azından dedi, neyse olmadı falan konuştuk. Eylül’de de atlama hemen izin alıcam diye, rapor haklarını kullan sonuna kadar, emekli olmak istediğinde ararsın bu günleri, ücretsiz izin almak kolay sonrası zor vs dedi. Demek ki Doğum sonrası aylıksız izinde puan, kıdem vs işlemiyor diye anladım ben amatoist dediğine göre yeni çıkan bir şey mi acaba ?
Hayırlısı olsun bakalım, önce meleklerimiz gelsin de gerisini düşünelim artık nasıl hayırlıysa..Yok canım kesinlikle kademe ilerlemez 12 yıllık ögretmenim babam 30 yıllık müdür yeni emekli oldu eşim de şu anda müdür yardımcısı yok yani öyle bi durum...başka memurlar için falansa onu söylemişlerdirtoist e de...branş ögretmeniysen raporla idare edebilirsin...ben onu da yapamıycam 4.sınıf oluyorlar benim kendi sınıfım sene başında alacağımız kitapları testleri ayarlamam düzen kurmam gerekir 1-2 ayı raporlu geçirip de sonra pat diye sınıfa girmem olmaz yani etik değil...artık seneye sınav yapıcaz ordan aldıkları puan karneye geçecek falan filan...tüm yılı kapatmam lazım ona da imkanlar el vermiyor
Ha müfettiş amcanın da ellerinden öperim artık heyet almak çok zor doktorlar tembihli hele de olağanüstü hal vırt zırtından hiç rapor vermek istemiyorlar...önceden tek tek ayarlamış olman gerekir...oğlumda almıştım ben 6 yıl önce yerime de köyden bir arkadaş ücretli çalışıyordu ihtiyacı vardı eşi hamileydi o da sınıf ögretmeniydi atama bekliyordu öylelikle sorun olmadı ama şu anda çok zor...ha ben alırım almasına da...işte kendi sınıfım olunca sorumluluk daha farklı oluyorGeçen hafta eşi müfettiş yaşlı bi öğretmen arkadaş aradı da beni, bu konulara çok hakimdir, ben ilk dönem ücretsiz almıştım ya iki ay kadar, hiç danışmadın ben sana kızdım falan dedi ben de mecbur kaldık okula gelemezdim dedim. Heyet falan alsaydın puanın birikirdi en azından dedi, neyse olmadı falan konuştuk. Eylül’de de atlama hemen izin alıcam diye, rapor haklarını kullan sonuna kadar, emekli olmak istediğinde ararsın bu günleri, ücretsiz izin almak kolay sonrası zor vs dedi. Demek ki Doğum sonrası aylıksız izinde puan, kıdem vs işlemiyor diye anladım ben amatoist dediğine göre yeni çıkan bir şey mi acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?