- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #33.981
Acaba sadece kademe mi veriliyor öylesine...arkadaşın göreve başlama tarihi bile değişti sistemde...şubat ayında yani bu...il içi isteyemeyecekmiş okulda tekrar 3 yıl doldurması gerekiyorkızlar güzel haberi benden duyun ozaman, kademe ve dercee 2016 itibari ile veriliyor. Yeni değişti. Mevzuatta okudum direk eminim. Bundan yola çıkarak sigorta yatabilir diye düşündüm. Arkadaşım da yatıyor dedi ama bir kaynakta okumadım ondan emin değilim.
Evet artık rapor almak eskisi gibi değil ki, ikinci dönem için 30 gün yazdı bizim doktor ama gerçekten çalışacak durumum yoktu, hakem heyetine de gönderseler farketmezdi. Öz abim bana normal rapor yazmıyor, uğraşamam şikayet falan olur diyor, yabancıdan nasıl heyet istenir kiHa müfettiş amcanın da ellerinden öperim artık heyet almak çok zor doktorlar tembihli hele de olağanüstü hal vırt zırtından hiç rapor vermek istemiyorlar...önceden tek tek ayarlamış olman gerekir...oğlumda almıştım ben 6 yıl önce yerime de köyden bir arkadaş ücretli çalışıyordu ihtiyacı vardı eşi hamileydi o da sınıf ögretmeniydi atama bekliyordu öylelikle sorun olmadı ama şu anda çok zor...ha ben alırım almasına da...işte kendi sınıfım olunca sorumluluk daha farklı oluyor
Ay evet valla en başından beri beraberiz aynı günde olabilir doğumumuzKendimi hazırlıyorum hazırlamaya da ne bileyim Ayy insan panik oluyor, daha annem gelmedi( ben herşeyimizi hazırladım ama bakalım doktor teyzemiz ne der bu hafta.. taşımak da çok zorlaştı, her gün yürüyordum, 20 dk da yürüdüğüm yolu 45 dk yürür oldum.. Ayy bak yine heyecanlandım, yanaklarımı ateş bastı bebişkolar sağlıkla gelsin de çok şükür bugünümüze.. şaka maka seninle de en başından beri beraberiz, aynı gün Doğum yaparsak şaşmam
Masallah canim hayirli haberle cik nst den de ins .Kizlar selam. Bugun doktor kontolumu vardi. Hersey cok yolunda cok sukur. Kizim 2600 olmus ve 49 cm. Suyum gayet iyi bebek dogum pozisyonunda. Haftaya sadece nst gir dedi. 10 nisanda da cati muayenem var. Dogum sekline o zaman karar verilecek. Cok heyecanliyim cati muayenesinden hic korkmuyorum. Sadece normal yada sezeryan arasinda gidip geliyorum. :/ he birde 3 gun ileride cikti bizim minnos.
Mesela asker öğretmen ücretsiz izinde görünüyor tamamen işten çıkmış gibi sigortayla ilişiği falan kesiliyordu kademesi de ilerlemiyordu sonradan o süre kademe olarak eklenmeye başlandı...bu da o şekilde olabilir...ama tayin konusu da çok önemli...iyice bakmak lazım...bi de sonra emekli tazminat hesaplanmasında kesintisiz 25 yılla sistemden çıkıp girerek kesintili tazminat aynı olmuyor...amaaaan ne bileyim işte hepsi de önemli...bugünün yarını da var...yaşlılığı falan filan var...bu kadar fazla hak kaybına uğramamalıyıztired belki atama şartlarında aktif olarak görev yapma şartı vs vardır. Ben şu sebeple araştırmıştırm. Doğum sonrası analık izni bitince bebiş 2 yaşında oluyo ben de bir yıl daha genel ücretsiz izin hakkımı kullanabilir miyim diye araştırmıştım. O da 10 yıllık öğretmene veriliyormuş sadece. Doğum iznindeyken kademe ilerliyorsa alabilirim diye düşündüm. Baktım 2016 da değişmiş gerçekten. Artık kademe de derece de veriliyormuş.
Ayy sınıf öğretmenliği çok özel.. çok güzel duygular, ben hala görüşüyorum sınıf öğretmenimle ama hiç bir branş öğretmenimle görüşmüyorum. Ben İngilizce öğretmeniyim, zaten yeni geçtim sayılır çalıştığım okula, öyle çok gönül bağım olan öğrenci de olmadı.. ama ev hanımlıgı da çok özel şekerim :) ben bazen okula gitsem ne olurdu gitmedim ne oldu diye negatif pozitif yönleri yazıyorum yoksa delirebilirim çünkü 2006 dan beri aktif çalışıyordum bu sene böyle oldu neyse sonuç olarak hep gitmedim iyi oldularım fazla çıkıyor
Yok kuzum 28 di ama yasım 32 diye aklında kalmıştır belki :)) Ayy çok şükür bugünümüze, allah isteyen herkese nasip etsin inşallahAy evet valla en başından beri beraberiz aynı günde olabilir doğumumuzne günlerdi yaa şimdi doğumu konuşuyoruz ay hatta senin öğrendiğin değer ilk 32 miydi öyle hatrladım nedense
Ben de bugün okula gittim arkadaşları ziyarete. İyi hoştu ama ders ortamını özlememişim ev mis gibi geldi bana da. Çekilir dert değilmiş hamileyken
Aman keşke o kadar özel olmasaydı işte...hasta olsam yatamıyorum aklım onlarda kalıyor...sorumluluğu çok ağır...oğlum bir kere okulda biriyle çarpışmış ağlamış öğretmenine söylesen gelirdim dedim okuldasın gelemezsin diye düşündüm dedi garibim...geçen dönem ücretsiz izindeki arkadaşın yerine çalışan bi kadın vardı zorla onu arattim buldurdum müdüre okulu çevreyi tanıyor 2 çocuklu kadın tecrübeli beğenmeyip de 3 gün sonra bırakıp gitme ihtimali yok diye...oğluma baktığım zamanlar çok güzeldi yine böyle ev hayatı...ama bizim işimiz de işte dosya memurluğu gibi değil ki birbirini idare et...çocuklar hemen mahsunlaşır tuhaflaşır ögretmenleri gelmezse değişirse falan...öyle işteAyy sınıf öğretmenliği çok özel.. çok güzel duygular, ben hala görüşüyorum sınıf öğretmenimle ama hiç bir branş öğretmenimle görüşmüyorum. Ben İngilizce öğretmeniyim, zaten yeni geçtim sayılır çalıştığım okula, öyle çok gönül bağım olan öğrenci de olmadı.. ama ev hanımlıgı da çok özel şekerim :) ben bazen okula gitsem ne olurdu gitmedim ne oldu diye negatif pozitif yönleri yazıyorum yoksa delirebilirim çünkü 2006 dan beri aktif çalışıyordum bu sene böyle oldu neyse sonuç olarak hep gitmedim iyi oldularım fazla çıkıyor
İşte artık işten çıkmışsın gibi görünmüyormuş canım. Sadece hizmet sürene eklenmiyormuş. Girdi çıktı olmuyor anladığım kadarıyla. Ama haklısın bence sigorta bile yatırılmalı. 32 de ayrılan memur 2 aylıkken bebeği nasıl işe dönebilir ki. Çok eksik var maalesefMesela asker öğretmen ücretsiz izinde görünüyor tamamen işten çıkmış gibi sigortayla ilişiği falan kesiliyordu kademesi de ilerlemiyordu sonradan o süre kademe olarak eklenmeye başlandı...bu da o şekilde olabilir...ama tayin konusu da çok önemli...iyice bakmak lazım...bi de sonra emekli tazminat hesaplanmasında kesintisiz 25 yılla sistemden çıkıp girerek kesintili tazminat aynı olmuyor...amaaaan ne bileyim işte hepsi de önemli...bugünün yarını da var...yaşlılığı falan filan var...bu kadar fazla hak kaybına uğramamalıyız
Maşallah sen 36 dasın ben yarın 35 e yeni gireceğim o bile heyecanlandırdı beni :) herşeyi gayet güzel maşallah. Çatı muayenesi zaten rahat geçiyor. NormaliKizlar selam. Bugun doktor kontolumu vardi. Hersey cok yolunda cok sukur. Kizim 2600 olmus ve 49 cm. Suyum gayet iyi bebek dogum pozisyonunda. Haftaya sadece nst gir dedi. 10 nisanda da cati muayenem var. Dogum sekline o zaman karar verilecek. Cok heyecanliyim cati muayenesinden hic korkmuyorum. Sadece normal yada sezeryan arasinda gidip geliyorum. :/ he birde 3 gun ileride cikti bizim minnos.
Canım 37 38 de yapıyor doktorlar tetikleyebilir diye genelde. Doktorun sana bebek kanala girdi demediği sürece korkma derim ben :) önce kanala girip ilerlemesi gerekiyor çünkü. O da açılma yapıyor zaten. 38 den sonra heran gelebilir diye bekleyeceğiz. Benimki 40+1 de suyuyla geldi mesela. İşte doğumdan 2 3 gün önce nişanı gelen var. Bir kaç damla kanlı akıntı oluyor. Bazısının önce sancısı başlıyor gidiyorlar suyunu hastanede patlatıyorlar. Erken doğsun istemiyorsan gerçekten yorulma bol bol su iç dinlen derim. Önceden kadınlar doğsun diye yerleri siler merdiven çıkarmış. Hep de temizlik yaptım aonraki gün doğdu derler farkettiysen.Kızlar çatı muayenesi ne zaman oluyor, bide doğumu erken tehlikesi yoksa kaçıncı haftadan sonra beklemek gerekiyor yani suyu mu, sancısı mi geliyorsa . Şu ara geceleri uyayamiyorm öğlen 12- 13 gibi uyaniyorm ve uyanınca oh bugünde yirttik diyorm erken riskim yok ama zihnim bu ara hep doğumla meşgul korkuyorum sanırım aslında suni sancı cektm agridan değil de belirsizlikten zamanını bilememekten korkuyorum sanırım sezeryanda planlı gitmek iyi bişey psikolojini hazirliyosun en azından
Aynı durumdayız. Bende hayalet gibiyim. Ruh gibiyim. Sezeryanın verdiği agrı sancı resmen 1000 kat arttı. Ama iyi olmaya dayanmaya güclü durmaya çalışıyorum cünkü kızımın en cok bana ihtiyacı var bunu biliyorum. Lütfen sende iyi ol. Rabbim kucagımıza versin herseyine razıyız kabulüz. Kokusunu duyalım bizde evladımızın. İnsallah iyi olacaklar. Senin kücük savaşçına inanıyorum ben merak etme kardesim sende inan. Bu bizim sınavımız.Canım öncelikle çok geçmiş olsun ve gözün aydın Allah sabır versin. Kısa zamanda meleğin solunumdan kurtulur inşallah. Benimki çok şükür iyiye gidiyor kilo alıyor ama kalsiyum değeri yüksek deniliyor herhangi bir sendromdan şüphelendiler genetiğe kan verdik bebeğim sağlıklı olmayacak mı diye düşünmekten başıma ağrılar giriyor
Cok şükür kuzum agladım bugun mutluluktan vallaŞükürler olsun, haberler hep böyle iyi olsun inşallah ya nasıl mutlu oldum nasıl Allah aceleci bebislerimizin eve çıktığı haberini almayı da nasip etsin bize inşallahçok şükür canım Y Yagmurtanesi4
Sagolasin canım gayet açıklayıcı cevabin, ışte acemilik biraz da annem korkutuyor telefonla her aradığımda sancin var noldu diyor, sakin araba kullanma, bi yere gitme yolda doğumun gelir diyor etkisinde kaldım sanırım gayet rahattim halbuki bide yaklaştıkça heyecan başladı hayırlısıyla hepimiz kucagimiza alalım inşallah minikleriCanım 37 38 de yapıyor doktorlar tetikleyebilir diye genelde. Doktorun sana bebek kanala girdi demediği sürece korkma derim ben :) önce kanala girip ilerlemesi gerekiyor çünkü. O da açılma yapıyor zaten. 38 den sonra heran gelebilir diye bekleyeceğiz. Benimki 40+1 de suyuyla geldi mesela. İşte doğumdan 2 3 gün önce nişanı gelen var. Bir kaç damla kanlı akıntı oluyor. Bazısının önce sancısı başlıyor gidiyorlar suyunu hastanede patlatıyorlar. Erken doğsun istemiyorsan gerçekten yorulma bol bol su iç dinlen derim. Önceden kadınlar doğsun diye yerleri siler merdiven çıkarmış. Hep de temizlik yaptım aonraki gün doğdu derler farkettiysen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?