2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Konuştum Can'ım. Sakince konuştum. Anla beni keşke elimde olsa diyor. Ama kızamıyorum ona da çünkü bu Yen'i bir düşünce değil. Tedaviden çok önce de hep söylerdi güvenemem içimde hep bi şüphe kalır diye. Ay valla inş bana benzer diye dua ediyordum ama şimdi inş ona benzer diyorum. Gerçi Yen'i doğan tüm bebekler birbirine benziyor nerdeyse :)

Dolunay22 ne dicemi bilemedim inşallah kolaylıkla atlatırsiniz bu Aranizdaki sıkıntıyı
Amin kuzum inş.
Kötü niyetten kastettiği hastanede laboratuvarda çalışan erkek aslında. Yurtdışında böyle bi haber çıkmıştı. Dr un biri tüm hastalarını kendi spermi ile döllemişti. Adamın 20 den fazla çocuğu vardı bilinen. Kötü niyet dediği bu. Tabi böyle bi ihtimali ben imkan dahilinde göremiyorum. Eşi alır almaz beni de yumurta toplamaya aldılar zaten. Orda bir sürü çalışan hemşire var. Onu açıkladım. O aynı anda bir araya getirildiğini bilmiyormuş. Rabbim onun gönlüne de ferahlık versin
İnternetten araştırma yaptım tabi ki böyle bi ihtimal var ama o kadar düşük ihtimal ki.
Bi hastanede çalışan bi dr da itirafta bulunmuş. Reklam yapmak için sözde hademelerden parayla tanıdıklardan örnek alınmış tutma oranı yüksek olsun diye. Ama ben inanmıyorum da bunlara. Artık internetten suçluyu bulmak bile kolay. Bi şikayetle ortaya çıkardı bu durum.
Aşılama sırasında da birinin spermi karışmış. Hemşire hatası. Tabi bu fark edilmiş ve bebeği aldırmışlar. Böyle örnekler var. Ama milyonda bir ihtimal belki. Benim gönlüm rahat.

Evet canım biliyorum. İşin komik tarafı ne aslında biliyor musun? Benim de 5 embriyom var dondurulmuş. Hadi onları transfer ettirsek anlarım dedim. Üstünden zaman geçince karışabilir falan. Yok bu bizimse onlar da bizimdir diyor :)) onun tek şüphesi döllenme esnasında yaşanabilmiş bir durum yani.
Bazen ben de annen gibi düşünüyorum :)) biz dondurmaktan vazgeçersek böyle bişey yaparlar mı diye :)) Kıbrıs ta normal bir durum sonuçta bu.

Aslında 37 den sonra bekleniyor doğum...çatı muayenesini de 37-38 den sonra yapıyor doktorlar genelde...öncesinde erken sancı açılma vs olmamışsa...ve erken doğum oranı epey düşük normalde belki de burdaki yazışmalardam etkileniyorsundur...şöyle söyleyim 39 haftalıkken çatı muayenesi yapıp 4 gün sonrasına pzt gününe sezaryen randevusu vermişti doktorum ama sancım başlayarak cmt acil gittim doğuma...sancımın başladığını da anlamadım sürekli bir yerlerim ağrıdığı için normaldir dedim geçer falan...yine olsa yine anlamam galiba...biraz akışına bırakıp tadını çıkarın bence işte bitti bitiyor...randevulu gitmektense bebeğin gelmeye çalışması daha iyi aslında...hayırlısı olsun
Mesela ben bu okulda 1 yıldır çalışıyorum ilde de öyle eylülde 1 bucuk yıl olmuş oluyor 3 yılı doldurunca başka okula ya da ile tayin isteme hakkım oluyor... izne ayrılıp dönünce bu 1 buçuk yıl sayılmıyor geri döndüğüm tarih göreve başlama tarihi olarak yazılıyor dolayısıyla 3 yılı doldurmak için sıfırdan başlamış oluyorum...

Ara ara bazı günleri atla bnce bu su içme olayı da kanıtlanmamış seni niye daha sık çağırmadı doktorun bnmki sınırda diye hmn bi hfta sonra çağırdı . Hatta haftaya bi daha gitcem

Dolunay22 kuzum ne diyeyim bilemedim allah eşini vesveselerden kurtarsın arkadaşımda tüp bebekle çocuk sahibi oldu bir tanede dondurulmuş embriyosu var eğer ikinci çocuğu düşünmezlerse yada normal yolla çocuk sahibi olursa merkeze gideceklerimi be orada o embriyoyu imha edeceklerini söyledi ve onlarda kada şifresi gibi bir şifre berildiğini söylemişti baya emniyet altında yapılıyor sanırım bu işlemler.eşinin içi rahat olsun allah kötüyle karşılaştırmasın öyle yollara başvurduktan sonra doğumdan sonra bile çocuğu karıştıran değiştirenler var canım allah merhamet duygusunu almasın kimsenin içinden.

Cok sevindim canim insallah saglikla alirsin kucagini ne olursa olsun umudu yitirmemeli insan Rabbim sabir veriyor

Okadar haklisinki uzulmekte ..
Ama bu suphenin sonu yok.
Kesinlikle cift terapisine gitmeniz gerekli .Esinin bu suphelerden kurtulmasi lazim .
En guzel zamanlari bu sekilde gecirmeniz cok kotu.
Ikna edebilirsen dna dan once bi terapi alin mutlaka

Ara ara bazı günleri atla bnce bu su içme olayı da kanıtlanmamış seni niye daha sık çağırmadı doktorun bnmki sınırda diye hmn bi hfta sonra çağırdı . Hatta haftaya bi daha gitcem
Hiçbir fikrim yok canım? Ama guveniyorum ben ona, öyle riskli bir durum olsaydı muhakkak cagırırdı. Sabırsızlıkla bekliyorum ptesiyi. İnşallah hersey yolundadır.

Canım bence hiç canını sıkma, çok ama çok düşük bir ihtimal seninde dediğin gibi milyonda bir ihtimal. Artık günümüz şartlarında çok önemsiyorlar böyle şeyleri olabilme ihtimali çok zordur diye düşünüyorum. Eşin bence biraz psikolojik olarak yıpranmış sanırım. Sen hamilesin bu konuşmalar sana ağır gelebilir ama sen ayakta dur eşinle hergün konuş gerekirse. Kim olsa senin yerinde çok üzülürdü. Rabbim eşine de gönül ferahlığı versin inşallah.

Bu güzel günlerin tadını çıkarmak varken niye kendi kendine işkence acı çektirirsin be adam; şeytan vesvese veriyor işte...Allah kalbini ferahlatsın onun da...düşünse bile söylemese iyiymiş hamile kadına ne soylenir ne söylenmez onu da bilmezler...Ama bebekle ilgilenmemesinin bununla alakası yok bence boşuna üzülme benim oglum 6 yaşında babasıyla 3 yaştan itibaren ikişkileri olur gibi oldu esas şimdi birlikte satranç oynuyorlar lego yapıyorlar...ne yapsam alıştıramadım kucağına alsa 2 dk sonra geri verirdi ağlayınca susturamazsam diye korkardı bebekle hiç yalnız kalmak istemezdi asla doktora götürmedi mesela illa sen gel sen tut ya ağlarsa susmazsa çok seviyordu ama beceremiyordu işte...ilk defa çocuğu yıkadı mesela geçenlerde çok yorgundum sırtım ağrıyordu karnımdam eğilemedim...sen onlara takılma dua et...bi de şu var ki canım yenidoğmuş bebek genelde kimseye benzemiyor buruş buruş bişey oluyor fazla beklentiye girmeyin...bizimki hiçbirimize benzemiyordu epey 2-3 aylık olana kadar...benim bütün aile kumral yeşil gözlü eşimin aile kumral yeşil-mavi gözlü çocuk dogdu saçları upuzun kapkara gözleri de çekik falan Japon askeri gibiydi bildiğin...amaan hepsini unutursunuz gülerek konuşursunuz...eşim de çocuk istemiyordu ilk hamileliğim surpriz olmuştu bebek dogunca söyledim bir defa bak dedim istemiyordun sakın bi daha söyleme öyle bişey yok o benim canım dedi çok utandı çok pişman oldu...sizin de öyle olur bak göreceksin

Canim dr a git derim ben .zencefilde bi bardak ivebilirsin demisti doktorum.ama bn icememistim

Öyle birşey olamaz ki canım senin sadece gitmediğin 1 buçuk yıl sayılmaz geri döndüğünde çalıştığın sürenin üstüne eklemesi gerekiyor. Çünkü senin sigortanda o okulda ne kadar süre çalıştığın yazar ki. Ücretsiz iznindeki yatmayan prim günün sayılmaz sadece. Eğer baştan başlıyorsa çok büyük haksızlık örneğin tazminatlı işten çıkacaksın diyelim sen 1 buçuk yıl ücretsiz izne ayrılsan da o 1 buçuk yıl kanunen senin sürene dahil olur hesaplama yaparken. Normalde seninde ilk çalıştığın süre sayılmak zorunda bana baştan başlatmaları çok tuhaf geldi :/

Nasil yapiliyo ay banada cok acil lazim ya
Ayva çekirdeğini yarım çay bardağı suya ıslıyorsun bir günde jel oluyor hemen sürüyorsun, o çekirdekler beklesini yine suda jelleşir iyice. doğumdan bir ay önce başlanıyormuş yapılmaya bebiş acıtmasın diye ben yapıyorum kaşıntım azaldı yok gibi

Allah şifa versin canım...çok şükür ki çaresi tedavisi varmış...bebeklerde ilk 3-4 ay fazla his olmuyor mesela gıdıkla gülmez biz sünnet ettirdik hiç ağlamadı hele yenidoğanda gerçekten acı hissi yok ve hücre yenilenmesi çok çok hızlı...iyileşecek Allah ın izniyle...sen de güçlüsün maşallah...tez zamanda iyileşir kavuşursunuz inşallah...Allah kolaylık versin

Eki Görüntüle 2129707 Eki Görüntüle 2129708 Eki Görüntüle 2129709 Kızlar böyle bir yazı ile karsılastım, siz rezeneye basladım dediniz ya, arastırdım ama tabi yine en iyi anneler bilir hisseder
Allah allah canım her yerde de faydalı yazıyor bunu ilk defa görüyorum, insan neye inanacağını şaşırıyor ama ben mesela bi şeyin süt artıracağını düşünmüyorum yani belli bir şey süt yapımını artırmaz. süt için gerekli olan şey su ve hormonlar. suyu biz içeceğiz hormonlar da bebişler gelince koynumuza, artacak ve süt oluşacak. rezene içiyorum ama sanırım gaz vs. için içiyorum. bir de her şey kanserojen çevredeki her şey. o kadar dikkat edersek kafayı yeriz. kafalar çok karışıyor ama aslında çok da takılmamak lazım. iç suyu sarıl bebeye emzir diyorum kendi kendime valla

Denedim kuzum, bir kaç ayrı elden ama almadı içim neden bilmem.. aslında çok severim ben yoğurt ayran falan ama bilmem neden öyle oldu.
. Canım itimatin kefiri güzel.Bana diyetisyen önermişti.istanbuldaysan adreslerine bi bak derim.ayran gibi valla.gerçi yeri bursa da ordaysan daha kolay bulursun.günlük sutlerinin tarihi de 2 gun.yogurduda arada ondan yapıyorum ben.

2016da bazı değişiklikler olmuş yine bakmak lazım ama oglumda ücretsiz izne ayrılacaktım bu şekildeydi...tamamen işten çıkmışsın gibi görünüyordu cesaret edememiştim...goreve başlama tarihi bile yenileniyordu...6 yil gecti tabi belki değişiklik olmuştur...

Canım benim ya nasıl da üzülmüşsündür. Bu tür şeyler gerçekten bizleri çok yaralıyor. O kadar zorluk çekerken sadece biraz ilgi bekliyoruz aslında eşlerden. Belki biraz şımartılmak. İşte bu kadar ayrıntıcı takıntılı olununca da olan yine bize oluyor. Ben olsam hiç takmam yoluna devam et evladınla keyif almaya bak. Önce kadın sonra anne olarak güçlüyüz evellallah.Eşim bile olsa benim keyfimi bozamaz haddine değil. İnadına gülümse

Zencefil bal limon canım öksürüğe iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…