- 18 Ağustos 2011
- 525
- 788
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.081
Aynı durumdayız. Bende hayalet gibiyim. Ruh gibiyim. Sezeryanın verdiği agrı sancı resmen 1000 kat arttı. Ama iyi olmaya dayanmaya güclü durmaya çalışıyorum cünkü kızımın en cok bana ihtiyacı var bunu biliyorum. Lütfen sende iyi ol. Rabbim kucagımıza versin herseyine razıyız kabulüz. Kokusunu duyalım bizde evladımızın. İnsallah iyi olacaklar. Senin kücük savaşçına inanıyorum ben merak etme kardesim sende inan. Bu bizim sınavımız.
Biz de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyoruz Can'ım. Erken olması ile ilgili çok olumlu hikayeler duyduk.3 aylıktı canım hicbir şey hissetmedi yarım kaşık minoset ver dedi doktor verdim emzirdim uyudu...önce krem sürdü pipi uyuştu iğne vurdu çocukta tık yok kesti bitti 20dk orda bekledik müşahade altında sonra elimize bir kagıt verdi gönderdi doktor kontrole bile gitmedik...kağıtta şöyle olursa şöyle yapın şu tarz ilaçlar vermeyin pansumana gerek yok bezin içinde çişle iyileşecek falan yazıyordu öyle de oldu krem bile sürmedik...çok rahat ettik...kolu bacağı fazla oynamadığından değmiyor ve his yok gerçekten 0-3 ay yaptırın derim...kan bile çıkmadı inanamadım...erkek kardeşim 6 yaşında sünnet oldu biz hep birlikte büyük travma yaşamıştık...ultrasonda bebek erkek deyince ben kafaya koydum bu işi bence çok önemli...en iyisi de yenidoğan sunneti ben sezaryen olacağım için falan ona sıra gelmemişti ama onu yaptırsanız daha iyi göbek düşmeden pipi iyileşiyor...3 ayi gecirmeyin ama 4ten itibaren döner yuvarlanır deride his artar
Biz de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyoruz Can'ım. Erken olması ile ilgili çok olumlu hikayeler duyduk.
Zaman zaman ben de düşündüm tabi. Ama sadece bir düşünce olarak kaldı. Benimle bir ilgisi Yok zaten. Bunu biliyorum. Ki yumurta da karışmış olabilir diyor. Sadece kendisi için değil bu düşünce. Ama ben rahatım gönlüm de beynim de çok rahat Allah'a şükür. Onun da sürekli düşündüğü bişey değildir ki öyle olsa hiçbir şeyi umursamazdı. Alışveriş isim cinsiyet vs gibi konulara tamamen uzak kalırdı. Doğumu beklerdi. Umarım dediğin gibi kucağımıza alınca her şey değişir Can'ım.Dolunay22 canm eşinin aklına gelmesi gayet normal hiç kendini eşim neden böyle düşünüyor diye kasma çünkü böyle düşünen tek eşin değil. Benim de tüp bebek biliyorsun benimde aklıma geliyor acaba diye. Halbuki 30 kez isim zikrediyorlar karışmasın diye sende biliyorsun. Doğunca hiç aklına gelmeyecek eşinin emin ol. Ama olduki DNA istedi bunun seninle ilgisi yokki sadece eşinde mükemmeliyetçilik var sanırım o yüzden ister. Kalbinin rahat etmesi için yaptirirsiniz. Kendini üzme eşine de kızma çünkü olmayan şeyler değil aklına takılması da bana çok normal geldi. Çünkü dediğim gibi ilk başlarda ya karistiysa diye ben de düşünmedim değil. Zaman ilerledikçe ve annelik hormonu arttıkça gitti aklimdan. Ama maalesef babaların böyle bir şansları yok ancak doğduktan sonra baba oluyorlar.
Aynen canım. Ben de öyle merasimleri sevmediğinden olsun bitsin dedim. Bence Zaten bu şekilde giderse doğar doğmaz sünnet olmayan bebek kalmayacak :) herkes Doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyor artık.Bende 10 15 gün sonra hemen yaptırmayı düşünüyorum. Gerçekten çok memnun herkes yeni doğan sünnetinden ilerde daha zor oluyormuş. Bebeklerde acı duyguları çok olmadığı için erkenden olması daha iyiymiş. Bende hemen 10 15 gün geçince yaptıracağım bir sıkıntı olmazsa zaten sünnet düğünü falan o tarz şeyleri sevmem ben olsun bitsin.
Değişir canm hiç merak etme. Bende söylemiştim eşime karistiysa diye gülerek eşimde güldü geçtik. Boşver takma kafana. Zamanımız az kaldı zaten her gün rüyamda doğum yapıyorum. Hayırlısıyla kucagimiza alalım inşallah sağlıkla . Bu konuştuklarımızı gülerek hatırlarızZaman zaman ben de düşündüm tabi. Ama sadece bir düşünce olarak kaldı. Benimle bir ilgisi Yok zaten. Bunu biliyorum. Ki yumurta da karışmış olabilir diyor. Sadece kendisi için değil bu düşünce. Ama ben rahatım gönlüm de beynim de çok rahat Allah'a şükür. Onun da sürekli düşündüğü bişey değildir ki öyle olsa hiçbir şeyi umursamazdı. Alışveriş isim cinsiyet vs gibi konulara tamamen uzak kalırdı. Doğumu beklerdi. Umarım dediğin gibi kucağımıza alınca her şey değişir Can'ım.
Aynen bizde hemen yaptırcazAynen canım. Ben de öyle merasimleri sevmediğinden olsun bitsin dedim. Bence Zaten bu şekilde giderse doğar doğmaz sünnet olmayan bebek kalmayacak :) herkes Doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyor artık.
Bence zaten öyle olması gerekiyor canım, bebekten hiçbirşey anlamadan olsun bitsin ne anne baba uğraşsın ne de çocuk depresyona girsin. Benim yiğenim 5 yaşında halen olmadı sünnet lafı açılınca çocuk 3 gün kendine gelemiyor olayın farkında olduğu için. Hele de düğün yapılmasına çok ama çok karşı bir insanım ben belki bana kızarlar ama ben oraya harcayacağım parayı çocuğum için kullanırım eğitimine bir eşyasına falan bence daha iyi değerlenmiş olur. Hele şu şaşalı düğünler yokkmmuuuu hiç söylemeyim onlarıAynen canım. Ben de öyle merasimleri sevmediğinden olsun bitsin dedim. Bence Zaten bu şekilde giderse doğar doğmaz sünnet olmayan bebek kalmayacak :) herkes Doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyor artık.
Öyle canım haklısın bizi de korkutuyorlar inan anneliğin fıtratı sanırım hep paniğizSagolasin canım gayet açıklayıcı cevabin, ışte acemilik biraz da annem korkutuyor telefonla her aradığımda sancin var noldu diyor, sakin araba kullanma, bi yere gitme yolda doğumun gelir diyor etkisinde kaldım sanırım gayet rahattim halbuki bide yaklaştıkça heyecan başladı hayırlısıyla hepimiz kucagimiza alalım inşallah minikleri
Çok haklısın canım ilk bebek herşey bilinmez neler geliyor aklımıza. Bir de eş dost daha panik. Napalım geçecek son haftalar da :)Sagolasın canım benim içime su serptin, hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.. hazırlığımızı yaptık nasılsa bekleriz ne zaman gelirse ama ilk bebek diye sanırım çok heyecan yapıyorum. Hepimiz dikkat edelim kendimize, biz de telefonu falan duymasak bizimki Doğuma gitti herhalde diyorlarmış, karnım burnumda resmen :)
Maşallah sana canım Allah yüzünü her daim güldürsün bu pozitifliğini hiç kaybetme inşallahslm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
ameliyat icin gun verdi19 nisan ben bari 20 nisan olsun efendimizin dogum gunu dedim ama dr bebek hemen ameliyat olacak cuma gunude drlar burda olsun diyince bisey diyemedim. rabbim hayirlisi ile dogmasini nasip etsin. .. sonra beyin cerrahi ile gorustum cok iyi bir dr ve ustelik gittigim hastanesnin genel müdürü bizi guler yuzle karsiladi cok kibardi icimi rahatlatti " korkulacak bisey yok bebek dogacak dr ok verdigi anada hemen ameliyata alip bebegin kafasindaki basinci dusurecegiz sant takacagiz" dedi korkulacak bisey yok kucuk bebekler aciya dayanikli olur dua et dedi... sonra zaten yine gorusup konusacagiz dedi .. bende rahatladim acikcasi ...Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin.... insallh. tum hastalara sifa versin..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...
Evet canım hayırlısı ve en güzeli olsun inşallah :)Muhakkak gulum vucudumuzun ne tepki verecegini bilemeyiz. Sezeryan isterim cok zor gecer normal istemem kolay gecer bilemem. Su cati muayenesi bi olsunda o zaman kararlastiracagiz artik hayirlisj neyse hepimiz icin o olshn ♡
Çok sağol Can'ım. Sayenizde rahatladım zaten çok şükür.Değişir canm hiç merak etme. Bende söylemiştim eşime karistiysa diye gülerek eşimde güldü geçtik. Boşver takma kafana. Zamanımız az kaldı zaten her gün rüyamda doğum yapıyorum. Hayırlısıyla kucagimiza alalım inşallah sağlıkla . Bu konuştuklarımızı gülerek hatırlarız
Evet yA o çocukların üstündeki travmayı düşünmek bile istemiyorum. Fırsat varken olsun bitsin inş. Kimileri düğüne hevesli bir şey diyemiyorum. Ben oldum olası sevmem. Kendimize bile düğün istememiştim. Tabi ki herkesin kendi tercihi. Kimisi de oğlunun sünnet hayalini kurar.Bence zaten öyle olması gerekiyor canım, bebekten hiçbirşey anlamadan olsun bitsin ne anne baba uğraşsın ne de çocuk depresyona girsin. Benim yiğenim 5 yaşında halen olmadı sünnet lafı açılınca çocuk 3 gün kendine gelemiyor olayın farkında olduğu için. Hele de düğün yapılmasına çok ama çok karşı bir insanım ben belki bana kızarlar ama ben oraya harcayacağım parayı çocuğum için kullanırım eğitimine bir eşyasına falan bence daha iyi değerlenmiş olur. Hele şu şaşalı düğünler yokkmmuuuu hiç söylemeyim onları
Hayırlı haberlerle gel inşallahÖyle canım haklısın bizi de korkutuyorlar inan anneliğin fıtratı sanırım hep paniğizamin inşallah benimki şuan nst de. Okadar kızgın ve hareketli ki bana mesaj yolluyor. Çok sıkıldım çıkıcam ben diye :)))
Çok haklısın canım ilk bebek herşey bilinmez neler geliyor aklımıza. Bir de eş dost daha panik. Napalım geçecek son haftalar da :)
Maşallah sana canım Allah yüzünü her daim güldürsün bu pozitifliğini hiç kaybetme inşallah
Evet canım hayırlısı ve en güzeli olsun inşallah :)
Hastaneden çıkmdan yaptırsak çokmu erken olurki üroloji drumada sorayım bakalım3 aylıktı canım hicbir şey hissetmedi yarım kaşık minoset ver dedi doktor verdim emzirdim uyudu...önce krem sürdü pipi uyuştu iğne vurdu çocukta tık yok kesti bitti 20dk orda bekledik müşahade altında sonra elimize bir kagıt verdi gönderdi doktor kontrole bile gitmedik...kağıtta şöyle olursa şöyle yapın şu tarz ilaçlar vermeyin pansumana gerek yok bezin içinde çişle iyileşecek falan yazıyordu öyle de oldu krem bile sürmedik...çok rahat ettik...kolu bacağı fazla oynamadığından değmiyor ve his yok gerçekten 0-3 ay yaptırın derim...kan bile çıkmadı inanamadım...erkek kardeşim 6 yaşında sünnet oldu biz hep birlikte büyük travma yaşamıştık...ultrasonda bebek erkek deyince ben kafaya koydum bu işi bence çok önemli...en iyisi de yenidoğan sunneti ben sezaryen olacağım için falan ona sıra gelmemişti ama onu yaptırsanız daha iyi göbek düşmeden pipi iyileşiyor...3 ayi gecirmeyin ama 4ten itibaren döner yuvarlanır deride his artar
Sor tabi bence hemen yaptırabilirsin...biz çocuk cerrahına yaptırdık...bu konuda uzmanlaşmıştı günde 30 falan sünnet yapıyordu...önce muayene edip gün verdi 2 gün sonrasına falan da yaptı temizce dua ederek...1 kişi gelebilir dedi ben girdim videoya çektim dua okuyarak besmele çekerek çok güzel oldu Allah a şükür...tam kesme anını çekmeyelim dedi sadece tamam dedim kapattım kamerayı...sonra sünnet merkezi açmış Kayseri de Musa Özdemir tavsiye ederim civardakiler mutlaka ona gitsin...eşim istedi ki Hatay da olsun onun memlekette işte sünnet çocuğu giyinsin yatsın gezdirilsin şu aradaki sünnetçiler yapsın falan yani büyüdügünde olsun...ama ben çok mücadele vererek bunu yaptım ve çook memnunuz kendisi de herkese kendi fikriymiş gibi anlatıyor şimdiHastaneden çıkmdan yaptırsak çokmu erken olurki üroloji drumada sorayım bakalım
Çok iyi ya yenidoğanken yaptırmak mantıklı da ben Sezeryanli halimle ilgilenemem diye düşünmuyorum :)Bende yenidoğan sünnetini araştırıyorum canım kuzenim ikinci gün yaptırdı göbeği düşmeden iyileşti çok memnun kaldılar kameraya çekmişler ameliyathanede hiç ağlamıyordu
Çok iyi yapmışsın allah daha nice günlerini göstersin canımSor tabi bence hemen yaptırabilirsin...biz çocuk cerrahına yaptırdık...bu konuda uzmanlaşmıştı günde 30 falan sünnet yapıyordu...önce muayene edip gün verdi 2 gün sonrasına falan da yaptı temizce dua ederek...1 kişi gelebilir dedi ben girdim videoya çektim dua okuyarak besmele çekerek çok güzel oldu Allah a şükür...tam kesme anını çekmeyelim dedi sadece tamam dedim kapattım kamerayı...sonra sünnet merkezi açmış Kayseri de Musa Özdemir tavsiye ederim civardakiler mutlaka ona gitsin...eşim istedi ki Hatay da olsun onun memlekette işte sünnet çocuğu giyinsin yatsın gezdirilsin şu aradaki sünnetçiler yapsın falan yani büyüdügünde olsun...ama ben çok mücadele vererek bunu yaptım ve çook memnunuz kendisi de herkese kendi fikriymiş gibi anlatıyor şimdiolsun
Kuzenimde sezeryanla doğum yaptı benimde sezeryan olcak zaten iki gece kalıyoruz hastanede eğer ikinci gün iyi hissedersem kendimi çıkmadan yaptırabilirim tabi drun ne diyeceğide önemli konuşup ona göre hareket etcemÇok iyi ya yenidoğanken yaptırmak mantıklı da ben Sezeryanli halimle ilgilenemem diye düşünmuyorum :)
Canım akciğer gelişimi 35.haftanın sonunda tamamlanıyor diye biliyorum.o yüzden 36 ya kadar filan yapıyorlar sanırımGeçmiş olsun canım gün olarak iki gün var senle aramızda iğneyi kaçıncı haftada doğum olursa yapmıyorlar acaba okuduğum yerlerde kendi kendine solunum yapabilir yazıyor
Az daha sabretsin o zaman minnaklar çok az kaldı 36yaCanım akciğer gelişimi 35.haftanın sonunda tamamlanıyor diye biliyorum.o yüzden 36 ya kadar filan yapıyorlar sanırım
slm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
ameliyat icin gun verdi19 nisan ben bari 20 nisan olsun efendimizin dogum gunu dedim ama dr bebek hemen ameliyat olacak cuma gunude drlar burda olsun diyince bisey diyemedim. rabbim hayirlisi ile dogmasini nasip etsin. .. sonra beyin cerrahi ile gorustum cok iyi bir dr ve ustelik gittigim hastanesnin genel müdürü bizi guler yuzle karsiladi cok kibardi icimi rahatlatti " korkulacak bisey yok bebek dogacak dr ok verdigi anada hemen ameliyata alip bebegin kafasindaki basinci dusurecegiz sant takacagiz" dedi korkulacak bisey yok kucuk bebekler aciya dayanikli olur dua et dedi... sonra zaten yine gorusup konusacagiz dedi .. bende rahatladim acikcasi ...Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin.... insallh. tum hastalara sifa versin..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?