- 5 Eylül 2016
- 1.042
- 1.470
- 133
- 48
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.061
Baştan niye kabul etmişki tup bebeği, eşin olacak beyfendi. Bunları o kadar ince düşünen biri en başından beri düşünüyordur. Yanılıyormuyum. Sinirlendim yine. Yada bir iki denyo ile konuşmuştur kafasını karıştırmışlardir eşinin . Buda benim düşüncem. Neyse susayim ben.Haklısın canım zaten kendisi için demiyor sadece. İkimiz için de. Ben bu durumu tamamen aştı sanıyordum ama onun da içini kemiriyormuş hala meğer.
Ben bebeğimi kucağıma aldığımda bile dönüp yüzüne bakamayacağım onun gönül rahatlığıyla kucağına veremeyeceğim. Şu sn bile bu kadar acıtıyorsa o zamanı düşünemiyorum bile.
Amin Can'ım amin. İnş unuturum ama geçen zaman gelmeyecek malesef
Kızlar günaydın. Bu sabah yine çok mutsuz uyandım. Kimseyle paylaşamıyorum. Fazla mı büyütüyorum onu da bilmiyorum ama bana birşey söyleyin içim içimi kemiriyor içim acıyor.
Bizim bebeğimiz tüp bebek biliyorsunuz. Normalde eşim hiç istemiyordu güvenmiyordu merkezlere vs. Bir şekilde kendini aşarak böyle bi yola girdik. Ve çok şükür Rabbim nasip etti. Geçen gün "sana bir şey soracağım ama doğruyu söyle dedi" "hiç içinde bir şüphe var mı bebekle ilgili dedi" karışmış vs gibi.
Ben de Yok tabi ki dedim ben Allah'a sığındım içim şükür rahat dedim. Ama o hala rahat olmadığını doktora güvendiğini ama kötü niyetli biri yA sürece dahil olduysa gibi şüphelerinin olduğunu söyledi. Nasıl üzüldüm anlatamam.o yüzden mi hiç sevmiyorsun karnımı o yüzden mi hiç bebeğimizle konuşmuyorsun dokunmuyorsun bunca zamandır dedim. Onunla alakası Yok dedi ama ben o yüzden olduğunu düşünüyorum. Sadece ben değil ikimizin de çocuğu olmayabilir falan dedi sonuçta böyle seyler yaşanmış dedi.
Doğunca DNA testi yaptırmayı düşünüyorum dedi. O kadar üzüldüm ki anlatamam kendi adıma değil yavrum adıma. Bu kendine zehir ettiğin günler geri gelmeyecek dedim.
İçim acıyor ben Doğum yaptığımda da bu adam şüpheyle alacak oğlumu kucağına. Ne düşüneceğimi neye üzüleceğimi gerçekten şaşırdım. Elimde değil anla beni diyor. Anlıyorum ama belki trilyonda bir ihtimal için bize yaşattığı şeyi görmezden de gelemiyorum. Çok üzülüyorum. Fark ettirmemeye çalışıyorum ama gözümün yaşı dinmiyor.
keinlikle canım, bende inanmıyorum şu sütü artırır ye iç olayına. o kadar durumu olmayan insan var Afrika ülkelerinde, onlar ne yiyor ne içiyor acaba? ki bizle zatenaç kalmıyoruz çok şükür. şimdiden stres yapmamıza gerek yok bence. dediğin gibi bol su içelim, beslenmeye yine dikkat edelim. ben bitki çaylarını pek sevmiyorum, zorla çok nadiren içerimAllah allah canım her yerde de faydalı yazıyor bunu ilk defa görüyorum, insan neye inanacağını şaşırıyor ama ben mesela bi şeyin süt artıracağını düşünmüyorum yani belli bir şey süt yapımını artırmaz. süt için gerekli olan şey su ve hormonlar. suyu biz içeceğiz hormonlar da bebişler gelince koynumuza, artacak ve süt oluşacak. rezene içiyorum ama sanırım gaz vs. için içiyorum. bir de her şey kanserojen çevredeki her şey. o kadar dikkat edersek kafayı yeriz. kafalar çok karışıyor ama aslında çok da takılmamak lazım. iç suyu sarıl bebeye emzir diyorum kendi kendime valla
Sağlıklı olsunlar da kilo,milo basit şeyler...eğer bı bı oran varsa benden 8 kiloluk bı çocuk çıkmalı..Valla canım bnde anlamadım bi haftada 650 gram almış gözüküyor seninki iyi 2300 bnm 34+0 da 2350 ,35+0 da 3 kilo gzüktü ona şaşırdık . Gerçi doktor çok takma bınları dedi haftalık ölçülerde birbirine kıyasla çok fark olabiliyomuş. Haftaya bi daha kontrolüm var hiç kilo almamış olursa demekki bu hafta yanlış ölçtü dicem . Çok kilolu olmasın diye ayda bi hafta muz yiyorum tahin pekmezi bıraktım bilerek . Zaten ufacık bileyim dört kilo çocuk çıkmaz benden
slm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
ameliyat icin gun verdi19 nisan ben bari 20 nisan olsun efendimizin dogum gunu dedim ama dr bebek hemen ameliyat olacak cuma gunude drlar burda olsun diyince bisey diyemedim. rabbim hayirlisi ile dogmasini nasip etsin. .. sonra beyin cerrahi ile gorustum cok iyi bir dr ve ustelik gittigim hastanesnin genel müdürü bizi guler yuzle karsiladi cok kibardi icimi rahatlatti " korkulacak bisey yok bebek dogacak dr ok verdigi anada hemen ameliyata alip bebegin kafasindaki basinci dusurecegiz sant takacagiz" dedi korkulacak bisey yok kucuk bebekler aciya dayanikli olur dua et dedi... sonra zaten yine gorusup konusacagiz dedi .. bende rahatladim acikcasi ...Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin.... insallh. tum hastalara sifa versin..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...[/Q
Herşey iyi gidecek iyi olacak inşallah, Allah kimsenin umudunu tüketmesin, ne güzel bir dua o; Rabbim kimseye dermansız dert vermesin... Aminnn
Ben ilkini 4.5 aylikkay yaptırdım bunu da daha erken yapabilirim bakalım erken yaptığıma cok memnun oldumtired sünnet işini ne zaman hallettiniz canım
Bende yenidoğan sünnetini araştırıyorum canım kuzenim ikinci gün yaptırdı göbeği düşmeden iyileşti çok memnun kaldılar kameraya çekmişler ameliyathanede hiç ağlamıyorduBen ilkini 4.5 aylikkay yaptırdım bunu da daha erken yapabilirim bakalım erken yaptığıma cok memnun oldum
Şimdiki aklım olsaydı bende doğar doğmaz yaptırirdim bu yaz olacak bizimkide sünnet buda erkek olsaydi doğduğunda yaptiricaktim en mantiklisiBende yenidoğan sünnetini araştırıyorum canım kuzenim ikinci gün yaptırdı göbeği düşmeden iyileşti çok memnun kaldılar kameraya çekmişler ameliyathanede hiç ağlamıyordu
2016da bazı değişiklikler olmuş yine bakmak lazım ama oglumda ücretsiz izne ayrılacaktım bu şekildeydi...tamamen işten çıkmışsın gibi görünüyordu cesaret edememiştim...goreve başlama tarihi bile yenileniyordu...6 yil gecti tabi belki değişiklik olmuştur...
Çıktım akşam canım.açıklık filan olmayınca gönderdiler.bu akşam tekrar iğne için gideceğim sadeceDikkat et canım yorgunluk stres erken doğumun dostu.
Ciktin mi
İyiyim şimdi canım çok şükür sıkıntı yok.dinlenmek lazım sanırım yormayalım kendimizi artık son zamanlar.araba da bence kullanma artık canım az vakit kaldı nolur nolmaz.trafik stresi de etkiliyor.ben uzun süredir kullanmıyorum.Şimdi nasılsın canım, geçmiş olsun serum çok iyi geliyor. BEn de 8 gibi birden sancılandım canım bugün araba kullandım trafikte ondan oldu sanırım. Hemen uyudum ama belim karnım çok ağrıdı. Suni sancıdan dolayı iyi biliyorum sancı olayını. Şimdi geçti çok şükür artıl hepimizin riskli zamanları başladı
Evet inşallah büyüdükçe kolaylaşıyor benimki 8 de uyuyunca sabaha kadar uyanmıyor sağolsun
Şeyi biliyor musun acaba doğum sonrası analık izni 2 yıla kadar kuşşanabiliyorsun. Sigortan yatıyor ama maaş yatmıyor. İster 6 sy kullan ister 2 yıl. Ben bu sefer onu kullanacağım.
Kesinlikle katılıyorum bir kaşık içerdim şimdi 4 5 kaşık atıyorum ağzıma. Çok iyi geldi bana da
Nidilat vermediler canım bana.Yorgunluğa bağlı olabileceğini söylediler.Bir dahaki kontrolüm önümüzdeki hafta.sonra da 10 günde 1 gideceğim.Allah sağlık versin hepimizin bebişlerine.biraz daha dayansınlar :)Canim geçmiş olsun. Ben de 26.haftamda seninle aynı süreçleri yaşadım çok stresliydi2 gün takip edildim 1 gece de hastanede yattım nstde sancılar 70leri buluyordu. Açılmam yoktu ama. Senin gibi bana da ciğer geliştirici yaptılar iğne 24 saatte bir 2 tane. Nidilat verdiler bir de, 3 haftadır kullaniyordum yeni bıraktım kontrole gideceğim bakalım inşallah tekrar sancı çıkmaz.
Sen de kullanıyor musun nidilat? Bundan sonraki süreç için ne dedi doktor? Kontrollerin ne sıklıkla olacak?
Bana mümkün olduğunca istirahat etmen gerek dedi, bir de kontrolleri 2 haftaya düşürdü.
Geçmiş olsun canım gün olarak iki gün var senle aramızda iğneyi kaçıncı haftada doğum olursa yapmıyorlar acaba okuduğum yerlerde kendi kendine solunum yapabilir yazıyorİyiyim şimdi canım çok şükür sıkıntı yok.dinlenmek lazım sanırım yormayalım kendimizi artık son zamanlar.araba da bence kullanma artık canım az vakit kaldı nolur nolmaz.trafik stresi de etkiliyor.ben uzun süredir kullanmıyorum.
Canım inşallah her şey sorunsuz ve güzel olacak , minikler gerçekten bizden daha dayanıklı bikac kez üst üste ameliyat geçirip sagilgina kavuşan okadar yenidogan bebek var ki şimdi kocaman çocuk oldular bile. Bu günler de geçecek ve sabrının mükafatını alacaksın inşallah canımslm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
ameliyat icin gun verdi19 nisan ben bari 20 nisan olsun efendimizin dogum gunu dedim ama dr bebek hemen ameliyat olacak cuma gunude drlar burda olsun diyince bisey diyemedim. rabbim hayirlisi ile dogmasini nasip etsin. .. sonra beyin cerrahi ile gorustum cok iyi bir dr ve ustelik gittigim hastanesnin genel müdürü bizi guler yuzle karsiladi cok kibardi icimi rahatlatti " korkulacak bisey yok bebek dogacak dr ok verdigi anada hemen ameliyata alip bebegin kafasindaki basinci dusurecegiz sant takacagiz" dedi korkulacak bisey yok kucuk bebekler aciya dayanikli olur dua et dedi... sonra zaten yine gorusup konusacagiz dedi .. bende rahatladim acikcasi ...Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin.... insallh. tum hastalara sifa versin..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...
slm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...
Bizim de var Can'ım 5 tane. Aynen senin söylediğini söyledim. Hastanede karışma ihtimali bile çok daha fazla. Ben karışmışım mesela. Anneme verilen bebek erkek olmasaymış şimdi başka bi ailede olabilirdim. Ben Allah'a sığındım elimden başka bir şey gelmiyor.Dolunay22 kuzum ne diyeyim bilemedim allah eşini vesveselerden kurtarsın arkadaşımda tüp bebekle çocuk sahibi oldu bir tanede dondurulmuş embriyosu var eğer ikinci çocuğu düşünmezlerse yada normal yolla çocuk sahibi olursa merkeze gideceklerimi be orada o embriyoyu imha edeceklerini söyledi ve onlarda kada şifresi gibi bir şifre berildiğini söylemişti baya emniyet altında yapılıyor sanırım bu işlemler.eşinin içi rahat olsun allah kötüyle karşılaştırmasın öyle yollara başvurduktan sonra doğumdan sonra bile çocuğu karıştıran değiştirenler var canım allah merhamet duygusunu almasın kimsenin içinden.
Terapi ile çözüleceğini bilsem hemen giderim. Ama faydası olacağını sanmıyorum. 7/24 bunu düşünmüyorum tabi ki arada içime vesvese geliyor dedi. Belki ben de fazla alınganım. BilmiyorumOkadar haklisinki uzulmekte ..
Ama bu suphenin sonu yok.
Kesinlikle cift terapisine gitmeniz gerekli .Esinin bu suphelerden kurtulmasi lazim .
En guzel zamanlari bu sekilde gecirmeniz cok kotu.
Ikna edebilirsen dna dan once bi terapi alin mutlaka
Amin Can'ım benim çok sağolun desteğiniz için.Canım bence hiç canını sıkma, çok ama çok düşük bir ihtimal seninde dediğin gibi milyonda bir ihtimal. Artık günümüz şartlarında çok önemsiyorlar böyle şeyleri olabilme ihtimali çok zordur diye düşünüyorum. Eşin bence biraz psikolojik olarak yıpranmış sanırım. Sen hamilesin bu konuşmalar sana ağır gelebilir ama sen ayakta dur eşinle hergün konuş gerekirse. Kim olsa senin yerinde çok üzülürdü. Rabbim eşine de gönül ferahlığı versin inşallah.
Ya tabi işin o boyutu da var. Benim babam kapkara bi adam. Kardeşim olmuş sapsarı yeşil gözlü. Hatta hep dalga geçmişler hastanede karışmış bu diye. Eşim çocuk hastasıdır. 10 tane olsa hayır demez. Bütün çocuklarla arası çok iyidir. Emin'im benim eşim de çok utanacak. Benim gönlüm ferah. Yeni doğan bebek dediğin gibi kimbilir kime benzeyecek.Bu güzel günlerin tadını çıkarmak varken niye kendi kendine işkence acı çektirirsin be adam; şeytan vesvese veriyor işte...Allah kalbini ferahlatsın onun da...düşünse bile söylemese iyiymiş hamile kadına ne soylenir ne söylenmez onu da bilmezler...Ama bebekle ilgilenmemesinin bununla alakası yok bence boşuna üzülme benim oglum 6 yaşında babasıyla 3 yaştan itibaren ikişkileri olur gibi oldu esas şimdi birlikte satranç oynuyorlar lego yapıyorlar...ne yapsam alıştıramadım kucağına alsa 2 dk sonra geri verirdi ağlayınca susturamazsam diye korkardı bebekle hiç yalnız kalmak istemezdi asla doktora götürmedi mesela illa sen gel sen tut ya ağlarsa susmazsa çok seviyordu ama beceremiyordu işte...ilk defa çocuğu yıkadı mesela geçenlerde çok yorgundum sırtım ağrıyordu karnımdam eğilemedim...sen onlara takılma dua et...bi de şu var ki canım yenidoğmuş bebek genelde kimseye benzemiyor buruş buruş bişey oluyor fazla beklentiye girmeyin...bizimki hiçbirimize benzemiyordu epey 2-3 aylık olana kadar...benim bütün aile kumral yeşil gözlü eşimin aile kumral yeşil-mavi gözlü çocuk dogdu saçları upuzun kapkara gözleri de çekik falan Japon askeri gibiydi bildiğin...amaan hepsini unutursunuz gülerek konuşursunuz...eşim de çocuk istemiyordu ilk hamileliğim surpriz olmuştu bebek dogunca söyledim bir defa bak dedim istemiyordun sakın bi daha söyleme öyle bişey yok o benim canım dedi çok utandı çok pişman oldu...sizin de öyle olur bak göreceksin
En başlarda böyle değildi. Çok mutluydu çok sevindi tabi ki. Hala da bu durumdan dolayı mutsuz değil. Ciddi şüphe olsa çok daha zor geçirirdik Emin'im. Ama işte ben içindeki şüpheleri atmıştır diye düşünürken bunu söyleyince üzüldüm tabi.Canım benim ya nasıl da üzülmüşsündür. Bu tür şeyler gerçekten bizleri çok yaralıyor. O kadar zorluk çekerken sadece biraz ilgi bekliyoruz aslında eşlerden. Belki biraz şımartılmak. İşte bu kadar ayrıntıcı takıntılı olununca da olan yine bize oluyor. Ben olsam hiç takmam yoluna devam et evladınla keyif almaya bak. Önce kadın sonra anne olarak güçlüyüz evellallah.Eşim bile olsa benim keyfimi bozamaz haddine değil. İnadına gülümse
Can'ım aslında hiç istemedi eşim yıllarca. Bu düşüncesini ben de biliyordum. O zamanlar bile söylüyordu tüp bebek yaptırsam bile Dna testi yaptırırım diye. Ama doktorumuza çok güvendi ve çok ani gelişti tüp bebeğe geçiş süreci. Eee tabi babalık duygusu da ağır basıyor. Kimseyle bu konuyu konuştuğunu sanmıyorum. Seninle paylaşmıcam da kiminle paylaşıcam bu içimde sadece bi şüphe elimde değil Beni anla dedi. Daha önce okuduğu haberler vs kafasında yer etmiş. Anladığım şey bu.Baştan niye kabul etmişki tup bebeği, eşin olacak beyfendi. Bunları o kadar ince düşünen biri en başından beri düşünüyordur. Yanılıyormuyum. Sinirlendim yine. Yada bir iki denyo ile konuşmuştur kafasını karıştırmışlardir eşinin . Buda benim düşüncem. Neyse susayim ben.
O kadar haklısın ki Can'ım. Zaten bişey olduğu yok. Bu bizim oğlumuz. O da bunu biliyor ama işte içindeki vesvese yer etmiş. Ben de söyledim ona senin dediğin gibi kolay olsa insanlar gitmez Kıbrıs a. Biraz rahatlar gibiydi ben konuşunca.üzüldüm inan böyle düşünmesine.bizimde tedaviyle oldu böyle düşüncelere kapılmadık hiç...eğer eşinin dediği gibi bir durum olsaydı senelerdir bana yaparardı..defalarca tedavi denemiş biri olarak...hadi öyle bir şey yapılmış olsun diyelim bundan ne çıkarı olabilir ki insanların....bilmiyorum faydası olurmu Türkiye de tüp bebekle ilgili tedavi süreci çok sıkı denetimler altında...kimse böyle bir şeye cesaret edemez...eğer dediği gibi olsaydı onca insan Kıbrıs'a donasyona gitmezdi.....Ne diyim arkadaşım Rabbim eşinin gönlüne kalbine ferahlık versin...Bu günleri atlatman için sanada sabır versin
[/QUOTE]Canim bu bahsetrigin hastalik erken doguma bagli birsey degil mi. Eger erken dogumla alakasi yoksa icini gönlünü cok ferah tut hicbisey cikmaz. Doktorlar iste herseyi soyluyolar 1 kg dogsu yavrun kalsiyumu da fazla olur baska seyi de ama duzelir gecer hemen genetik hastaloga yorma kafani. Icimden hep guzel olucak hersey gibi geciyo senin yavrunla ilgili. Bu arada hangi hastanede canim bebegin.
Benimde tam 30. Haftada olmustu aksam otururken baya rahatsiz etmisti karnimin sertlesip sertlesip inmesi senin haftan ileri cok rahat ol bebegin kac kilo?. Ve sonrasinda kimle konustuysam o haftalarda benimde oldu ilacla durduruldu dedi. Sende rahat ol. Yarin cikican hastaneden oyle dusun sonrası dinlenmek
Biliyorum canım çok zor ni süreç daha az ama inanki temiz haberi alınca İnş sanki ogun vermişsin gibi oluyo bende 45 gün bekledim aslında 10 gün sonra ilk ön bilgiler geliyor %85 doğruluğu oluyor özeldeysen doktora söyle ön bilgi iste onlar alabiliyor ama devlette bu işlem yok maalesef öyle yada böyle annesi inanki temiz çıkıcak şimdi o küvez deki pramatüre bebek okadar inceliyolarki sağlığı için sen canını sıkma tedbir amaçlı yapıyorlar .benden 2 liralık iğneyi bulamadılar 3 gün arattılar son kullanma tarihine 2 ay varmış bulduğum iğneyi yok nolur nolmaz dediler vurmadılar bütün gece Türkiye geneli depoları aradık düşün yani ozaman bir daha anladım para aslında hiç birşeymiş .. Ama onların tedbiri hoşuma gitti aslında
3 aylıktı canım hicbir şey hissetmedi yarım kaşık minoset ver dedi doktor verdim emzirdim uyudu...önce krem sürdü pipi uyuştu iğne vurdu çocukta tık yok kesti bitti 20dk orda bekledik müşahade altında sonra elimize bir kagıt verdi gönderdi doktor kontrole bile gitmedik...kağıtta şöyle olursa şöyle yapın şu tarz ilaçlar vermeyin pansumana gerek yok bezin içinde çişle iyileşecek falan yazıyordu öyle de oldu krem bile sürmedik...çok rahat ettik...kolu bacağı fazla oynamadığından değmiyor ve his yok gerçekten 0-3 ay yaptırın derim...kan bile çıkmadı inanamadım...erkek kardeşim 6 yaşında sünnet oldu biz hep birlikte büyük travma yaşamıştık...ultrasonda bebek erkek deyince ben kafaya koydum bu işi bence çok önemli...en iyisi de yenidoğan sunneti ben sezaryen olacağım için falan ona sıra gelmemişti ama onu yaptırsanız daha iyi göbek düşmeden pipi iyileşiyor...3 ayi gecirmeyin ama 4ten itibaren döner yuvarlanır deride his artartired sünnet işini ne zaman hallettiniz canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?