- 2 Ocak 2018
- 282
- 562
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.141
Canim uzulme lutfen gercekten mesajini okuyunca cok uzuldum esin neden boyle dusunuyor? Ben de tup bebek tedavileri yasamis biri olarak sunu soylemek isterim merkezler hemen tutsun diye mi boyle bosey yapacak? Neden boyle yapsinlar ki? Yapmazlar ben eminim cunku o kadar para donuyor ki bebegin hemen olmamasi oblar icin daha iyi tutmazsa bi daha gideceksin ayni parayi yine vereceksin ve bi daha cok islerine geliyor. Lutfen uzulme esinin bu yaptigi cok kirici ve yipratici bence gormrzden gelmelisin su an icin en azindan. O bebek sizin canim baska turlusu o kadar kolay cesaret edip yapilabilecek bisey degil. Hic boyle bisey duymadim lutfen kotu dusunceleri uzaklastir. Keske bunlari su an soylemeseymis esin ama sen icini ferah tut canimKızlar günaydın. Bu sabah yine çok mutsuz uyandım. Kimseyle paylaşamıyorum. Fazla mı büyütüyorum onu da bilmiyorum ama bana birşey söyleyin içim içimi kemiriyor içim acıyor.
Bizim bebeğimiz tüp bebek biliyorsunuz. Normalde eşim hiç istemiyordu güvenmiyordu merkezlere vs. Bir şekilde kendini aşarak böyle bi yola girdik. Ve çok şükür Rabbim nasip etti. Geçen gün "sana bir şey soracağım ama doğruyu söyle dedi" "hiç içinde bir şüphe var mı bebekle ilgili dedi" karışmış vs gibi.
Ben de Yok tabi ki dedim ben Allah'a sığındım içim şükür rahat dedim. Ama o hala rahat olmadığını doktora güvendiğini ama kötü niyetli biri yA sürece dahil olduysa gibi şüphelerinin olduğunu söyledi. Nasıl üzüldüm anlatamam.o yüzden mi hiç sevmiyorsun karnımı o yüzden mi hiç bebeğimizle konuşmuyorsun dokunmuyorsun bunca zamandır dedim. Onunla alakası Yok dedi ama ben o yüzden olduğunu düşünüyorum. Sadece ben değil ikimizin de çocuğu olmayabilir falan dedi sonuçta böyle seyler yaşanmış dedi.
Doğunca DNA testi yaptırmayı düşünüyorum dedi. O kadar üzüldüm ki anlatamam kendi adıma değil yavrum adıma. Bu kendine zehir ettiğin günler geri gelmeyecek dedim.
İçim acıyor ben Doğum yaptığımda da bu adam şüpheyle alacak oğlumu kucağına. Ne düşüneceğimi neye üzüleceğimi gerçekten şaşırdım. Elimde değil anla beni diyor. Anlıyorum ama belki trilyonda bir ihtimal için bize yaşattığı şeyi görmezden de gelemiyorum. Çok üzülüyorum. Fark ettirmemeye çalışıyorum ama gözümün yaşı dinmiyor.
50 tl civarında diye biliyorum cnm almayan da olabiliyor sanırım.Arkadaşlar merhaba
Özel hastaneye gidip nst’ye giren var mı ?
Muayene+ ücret alınıyor mu ? Yani nst ücreti ne kadar ödediniz?
Ben Pendik bölgeye gidiyorum aradım ama fiyat bilgisi vermiyorlarmış telefonda .
canım rabbim sağsalim kucagına almayı nasip etsinDogum tarihimizi aldik. 12 nisan Allah izin verirse
Safak 14
canım rabbim sağsalim kucagına almayı nasip etsindualardasın
Ay çok heyecanlı sağ salim gelir inş bebişkolar annelerine. Biz böyle ne zaman doğururuz acaba modundayız baya korku saldı beni.Dogum tarihimizi aldik. 12 nisan Allah izin verirse
Safak 14
Canim herkese hore degisiyor sanirim benim ilkte hic leke olmadi ustum ama nolur nolmaz diye beyaz almadim.
Ikinci yedek pijama bende bulamadim evden eskilerden koyacagim sanirim .kararsizim halen
Canim geçmiş olsun. Ben de 26.haftamda seninle aynı süreçleri yaşadım çok stresliydi2 gün takip edildim 1 gece de hastanede yattım nstde sancılar 70leri buluyordu. Açılmam yoktu ama. Senin gibi bana da ciğer geliştirici yaptılar iğne 24 saatte bir 2 tane. Nidilat verdiler bir de, 3 haftadır kullaniyordum yeni bıraktım kontrole gideceğim bakalım inşallah tekrar sancı çıkmaz.
Sen de kullanıyor musun nidilat? Bundan sonraki süreç için ne dedi doktor? Kontrollerin ne sıklıkla olacak?
Bana mümkün olduğunca istirahat etmen gerek dedi, bir de kontrolleri 2 haftaya düşürdü.
Kızlar bugün ağrılarım oldu.hastaneye geldim nst de sancılarım çıktı.serum veriyorlar şuan.dua edin benim için nolur
Kızlar günaydın. Bu sabah yine çok mutsuz uyandım. Kimseyle paylaşamıyorum. Fazla mı büyütüyorum onu da bilmiyorum ama bana birşey söyleyin içim içimi kemiriyor içim acıyor.
Bizim bebeğimiz tüp bebek biliyorsunuz. Normalde eşim hiç istemiyordu güvenmiyordu merkezlere vs. Bir şekilde kendini aşarak böyle bi yola girdik. Ve çok şükür Rabbim nasip etti. Geçen gün "sana bir şey soracağım ama doğruyu söyle dedi" "hiç içinde bir şüphe var mı bebekle ilgili dedi" karışmış vs gibi.
Ben de Yok tabi ki dedim ben Allah'a sığındım içim şükür rahat dedim. Ama o hala rahat olmadığını doktora güvendiğini ama kötü niyetli biri yA sürece dahil olduysa gibi şüphelerinin olduğunu söyledi. Nasıl üzüldüm anlatamam.o yüzden mi hiç sevmiyorsun karnımı o yüzden mi hiç bebeğimizle konuşmuyorsun dokunmuyorsun bunca zamandır dedim. Onunla alakası Yok dedi ama ben o yüzden olduğunu düşünüyorum. Sadece ben değil ikimizin de çocuğu olmayabilir falan dedi sonuçta böyle seyler yaşanmış dedi.
Doğunca DNA testi yaptırmayı düşünüyorum dedi. O kadar üzüldüm ki anlatamam kendi adıma değil yavrum adıma. Bu kendine zehir ettiğin günler geri gelmeyecek dedim.
İçim acıyor ben Doğum yaptığımda da bu adam şüpheyle alacak oğlumu kucağına. Ne düşüneceğimi neye üzüleceğimi gerçekten şaşırdım. Elimde değil anla beni diyor. Anlıyorum ama belki trilyonda bir ihtimal için bize yaşattığı şeyi görmezden de gelemiyorum. Çok üzülüyorum. Fark ettirmemeye çalışıyorum ama gözümün yaşı dinmiyor.
slm hanimlar yogun gecen bir gunun ardindan anca firsatim oldu dun dr giittim ntsye baglandim bisey cikmadi gayet her sey normal bebegin beynindeki su fazlalasmis onun icin kilosu agir cikiyor ultrasonda dedi dr. ..
ameliyat icin gun verdi19 nisan ben bari 20 nisan olsun efendimizin dogum gunu dedim ama dr bebek hemen ameliyat olacak cuma gunude drlar burda olsun diyince bisey diyemedim. rabbim hayirlisi ile dogmasini nasip etsin. .. sonra beyin cerrahi ile gorustum cok iyi bir dr ve ustelik gittigim hastanesnin genel müdürü bizi guler yuzle karsiladi cok kibardi icimi rahatlatti " korkulacak bisey yok bebek dogacak dr ok verdigi anada hemen ameliyata alip bebegin kafasindaki basinci dusurecegiz sant takacagiz" dedi korkulacak bisey yok kucuk bebekler aciya dayanikli olur dua et dedi... sonra zaten yine gorusup konusacagiz dedi .. bende rahatladim acikcasi ...Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin.... insallh. tum hastalara sifa versin..
kizlar sizde son gunlerinizin kiymetini bilin kendininizi sacma seylerle uzmeyin.. bakin ben hala cok mutlu ve umutluyum...
Kızlar az önce bacaklarıma epilatör tutmak istedim, sinirimden ağladım resmen.. ne şekle girdiysem yok olmadı, hemen çıkıyor diye jilet de istemiyorum. Ben ellerim uyusuk diye araba kullanamıyorum, yürüyerek gidecek kuaför de yok yakınlarda.. genel bi temizlik yaptırmam lazım eşim tutturdu ağdadan mikrop kapılıyor, götürmem ağdaya diyorAyy gizlice taksiyle falan mı gitsem, farkederse kıyameti koparır napıcam
Ahh canım ya keşke öyle biri olsa, çağırırım evde tertemiz ne iyi olur. O teklif etti Ben yaparım dedi demesine de yaptırmam ki ona.. eskiden kadınlar ağda günü yaparmış ne güzel günlermişSürekli gitiiğin kuaför varsa kendin ağda alıp eve çağırıp hijyenik olmasını sağlayabilirsin. Ya da kocan yapacakKusura bakmasın kıllı mi gitcekmişşsin
Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgiler için. İnsan yalnız olmadığını hissediyor benzer hikayeler olunca.Ben bugun bi tane daha buldum ama beyaz yine belki çekim yaptırısam diye beyaz alıyorum. Sabahlıklı beyaz bir takım alacagım ekstradan yine evden de yedek alırım belki. Kirlenmemesi için de depend öneriyorlar ama bilemedim hangi çeşidi güzeldir. Doğum çantamı kapatcam artık yordu beni.
Benim de 32, haftamda benzer bir sorun oldu. Kasılmalarıma ek adet sancısı gbi sancım oldu. 1,5 gün geçmeyince dr uma haber verdim. hastaneye cagrdı Nst ye bağlandım. Kasılma çıktı ama 20 lerde falan fakat agrım olugu için yatış verdier. Bir gece hastanede yattım. 5000 CC sıvı yuklendi. bebeğe sabaha kadar 4 kere nst yapıldı. aksam ciger geliştirici iğne yapıldı Sabah agrım azaldı. Sabahki nst de sancı cıkmayınca biraz da iyi hissedince taburcu oldum. Adalat/Nıdılat VERİLMEDİ. 24 saat sonra 2. doz ciğer geliiştirici yapıldı kendim dışarda yaptırdım onu. Ama o hafta boyunca ara ara oldu agrım. kontorle gitiim 33, haftamda rahim agzı 3 cm den 2.2 cm e kısalmış bir haftada. Doktorum evde istirahat dedi. wc ye kalk sınırlandır herseyini , yemek dahil yapmayacaksın dedi. progesteron başladı. Aynı gunun gecesinde kasılmalarım oldu üst üste. Sabah doktorumu arayıp söyledim. Adalat crono başladı. 34 te gitiim. Kasılma çıkmadı nst de rahim agzı vajınal usg ile ölçüldü 2,3 çıktı. Fakat bebek 100 gr alabilmişti sadece. Ama stresten baya bi ağlayıp üzülmüştüm 33, haftada sanırım o yüzden etkilendi beslenemedi mi bilmiyorum artık sürekli sağlıklı besleniyorum çünkü. Beslenmene dikkat et dinlen 3 lt sıvı al en az dedi. Suyu iyi dedi. vajınal doğum pozisyonunda kalbinde sorun yok. Bebek hareketleri de iyiyse bu haftayı da atlatırsak 35 te kontrole geldiğinde 1 tam doz daha ciğer geliştirici yapalım dedi. Yarın tam 35, haftam. İğnemle gidicem doktorum yaparım ben getir sen dedi. Bebeğimi çok merak ediyorum. İÇİNİZ RAHAT olsun ama kontrollerinizi daha sık yapması daha iyi olur doktorunnuzun... Çok geçmiş olsun. SADECE SOL VE SAG YATIN. Özellikle solda daha fazla zaman geçirin. Bol sıvı alın. Dinlenin.
Geebelikte test yapılabiliyor dna için. Çok guvensizse yaptırın. Anneden kan alınarak yapılıyo. Benim de tüp bebek ama hiç öyle şüphemiz olmadı şükür. Ama olduysada eşini suçlamıyorum. Doğum yapaacak kadına acılı doğum hikayelerini anlatmaya askere gidecek adama da yediği dayakları anlatmaya meraklı bir toplumuz biz. Şu toplumsal ön yargılarımızdan bi sıyrılamıyoruz malesef....
Şant takılması küçük bir operasyon emrak etme ama çok iyi bir doktor olması gerekiyor ve pediatrik nöröşirürjiyen olması gerekiyo. Bu konuda başarılı mı değilmi iyice arastır. Ameliyat sonrası bebeğinle kim ilgilenecek? Genellikle hersey yolunda giderse 8 saat sonra yemek yemesine izin verilir. SÜTÜNÜZÜ VEYA MAMANIZI MUTLAKA HAZIR EDİN.
Canım sadece üzüldüm ben..ama eşinede kızamıyorum.. maalesef çok yakın geçmişte tüp bebekle ilgili o kadar önyargılar vardı ki insanlarda...adından dolayı tüptemi büyüyor diyenleri duydum...zaten kafasında çok büyütmüş olduğunu düşünmüyorum..eğer öyle olsaydı durum daha vahim olurdu şimdi..içinde ķüçük teBizim de var Can'ım 5 tane. Aynen senin söylediğini söyledim. Hastanede karışma ihtimali bile çok daha fazla. Ben karışmışım mesela. Anneme verilen bebek erkek olmasaymış şimdi başka bi ailede olabilirdim. Ben Allah'a sığındım elimden başka bir şey gelmiyor.
Terapi ile çözüleceğini bilsem hemen giderim. Ama faydası olacağını sanmıyorum. 7/24 bunu düşünmüyorum tabi ki arada içime vesvese geliyor dedi. Belki ben de fazla alınganım. Bilmiyorum
Amin Can'ım benim çok sağolun desteğiniz için.
Ya tabi işin o boyutu da var. Benim babam kapkara bi adam. Kardeşim olmuş sapsarı yeşil gözlü. Hatta hep dalga geçmişler hastanede karışmış bu diye. Eşim çocuk hastasıdır. 10 tane olsa hayır demez. Bütün çocuklarla arası çok iyidir. Emin'im benim eşim de çok utanacak. Benim gönlüm ferah. Yeni doğan bebek dediğin gibi kimbilir kime benzeyecek.
En başlarda böyle değildi. Çok mutluydu çok sevindi tabi ki. Hala da bu durumdan dolayı mutsuz değil. Ciddi şüphe olsa çok daha zor geçirirdik Emin'im. Ama işte ben içindeki şüpheleri atmıştır diye düşünürken bunu söyleyince üzüldüm tabi.
Ben oğlumla mutluyum. :) hatta ona da dedim karışmış olsa bile bu benim oğlum. Dedim çıktım içinden. :)
Can'ım aslında hiç istemedi eşim yıllarca. Bu düşüncesini ben de biliyordum. O zamanlar bile söylüyordu tüp bebek yaptırsam bile Dna testi yaptırırım diye. Ama doktorumuza çok güvendi ve çok ani gelişti tüp bebeğe geçiş süreci. Eee tabi babalık duygusu da ağır basıyor. Kimseyle bu konuyu konuştuğunu sanmıyorum. Seninle paylaşmıcam da kiminle paylaşıcam bu içimde sadece bi şüphe elimde değil Beni anla dedi. Daha önce okuduğu haberler vs kafasında yer etmiş. Anladığım şey bu.
O kadar haklısın ki Can'ım. Zaten bişey olduğu yok. Bu bizim oğlumuz. O da bunu biliyor ama işte içindeki vesvese yer etmiş. Ben de söyledim ona senin dediğin gibi kolay olsa insanlar gitmez Kıbrıs a. Biraz rahatlar gibiydi ben konuşunca.
Zaten sürekli bu düşüncede olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa çok farklı davranırdı. Heleki ilk aylar öyle değildi. Yaklaştıkça o da strese girdi sanırım. Ama üzülmemek elde değil tabi. Duanızı eksik etmeyin.
Ayy ayyyDogum tarihimizi aldik. 12 nisan Allah izin verirse
Safak 14
Kızlar az önce bacaklarıma epilatör tutmak istedim, sinirimden ağladım resmen.. ne şekle girdiysem yok olmadı, hemen çıkıyor diye jilet de istemiyorum. Ben ellerim uyusuk diye araba kullanamıyorum, yürüyerek gidecek kuaför de yok yakınlarda.. genel bi temizlik yaptırmam lazım eşim tutturdu ağdadan mikrop kapılıyor, götürmem ağdaya diyorAyy gizlice taksiyle falan mı gitsem, farkederse kıyameti koparır napıcam
Ahh canım ya keşke öyle biri olsa, çağırırım evde tertemiz ne iyi olur. O teklif etti Ben yaparım dedi demesine de yaptırmam ki ona.. eskiden kadınlar ağda günü yaparmış ne güzel günlermiş
Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgiler için. İnsan yalnız olmadığını hissediyor benzer hikayeler olunca.
İnşallah sağ salim vakti saatinde alırız kucağımıza bebeklerimizi
Vay yaramaz ya..belki geri döner ..burası sıkıcıymış diyip...benimki baştan beri ters dönmeyede hiççç niyeti yokkBen ve beni hiç yaniltmayan hislerim. Bebegimin kafasi tam tahmin ettigim gibi yukarı çıkmış.
Ay çok heyecanlı sağ salim gelir inş bebişkolar annelerine. Biz böyle ne zaman doğururuz acaba modundayız baya korku saldı beni.
İnsallah yaaVay yaramaz ya..belki geri döner ..burası sıkıcıymış diyip...benimki baştan beri ters dönmeyede hiççç niyeti yokk
Onu bende istiyorum da ..Benim kız inatçı çıktı..Hiç doğum pozisyonuna gelmedi..doktor dediydi zaten dönmez diye..karın yapısıyla mi alakalı bilmiyorum hiç..ama aylar öncesinden anladı dönmeyeceğini..amann ben takmıyorum artık hakkımızda hangisi hayırlısı olacaksa öyle olsun canım..sende takma..belki böyle daha hayırlıdirİnsallah yaanormal dogurmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?