- 27 Mayıs 2015
- 2.044
- 6.735
- 158
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #35.901
Canım sen bu hareket konusunda hep sıkıntı cekiyorsun ya. Doktorum bana 12 saatte 10 defa hareket hissetmem gerektiğini söyledi. Yani saatte 1 tekme yeterliymis gibi düşün. Eğer uzun zamandır hissetmiyorsan sessiz sakin bi yere uzan ve bekle.Yine hareket etmezse ellerinle hafif hafif vurup uyandır dedi. Gün boyu hareket etmezse bi sorun var demektir hemen hastaneye gel dedi. Sen hareket halindeyken yada yorgunken hissedilmemesi normal. Kendi doktorunda söylemiştir mutlaka ama soylemediyse benim dediklerim aklında olsun. Artık kocaman oldular,yerleri daraldi. Hareket etmiyor diye kendini strese sokma lütfen.Keske bu bebisler surekli hareketli olsa ya. Sabahtan beri cok az hissediyorum hareketlerini. Ama buzdolabini temizledim yoruldum da . Daha oturmadim yerime onun yuzunden de olabilir ama yine de tepinsin kuzucum.
ay cnm ben tembelin önde gideniyim sadece doğru beslenndim bana bakma 2 ablamdan 3 yiğenim 35. haftada normal doğdular 2.5-3 kilo arasında bence genetik.Ayyy cok heyecanli resmen ben heyecanlandımdogum tarihimiz ayni. Lutfen artik benim de bebisim dönsün ve dogumum baslasim. Ama ben de tık yok. Nasil bi hamilelik gecirdin? Hareketli miydin? Sancilarin nasildi ? Ekstra bir seyler yaptin mi?
Canım 10 lu hastane çıkışından önlük ve ağız mendili hariç hepsini koydum..ek olarak çorap ve bir tane bez koydumMerhaba kızlar nasılsınız ? Herkes iyidir insallah bebeklerinde keyfi yerindedir.
Kaç gündür temizlikle ugrasmaktan canım çıktı. Duvarlar,kapılar,camlar,halılar derken çok şükür mis gibi oldu evim. Eşimle annem cogu seyi halletti,sagolsunlar. Şimdi sıra geldi bebegimin temizligine.. Yavaş yavaş yikayip utulemeye baslasam iyi olacak. Cantayida hazirliycam ama kafama bir şey takildi. Bebeğin kıyafetleri için cokkk tatlı bi kese yaptirdim. Hepsini ona koyarim. Doğum sonrasında ebeye verilecek şeyleri battaniyeye sarıp vermeyi düşünüyorum. Hastane çıkış setinin tamamini koyup vermek olmaz heralde. Bebek dogunca ne giydirilir,ebeye ne vermek gerekir ? Çantayi hazirlayanlar siz nasil yaptiniz ?
İyiymiş bir beklerken 2 arabanız olmuş..değiştir değiştir kullanŞimdi size bişey sorcam.. benim bebek arabası hikayemi az çok bilirsiniz yazmıştım. En son aldığım arabayı direk gidip mağazadan almıştım ama oradaki çalışan internetten sipariş vermiş bilgim olmadan ve yaklaşık 1 aydır gelmemişti eşimde mağazayı arayıp sıkıştırınca geçtiğimiz hafta gönderdik dediler gerçektende 3 gün önce bana araba geldi bende kargodan aldım kurdum.. buraya kadar sıkıntı yok.. amaa bu sabah bana aynı arabadan bi tane daha geldi! Ben geçen sefer gelen arabanın kutusuna bakmamıştım o genel merkezden gelmiş bu da aldığım mağazadan gönderilmiş.. kargodan almak istemedim ama adam onlar düşsün peşinize bu onların hatası dedi bıraktı gitti.. mağazayı arıyorum açan yok şimdi oraya gitmeyede üşendim eşim haftasonu izinliyken götürüp bıraksa bi problem olur mu?
AaaaKızlar sancılarım var doktor durdurmaya gerek yok bebek 3 kilo üstü bırakalım istediği zaman gelsin dedi. Nst de yüzde 75 çıkıyor sancim ay çok heyecanliyim. Bir hafta on gün içinde olur dedikismet tabi Allah bilir.
çılgın evİyi bari üstünden yük gitsin, bizimki de illa kuralım arabayı diye deliriyordu ne zamandır, dün gece kurdu, bugün de temizliğe gelen abla odadan odaya gezdiriyor onune olacak öyle insan gibi evin içinde bilmem, bebegin küveti, bebegin arabası, ana kucağı, yok bilmem nesi derken ev çok çılgın bir hal aldı
Güle güle kullan tatlım çok güzel olmuşEylülün renkli dünyası canım instagramda , kapı süsümüz bu.. 90 liraya yaptı
Senin oğlunun adı ne oldu canım? Görmemişim ben, bulamadımBenim de oğlumu kesin robin hood diye çağırcaklar ama umrumda mı? Asla! :) çünkü ne koysan isim bişey buluyolar mutlaka..
Çılgın bir evde yaşayan çılgın bir hamileyim şekerim, delirmiş gibiyim ev de öyle.. muhabbet kuşumuz var o bile bağırıyor çılgınsın çılgın diyeCanım 10 lu hastane çıkışından önlük ve ağız mendili hariç hepsini koydum..ek olarak çorap ve bir tane bez koydum
İyiymiş bir beklerken 2 arabanız olmuş..değiştir değiştir kullanonlar peşine düşerler merak etme..gelsin alsınlat
Aaaahayırlısı olsun canım ya sağlıcakla gelsin kuzucuk
çılgın ev
Güle güle kullan tatlım çok güzel olmuş
Suan uzandim. Sabah 9 da uyanmistim. Uyandigimdan beri daha yenice dinlenmeye firsatim oldu. Ve basladi hareketleri cok şükür biraz. Yorgunluktan hareketten heralde hissetmedim. Bir de benim plasenta gobegimin ön tarafinda. Boyle oldugunda bebek hareketleri daha az hissediliyormus cocuk genelde sirt tarafina vurdugundan. Ben de hep yan yattigimda yan taraf karin boslugundan hissediyorum hafif hafif. Takmayin diyorum hareketini hissetmedigimde, normaldir diyorum, artik icin de kendince yasama duzeni olan bir canli var belki uyuyordur diyorum ama yok :) hareketi baslayana kadar icim hic rahat etmiyor.Canım sen bu hareket konusunda hep sıkıntı cekiyorsun ya. Doktorum bana 12 saatte 10 defa hareket hissetmem gerektiğini söyledi. Yani saatte 1 tekme yeterliymis gibi düşün. Eğer uzun zamandır hissetmiyorsan sessiz sakin bi yere uzan ve bekle.Yine hareket etmezse ellerinle hafif hafif vurup uyandır dedi. Gün boyu hareket etmezse bi sorun var demektir hemen hastaneye gel dedi. Sen hareket halindeyken yada yorgunken hissedilmemesi normal. Kendi doktorunda söylemiştir mutlaka ama soylemediyse benim dediklerim aklında olsun. Artık kocaman oldular,yerleri daraldi. Hareket etmiyor diye kendini strese sokma lütfen.
A a oyleyse olabilir dedigin gibi. Ben de uyusugum. Sabahtan beri ayaktayim yeni oturdum. Yaptigim sadece buzdolabini temizlemekti . Nerdeyse 8 saatte anca temizledimay cnm ben tembelin önde gideniyim sadece doğru beslenndim bana bakma 2 ablamdan 3 yiğenim 35. haftada normal doğdular 2.5-3 kilo arasında bence genetik.
Kenan oğluşumun adı :)Senin oğlunun adı ne oldu canım? Görmemişim ben, bulamadım
Haklısın canım sana diyorum ama bi süre hissetmeyince bende hemen panik yapıyorum. Ama pimpirikli biri gibi olmakta istemiyorum açıkçası. Verilen bi ömrü varsa Allahın izniyle illaki yaşayacak çünkü. Az zamanımız kaldı artık. Doğsunlar gozumuzun önünde olsunlar diycem ama o zamanda panikleyecek başka şeyler buluruz kesin. Ne zormuş şu annelik..Suan uzandim. Sabah 9 da uyanmistim. Uyandigimdan beri daha yenice dinlenmeye firsatim oldu. Ve basladi hareketleri cok şükür biraz. Yorgunluktan hareketten heralde hissetmedim. Bir de benim plasenta gobegimin ön tarafinda. Boyle oldugunda bebek hareketleri daha az hissediliyormus cocuk genelde sirt tarafina vurdugundan. Ben de hep yan yattigimda yan taraf karin boslugundan hissediyorum hafif hafif. Takmayin diyorum hareketini hissetmedigimde, normaldir diyorum, artik icin de kendince yasama duzeni olan bir canli var belki uyuyordur diyorum ama yok :) hareketi baslayana kadar icim hic rahat etmiyor.
Ayy resmen sesli güldümİyi bari üstünden yük gitsin, bizimki de illa kuralım arabayı diye deliriyordu ne zamandır, dün gece kurdu, bugün de temizliğe gelen abla odadan odaya gezdiriyor onune olacak öyle insan gibi evin içinde bilmem, bebegin küveti, bebegin arabası, ana kucağı, yok bilmem nesi derken ev çok çılgın bir hal aldı
Ben hallettim siparişler vs ile çok şükür sadece kolonya kaldı.. çikolata vs boşver de hastanen falan belli olsaymış
Hele o konu da çok karışık, ben öğretmenim bütün isimlere önyargılıyım neredeyse, hiç kuzey ya da uyku diye öğrencim olmadı o yüzden hoşuma gittiabimler kızlarına isim koyarken o kadar araştırdılar ki yok aurası yüksek olsun yok şöyle Yok böyle olsun diye.. ama gel gör ki bizim yeğen yemez içmez uyumaz sözde isim analisti önermişti bu ismi
Suan uzandim. Sabah 9 da uyanmistim. Uyandigimdan beri daha yenice dinlenmeye firsatim oldu. Ve basladi hareketleri cok şükür biraz. Yorgunluktan hareketten heralde hissetmedim. Bir de benim plasenta gobegimin ön tarafinda. Boyle oldugunda bebek hareketleri daha az hissediliyormus cocuk genelde sirt tarafina vurdugundan. Ben de hep yan yattigimda yan taraf karin boslugundan hissediyorum hafif hafif. Takmayin diyorum hareketini hissetmedigimde, normaldir diyorum, artik icin de kendince yasama duzeni olan bir canli var belki uyuyordur diyorum ama yok :) hareketi baslayana kadar icim hic rahat etmiyor.
Bence çok güzel orijinalKenan robin oğluşumun adı :) robin benim küçükken hayali arkadaşımdı şimdi de gerçekten arkadaşım olsun dedim koydum gitti :)
Dogduktan sonra iki dk ya bir nedes aliyor mu diye kontrol etme potansiyeli görüyorum kendimeHaklısın canım sana diyorum ama bi süre hissetmeyince bende hemen panik yapıyorum. Ama pimpirikli biri gibi olmakta istemiyorum açıkçası. Verilen bi ömrü varsa Allahın izniyle illaki yaşayacak çünkü. Az zamanımız kaldı artık. Doğsunlar gozumuzun önünde olsunlar diycem ama o zamanda panikleyecek başka şeyler buluruz kesin. Ne zormuş şu annelik..
Neydi canım önerdiği kız ismiHele o konu da çok karışık, ben öğretmenim bütün isimlere önyargılıyım neredeyse, hiç kuzey ya da uyku diye öğrencim olmadı o yüzden hoşuma gittiabimler kızlarına isim koyarken o kadar araştırdılar ki yok aurası yüksek olsun yok şöyle Yok böyle olsun diye.. ama gel gör ki bizim yeğen yemez içmez uyumaz sözde isim analisti önermişti bu ismi
Aminnnn hepsi bin yaşasın sağlıklı yaşasın.. babamın ismini pek kullanmıcam sanırım çünkü her söylediğimde bi garip oluyorum şuan hormonlardan mı yoksa genel mi böyle olcak bilemiyorum.. diğerini kullanırım herhalde sadece..Bence çok güzel orijinalbu kuzu da adıyla bin yaşasın
Benim de oyle. Kuzumun duzgun fotografi sadece bir tane var. O da erken haftakardan ve olasenta o donem baska birbyerdeydi. Sonradan öne yerlesti. En son kontrolumde esim eve fotografsiz sakin gelme eve almam seni dediBenim de plesenta önde hatta bu yüzden hanımefendinin yüzünü bir kere gördük sadece. Dediğin gbi kaburgalarda yanlarda batma itme şeklinde oluyor daha çok
Ben bir kere suni sancı yaşadım ama şiddetli adet agrısı gibi bel agrısıyla birlikte, katlanılmaz bi şey değildi. Hepimiz için hayırlısı inşallah, rahat doğumlar olsun
Bence suni sanci cok agri yapiyor diyenler, normal sancinin farkinda olmadiklarindan. Yani şöyle soyleyim. Sana vucudunun dogal yoldan salgilayamadigi hormonu yukluyorlar aslinda sanciyi yine vucudun yaratiyor. Bence normal sanci ile suni sanci aynidir. Her iki durumda da yeteri miktarfa hormon sanciya sebep oluyor. Sadece her dogum birbirinden farkli. Bu sebeple birinde daha cok agri cekmis, bu fazla olan agri da sunu sancili doguma denk gelmis olabilir. Ben verdikleri acının ayni oldugunu düşünüyorum. Hatta doğum anini hizlandiracaksa bence vermeliler. Sonucta dogum uzadikca hem daha cok agri sanci cekecez, hem bebek icin riskli durumlar olusacak.Canım suni sanci çekmedim ama çekenler çok ağır oluyor diyo. Gerçi arkadaşım çok sanci çekti kendi sancisiyla açılma olmayınca doktora yalvarmış suni sanci verin birşey yapın dayanamıyorum diye. Suni sancıyı aldıktan 2-3 saat sonra doğurmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?