- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #36.241
Ha şunu bileydin canım 2000 aşmış kilosu maşallah Çok şükür beterin beteri var benim yerimde olsan napcan 2 kilo hayal benim ve kaybım aynı dertten oldu... Sen inanki hiç üzülme doktorum geçen günde dedi 2000 olsa hiç düşünmem dedi rahat ol... Suyunda yeter İnş Allah büyük canım benim kimsenin garantisi yokkşİcabım çok gecmiş oldun, insan üzülüyor ister istemez. Allah kolaylık versin tüm aynı durunda olanlara ki biz yine sanslıyız daha minik doğanlar var
Ahaha kocamın doğumla ilgili öğrendiği tek şey o zaten doğumu hızlandiriyomus bak diyor. Benim kuruluk yüzünden cnm acıyor bıraktım zaten o işi cnm artık hiç yapmam, çocuğun kafası aşağıda ne olur ne olmaz tövbeCanım bu mart annelerinden okuduğum iki kişi eşiyle birlikte olduğu gece sancıları sıklaştı ve doğuma gitti bunu da bi deneyin bnce ama içine boşalması gerekiyor galiba soermler hızlandırıyomuş doğumuşahsen bn son haftalara doğru denicem . Ama seninki yola çıkmış ztn :)
Ay cnm gözün aydın gelmiş bebiş inş bir an önce çıkar yoğun bakımdan. Solunumda sıkıntı var mıydı neden kuvezde kilosu nasıl. Haftası gayet iyi çabuk kavuşun inş.Merhaba arkadaşlar, bende 2 Nisan öğleden sonra doğum yaptım, normal tarih 5 - 6 mayıstı. Pazartesi sabah 05.00 te acil kanamayla geldik hastaneye. Plesanta previa arks önü kapattığı için bu ikinci büyük kanamaydı. 15 gün önce yine gece olmuştu. Öğlen 12 gibi çıkmıştık. Bu defa öyle olmado, kanama aralıklarla devam etti, kasılma başladı, ilaç verildi ama içimden büyük kan parçaları düşmeye başladı. Saat 12 gibi dr um riske atmayalım alalım dedi. Dpğum 16.00 gibi gerçekleşti. Epidural sezeryan, bebeğim yoğun bakımda, oksijen desteği alıyor, herşey o kadar ani oldu ki, rüya içindeymişim gibi. Operasyon sırasında kanamam çok olmuş, kan takviyesi falan yapıldı. 35+1 de doğum gerçekleşti, minik kuşumun yoğun bakımdan çıkmasını bekliyoruz. Rabbim ne zaman ol derse o zaman oluyor, inşallah ek kısa sürede erken doğum yapan arkadaşların hepsi minik kuşlarını sağlıkla kucağına alır..
Canım benim de. Yle gelmedi kaç gün 3 gün sonunda öyle bir geldiki sapsarı. 2 yıl da emzirdim. Srn 2 saatte bir sağ humana still tea diye bir çay var omdan iç. Hoşaflar da çok işe yarıyor bence. Emin ol gelecek süt yetiştiremeyeceksin inşallah :)@fcevriye Cok gecmis olsun. bebeklerinin kisa zamanda buyumesini ve kuvezden cikmasini diliyorum.
Sut konusunda cok sikinti yapmayin. Sagmaya calismaya devam edin, zamanla gelir sutunuz diye umuyorum. Siz yeterki bu konuda kararli ve olumlu olun. Sutunuz gelmezse de dunyanin sonu degil. Genel olarak emzirme taraftari olsak da, formulle beslenen bebeklerle formulsuz beslenen bebekler arasinda pek bir fark olmuyormus. Kendinize de dikkat edin, 3 tane bebis eve cikinca isiniz kolay olmayacak.
Imsallah canm allah razi olsun hepinizden :)
Süt knusu malesef ki beni cok yipratiyo.sagiyorum her dikaka gelen süt okadar koyu damla cikmiyo.artik bol bol dua zamani.rabbin hayirlisini nasip etsin hepimize
Günaydın canım kesin döndü seninki ozaman. Bemimki de dönmüş yine yukard. Yukardayken daha ağırlaşmış hissediyorum kendimi.Günaydın kızlar dün burayada yazmıştım bebek aşağıya çok bastırıyor resmen çıkacak gibi hissediyorum yolda zor yürüdüm diye canımda acıyordu baya akşam ne olduysa hıçkırıklarını göbek hizamda hissettim ve nefes almakta yine zorlandım bebeğin başı aşağıda dediğinde drum gerçekten hıçkırıklarını aşağıda hissediyordum dün böyle olunca döndümü yine acaba dedim
Bera en güzeli canım katılıyorum sana :) olmazsa da ben Ediz diyorumDün iki seçenek bulabildik canım. Ya Ediz ya Barlas olsun dedik. Bugün artık kesin seçebiliriz inşallah bakalım. Benim en başından beri istediğim var Bera olsun istiyorum ama eşim kesinlikle kabul etmedi.
Şeker var mıydı sende onda idrarda protein çıkar diyorlar...ya da tansiyonun yükseliyor muydu...Kızlar sağlık ocağında kan ve idrar sonuçlarını aldım eser miktarda protein kaçağı ve bol bol lökosit var kendi doktoruna gidiyorum varmı böyle bişey yaşıyan
2 normal doğumumdada yapıp gittim kız ben merak etme bişey olmaz birinde 5 birinde 7 cm diye yürüye yürüye gittim hemde 4 saatte dopum oldu .Ahaha kocamın doğumla ilgili öğrendiği tek şey o zaten doğumu hızlandiriyomus bak diyor. Benim kuruluk yüzünden cnm acıyor bıraktım zaten o işi cnm artık hiç yapmam, çocuğun kafası aşağıda ne olur ne olmaz tövbe
Ay acıyor ama kapandı sanki girisler2
2 normal doğumumdada yapıp gittim kız ben merak etme bişey olmaz birinde 5 birinde 7 cm diye yürüye yürüye gittim hemde 4 saatte dopum oldu .
Can'ım sen de yüksek tansiyon sıkıntısı yoktu bildiğim kadarıyla. Niye protein kaçağı oldu ki acaba? Enfeksiyon olmuş olabilir lökosit ondandır.Kızlar sağlık ocağında kan ve idrar sonuçlarını aldım eser miktarda protein kaçağı ve bol bol lökosit var kendi doktoruna gidiyorum varmı böyle bişey yaşıyan
Aleykümselam canım. Okurken gözümden yaş aktı.. gözünaydın hayırla sağlıkla en kısa zamanda kucağına alıp bol bol emzirmeyi nasip etsin RabbimKizlar selamunaleykum.nasilsiniz ?bir mayis annesi olmayi arzulayan ama nisana bile gelemeyen ben 31 martta dogum yaptim :).bugunde taburcu oldum.bebeklerimiz kuvezdeler malesef.tabiki ultrasonda cikan kilolarinn altinda ve cigerleri gelismemis bi sekilde dogdular.hic umdugumiz gibi olmadi okadarda ciger gelistrici olmustum ama hic bi faydasi olmamis bebeklerden biri direkcigerinden nefes aliyo dier ikisi burnundaoksijen aletine baglilar.2 gundur az az sutverilmeye baslndi.. tabikide norml bibebege gore cok ama cok kucukler.serceparmagim kadar ayaklari var :) o kadarkucuk vucutta dusunn bi ton makina bagliicim eriyo.. cok uzuluyorum iki gundurperisanim sutum gelmiyo ne denediysekolmadi.. ama bu kadar olunsuzlugunyaninda o kadar guzellerdi ki ... rabbiminverdigi guzellikler insan bakmayakiyamiyo.. 3 can birden.. ole simariklar kihabire hortumlarini cekistiriyolar artiksarip sarmalamislar dursunlar diye :) sutdisinda goremiyosun dokunmak yasakfotoraf yasak.. diyorum ki ben dogurdumonu ne demek yasak benim melegim o :)ben dogumumda herkese dua ettimallahim insallh herkese nasip eder diyesagsalim kucaklarina alirlar diye sizdebenim meleklerime dua edin olurmuteyzeleri bi an once gelsinler iyilessinler..
Canım meleklerin gelmiş, hoşgelmişKizlar selamunaleykum.nasilsiniz ?bir mayis annesi olmayi arzulayan ama nisana bile gelemeyen ben 31 martta dogum yaptim :).bugunde z kuvezdeler malesef.tabiki ultrasonda cikan kilolarinn altinda ve cigerleri gelismemis bi sekilde dogdular.hic umdugumiz gibi olmadi okadarda ciger gelistrici olmustum ama hic bi faydasi olmamis bebeklerden biri direkcigerinden nefes aliyo dier ikisi burnundaoksijen aletine baglilar.2 gundur az az sutverilmeye baslndi.. tabikide norml bibebege gore cok ama cok kucukler.serceparmagim kadar ayaklari var :) o kadarkucuk vucutta dusunn bi ton makina bagliicim eriyo.. cok uzuluyorum iki gundurperisanim sutum gelmiyo ne denediysekolmadi.. ama bu kadar olunsuzlugunyaninda o kadar guzellerdi ki ... rabbiminverdigi guzellikler insan bakmayakiyamiyo.. 3 can birden.. ole simariklar kihabire hortumlarini cekistiriyolar artiksarip sarmalamislar dursunlar diye :) sutdisinda goremiyosun dokunmak yasakfotoraf yasak.. diyorum ki ben dogurdumonu ne demek yasak benim melegim o :)ben dogumumda herkese dua ettimallahim insallh herkese nasip eder diyesagsalim kucaklarina alirlar diye sizdebenim meleklerime dua edin olurmuteyzeleri bi an once gelsinler iyilessinler..
Kandaki enfeksiyondu o galiba cnm tam hatırlamıyorum ama.esmerhatun66 Az önce okudum da bulamadım canım sen miydin vajinal iltihabım bebeğe geçmiş enfeksiyon olmuş falan diyen...normal doğumda olmuyor mu o...sezaryende bebek vajinadan gecmiyor ki nasıl enfeksiyon olmuş anlamadım...karnı dayken olduysa e 9 ay antibiyotik mi alcaz bebeğe enfeksiyon geçmesin diye...geçmemesi lazım yani normalde...hastane enfeksiyonu mu acaba
1 aydır bizdede tık yoktu dün deneyeyim dedim aynı dediğin gibi gayet normal lohusa dönemindede öyle oluyo ara verince 1 sefer sonra eski hale geçiyor merak etmeAy acıyor ama kapandı sanki girisler
Bera en güzeli canım katılıyorum sana :) olmazsa da ben Ediz diyorum
Senin kapı süsüne. BAyıldım annesiiiii :) harika olmuş güle güle kullan canımBen de henüz almadım ama Braun thermoscan 7 almayı düşünüyorum. Daha doğrusu hediye aldırmayı düşünüyorum.Kullanıp memnun olan arkadaşlarım vardı. İyi bir ürüne benziyor gerçekten. Temazsızların doğruluğundan emin olamıyorum nedense.
Bir de süt pompası almak istiyorum ama karar veremiyorum. Avent mi Lansinoh mu sizce ? Alan var mı aranızda arkadaşlar? İkisi için de birçok yorum okudum memnun olan da olmayan da var. Acaba tamamen kişiye göre değişen bi durum mu bu
Doğru diyorsun aslında canım, cok teşekkür ederim. Hani bukadar dikkat ederlen böyle birşeyle karsılasmak beni şok etti sanırım.
Canım sen ayakta çok duruyormusun. Suyu az olan annelerin bence uzanması bebekte gelişimi arttırıyor. Benden sana tavsiye. Benim suyum azdı tansiyon ödem vardı. Herkes bebeğin az kilolu doğabilir diyordu ama ben kan akışını rahatlattığıö için bebek hep beslendi. Doktorun ne diyor bu konuda. Araştırsana bir yer çekimi sonuçta suyun azken bebek de az beslenebilir. İzne çıksan iyi gelmez miCanım gerilik hiç yoktu, 2 hafta önce suyun sınırda demişti, kilosu 1800dü, dünde suyunda azalma olmuş kilosu 2300 dedi. Karın cevresnde gerilik var dedi. Ne güzel masallah oğlunu sag salim almışsın kucagına darısı bu sefer kızına annesi, bende sag salim alayım kızımı kucagıma inşallah. Teşekkür ederim canım.
Sen naptın başladı mı temizlik...var mı sancın...oğlumda ben bi sancılandım direk 3cm açılmayla doğum başlamıştı suyum falan gelmedi ama...böyle de bi garip yani evde bekliyorsun artacak mı doğum başlayacak mı azalacak mı ne zaman olacak falan filan diye...Allah kolaylık versin canım...ama hızlandırmak istiyorsan bol bol yürü hareket etKandaki enfeksiyondu o galiba cnm tam hatırlamıyorum ama.
Ya mayıs bebeleri aceleci ama annelerimiz de öyle :) çoğu 38 de doğurmak istior. 5 kg da olsa 40 diye dua eden bir ben varım herhaldeAyyyy Bebiş dolmuş burası yaaa
esmerhatun66 Z zeynepada33 anneler gözünüz aydın. Tez zamanda kavuşun inş kuzucuklarınıza.
Patır patır dökülmeye başladık. Haydi kızlar bakalım sıra şimdi kimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?