- Konu Sahibi kardelen384
-
- #36.701
Çok şükür kimse bi yerime bişey sokup bişe yapmıcak o zaman bu iyiymiş :) çatı falan okudum ondan bi korktum.. ben bilerel pek araştırıp okumuyorum doğumla ilgili şeyler çünkü ne kadar çok bilirsem o kadar gerilir korkarım diye düşünüyorum cahil cesareti gideyim doğuma..Karnına kemer gibi bir şey bağlıyorlar uzanıyorsun bebeğin kalp atışlarını ölçüp kaydediyor o alet kalp atışlarındaki iniş çıkışlardan sancı kasılma olup olmadığını bebeğin içeride iyi olup olmadığını yorumluyor doktor...Non Stres Test açılımı...yani bebek stres altında mı değil mi gelmeye çalışıyor mu yerinde rahat mı kalp atışlarından anlaşılıyor böylece
Olacağı varsa hertürlü olur ki... biz istediğimiz kadar yürüyelim aç gezelim önüne geçemeyiz boşuna panikletmeseler bizi yeterli benceYa 6 yıl önce bile ben çok iyiymişim bebegim 3-4 hafta önde görünüyordu doktorum sadece abur cubur yeme zararlı şeyler yeme diyordu...25 küsür kilo aldım dana gibiydim ama çocugum da ben de çok saglıklıydik...abartıyorlar bence doktorların da gözü korkmuş tedbirli olcaz diye napacaklarını şaşırmışlar...bu devirde doğumda anneye ya da bebeğe bişey olsa Allah korusun doktoru yaşatmazlar...bence onların da üzerinde çok baskı var
Yok canım muhtemelen 36dan sonra bağlıyorlar ilk...gidişat nasıl diye...duruma göre 15-20 dk uzanıp ölçümü bekliyorsun bu kadarcık bişeyÇok şükür kimse bi yerime bişey sokup bişe yapmıcak o zaman bu iyiymiş :) çatı falan okudum ondan bi korktum.. ben bilerel pek araştırıp okumuyorum doğumla ilgili şeyler çünkü ne kadar çok bilirsem o kadar gerilir korkarım diye düşünüyorum cahil cesareti gideyim doğuma..
Ya öyle tabi ki...ben zaten bu gebelik diyabetine falan hala hiiiiiç inanmıyorum...hadi vicdam azabı olmasın diye tamam diyet tamam yüruyüş...ama geçen de diyor ki olman gereken kilodan 2 kilo eksiksin listedeki her şeyi ye...ya ben her öğün 2 dilim kuru çavdar kepek ekmeğini niye yiyeyim zaten normalde ekmek yemem ki...zaten yediğim karnabahar kereviz onlarla da ekmek yenmiyor...dedim ki ay bi karar verin tükendim artık yiycem mi yemiycem mi...az kaldı sabır sabır...Olacağı varsa hertürlü olur ki... biz istediğimiz kadar yürüyelim aç gezelim önüne geçemeyiz boşuna panikletmeseler bizi yeterli bence
Bana da 7 mayıs ta falan alırız demişti annem iyi alsın ramazan başlamadan ayağa kalk sen ameliyatlı ben oruc sefil olmayalım diyor ben beklemek istiyordum ama çekiniyorum doktordan tersler falan kırılırım diye...bilemedim...oğlumda 39+3 te başlamıştı doğum bunda verdiği tarih 38+4 falan oluyor...ben de randevu olmasın yine sancıyla gideyim istiyorum nasılsa kanala giremiyor bebek...eşim de alsın söylediği tarihte saatte benim bi daha adrenalin yaşamaya gücüm yok diyor...al sana çok bilinmeyenli denklem
Sağol arkadaşım Allah razı olsun inşallah benim de öyle bir durumdur. Şuana kadar tek dr a gidiyordum ve kilosu normal ilerliyodu bebişin. Yarın herzaman gittiğim dr a gidicem inşallah düzenli artmıştır kilosu .Hiç korkma aynısını yasadm ben hep iki doktora gidiyorum iki ayrı ozel hastanede 30 da gittiğim doktorda 1700 çıktı kızım 32 de diğer doktorda 1700 çıktı gene. Doktorlara soylemedm tabi ben bi kayıp yasadm guvenemedigimden iki doktora gidiyorum diye. Eşim aa nasıl olur iki hafta önce zaten 1700 dü dedi cimdikledm eşimi susturdm geç dank etti her ultrason çok farklı ölçülür yanılma payları da çok farklı +/- 350 gr yazıyor kağıtta 350 gr az mi ya bu kadar yanılma olmamalı ama çok daha fazlası oluyor doganlardan duyuyoruz hiç kafana takma yani önemsiz bişey
Bende hep iyiyim diyorum ya zaten söylesem geçicek geçicek az kaldı derNasılsın diyor ilk girince ben de iyiyim çok şükür iyi diyelim iyi olalım falan diyorum...ondan mı acaba...yani hamileyim sonuçta o kadarcık ağrı sızı vs normaldir diye anlatmıyorum çok detaylı...yanlış mı yapıyorum acaba
Bi ortası yok işte resmen dalga geçer gibi konuşuyolar.. benim doktor da say bakayım kahvaltıda ne yiyosun dedi ben direk 2 tane haşlanmış yumurta dediö hiç diğerlerini dinlemedi bile neden 2 yumurtaymış.. e baska bişey yiyemiyorum kahvaltıda o da tok tutuyo diye yiyorum dedim yine bi dünya laf yedim. Ben domates peynir falan pek yiyemem çünkü zeytinde tuzsuz ye dedi sevmedim tuzsuz diye yiyemiyorum.. en son çıkarken e yetti ama isterseniz fotosentezle doğurayım cocuğu dedim. Artık tahammülüm de kalmadı galiba hemen sinirleniyorum..Ya öyle tabi ki...ben zaten bu gebelik diyabetine falan hala hiiiiiç inanmıyorum...hadi vicdam azabı olmasın diye tamam diyet tamam yüruyüş...ama geçen de diyor ki olman gereken kilodan 2 kilo eksiksin listedeki her şeyi ye...ya ben her öğün 2 dilim kuru çavdar kepek ekmeğini niye yiyeyim zaten normalde ekmek yemem ki...zaten yediğim karnabahar kereviz onlarla da ekmek yenmiyor...dedim ki ay bi karar verin tükendim artık yiycem mi yemiycem mi...az kaldı sabır sabır...
Kızlar bu arada daha doktor beni hiç NST ye sokmadı geçen hamileliğimde de başka hastane doktorlaydım yine 1 ya da 2 kere girdim...Geçen pzt kontrole gittim dogum iznine de ayrıldım ultrasonla baktı 20 gun sonra gel dedi...ben mi çok rahatım siz mi paniksiniz...yoksa bu doktor beni umursamıyor mu acaba gevşek mi anlayamadım yani...kadın doğum hastanesine falan gidip zorla NST ye mi girsem ben de
bir gece çok sancılanmıştım sadece acilde takıldı o zaman..kendi doktorum bakmadı daha hiç..hatta o günkü nst yı götürmüştüm ben ona bu ne sancı mi dedi..seni korkutmuşlar olacak bunlar dedi..yarın kontrolüm var bu sefer yapacak..35-36 haftalarda başlıyorlar cnm eğer bir sorun yoksaKızlar bu arada daha doktor beni hiç NST ye sokmadı geçen hamileliğimde de başka hastane doktorlaydım yine 1 ya da 2 kere girdim...Geçen pzt kontrole gittim dogum iznine de ayrıldım ultrasonla baktı 20 gun sonra gel dedi...ben mi çok rahatım siz mi paniksiniz...yoksa bu doktor beni umursamıyor mu acaba gevşek mi anlayamadım yani...kadın doğum hastanesine falan gidip zorla NST ye mi girsem ben de
göbüşüne bir cihaz koyup kemerle onu bağlıyor 15-20 dk sürüyor.sancı tabiki yapıliyorBana da demedi hiç nst falan hatta ben ne olduğunu bile hala tam olarak anlayamadım.. napıcaklar bize o dediğiniz şeyde?
Sağol canım benim seninkileri gördüm gaza geldimHarika Harikaellerine sağlık canım çok güzeller
Evet şişeler 100 ml. Şişeleri şarkhanda sadece şişe satan bir dükkan var aşırı kalabalık. Ordan aldım diğer yerlerde daha pahalıydı. Diğer malzemelerin hepsini yine şarkhanda bir mağazanın içinden aldım uzunlamasına bir mağaza ama adını hatırlamıyorum. Pleksiyi de instagramda yaptırdım 50 tanesi 22.5 tlŞişesi büyük gibi bende haftasonu gittim ama sanki malzemeleri pahalı söylediler, pleksiyidemi aynı yerde yaptırdın adını hayırlıyormusun mağazanın
Beni de 32 de 2 haftada bir çağırdı. Şimdi 10 güne düştü. Bundan sonra her hafta gidicem her doktor farklı çağırıyor anlamadımKızlar bu arada daha doktor beni hiç NST ye sokmadı geçen hamileliğimde de başka hastane doktorlaydım yine 1 ya da 2 kere girdim...Geçen pzt kontrole gittim dogum iznine de ayrıldım ultrasonla baktı 20 gun sonra gel dedi...ben mi çok rahatım siz mi paniksiniz...yoksa bu doktor beni umursamıyor mu acaba gevşek mi anlayamadım yani...kadın doğum hastanesine falan gidip zorla NST ye mi girsem ben de
İşte doğum başlasa bile aşağıya inmiyor bende o bebek...galiba rahim ağzıyla bebek arasındaki o mesafe falan fazla oluyor onu da ultrasonda görüyor ondan pişpişleyip gönderiyor beniCanım aramızda 5 gün var ben 2 kere nst ye girdim. Biraz fazla aşağıda benim bebek o yüzden sanırım. Zaten birşey çıkmadı boşuna yarim saat yattım :) ilk gebeligimde toplasan 4 kere baglanmisimdir. Bence bir sorun görmediği için bağlamıyordur seni. Birde şikayetçi yoksa neden giresin ki.
TeşekkürlerEllerine sağlık çok güzel olmuş.
Sağol canım çok şükür bittiKolay gelsin canim cok cici olmuslar
Canim eskiden normal biliyorlardi buda yeni cikti bi tutturamiyorlar
Dikkat et canim benimde bogazim fena sana soyluyorum ama dolaptan su iciyorum aslinda
Bisey olmaz canim ben buara iciyorum icim yaniyo sanki
Belki bi rahatsizligi vardir canim hic normal degil cunku
Canim ya ictiysen .bugece icme en iyisi faxlasida iyi degildr diye biliyorum.
Bende anlamiyorum ya yuruyus yaparken doguracagiz gb bu gidisle
Hadi hayırlı haberlerle gel canım inşallah :)Yarın kontrolümüz var inş iyidir kızım...Bu sefer çok özledimonu nedense halbuki en kısa ara buydu..
Kesinlikle dr a iyiyim deyince sorun görmüyor. Benim ki de 2 hafta önce aynı şeyi yaptı . Karnım arada sertleşiyor dedim adam usg de daha dikkatli baktı:) kan akışına bakalım falan dedi. 31. Haftada nst istedi. Sırf arada sertleşme oluyor dedim diye. Bence biraz agrım oluyor falan de. Gerçi o nst de yatmakta işkence gibi geliyor bana. Olan bel ağrım kat kat artıyorNasılsın diyor ilk girince ben de iyiyim çok şükür iyi diyelim iyi olalım falan diyorum...ondan mı acaba...yani hamileyim sonuçta o kadarcık ağrı sızı vs normaldir diye anlatmıyorum çok detaylı...yanlış mı yapıyorum acaba
Sabret canim gecicek insallah .Benim ki kolay doğum için değil canım şekerim çıkmasın diye yürüyorum.. ama tükendim valla artık sanki hayatımın sonuna kadar hamile yaşıyacakmışım gibi geliyo artık
Hayirli haberle gel canim .Yarın kontrolümüz var inş iyidir kızım...Bu sefer çok özledimonu nedense halbuki en kısa ara buydu..
Teşekkürler
Sağol canım çok şükür bitti
Hadi hayırlı haberlerle gel canım inşallah :)
inşallah kızlar sağolunSabret canim gecicek insallah .
Unutucaz bugunleri.
Bende sancilarimi dusunuyorum ya kalirsa diye ama yapcak birsey yok girdik bu yola Rabbim guc sifa versin hepimize ins
Hayirli haberle gel canim .
semabsrn @Aarohi sormayın canım beni de yedi bitirdi kadın yürü yürü...iyi oluyor diyorum hadi dinç kalıyorum yoksa yerimden kalkmıycam hantallaşcam...onu yeme bunu yeme ne pişireceğimi ne yiyeceğimi saşırdım...2 hafta onden gidiyor diye beni mahfetti kadın belki senin ultrason fazla gösteriyor değil mi nerden bilcez...geçen de diyor ki sende diyabet yok bence böyle ölçüm olmaz gebelik diyabetinde bile diyor...e dedim yasakları yemiyom heralde yesem vurur 160 a 170 e ...kahvaltı sonrası ölçüm önemli diyor zaten kahvaltıda bisey yok ki...haslanmış yumurta, peynir, zeytin, yeşillik, domates; bazen yarım dilim ekmek tokluk anca 109-115 falan yani...amaaan napayım şaşırttılar bizi iyice...çocuğum gıdasız kalıyor gibi geliyor bana hala
Annem çok kızıyo. Eskiden biz gebelik şekeri mi biliyoduk ne bulduysak onu yerdil sıfır hareketle doğum yapardık şimdi amma kurcalıyosunuz diyo.. bazen düşünüyorum haklı gibi.. köylerde kadınlar doktor görmeden çatır çatır doğuruyo çok mu irdeliyoruz acaba yaa?
Ben de içtim,hemde bikac defadan fazla sankim.. ama icmesem catlicam çok fena canım istiyodu..Ben bi kaç defa gazoz bi kaç defa da fanta içtim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?