2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Çok şükür kimse bi yerime bişey sokup bişe yapmıcak o zaman bu iyiymiş :) çatı falan okudum ondan bi korktum.. ben bilerel pek araştırıp okumuyorum doğumla ilgili şeyler çünkü ne kadar çok bilirsem o kadar gerilir korkarım diye düşünüyorum cahil cesareti gideyim doğuma..

Olacağı varsa hertürlü olur ki... biz istediğimiz kadar yürüyelim aç gezelim önüne geçemeyiz boşuna panikletmeseler bizi yeterli bence

Yok canım muhtemelen 36dan sonra bağlıyorlar ilk...gidişat nasıl diye...duruma göre 15-20 dk uzanıp ölçümü bekliyorsun bu kadarcık bişey

Olacağı varsa hertürlü olur ki... biz istediğimiz kadar yürüyelim aç gezelim önüne geçemeyiz boşuna panikletmeseler bizi yeterli bence
Ya öyle tabi ki...ben zaten bu gebelik diyabetine falan hala hiiiiiç inanmıyorum...hadi vicdam azabı olmasın diye tamam diyet tamam yüruyüş...ama geçen de diyor ki olman gereken kilodan 2 kilo eksiksin listedeki her şeyi ye...ya ben her öğün 2 dilim kuru çavdar kepek ekmeğini niye yiyeyim zaten normalde ekmek yemem ki...zaten yediğim karnabahar kereviz onlarla da ekmek yenmiyor...dedim ki ay bi karar verin tükendim artık yiycem mi yemiycem mi...az kaldı sabır sabır...

Hakikatten tam denklem. Doktorun sert mizacli mı bence kaygılarinı isteklerini ona ilet. Seni o rahatlatacaktır.

Sağol arkadaşım Allah razı olsun inşallah benim de öyle bir durumdur. Şuana kadar tek dr a gidiyordum ve kilosu normal ilerliyodu bebişin. Yarın herzaman gittiğim dr a gidicem inşallah düzenli artmıştır kilosu .

Bende hep iyiyim diyorum ya zaten söylesem geçicek geçicek az kaldı der bn 35 de grdim 36 da da grdim nst ye hiç sancı çıkmadı . Haftaya da grcem . Suyumdan kaybaklı ztn her hafta muayene istiyor . Nst ye de gir öyle gel diyor

Bi ortası yok işte resmen dalga geçer gibi konuşuyolar.. benim doktor da say bakayım kahvaltıda ne yiyosun dedi ben direk 2 tane haşlanmış yumurta dediö hiç diğerlerini dinlemedi bile neden 2 yumurtaymış.. e baska bişey yiyemiyorum kahvaltıda o da tok tutuyo diye yiyorum dedim yine bi dünya laf yedim. Ben domates peynir falan pek yiyemem çünkü zeytinde tuzsuz ye dedi sevmedim tuzsuz diye yiyemiyorum.. en son çıkarken e yetti ama isterseniz fotosentezle doğurayım cocuğu dedim. Artık tahammülüm de kalmadı galiba hemen sinirleniyorum..

Canım aramızda 5 gün var ben 2 kere nst ye girdim. Biraz fazla aşağıda benim bebek o yüzden sanırım. Zaten birşey çıkmadı boşuna yarim saat yattım :) ilk gebeligimde toplasan 4 kere baglanmisimdir. Bence bir sorun görmediği için bağlamıyordur seni. Birde şikayetçi yoksa neden giresin ki.

bir gece çok sancılanmıştım sadece acilde takıldı o zaman..kendi doktorum bakmadı daha hiç..hatta o günkü nst yı götürmüştüm ben ona bu ne sancı mi dedi..seni korkutmuşlar olacak bunlar dedi..yarın kontrolüm var bu sefer yapacak..35-36 haftalarda başlıyorlar cnm eğer bir sorun yoksa

Bana da demedi hiç nst falan hatta ben ne olduğunu bile hala tam olarak anlayamadım.. napıcaklar bize o dediğiniz şeyde?
göbüşüne bir cihaz koyup kemerle onu bağlıyor 15-20 dk sürüyor.sancı tabiki yapıliyor

Harika Harika ellerine sağlık canım çok güzeller
Sağol canım benim seninkileri gördüm gaza geldim

Şişesi büyük gibi bende haftasonu gittim ama sanki malzemeleri pahalı söylediler, pleksiyidemi aynı yerde yaptırdın adını hayırlıyormusun mağazanın
Evet şişeler 100 ml. Şişeleri şarkhanda sadece şişe satan bir dükkan var aşırı kalabalık. Ordan aldım diğer yerlerde daha pahalıydı. Diğer malzemelerin hepsini yine şarkhanda bir mağazanın içinden aldım uzunlamasına bir mağaza ama adını hatırlamıyorum. Pleksiyi de instagramda yaptırdım 50 tanesi 22.5 tl

Beni de 32 de 2 haftada bir çağırdı. Şimdi 10 güne düştü. Bundan sonra her hafta gidicem her doktor farklı çağırıyor anlamadım

İşte doğum başlasa bile aşağıya inmiyor bende o bebek...galiba rahim ağzıyla bebek arasındaki o mesafe falan fazla oluyor onu da ultrasonda görüyor ondan pişpişleyip gönderiyor beni ya da ben öyle düşünmek istiyorum diyelim...kaç aydır takip eden doktorum beni sallıyor olamaz yani inşallah

Ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkürler

Sağol canım çok şükür bitti
Yarın kontrolümüz var inş iyidir kızım...Bu sefer çok özledim onu nedense halbuki en kısa ara buydu..
Hadi hayırlı haberlerle gel canım inşallah :)

Kesinlikle dr a iyiyim deyince sorun görmüyor. Benim ki de 2 hafta önce aynı şeyi yaptı . Karnım arada sertleşiyor dedim adam usg de daha dikkatli baktı:) kan akışına bakalım falan dedi. 31. Haftada nst istedi. Sırf arada sertleşme oluyor dedim diye. Bence biraz agrım oluyor falan de. Gerçi o nst de yatmakta işkence gibi geliyor bana. Olan bel ağrım kat kat artıyor

Benim ki kolay doğum için değil canım şekerim çıkmasın diye yürüyorum.. ama tükendim valla artık sanki hayatımın sonuna kadar hamile yaşıyacakmışım gibi geliyo artık
Sabret canim gecicek insallah .
Unutucaz bugunleri.
Bende sancilarimi dusunuyorum ya kalirsa diye ama yapcak birsey yok girdik bu yola Rabbim guc sifa versin hepimize ins
Yarın kontrolümüz var inş iyidir kızım...Bu sefer çok özledim onu nedense halbuki en kısa ara buydu..
Hayirli haberle gel canim .

Teşekkürler

Sağol canım çok şükür bitti

Hadi hayırlı haberlerle gel canım inşallah :)

Sabret canim gecicek insallah .
Unutucaz bugunleri.
Bende sancilarimi dusunuyorum ya kalirsa diye ama yapcak birsey yok girdik bu yola Rabbim guc sifa versin hepimize ins

Hayirli haberle gel canim .
inşallah kızlar sağolun

Onu yeme bunu yeme biz ne yiyeceğiz kardeşim kamu spotu geldi aklıma ağzımın suyu aka aka bakıyorum. Dediğin gibi yasaklı şeyleri yiyince benimde çıkıyor artık.mesela menemen yadım geçen sabah sabah 150 'yi gordum ama normalde 110 120 tokluk hemşire arkadaşım var aslen ebelik mezunu onunla konuştuk geçen gün 4 kilo aldım sadece dedim bebek ne oldu bilmem dedim üzülme canım benim o seni somurmustur. Bebekler depoları kullanıyor zaten dedi. Doğumdan sonra güçsüz kalabilirsin dedi. Hem kan kaybı hem depoların boşalması gayet normal bide dediğin gibi kan ilacı kullanmıyor oluşum canımı sıkıyor.

Evet eskiden yokmuş boyle şeker falan ama eskiden tarla bağ bahçe bir şekilde hep hareket halindelermis canım dahası yapay tatlandiricilarla beslenmiyorlarmış gdo lı ürünler yokmuş kola mi varmış yada fast food mu biliyorlarmış. Masal gibi değil mi şimdi adını soyleyemedigimiz bir-çok katkı maddesi var marketlerden aldığımız ürünlerde.
Bahçesi var annemlerin ve bahçede 4 tane erik ağacı bundan 25 sene önce bahçeye atılan erik çekirdeklerinden çıkan. Hatta şeftali çekirdeğinden de agacimiz vardı şeftali 7 sene urun verip kurutmuş kurudu. Kayısı aşağıda kendisi bitti çünkü çok kutusunun tam yanında kayısı ağacı bu zamanlarda olmamış kayısılar çağla diye yoldan geçenler yoluyor ve dallarını kırıyorlar. Biz dikmiş olsaydık bahçenin ortasına dikerdik. Şimdi mürdüm eriği çıksın istiyorum atıyoruz dikiyoruz olmuyor illa fidesi gerekiyor. Eskiden fideye gerek olmazdı. Bilmem anlatabildim mi yine biz zamanımıza şükredelim bizden sonraki nesil nasıl beslenicek acaba.
Haplarla olabilir nede olsa şu anda bile vitamin diyerek kullanıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…