- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #36.721
Seneler varki unuttum onların tadını. Ama şu fast food reklamları beni benden alıyor ve geçen hafta kfc de aldım soluğu. Menümü ayranlı içtim maksat diyetten çok cikmamak Sonra şeker 190 cıktı. Ben o vicdan azabıyla akşam yemeği vs yemedim. Zaten şekerimde uzun süre inmedi.Ben bi kaç defa gazoz bi kaç defa da fanta içtim
Olacağı varsa hertürlü olur ki... biz istediğimiz kadar yürüyelim aç gezelim önüne geçemeyiz boşuna panikletmeseler bizi yeterli bence
Yaa canım bu şeker olayı çok zor gercekten . Bi de hatırlıyorum ben sen korkuyodun sanki şeker çıkmasından . Nornal hayatta da boğazımı tutamam hamileyken hiç tutamazdım herhaldeSeneler varki unuttum onların tadını. Ama şu fast food reklamları beni benden alıyor ve geçen hafta kfc de aldım soluğu. Menümü ayranlı içtim maksat diyetten çok cikmamak Sonra şeker 190 cıktı. Ben o vicdan azabıyla akşam yemeği vs yemedim. Zaten şekerimde uzun süre inmedi.
Çok fazla burger da yedim .hala da yiyorum bazen insanlar garip bakıyor herhalde sağlıksız besleniyorum diye. Ama böyle güzel bi tattan çocuğumu mahrum bırakamamBen de içtim,hemde bikac defadan fazla sankim.. ama icmesem catlicam çok fena canım istiyodu..
isterseniz fotosentezle doğurayım cocuğu dedim. Artık tahammülüm de kalmadı galiba hemen sinirleniyorum..
Yarın kontrolümüz var inş iyidir kızım...Bu sefer çok özledimonu nedense halbuki en kısa ara buydu..
İtiraf ediyorum,bende yedim.. hatta diyetisyen çıkışı yedim.. pişman mıyım,şimdilik hayır(inşallah olmam),yine olsa yine yaparmiyim evet.. aslında önceleri bu kadar düşkün değildim hatta tatlari kotu bile gelirdi.. şimdi yasak ya nasıl tatlı geliyo,nasıl canım cekiyo anlatamam... Bünyeye Karbonhidrat girişini kısıtladığımizdan herhalde daha cazip geliyor..sebebini bilmiyorum herşey olabilir ama canım cekiyo napiiim...Çok fazla burger da yedim .hala da yiyorum bazen insanlar garip bakıyor herhalde sağlıksız besleniyorum diye. Ama böyle güzel bi tattan çocuğumu mahrum bırakamam
E işte böyle tuhaf bişey sadece şekerli şeyler değil ki sorun...patates beyaz ekmek pirinç...kızartmalar...yağlı yiyecekler...ve hatta ölçüyü kaçırmak 3 köfte yazıyorsa onun yerine 6-7 tane ye bakalım noluyor...salataya sadece tuz ve kendi yaptığimız doğal elma sirkesinden dökerek yiyorum alıştım artık gerçekten o bile yükseltiyormuş onu fark ettim...yalnız ben sürekli yürüdüğüm için galiba direnci kırdım...bazen yürümesem bile bikaç saat içinde 150lerden 110a sonra 90lara falan geliyor...ama gerçekten sıfır şeker sıfır un ve her gün yürüyüş...ama kan ve demir olayı çok önemli canım al sen de ferrum fort bebekte de demir eksikliği falan iyi değil senin depolar boşalırsa o nerden alacak...benim vitamin de çok kaliteliymiş kutu bitmişti eşim de unutmuş alınmadı 4-5 gün içmedim ağzım burnum boğazım yara gibi bi ağrılar sızilar bi hasta halsiz durumlar...annem gideli kefiri de aksattım tabi ben...bugün yine unutmuş git dedim nöbetçi eczaneden al ben dökülmeye başladım...Seneler varki unuttum onların tadını. Ama şu fast food reklamları beni benden alıyor ve geçen hafta kfc de aldım soluğu. Menümü ayranlı içtim maksat diyetten çok cikmamak Sonra şeker 190 cıktı. Ben o vicdan azabıyla akşam yemeği vs yemedim. Zaten şekerimde uzun süre inmedi.
Ohaaaaa...95 ne dir ya... Manyak mıymış o... Bir özel bir devlette 2 diyetisyene, bir dahiliyeciye gidiyorum..verdiği şeker ölçüm defterine doktor kendi eliyle yazdı,hamilelikte yemekten 1 saat sonra ölçülecek ve 140 gecmeyecek diye..acaba senin 95 2 saat sonraki ölçülecek..cemkirdim doktora ama o zaman mantıklı olabilir..ki zaten bunu takip etmek diyetisyenin görevi..Benimde sinirlerim gergin açlıktan sanırım birde bana en son gittiğim devlet hastanesindeki doktor tokluk sekerim 95 i geçmeyecek dedi yoksa insulin başlarız dedi. Ben bi cirladim nasıl yani ac kalayım o zaman dedim. Yediklerim zaten diyette yazan şeyler ayrıca diyabet hemşiresi 159 dedi deye söyledim pek benim söylediklerini takmadı o beni takmayınca bende onu takmadım hatta o sinirle o gün fast food yedim kfc ye gittik eşimle ve şeker bir cıktı bir daha inmek bilmedi
Kola fanta hazır meyve suyunu yıllar oldu evimize sokmayalı...ama gazoz icilirdi...çok severim Zafer Gazoz...ama şu anda benim için çok yanlış korkunc tehlikeli...o yüzden ben maden suyuna devam...benim yerime de icin kız buz gibi ooohhhBen de içtim,hemde bikac defadan fazla sankim.. ama icmesem catlicam çok fena canım istiyodu..
İşte doğum başlasa bile aşağıya inmiyor bende o bebek...galiba rahim ağzıyla bebek arasındaki o mesafe falan fazla oluyor onu da ultrasonda görüyor ondan pişpişleyip gönderiyor beniya da ben öyle düşünmek istiyorum diyelim...kaç aydır takip eden doktorum beni sallıyor olamaz yani inşallah
Sende var miydı canım gestasyonel diyabetOhaaaaa...95 ne dir ya... Manyak mıymış o... Bir özel bir devlette 2 diyetisyene, bir dahiliyeciye gidiyorum..verdiği şeker ölçüm defterine doktor kendi eliyle yazdı,hamilelikte yemekten 1 saat sonra ölçülecek ve 140 gecmeyecek diye..acaba senin 95 2 saat sonraki ölçülecek..cemkirdim doktora ama o zaman mantıklı olabilir..ki zaten bunu takip etmek diyetisyenin görevi..
Eveet..zafer gazoz yada Niğde gazozu..arada iciyom valla,Allah'a emanet hepimizin bebisleri..Kola fanta hazır meyve suyunu yıllar oldu evimize sokmayalı...ama gazoz icilirdi...çok severim Zafer Gazoz...ama şu anda benim için çok yanlış korkunc tehlikeli...o yüzden ben maden suyuna devam...benim yerime de icin kız buz gibi ooohhh
Şeker yüklemesin den sonra hamilelik şekeri olduğu söylendi..tokluk ölçümlerin yüksek çıktı..şeker olcum aleti ve diyet başladılar..düşmüşse insülin vercez dediler.. gestasyonel mıdır nedir bilmiyorum ama yaşadığım bu..3 öğün olcuyorum..fazla kaçınca fırlıyor arada..denemelerim oldu degisik...Sende var miydı canım gestasyonel diyabet
Yaa canım bu şeker olayı çok zor gercekten . Bi de hatırlıyorum ben sen korkuyodun sanki şeker çıkmasından . Nornal hayatta da boğazımı tutamam hamileyken hiç tutamazdım herhalde
Öyle durumlarda ayağını uzat oğlunu da kucağına al öyle öp sev oynat...ya ben bugün servisle gelmesin hava güzel alayım oğlumu kreşten gezeriz dedim...sonra aldım markete uğradık çay falan ucuz diye ben yüklen gel...poşetleri alınca karnıma ağrı giriyor...eşimi de pazara göndermiştim aradım gel elim ayagım tutmuyor diye...bekleyin pazarü bitirip geleyim dedi...yolun kenarına oturdum kaldırıma oglum da çicek topladı bi salyangoz buldu onunla oynadı falan bekledik sonra geldi aldı bizi...sokağa niye çikıyon diyor...e dedim bunaldım hava güzel gezecektik...e niye alışveriş yapıyon diyor...e dedim hoşuma gitti peynirler falan çeşit çesit çaylar indirimde...ay bi de fırça yedik...yolda belde doğurursan fırt diye diyor ay o kadar kolay mı doğurmakYok canım sallamıyordur. Sonuçta takipli hastasısın kendi başı yanar. Bende senin gibi olacak o kadar ağrı sizi diye düşünüyorum. Pek doktorlara bisi demiyorum.
Hatta bugün 3 saat çarşı pazar gezdim eve geldim evde yemek hazırlığı falan derken 4-5 saat ayakta kaldım bir ara cikicak dedim ee oğlum var küçük kucak istiyor karnındaki ise dinlenmek istiyor cok ciddi sanci çektim bu akşam üstü ama şimdi iyi gibiyim.
Hmm..bu işte aynı gebelik şekeri...nasıl gidiyor alıştın mı...tam buğday unundan yapılmış makarna falan var denedin mi yükseltmiyorŞeker yüklemesin den sonra hamilelik şekeri olduğu söylendi..tokluk ölçümlerin yüksek çıktı..şeker olcum aleti ve diyet başladılar..düşmüşse insülin vercez dediler.. gestasyonel mıdır nedir bilmiyorum ama yaşadığım bu..3 öğün olcuyorum..fazla kaçınca fırlıyor arada..denemelerim oldu degisik...
aynen canım bende değildim ama yasak olunca tatlı geliyor işte. Hele pasta çikolata hiç yemedim şimdi haftada bir hatırıma düşüyoraslında önceleri bu kadar düşkün değildim hatta tatlari kotu bile gelirdi.. şimdi yasak ya nasıl tatlı geliyo,nasıl canım cekiyo anlatamam.
O nasıl iş ya Allah korusun acil birşey olsa sen mi hemşire doktor peşinde koşacaksın refakatçi de almamışlar iyi olur inşallah herşey buraları habersiz bırakma Allah şifa versinBen kolidorda bakindim bulamadim hemsire sordum sabah gelceklermis. Insallah bakalim yatin nediyecek
Alışmaya çalışıyorum.. tam buğday ekmeği, az şekerli çay,patates,pilav yok...cok siki birHmm..bu işte aynı gebelik şekeri...nasıl gidiyor alıştın mı...tam buğday unundan yapılmış makarna falan var denedin mi yükseltmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?