- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #36.741
yemekten 1 saat sonra ölçülecek ve 140 gecmeyecek diye..acaba senin 95 2 saat sonraki ölçülecek..
ben maden suyuna devam
Onlara herşey kolay biz abartıyoruz.ay o kadar kolay mı doğurmak
Bizim de pekmez annemin yapımı da ben hiç cesaret edemedim denemedim çayı zaten yıllardır şekersiz içiyorum ama bazen yiyecek şey bulunmuyor gerçekten ve çok kısıtlı...benim kaçamaklar daha çok ıspanak yemegini ya da çorbayı 1 kepçe fazla yemek gibi...çok ağır sorumluluk yine de...birçok şeyi yiyemediğimiz için bebek besleniyor mu korkusu oluyor ama besleniyormuş şükür.. de kendi keyfim için bebeğe zarar vermek fikri beni çok korkutmuştu...Alllah korusun yavrularımızıAlışmaya çalışıyorum.. tam buğday ekmeği, az şekerli çay,patates,pilav yok...cok siki bir
Diyet yapmıyorum aslında,kahvaltıda mesela tahin pekmezimi yiyorum(ev yapımı pekmez), 150 falan olduğu oluyor arada.. diyete tamtam anlamiyla uysam acimdan ölcem sanki.. zaten öbür bir insanım birde hamilelikte diyet çok zor...gerci çok şükür Allah başka dert vermesin..
Yok canım 2 saat değil ağzıma ilk lokmayı attıktan 1 saat sonra ölçülecek ve 95 olacakmış şakacı seni diyesim geldi doktora da sustum
Diyetisyen ise açlık değerlerimi çok düşük buldu mesela 65 ile 77 arası
Sadece şu ve maden suyu başka bir içtiğim yok he arada cay
Onlara herşey kolay biz abartıyoruz.
Evde otursak abarttigimiz için hareket etmiyor oluruz.
Bu arada şekeri dengelemene de çok sevindim canım ben hala senin gibi istikrarlı bir şekilde yürüyemiyorum. Ama yürümek istiyorum o istek hep var.
Geçen doktor dönüşü iyice kavga ettim gelme sen ben doğumuma dedim ya espri mi yapıyorsun sürekli doktora bişeyler söyleyip gulüyorsun...ben kendimi hırpalıyorum bebeğimin sağlığı için sen 1 öğün bile o yarım ekmeği yemeden doymazsın 1 gün bile sigara içmeden yaşayamazsın...ben iradenin kitabını yazmışım sen ne diyorsunYok canım 2 saat değil ağzıma ilk lokmayı attıktan 1 saat sonra ölçülecek ve 95 olacakmış şakacı seni diyesim geldi doktora da sustum
Diyetisyen ise açlık değerlerimi çok düşük buldu mesela 65 ile 77 arası
Sadece şu ve maden suyu başka bir içtiğim yok he arada cay
Onlara herşey kolay biz abartıyoruz.
Evde otursak abarttigimiz için hareket etmiyor oluruz.
Bu arada şekeri dengelemene de çok sevindim canım ben hala senin gibi istikrarlı bir şekilde yürüyemiyorum. Ama yürümek istiyorum o istek hep var.
Bence birazda rahat olmak lazım..herşeyi stres yapmamak lazım.. eskiden doktor yüzü görmeden doğum yapıyorlarmis..şimdi herşey daha sağlıksız tabiiki sıkı takip şart ama her doktorun dediği bile birbirini tutmuyorken küçük şeylerde huzursuzluk yaşamak istemiyorum..cok istediğin biseyi yapamamakta insanı strese sokuyor ve bebeğe streste zararlı.. suyunu cikarmayacak kadar esniyorum ben..Bizim de pekmez annemin yapımı da ben hiç cesaret edemedim denemedim çayı zaten yıllardır şekersiz içiyorum ama bazen yiyecek şey bulunmuyor gerçekten ve çok kısıtlı...benim kaçamaklar daha çok ıspanak yemegini ya da çorbayı 1 kepçe fazla yemek gibi...çok ağır sorumluluk yine de...birçok şeyi yiyemediğimiz için bebek besleniyor mu korkusu oluyor ama besleniyormuş şükür.. de kendi keyfim için bebeğe zarar vermek fikri beni çok korkutmuştu...Alllah korusun yavrularımızı
E işte böyle tuhaf bişey sadece şekerli şeyler değil ki sorun...patates beyaz ekmek pirinç...kızartmalar...yağlı yiyecekler...ve hatta ölçüyü kaçırmak 3 köfte yazıyorsa onun yerine 6-7 tane ye bakalım noluyor...
Balikta durum daha farklı...biz bunu yıllar önce keşfettik kızartsan bilr sanırım balıktaki faydalı yaglar falan vucutta başka şeylerin yakılmasına sebep oluyor...ekmeksiz mesela balık salata çorba ye ertesi sabah tartıl diğer gunlerden en az 200-300 gr daha az çıkıyorsun...Ve benim de öyleydi deliriyordum yürumeden düşmuyordu şeker ama artık düşüyor kendiliginden...Aynen canım sadece şekerli yiyecekler olsa neyse ama o gün bence hamburgerin ekmeği ve patates kızartması çok çıkardı bide arkasından yürüyüş de yaptık eşimle ama yok inmedi o inmedikçe benim sinirlerim gerildi. Neyse daha da yemem eşimde yedirmez. O gerginlik hepimizi gerdi.
Ama canım bu akşam hamsi kızartma yedim mesela sanırım yarım kilo vardır yanında salata kıvılcım havuç domates biber karışık zeytinyağı koydum (diyetisyenim zeytinyağına izin verdi) bol limon ile tükettim 1 dilim tam buğday ekmeğini tam bitirmedim ve sekerim 115 cıktı. Açlık 66ydi bu arada akşam yemeginden 3 saat önce ara öğün yaptım elma ve 4 çagla yedim Köfteyi denemedim kaçırırsam ne olur. Yanı neye çıkıyor neye iniyor anlamıyorum.
Şaka gibi he.... hamilelerde durumun farklı olduğunu bilmiyor o zaman..hayır bilmiyorsan bir bilene yönlendir ne karışıyosun dimi.. yada onun da çok sevdiği biseyi yasaklamışlar oda hırs yapmış herkese yemeyi yasaklıyodur.bu bile onun söylediklerinden daha mantıklı bence..
Geçen doktor dönüşü iyice kavga ettim gelme sen ben doğumuma dedim ya espri mi yapıyorsun sürekli doktora bişeyler söyleyip gulüyorsun...ben kendimi hırpalıyorum bebeğimin sağlığı için sen 1 öğün bile o yarım ekmeği yemeden doymazsın 1 gün bile sigara içmeden yaşayamazsın...ben iradenin kitabını yazmışım sen ne diyorsun
Eki Görüntüle 2132671
Kapi süsümüz nasil olmuş. Surasi su renk olsa dediginiz bir yer var mi? Duvara monte edecegim. Duvarim mavi, oda takimim beyaz.
Çok şeker olmuş canim
semabsrn Kahverengikus itirazimvar bakın simdi hatırlayamadım diyabet savaşçılarını da...bi teorim var siz de cevap verin bakalım...ben ilk 3 ay çok kusuyordum sadece tost peynir ekmek falan yiyordum...hatta kusmam geçtiğinde de açlıktan öluyor gibi yemeye başlamıştım...bence insülini metabolizmayı ayarları bozan bu oldu...var mıydı sizde benzer durumlar...ne dersiniz...
Cok tesekkur ederim canim. Ilk defa instagramdan bir sey yaptiriyorum. Pisman olmaktan korkuyorum
Balikta durum daha farklı...biz bunu yıllar önce keşfettik kızartsan bilr sanırım balıktaki faydalı yaglar falan vucutta başka şeylerin yakılmasına sebep oluyor...ekmeksiz mesela balık salata çorba ye ertesi sabah tartıl diğer gunlerden en az 200-300 gr daha az çıkıyorsun...Ve benim de öyleydi deliriyordum yürumeden düşmuyordu şeker ama artık düşüyor kendiliginden...
Dogrudur canim. Ben bilmedigim icin duyunca sasirdim ve sevindim acikcasi.Canım bende kuzenim de devlette doğurduk. Ikimiz de birşey söylememiştik ama hemen kucagimiza verdiler.
Hatta ben ilk dogumhanede emzirdim. Normal doğumda bebek doğduktan yarim saat sonra kadar eşi çıkıyor o arada emzirmem için vermişlerdi.
Dönmüş cok şükür. Ama ben benim bebise fazla guvenmiyorum artik. Cunku tekme vurmak yerine taklalar atmayi tercih esiyor hu ara. Heran gerincikabilir kafasi.Kafası nerdeydi dönmüş mü aşağıya
Canim harika gorunuyor. Hatta bu zamana kadar gorduklerim icin de en iyisi diyebilirim. Belki isimler farkli bir renkte olabilir. Ama her hali ile cok guzelZEki Görüntüle 2132671
Kapi süsümüz nasil olmuş. Surasi su renk olsa dediginiz bir yer var mi? Duvara monte edecegim. Duvarim mavi, oda takimim beyaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?