2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
yemekten 1 saat sonra ölçülecek ve 140 gecmeyecek diye..acaba senin 95 2 saat sonraki ölçülecek..

Yok canım 2 saat değil ağzıma ilk lokmayı attıktan 1 saat sonra ölçülecek ve 95 olacakmış şakacı seni diyesim geldi doktora da sustum
Diyetisyen ise açlık değerlerimi çok düşük buldu mesela 65 ile 77 arası
ben maden suyuna devam

Sadece şu ve maden suyu başka bir içtiğim yok he arada cay

ay o kadar kolay mı doğurmak
Onlara herşey kolay biz abartıyoruz.
Evde otursak abarttigimiz için hareket etmiyor oluruz.

Bu arada şekeri dengelemene de çok sevindim canım ben hala senin gibi istikrarlı bir şekilde yürüyemiyorum. Ama yürümek istiyorum o istek hep var.

Bizim de pekmez annemin yapımı da ben hiç cesaret edemedim denemedim çayı zaten yıllardır şekersiz içiyorum ama bazen yiyecek şey bulunmuyor gerçekten ve çok kısıtlı...benim kaçamaklar daha çok ıspanak yemegini ya da çorbayı 1 kepçe fazla yemek gibi...çok ağır sorumluluk yine de...birçok şeyi yiyemediğimiz için bebek besleniyor mu korkusu oluyor ama besleniyormuş şükür.. de kendi keyfim için bebeğe zarar vermek fikri beni çok korkutmuştu...Alllah korusun yavrularımızı

Şaka gibi he.... hamilelerde durumun farklı olduğunu bilmiyor o zaman..hayır bilmiyorsan bir bilene yönlendir ne karışıyosun dimi.. yada onun da çok sevdiği biseyi yasaklamışlar oda hırs yapmış herkese yemeyi yasaklıyodur.bu bile onun söylediklerinden daha mantıklı bence..

Geçen doktor dönüşü iyice kavga ettim gelme sen ben doğumuma dedim ya espri mi yapıyorsun sürekli doktora bişeyler söyleyip gulüyorsun...ben kendimi hırpalıyorum bebeğimin sağlığı için sen 1 öğün bile o yarım ekmeği yemeden doymazsın 1 gün bile sigara içmeden yaşayamazsın...ben iradenin kitabını yazmışım sen ne diyorsun

Bence birazda rahat olmak lazım..herşeyi stres yapmamak lazım.. eskiden doktor yüzü görmeden doğum yapıyorlarmis..şimdi herşey daha sağlıksız tabiiki sıkı takip şart ama her doktorun dediği bile birbirini tutmuyorken küçük şeylerde huzursuzluk yaşamak istemiyorum..cok istediğin biseyi yapamamakta insanı strese sokuyor ve bebeğe streste zararlı.. suyunu cikarmayacak kadar esniyorum ben..

semabsrn Kahverengikus itirazimvar bakın simdi hatırlayamadım diyabet savaşçılarını da...bi teorim var siz de cevap verin bakalım...ben ilk 3 ay çok kusuyordum sadece tost peynir ekmek falan yiyordum...hatta kusmam geçtiğinde de açlıktan öluyor gibi yemeye başlamıştım...bence insülini metabolizmayı ayarları bozan bu oldu...var mıydı sizde benzer durumlar...ne dersiniz...

Son düzenleme:

Aynen canım sadece şekerli yiyecekler olsa neyse ama o gün bence hamburgerin ekmeği ve patates kızartması çok çıkardı bide arkasından yürüyüş de yaptık eşimle ama yok inmedi o inmedikçe benim sinirlerim gerildi. Neyse daha da yemem eşimde yedirmez. O gerginlik hepimizi gerdi.
Ama canım bu akşam hamsi kızartma yedim mesela sanırım yarım kilo vardır yanında salata kıvılcım havuç domates biber karışık zeytinyağı koydum (diyetisyenim zeytinyağına izin verdi) bol limon ile tükettim 1 dilim tam buğday ekmeğini tam bitirmedim ve sekerim 115 cıktı. Açlık 66ydi bu arada akşam yemeginden 3 saat önce ara öğün yaptım elma ve 4 çagla yedim Köfteyi denemedim kaçırırsam ne olur. Yanı neye çıkıyor neye iniyor anlamıyorum.

Balikta durum daha farklı...biz bunu yıllar önce keşfettik kızartsan bilr sanırım balıktaki faydalı yaglar falan vucutta başka şeylerin yakılmasına sebep oluyor...ekmeksiz mesela balık salata çorba ye ertesi sabah tartıl diğer gunlerden en az 200-300 gr daha az çıkıyorsun...Ve benim de öyleydi deliriyordum yürumeden düşmuyordu şeker ama artık düşüyor kendiliginden...

Kesin öyle birşey vardı canım çünkü benim Tepkim doktorun hosuna bile gitti sanki. Amma benim elimde delillerim vardı sağlık bakanliginin verdiği gebelik diyabeti kitapçığı ki orada ölçümler yazıyor ve diyabet hemşiresinin takip çizelgesine kendi elleriyle aldığı not.
Doktora kusura bakmayın yanlışınızı düzeltmek değil amacım diyerek bunlari gösterdim oda doğuma yakın 3 aylık şekerine bakalım dedi

Dayaklı olabiliyorlar bazen diyorum ya bana gaz veren o ben zaten yoldan çıkmaya hazırım oda hemen ara gazını veriyor sonra sen diyet mı yapıyorsun diyor. Dahiliye doktoru eşine diyet önerdi bende yanındaydım benim diyetimden yapabilir mi dedim oda tabii dedi ama ben beyimi ikna edemedim. Bide beni yoldan çıkarıyor sonra sen diyet mı yapıyon hep kaçamak yapıyorsun. E o zaman desene bana az kaldı sabret sonra istediğin kadar ye diye.

Bende 17.çi haftaya kadar hep çıkarttım yediğin kızarmış ekmek ve kasar peyniri idi. Ekmek kızartmadan yiyemiyordum kokuyordu. Birde nektarı tuketiyordum sadece. Sonra armut tüketmeye başladım. Ama hep kustum sabah öğle akşam. Sonra arap atı gibi açılasım vardi biraz açıldim da sonra gebelik şekeri cıktı
Senin durumuna çok yakın ama bilemedim ki olabilir mı? eger dediğin gibi olursa sonradan şeker çıkma ihtimali sıfıra iner bende seni kocaman operim en büyük korkum sekerin devam etmesi.

Cok tesekkur ederim canim. Ilk defa instagramdan bir sey yaptiriyorum. Pisman olmaktan korkuyorum

Canım eşim internet hizmetleri veriyor. Yanı hosting domain dedication vps vds internet sitesi filan yani internetten satış yapio geciniyoruz ama ona ragmen instagram beni korkutuyor. Seninde kirkman cok normal. Bir internet sitesi gibi güven vermiyor nedense

Balık farklı diyorsun. Bende kızartma yiyorum nasıl düşük çıkar diye kafa patlatiyordum.

Dogrudur canim. Ben bilmedigim icin duyunca sasirdim ve sevindim acikcasi.
Kafası nerdeydi dönmüş mü aşağıya
Dönmüş cok şükür. Ama ben benim bebise fazla guvenmiyorum artik. Cunku tekme vurmak yerine taklalar atmayi tercih esiyor hu ara. Heran gerincikabilir kafasi.

Eki Görüntüle 2132671

Kapi süsümüz nasil olmuş. Surasi su renk olsa dediginiz bir yer var mi? Duvara monte edecegim. Duvarim mavi, oda takimim beyaz.
Canim harika gorunuyor. Hatta bu zamana kadar gorduklerim icin de en iyisi diyebilirim. Belki isimler farkli bir renkte olabilir. Ama her hali ile cok guzelZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…