- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #39.761
Uffff tek.ben degilmisim. Ay sonu dogurcam 40 haftayi beklerse bebis ama hala temizlik yaptirmadim. Onumuzdeki haftaici kesin birini tutmam lazim benimde. Halilarida vereyim ciksin bu isler aradan. Dogumda biri evi supurur siler dip kose temiz olsun yeterki supurup toz alindimi tamamdir.
Ayva çekirdeği bende biriktiriyorum sürerim artık.hurma da alsam iyi olucak , çayı da bilemedim ya .Bana danoyle geliyor resmen zaman gecmedi :/ 38 e girdim ama sanki daha önümde aylar varmis gibi hissediyorum.
36. Hafta kontrolumde haftaya gel demisti ama ben gitmedim. Yarin iste kontrolum. 35-36 dan sonra haftalik cagiriyorlar.
Ben de 7-8 senedir boya surmuyorum kafama. Ama dogumdan sonra önlerimi bir iki tutam gri boyatasim var. Cok sıkıldim ayni sactan. Ya kestircem ya boyatacamkestirmek de istemiyorum o kadar gec uzuyor ki
Biz gece yil yün yorgani haziranin ortalarinda atmistik üstümüzden. Haziran sonuna kadar battaniye ile ortulup daha sonra çarşaf-pike takildik. Bu sene havalar daha sıcak gidiyor ama bebegim icin ne yapacagima karar vermedim. Halasi ince bir yun yorgan yapti. Aslinda geceleri ortsek ortulur. Ama yavrum cok minik olacak kiyabilir miyim o agir seyi üstüne sermeye bilmiyorum. Cok soguk olmazsa penye battaniye ile gevsek bir kundak yapip ustune kalin battaniye örterim herLde.
Ay cirkeffff. Allah ailelerimizden uzak tutsun soyle insanlari.
O zaman ben baslayim simdidenartik sag salim dogurmak istiyorum cunku.
Canim fazla guvenme onao dogum yaptigi gun yine mankenlige döner. Biz poğaça suratlarimizla kaliriz
Benim de dogum sonrSi alisveris yapmam sart. Hem ayakkabi hem pantolon hem ust. Hatta belki canta bilehamileligimi bahane ederek nerdeyse tum kiyafetlerimi 2. El kiyafet satilan uygulamalardan sattim da esim delleniyor giyecek bir seyin kalmadi diye. Ki hakli gercekten hicbir seyim kalmadi en acili bir spor ayakkabi. Sonra cesitli üstler. Belki pantolonlar bir sure daha idare eder.
Kizin buyuyup kılı tüyü dert edecek yasa gelene kadar ne epilasyonlR cikar canim simdiden dert etme bunu.
Uygun fiyatli olmasini istiyorsan bugun şok a bebek nevresim takimi gelecekti yanlis hatirlamiyorsam. 30 liraydi fiyati. Bir bak. Tadilat yaptiracaksan da ona yaptirirsin. Fiyati cok uygun.
Ben hergun bir yerle ugrasiyorum. Kiler niyetine kullandigimiz küçük bir oda vardi. Oraya dokunmayacaktik güya giren cikan olmuyor diye. Ama bugun gittim orayi derleyip topladim :/
Allah misafirlerin iyiligini versin zaten her sey onlar icinallahtan yatili misafir malzemeleriyle her zaman esim ilgilenir de bir de onu düşünmüyorum. Benim isim misafirler gittikten sonra caraaflarini yikamak olur bi.
Canim bence nisan sonu mayis basini bekle. Bu kadar erken yaparsan kirlenir. Benim camlar perdeler bitti. Yagmur yagdi camlar geri kirlendi. Mutfak perdesini de nasil olduysa kirletmisim yeniden. Yani doguma bir tek halilarim temiz kalacak. Onlarida dogum anina kadar acmayacam. Dogum sancilarim gelince esim ya da gorumcem açsın sersin.
Canim ben bir haftadir banyodan sonra göğüs uclarima ayva cekirdegi jeli suruyorum. Hurma yemeye baslamistim ancak esim dr asiri sevdigi icin cok cabuk tukettik iki kilo hurmayi. Simdinde carsiya gidemiyoruz ben yorgunluktan o calistigindan. Bu ara hurmasizim ama ilk firsatta alip tekrar baslayacagim. Cay icmeye baslamadim. Dogumdan sonra duruma gore baslarim heralde.
5. Ayda benimde suyum azdi canim doktor bol su ic istirahat et dedi ben havuc suyu siktirip ictim surekli canm sonra duzeldi cok sukur denedin mi havuc suyunuayy canım zamanında gelir inşallah benimde suyum az bebekte zayıf 1980 grbekletiyor dr calısıyorum son haftam
Ben anlamıyorum bu kadınları, edepsiz arsızlar. Biz elalem yanlış anlamasın diye kafamızı kaldırıp bakmıyoruz, onlardaki cesaret beni korkutuyor
Ben sezaryen oldum odaya gelince çıkardılar sondayı alttan falan da bakmadılar...depend külotla pijamalarımı giydim güzelce yürüdüm...nesine bakmışlar ki alttan...Dilaraginosss bana sezeryan olan yengemin pijama için tavsiyesi,benim aklıma çok yattı.2 gecelik istemiyorsan 1 gecelik mutlaka olsun diğerini de pijama al.ameliyattan sonra ter boşalıyor üstünü değiştirmek istiyorsun dedi.sezeryandan çıkınca altına birşey giydirmiyorlarmis zaten,devamlı kanama na bakıyorlarmış.ameliyattan çıkınca pijama üstünü giyersin sadece dedi.gaz için dolaşmaya başlarken gecelige geçersin dedi.dediğin gibi sonda olacak pijama giyemezsin dolaşırken dedi.
Değil mi ya bence de. Bide hemşire arkadaşım ne kadar geç sondanı çıkartsan o kadar iyi demişti çünkü wc içim kalkıp gitmek gelmek zor oluyormuş ilk gün. Taburcu olacağın gün çıkarttır dedi. Muhtemelen öyle olur , buna görede gecelik en mantıklısı.Dilaraginosss bana sezeryan olan yengemin pijama için tavsiyesi,benim aklıma çok yattı.2 gecelik istemiyorsan 1 gecelik mutlaka olsun diğerini de pijama al.ameliyattan sonra ter boşalıyor üstünü değiştirmek istiyorsun dedi.sezeryandan çıkınca altına birşey giydirmiyorlarmis zaten,devamlı kanama na bakıyorlarmış.ameliyattan çıkınca pijama üstünü giyersin sadece dedi.gaz için dolaşmaya başlarken gecelige geçersin dedi.dediğin gibi sonda olacak pijama giyemezsin dolaşırken dedi.
Evet canım ne çok şey öğrendikAy bak tomris hocayı okudum eski anılar canlandı zihnimde ne okumustum onu
Olur tabi canım. Ben poşet çay olanlar var ya bir de onları söylüyorum. Sallama yani. TaZesi dediğim evet tohumlu olan şey. Çay demliği içine atılan aparat varya canım içine çay koyuyor demliğin üst tarafına atıyorsun. Onun içine koyup sıcak su olan kupada bekletip içiyordumRazesi derken tazesidemi oluyo benim bildiğim tohum gibi bişey
Nasıl demliyorsun canım sen , ben hiç içmedim daha önce limonda atsak olurmu ki
Hahah başla tabi anca olur zaten kasılma vs arttırı belki:)Bana danoyle geliyor resmen zaman gecmedi :/ 38 e girdim ama sanki daha önümde aylar varmis gibi hissediyorum.
36. Hafta kontrolumde haftaya gel demisti ama ben gitmedim. Yarin iste kontrolum. 35-36 dan sonra haftalik cagiriyorlar.
Ben de 7-8 senedir boya surmuyorum kafama. Ama dogumdan sonra önlerimi bir iki tutam gri boyatasim var. Cok sıkıldim ayni sactan. Ya kestircem ya boyatacamkestirmek de istemiyorum o kadar gec uzuyor ki
Biz gece yil yün yorgani haziranin ortalarinda atmistik üstümüzden. Haziran sonuna kadar battaniye ile ortulup daha sonra çarşaf-pike takildik. Bu sene havalar daha sıcak gidiyor ama bebegim icin ne yapacagima karar vermedim. Halasi ince bir yun yorgan yapti. Aslinda geceleri ortsek ortulur. Ama yavrum cok minik olacak kiyabilir miyim o agir seyi üstüne sermeye bilmiyorum. Cok soguk olmazsa penye battaniye ile gevsek bir kundak yapip ustune kalin battaniye örterim herLde.
Ay cirkeffff. Allah ailelerimizden uzak tutsun soyle insanlari.
O zaman ben baslayim simdidenartik sag salim dogurmak istiyorum cunku.
Canim fazla guvenme onao dogum yaptigi gun yine mankenlige döner. Biz poğaça suratlarimizla kaliriz
Benim de dogum sonrSi alisveris yapmam sart. Hem ayakkabi hem pantolon hem ust. Hatta belki canta bilehamileligimi bahane ederek nerdeyse tum kiyafetlerimi 2. El kiyafet satilan uygulamalardan sattim da esim delleniyor giyecek bir seyin kalmadi diye. Ki hakli gercekten hicbir seyim kalmadi en acili bir spor ayakkabi. Sonra cesitli üstler. Belki pantolonlar bir sure daha idare eder.
Kizin buyuyup kılı tüyü dert edecek yasa gelene kadar ne epilasyonlR cikar canim simdiden dert etme bunu.
Uygun fiyatli olmasini istiyorsan bugun şok a bebek nevresim takimi gelecekti yanlis hatirlamiyorsam. 30 liraydi fiyati. Bir bak. Tadilat yaptiracaksan da ona yaptirirsin. Fiyati cok uygun.
Ben hergun bir yerle ugrasiyorum. Kiler niyetine kullandigimiz küçük bir oda vardi. Oraya dokunmayacaktik güya giren cikan olmuyor diye. Ama bugun gittim orayi derleyip topladim :/
Allah misafirlerin iyiligini versin zaten her sey onlar icinallahtan yatili misafir malzemeleriyle her zaman esim ilgilenir de bir de onu düşünmüyorum. Benim isim misafirler gittikten sonra caraaflarini yikamak olur bi.
Canim bence nisan sonu mayis basini bekle. Bu kadar erken yaparsan kirlenir. Benim camlar perdeler bitti. Yagmur yagdi camlar geri kirlendi. Mutfak perdesini de nasil olduysa kirletmisim yeniden. Yani doguma bir tek halilarim temiz kalacak. Onlarida dogum anina kadar acmayacam. Dogum sancilarim gelince esim ya da gorumcem açsın sersin.
Canim ben bir haftadir banyodan sonra göğüs uclarima ayva cekirdegi jeli suruyorum. Hurma yemeye baslamistim ancak esim dr asiri sevdigi icin cok cabuk tukettik iki kilo hurmayi. Simdinde carsiya gidemiyoruz ben yorgunluktan o calistigindan. Bu ara hurmasizim ama ilk firsatta alip tekrar baslayacagim. Cay icmeye baslamadim. Dogumdan sonra duruma gore baslarim heralde.
Sondayı bende de çok çabuk çıkarmışlardı. Ama sabaha kadar gecelikle kalmıştım ben gece olmuştu ameliyat. Sabah da pijama giymiştim. Kimse de gelip bakmadı. Bir tek gelip karnıma bastırdılar. Ona da çok izin vermedim. Bu sefer izin vereceğim valla. Orda boşalırsa pis kan göbek daha çabuk iniyormuşBen sezaryen oldum odaya gelince çıkardılar sondayı alttan falan da bakmadılar...depend külotla pijamalarımı giydim güzelce yürüdüm...nesine bakmışlar ki alttan...
Ne güzel ne sade anlatıyorsun canımBen sezaryen oldum odaya gelince çıkardılar sondayı alttan falan da bakmadılar...depend külotla pijamalarımı giydim güzelce yürüdüm...nesine bakmışlar ki alttan...
Ben sezaryen oldum odaya gelince çıkardılar sondayı alttan falan da bakmadılar...depend külotla pijamalarımı giydim güzelce yürüdüm...nesine bakmışlar ki alttan...
İnşallah daha fazla almadan doguma gideriz.
Birde masallah diyeyim sana. Ben gebelik okulundan çıkınca nedense unutuyorum bazı şeyleri. Öğretmen gibisin tebrik ediyorum. Çok güzel anlatiyorsun burada
Nasılsınız hanımlar ??Cuma kontrolüm var sezaryen için gün vericek doktorum tahmini 25-26 Nisan demişti bakalım değişecek mi çantamı da hazırldım nihayet ne zor geliyordu tek sorunumuz evimiz Cuma’dan sonra evi temizletip halıları göndercem inşallah yetişir . Size bir kaç sorun var ; 1. Göğüslere krem sürmeye başladınız mı yada uğraşıyormusunuz? Doğumu tetikler diye hiç kurcalamadım ama zaman yaklaştıkça krem sürüp masajlayanlar oluyor muş siz neler yapıyorsunuz ? 2. Çay ve hurma yemeye başladınız mı? Çay önerisi alabilir miyim? E bebekteki humana tea ler nasıl acaba benim mide sorunum var normalde de aşırı bitki yoğunluğu varsa içemem ülserim var çünkü. Tadını bilen deneyen var mı? 3.birde ameliyattan çıkınca hemencecik ne giyinmiştiniz yada giyinmeyi düşünüyorsunuz ? Gecelik falan mı? Çünkü sonda takılı olcak pijama takımı giyinemeyiz değil mi ?
Kısa sürede toparlanırlar inşallah canım sen ayaklanabildin.mi
Bol yedek almalı desene . Canım Allah sana da kolaylıklar versin hayırlısıyla biran önce toparlanacaksın.Ameliyattan sonra onlukle yatiriyorlar, ustunu de örtüyorlar . Hemsire birkac defa doktorum bir defa bastirdi karnima, feci bir agri. Kanamani da kontrol ediyorlar. Bende 8 saat sonra sondayi cikardilar. Giydirip yürüttüler. Pijama mi giydim gecelik mi hatirlamiyorum. Ama cabuk batti, sik sik degistirdim üstümü .
Humanin cayi da icilmeyecek kadar degil. Hurma ile guzel bile gidiyor.
Yatmak ve kalkmak hala büyük iskence. Dunden beri de gaz sancisi cekiyorum . Ictigim rezenenin hesabi yok.
Canım bnce hiç takma hıçkırığa ben bi haftayı kendime zehir ettim döndü mü dye . Hıçkırığı bnde bazen üstlerde hissetmeye başladım o da sırtıdır blki diyorum hıçkırırken hoplayan yerAz ince bebegim hıçkırıyordu. Hem de tam midemin altinda. SAnirim benim yaramaz yine yukarilara çıktı. Beni tedirgin ediyor bu yavrucak bu kadar cok yer degistirilir mi? Allah korusun kordon dolanacak boynunabi asagi bi yukari durmuyor yerinde. Bir de gobegim oyle asiri buyumedi. Acaba yavrum cok mu zayif ki hala bu kadar rahat hareket edebiliyor yine aklimda deli sorular.
Canım sarı yeşilse enfeksiyon olabilir.doktora söyle mutlakaKızlar bi kaç gündür yoğun bi akıntım var.. tuvaletimi yaptıktan sonra peçeteye yoğun sarı-yeşil geliyodu yarın doktora gitcem diye üstünde durmadım. Bugün hafiften adet sancısı gibi bi ağrım var ama çok değil. Bi de dikkat ettim o akıntının içinde hafif kahverengilik var çok çok az neden olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?