- 31 Ağustos 2017
- 621
- 625
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.441
Yok canım anestezi türüne bağlı değil o.tamamen doktorun tercihiKızlar bu arada sanırım genel anestezide kum torbası koyuyorlar ama spinalde karna bastırıyorlar. Ben böyle anladım okuduklarımdan ama emin de değilim
Yok canım bi doktor kilosunu 3800 diğeri 3850 ölçtü. Daha sat a göre 22 gün var doğumuna ama erken döllenme yaklaşık 9 gün. Kafası da 10cme yakınmış, 2 haftada 1 kilo almış danacık kızımHey masallah yanilma payi yok desenekilosu ne durumda? Boy normal dogum ickn coklpriblem oluyor mu?
Allah dağına göre kar veriyor...oğlum akşam 8de uyuyor kimsemiz de yok bi yeni evli kaynımla eltim var ama oğlumun derdinden anlamazlar...duygusal çocuk her şeyin farkında...annem gelmeden bişey olursa diye epey sıkıntı ettim ben kendi kendime...iyi sizin yakınmış en azından...Allah kolaylik versin hayırlısını versin canımSağolasın canım, inat etti gelecek valla. Bugün temizlik yapıldı evde rahatım çok şükür. Genital temizliğimi de yapmıştım. Kıyafet yatak vs de hazır olunca pek telaş yapmadım. Annemi doğuma alırlarsa ararım gelir bir iki saate. Kızım da bizleydi hastanede sorun olmadı çok. En kötü kayınvalideye bırakırız zeynoşu. Yanınızda götürürsünüz allah korusun bişey olursa. Ordaki koltukta uyur kuzucuk hiç korkma derim. Bizimki uzandı ordaki koltuğa hemşireler falan öyle geçti.
muhtemelen genel olmayacak..aslında daha konuşmadık. Salı günü kontrolde konuşulacak hepsi..işte kafein var mı yokmu bilemedim bende..ben şu hazır şu dökülüp yapılanların içeriğine bir bakiyimAnestezi çeşidi spinal ya da epiduralse kahve gerekir genel anestezi için gerekli değil. Burda kahveden kasıt kafein aslında,Türk kahvesinde kafein varsa olur tabi ki de ona bir bakmak lazım ben bilemedim var mı yok mu :)
Yani ne kadar yararsa dimi..kokusuna bile tahammülüm yok diğerininÖzellikle nescafe diyorlar canım.anesteziyi atmayı sağlayan kafein.herhalde onun kafein oranı daha yüksek diye onu öneriyorlar.ama hiç içmemektense Türk kahvesi içebilirsin bence
Ay canım Allah kolaylık versin..günlük işleri bile yapmak artık zorken derin temizlik baya yoruyor..ben şükür bitirdim o işleri..dolapları mi kendim hallettim eşimle beraber..diğer kalanlarda sağolsun annem ve ablam yaptı..İnsanın üstünden yük kalkıyor gerçekten..kendini yormadan yavaş yavaş yap sen yinede..Oh yaa ne güzel darısı başıma. Yardımcı kadın bulamadımiş başa düştü. Az önce buzdolabını temizledim. Yarın da mutfak dolapları. Pazartesi eşim camları perdeleri halledecek. Geri kalan da annemin ellerinden öper. Bi buzdolabı bile o kadar yordu kiiii. İnş senin yazdığını yazabilirim bikaç gün şonra.
Yaaa nasıl özendim. Ben hiç hazır değilim ama yaaa. Taşınıcaz diye çocuğa dolap almadım. Bi sürü eşyası ortada. Temizlik zaten hak getire. Ay dua edin kızlar ben de bir an önce toparlanayım.
Yaa ne çok bu konuda sıkıntı yaşayan oldu. İyi yapmışsın ama Can'ım. Onun da korkup iade yapması şaşırtıcı :)
Şimdiki yer güvenilir mi? Benim yaptırdığım yeri söyleyebilirim. Gerçi istediğin model değildir ama. Güvenilir en azından.
Daha ne olsun tatlimKızlar başka ne yapalım
kum torbasını biz mi talep ediyoruz yoksa doktor mu ön görüyor
Çantalar hazır
Ev hazır
Süsler hazır
Bir meyve suyu kaynatacağım kahveyi ve çikolatayı çantama koyacağım
Gece duş alıp sabah saçı fonleyip gidecegim başka ne yapmalıyım
Valla çok sevaba girer. Bugün ben de hiç bakamadım ama çok fena meraktayım. Anlatan kişinin tombik mi tombik tatlı mi tatlı ve en önemlisi sağlıklı bebeği olsun inşallah
yazcaktım sağolsun dolunay yazmış ...Ay aklıma geldikçe yazayım ama günler karıştı bugün ne olmuştu ki
@evböreği @Beyazkediiiiii bebişlerimiz aldılar.
@geminiwoman dr dr gezdi sonuç alamayınca yarın özel dr a gidip gün alacak.LastMadOnEarth hafraya persembe sezaryen günü aldı. Bebiş tombik olmuş. Boyu 55 cm
Kızların bi çoğu Doğuma hazır ben hariç
toist i görüyorsunuz Zaten anlatmaya gerek Yok
Amin canımmm inşallahTeyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Şaka gibi cidden ya normal doğuracaklarda tık yok..sezeryan olacaklar doğum provaları yapıyorKuzular eve geldim. Size diyordum zaten eminim sancım var diye. Düzenli ama çok kısa süreli farkındaysanız. O sancıların iki kareyi en az doldurması gerekiyor doğumun başlaması için. Öyle dedi hemşire. Tamamen kanalı açmaya çalışıyor bebek. İttiriyor zaten o an anlıyorsunuz. O ittrirken bele de ağrı giriyor. Şuan tabi doğum ağrısı gibi ağrımıyordu çünkü bebek hala yukarda. Ama bariz bir ağrı da var. Hala oluyor maalesef. Nstyi doktor görünce elle muayene ettiler maalesef korktuğum başıma geldi.
Baya yumuşamış dışta açılma var ama içte yok şuanlık dedi. Ne kadar zamanda gelir dedim belli olmaz bebek gelmeye çalışıyor dedi. Bol bol dinlen yat serum al ağrın artarsa gel dedi. Eve geldim hafif kan da gelmiş muayene nedeniyle.
Bu saatten sonrası Allah kerim. Napayım kendi acele ediyor benim bıcırık. O an sancıları görünce direk aklıma siz geldiniz. Güle güle anlatmaya gerek yok görüyorsunuz yazacağım dedim eşime. Eşim de deli misin sancın var sen ne düşünüyorsun diyor
Oy maşallah ya yerim onu Allah'ım ne guzel duygudur kim bilirTeyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Kızlar bu arada sanırım genel anestezide kum torbası koyuyorlar ama spinalde karna bastırıyorlar. Ben böyle anladım okuduklarımdan ama emin de değilim
Masallah kuziyaYok canım bi doktor kilosunu 3800 diğeri 3850 ölçtü. Daha sat a göre 22 gün var doğumuna ama erken döllenme yaklaşık 9 gün. Kafası da 10cme yakınmış, 2 haftada 1 kilo almış danacık kızım
Hay Allah razi olsun canim, valla cati muayenesinde bile gerildim epey haklisin bebege zarari yokmus madem genel anestezi daha mantikli benim icin eger sezeryan olursa. Sagolasin canimEvet genel anesteziyi damardan verdikleri an kanına karışıyor ve plasentadan bebeğe geçiyor ama bunun bebeğe bir zararı YÖK bu bir,ikincisi çok kısa sürede zaten bebek çıkarıldığı için anesteziye okadar da maruz kalmıyor. Spinalde serin kanlı olmak önemli evet ciddi reaksiyonlar vermemen lazım ani tansiyon düşmeleri yaşayabilirsin strese bağlı,sonuçta acı hissetmesen de dokunduklarını çekelediklerini falan hissediyorsun eğer bu konuda kaygın varsa hiç düşünme genel anestezi ol mis gibi uyuyor olursun uyanınca oh Bebiş kucağında
Oh yaa ne güzel darısı başıma. Yardımcı kadın bulamadımiş başa düştü. Az önce buzdolabını temizledim. Yarın da mutfak dolapları. Pazartesi eşim camları perdeleri halledecek. Geri kalan da annemin ellerinden öper. Bi buzdolabı bile o kadar yordu kiiii. İnş senin yazdığını yazabilirim bikaç gün şonra.
inş. cnm, iki kişi geldi cam mutfak ne varsa hallettiler, yoksa benim dermanım yoktu valla. annem de menisküs bel fıtığı kalp ne ararsan var yapamazdı. darısı sana ama yardımcı olmadan zorlanırsın baya. ben de bulana kadar direndim
Inşallah canım öyle korkuyorum ki. Çok hayal kırıklığına uğradım çok saplanip kalmışım normal doguma. Inşallah onu kucağıma alınca her şey unutulurMasallah kuziyahadi gozun aydin. Haftaya kucaklayacaksin insallah.
Unutursun canim. Onemli olan saglikli olmasi. Hem benim gibi 5 cocuk istegin yoksa sezeryan olmaktan da korkmana gerek yokInşallah canım öyle korkuyorum ki. Çok hayal kırıklığına uğradım çok saplanip kalmışım normal doguma. Inşallah onu kucağıma alınca her şey unutulur
Anladim canim sagolasn , dunku cati muayenesinden beri benim de belim,kalcamda agri var ve seyim otururken bile agriyor baski hissediyorm kukumda oyuzden sordm ama ben aciya alisigm iki yil bel fitigi agrisi cekmistm anlayamiyorm nedenini, bele yuk bindiginden mi doguma hazirlik mi oyuzden sordumCanım 30 da bile anlıyorsun ittiriyor bebek kendini. Ama öyle ah vahlık bir ağrı değil şuanda çünkü açılma yok. Yani bebek hala kanal başında. Kanalda ilerledikçe baskı arttıkça üstüne bu sancılrla ağrı yüksek oluyor tabi. Bel ağrısı fazla oluyor ona da 2 3 haftadır alışığım zaten
Simdiden niye gelmisler ki kv ler. Zaten dogum oncesi stresli zamanlar geciriyor insan dusunmekten. Bence soyle aileler sirayla gelsin dogumdan sonra en cok annene ihtiyacin olur cekinmezsin sonucta. Bikac hafta sonra da kaynanan gelsin ki babalara hic gerek yok bence yatican kalkican emzircen rahat edemezsin. Hem bebekli eve okadar insan kalabalik bebegin evin ve babanin folarasina alismasi lazimmis. Doktor dedi ki anne bebegi agzindan opse bisey olmaz ona alisik ama baba dahil kim opse hastalanabilir ,bebek normal temizlenen evinin folarasina zamanla alisir, baska eve gitse florasina alisik olmadigindan havasindan hasta olur dedi. Acikca konusulmali bence, bebeklwrimizin sagligi onemli,senin dogum sonrasi rahatin, psikolojin de tabi.merhaba kızlar..cook uzun zamandir yazmiyordum ama bi kere ucunu kacırdı mı gidiyor..arada okuyorum..stalk luyorum siziniklerini hatırladiklarimdan dogum yapanlar olmus..gözünüz aydin kurtuldunuz ne guzel Allah bize de nasip eder insalah hayirlisiyla ben 33.haftaya kadar gittigim doktoru degistim..daha donanimli bir hastane olsun istedim. Epidural dusunuyorum. 4200e falan geliyor..bi de agri pompasi istiyosak ek 200 lira veriyomusuz..sacma ama mecbur kalirsam basin pompayi diyebilirim onun disinda hastane cantami henuz hazirlamadim..her sey hazir da yikanip utulencek..sehir disindan kayinvalidemler geldi gezmeye! 1 hafta oldu..bi gidebilirlerse insalah ben de isime bakicam..doguma tekrar gelecekler zaten..ay beni simdiden lohusa stresi basıyor..ev kucuk..benim anne babam esimin anne babasi...napcam bilmiom..herkes dünden gelme plan yapmis oysa sadece annem yeter.
off baya yazmisim ne cok sey biriktirmisim icimde..idare edin beni
Yerine taşınan şanslı temiz eve gelecekYok Can'ım hepsini ben yapmıcam zaten. Buzdolabını hallettim bugün. Mutfak dolaplarının alt kısımlarını temizlerim. Çok ayrıntıya gerek Yok taşınıcam zaten 1-2 aya.
Camlar eşimde :)) geri kalanı annem yapacak sağolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?