- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.421
Anestezi çeşidi spinal ya da epiduralse kahve gerekir genel anestezi için gerekli değil. Burda kahveden kasıt kafein aslında,Türk kahvesinde kafein varsa olur tabi ki de ona bir bakmak lazım ben bilemedim var mı yok mu :)
Peki hissediyor musun sanciyi, kac olunca hissediliyor canimAnlatmaya gerek yok görüyorsunuz. ..
Teyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Değiştirebilirsin tabi ki de. Sezaryena almadan önce anestezi doktoru gelip muayene ediyor ozaman söylersin. Rahim toparlanmıyorsa da kum torbası önemli kanama kontrolü icin. Sen epiduralle kombine yaptır torba çok acı verirse basarsın ağrı pompasına boşverAyy canım yaa ben soinali seçtim doğum olacağı gün değiştirebilirmiyim acaba epiduralle??benim ilk doğumda rahim toparlanmadı ama kum torbası koymamışlardı şimdiki drum koyduruyormuş sanırım
Hee banada gerek vardi cok iyi oldu bu soruKızzz anlatmaya gerek var ben anlamadım
0 yazan yer ne? Sancın 62 mi
Ay aklıma geldikçe yazayım ama günler karıştı bugün ne olmuştu ki
@evböreği @Beyazkediiiiii bebişlerimiz aldılar.
@geminiwoman dr dr gezdi sonuç alamayınca yarın özel dr a gidip gün alacak. @LastMadOnEarth hafraya persembe sezaryen günü aldı. Bebiş tombik olmuş. Boyu 55 cm
Kızların bi çoğu Doğuma hazır ben hariç
toist i görüyorsunuz Zaten anlatmaya gerek Yok
Canim benim kiyamam gozun aydin olsun masallahTeyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Evet genel anesteziyi damardan verdikleri an kanına karışıyor ve plasentadan bebeğe geçiyor ama bunun bebeğe bir zararı YÖK bu bir,ikincisi çok kısa sürede zaten bebek çıkarıldığı için anesteziye okadar da maruz kalmıyor. Spinalde serin kanlı olmak önemli evet ciddi reaksiyonlar vermemen lazım ani tansiyon düşmeleri yaşayabilirsin strese bağlı,sonuçta acı hissetmesen de dokunduklarını çekelediklerini falan hissediyorsun eğer bu konuda kaygın varsa hiç düşünme genel anestezi ol mis gibi uyuyor olursun uyanınca oh Bebiş kucağındasofiarya canim genel anestezide narkoz bebege de geciyor diye bisey okudum burda oyle bisey var mi ,benim dogum sekli belli degil de sezeryan olursa uyanikken kesildigimi bilmek korkunc geliyor ben heyacanlanirim yapamam suni sanci cektm 22 haftalik kaybimda o aciya dayanirim ama genel anestezi zararli mi cok
Hey masallah yanilma payi yok deseneCanım iki doktor da aynı ölçtü, babamın boyu 2metre 10 cm ona çekmiş
Ay maşallah ya darısı başımıza hayırlı zamanda kuzum ne güzel yakışmıştır kucağına da o güzel kokulu bebelTeyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Canim bende ilk dogumuma panik atakla girmistim hatta bu yuzden epidural oldum.Kızlar iyi geceler.. ben panik atak ve anksiyete (kaygı) bozuklugu hastasıyım yıllardır. 2 haftadır düşündükçe beni nefessiz bırakan bir şey var; normal doğumda bebeğim ya çıkarken sıkışırsa. Sıkışmasa bile ben doğumun o kısmında bunun paniğini yaşar da doğumhaneyi birbirine katarsam!!! Nefesim şimdiden daralıyor düşününce, o zaman ne olur kestiremiyorum. Ne yapacam hiç bilmiyorum.
Canım 30 da bile anlıyorsun ittiriyor bebek kendini. Ama öyle ah vahlık bir ağrı değil şuanda çünkü açılma yok. Yani bebek hala kanal başında. Kanalda ilerledikçe baskı arttıkça üstüne bu sancılrla ağrı yüksek oluyor tabi. Bel ağrısı fazla oluyor ona da 2 3 haftadır alışığım zatenPeki hissediyor musun sanciyi, kac olunca hissediliyor canim
Geçmiş olsun canım...sen biraz daha dursun dedikçe o acele ediyor bücürük...bu şekilde sürerse acil sezaryene mi alacaklar...annen gelmiş miydi...bizimki yarın akşam burda olacak inşallah...şu anda benim bi sancım olsa evde oğlum uyuyor onu emanet edecek kimsemiz bile yok ve bu beni gerçekten çok geriyorKuzular eve geldim. Size diyordum zaten eminim sancım var diye. Düzenli ama çok kısa süreli farkındaysanız. O sancıların iki kareyi en az doldurması gerekiyor doğumun başlaması için. Öyle dedi hemşire. Tamamen kanalı açmaya çalışıyor bebek. İttiriyor zaten o an anlıyorsunuz. O ittrirken bele de ağrı giriyor. Şuan tabi doğum ağrısı gibi ağrımıyordu çünkü bebek hala yukarda. Ama bariz bir ağrı da var. Hala oluyor maalesef. Nstyi doktor görünce elle muayene ettiler maalesef korktuğum başıma geldi.
Baya yumuşamış dışta açılma var ama içte yok şuanlık dedi. Ne kadar zamanda gelir dedim belli olmaz bebek gelmeye çalışıyor dedi. Bol bol dinlen yat serum al ağrın artarsa gel dedi. Eve geldim hafif kan da gelmiş muayene nedeniyle.
Bu saatten sonrası Allah kerim. Napayım kendi acele ediyor benim bıcırık. O an sancıları görünce direk aklıma siz geldiniz. Güle güle anlatmaya gerek yok görüyorsunuz yazacağım dedim eşime. Eşim de deli misin sancın var sen ne düşünüyorsun diyor
Kızlar iyi geceler.. ben panik atak ve anksiyete (kaygı) bozuklugu hastasıyım yıllardır. 2 haftadır düşündükçe beni nefessiz bırakan bir şey var; normal doğumda bebeğim ya çıkarken sıkışırsa. Sıkışmasa bile ben doğumun o kısmında bunun paniğini yaşar da doğumhaneyi birbirine katarsam!!! Nefesim şimdiden daralıyor düşününce, o zaman ne olur kestiremiyorum. Ne yapacam hiç bilmiyorum.
Sağolasın canım, inat etti gelecek valla. Bugün temizlik yapıldı evde rahatım çok şükür. Genital temizliğimi de yapmıştım. Kıyafet yatak vs de hazır olunca pek telaş yapmadım. Annemi doğuma alırlarsa ararım gelir bir iki saate. Kızım da bizleydi hastanede sorun olmadı çok. En kötü kayınvalideye bırakırız zeynoşu. Yanınızda götürürsünüz allah korusun bişey olursa. Ordaki koltukta uyur kuzucuk hiç korkma derim. Bizimki uzandı ordaki koltuğa hemşireler falan öyle geçti.Geçmiş olsun canım...sen biraz daha dursun dedikçe o acele ediyor bücürük...bu şekilde sürerse acil sezaryene mi alacaklar...annen gelmiş miydi...bizimki yarın akşam burda olacak inşallah...şu anda benim bi sancım olsa evde oğlum uyuyor onu emanet edecek kimsemiz bile yok ve bu beni gerçekten çok geriyor
Hadi hayirlisi canim beklemeyecek demekki kuzu .Kuzular eve geldim. Size diyordum zaten eminim sancım var diye. Düzenli ama çok kısa süreli farkındaysanız. O sancıların iki kareyi en az doldurması gerekiyor doğumun başlaması için. Öyle dedi hemşire. Tamamen kanalı açmaya çalışıyor bebek. İttiriyor zaten o an anlıyorsunuz. O ittrirken bele de ağrı giriyor. Şuan tabi doğum ağrısı gibi ağrımıyordu çünkü bebek hala yukarda. Ama bariz bir ağrı da var. Hala oluyor maalesef. Nstyi doktor görünce elle muayene ettiler maalesef korktuğum başıma geldi.
Baya yumuşamış dışta açılma var ama içte yok şuanlık dedi. Ne kadar zamanda gelir dedim belli olmaz bebek gelmeye çalışıyor dedi. Bol bol dinlen yat serum al ağrın artarsa gel dedi. Eve geldim hafif kan da gelmiş muayene nedeniyle.
Bu saatten sonrası Allah kerim. Napayım kendi acele ediyor benim bıcırık. O an sancıları görünce direk aklıma siz geldiniz. Güle güle anlatmaya gerek yok görüyorsunuz yazacağım dedim eşime. Eşim de deli misin sancın var sen ne düşünüyorsun diyor
Ay cok guzel anlatmissin duygulandim ya ne guzel duygular bunlar ,Allahim bize de isteyen herkese de yasatsin ins. Uyuyabildin mi hic, ben dogumdan sonra vucut yorgun duser uyursam aklim bebekte kalirsa diye gerginim odada yaninda kaliyor demi bebek, hic hemsireler falan biyere goturuyolar mi kontrol icin falan. Cok sordm kusura bakmaTeyzeleri ben geldim, sütüm henüz çoğalmadı ama memeyi tutabiliyor.. fazla emse gelicek ama malum yoruluyor. Benim ağrim biraz fazla oldu, belime taktıkları kataterde kanama oldu o yüzden söktüler, damar yolu ile agrı kesici veriyorlar.. bebiş hemen çıkmadı, biraz üstten bastırmaları gerekti, sanırım o yüzden agrım oldu bilmiyorum.. bebeğe bakım yapılırken beni uyutmalarını istedim, yoksa karnımın içi çok ağrıyordu, genel anestezi verdiler. Ama dünyalara değer bir hiskokuma alıştı emmese de koynumda uyumak istiyor, yiyesim geliyor. Allahım ne müthiş bir duyguymuş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. sizlere de epidural takılmadan önce dua ettim, sağ salim hepinize de kavuşmayı nasip etsin
Hala sancım var kuzum belim çok ağrıyor. Kasılmalarım devam ediyor. Sabah da devam ederse seruma gidicem. Şimdi magnezyum içtim bir litre süt içtim. Kasılmalarımı hep kesiyordu süt. Bakalım dün gece uyudum geçmişti bu gece de uyursam geçer diye ümit ediyorum.Hadi hayirlisi canim beklemeyecek demekki kuzu .
Okurken panik yaptim .
Sen nasilsin ne hissediyorsun
Benimde jimer canım kısmetse ne kadar dedi doktorun medicanayı hiç demedi bizimki orda yaptırmadı sanırım daha hicHayır canım bi aksilik olmazsa jimerde olucak belki bir ihtimal medicana. Medicana yeni açıldı doktorum biraz oraya yönlendirmeye çalışıyo ama ben gittim odaları jimere göre çok dar. Bide yeni bi hastane sistem tam oturmamıştır siye düşünüyorum. Senin nerede olucaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?