- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #45.521
Canım bi de şunu söyleyim eşitlik diye bir şey yok ve olamaz kimse kusura bakmasın...benim kahrımı çekenin kahrını çekerim zor günümde yanımda olanın ben de zor günunde yanında olurum...hastaneyi bir şova çevirmekse amacı tabi ki buna izin vermeyeceksiniz...ya benim annem fotoğrafçı tutalım şunu yapalım bunu edelim diyor birilerinden görmüş ben ona bile kızdım istemiyorum dedim ya kime ne göstericem ben orda canımın derdinde olcam fotoğrafçı geldi diye o anda poz kesemem ağrım sancım yokmuş gibi...2 saatlik yerden gelip ne evimi yerleştirdiler ne yardım ettiler hep ben koşcam peşlerinde...doğumdan sonra giyinip süslenip geldiler en sosyetik şekilde anneme hizmetçi gibi davrandılar benim yüzume bakmadılar kocamı alıp gezmeye gittiler doldurup gönderdiler ahlaksızlar asla hakkımı helal etmiyorum şimdi eşimle araları iyi değil ama benimle alakası bile yok başka şeyler yüzünden...ha şimdi benim annemle onun annesi benim kardeşimle onun kardeşi bir olabilir mi...ASLA...kızkardeşim de gelecek bu sefer çünkü 6 yaşında oğlumu evde onunla bırakıcam uyutur yedirir tuvalet temizliğini yapar geliyorlarsa bi işin ucundan tutuyorlar ben de onlara koşar giderim ötekiler de öylece uzaktan baksınlar...hem arama sorma ilgilenme hem baş üstünde taç ol...oldu canım...ha ben kimsenin karşısında tek kelime söylemedim tartışmadım hep ağladım sızladım eşimle kötü oldum hata yapmışım...öteki eltiler ne çirkeflikler yaptı hepsi unutuldu ne vardi sanki benimli de unutulurduKızlar çok kötüyüm.. Arkadaş çevreme bile paylaşmadığım şeyleri burada anlattım içimi rahatlattım... Bunu da kimseyle paylaşmam siz empati kurabiliyorsunuz rahatlatıyorsunuz beni.. İyiki var burası iyiki varsınız.. Doktor rv vardı bugün.. Kordon dolanmış bebeğin boynuna.. Nts de arada kalp atışı düşüyor falan.. Doktor riske atmayalım dedi ama illa ben etkileyecek sizi normal için bekleyelim derseniz bekleyelim dedi.. Beklesek de normalden sezeryana çevirecek anladık eşimle. Perşembe alalım dedik riske atamam 5 yıl sonra geldi meleğim.. Hastane çıkışı eşim illa annamlare hemen haber verelim dedi.. Dedim dur ben bi sindireyim, korkuyorum, bebek kanalda normal doğacak gibi ama sezeryana karar verdik.. Bide en yakın arkadaşım berbat bir sezeryan atlattı yeni.. 20 gün çok ağrı sızı çekti ona şahit oldum.. Korkuyorum, kayın validemin tek derdi tüm sülaleye haber verip hastaneye toplamak.. Kuzenleri falanda geliriz hastaneye haber verin diyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor sezeryanla ilgili.. Herkes bebeğe yapılacak şeylerden bahsediyor aaaaa biz yaptık die Eşime dedim yok sezeryan günü haber verelim ben ameliyattan çıkınca.. Zaten 10dk lık uzaklıktalar. Öncesinde gelip beni germesinler.. Şu 9 ay bir sürü istemediğim şeyi dinleyip gerildim zaten.. Rahat gireyim dedim. Eşim başladı bağırmaya annesi de o taraftan ısrar ediyormuş biz bilmezmişiz bebek bakımını.. Doğumda mutlaka o da olacakmış.. Tüm teyzeleri kuzenleri haber bekliyormuş çağırmasak ayıp olurmuş. Onlar çağırdı mı dedim.. Görümcem ilk 3 ay hamileliğini bile saklamaya çalışmıştı bizden.. Kendine dokundurmazdı bebekte leke çıkarmış.. Dedim herkesin türlü türlü huyu var biz altı üstü ameliyat sonrası haber vericez die yuhlancaz mı.. Aradı annesini söyledi sezeryan gününü akrabalarına haber verme hemen dedi sonra söyleriz doluşmasın kimse hastaneye doğum öncesi gerilir ortam hem Gül korkuyor stresli kimseyle ilgilenmez dedi. Abooo saydırdı kv .. Eşim hiç konuşamadı bidaha.. Konuşamadıkça lafa giremedikçe gerildi kavga etti bunlar.. Kv bi diyo ben kimseye haber verelim demedim bi dio vermezsek ayıp olur.. Eşim de dedi sen ne dediğinin farkında değilsin anne kapa teli
Evet canım benim ilk doğumum, devlette mı yapıyorsun? Özeldeyse doktorun ajandasina eklemistir canım benimki yazdı.sabah ameliyata hazirlayacaklar seni ben de geleceğim hemen dediBenim dr Perşembe gel beni bul dedi sabah nobetçi o gün ya sezeryane alırım ya gün veririm dedi acaba bende biraz erkenmi gitsem.. ben çok relaksim senin ilk doğum muydu
Canlar bugun doktor kontrolumuz vardi 34+4 teyiz ama malesef bebisin gelisimi bir hafta geride cikti Benim de saatlerdir aglamaktan canim çıktı Hep iki uc gun onde giderdi cunku En son iki hafta once kontroldeydim ve gunuyle uyumluydu
Doktor demek ki iri bir bebek olmayacak baska hicbir sorun yok kafaya takilacak bir sey olsa soylerim size vs vs.. Dedi ama
Bebise bakamadim diye cok üzülüyorum
Canım doğum öncesi zaten kimsenin tepende toplanmasına gerek yok.ama benim de eşimin tarafı kalabaliktir.Bi de 5 yıl sonra bebegin oluyor.sakının göze çöp batarmis.bırak kim isterse gelsin.mutlu anında bunları hatrlayip inan sen mutsuz olcaksin.Gttgm eğitimde çocuk doktoru bırakın çocuğunuza hiçbişey olmaz emzirmek için eninde sonunda size getrcekler demisti:)Kızlar çok kötüyüm.. Arkadaş çevreme bile paylaşmadığım şeyleri burada anlattım içimi rahatlattım... Bunu da kimseyle paylaşmam siz empati kurabiliyorsunuz rahatlatıyorsunuz beni.. İyiki var burası iyiki varsınız.. Doktor rv vardı bugün.. Kordon dolanmış bebeğin boynuna.. Nts de arada kalp atışı düşüyor falan.. Doktor riske atmayalım dedi ama illa ben etkileyecek sizi normal için bekleyelim derseniz bekleyelim dedi.. Beklesek de normalden sezeryana çevirecek anladık eşimle. Perşembe alalım dedik riske atamam 5 yıl sonra geldi meleğim.. Hastane çıkışı eşim illa annamlare hemen haber verelim dedi.. Dedim dur ben bi sindireyim, korkuyorum, bebek kanalda normal doğacak gibi ama sezeryana karar verdik.. Bide en yakın arkadaşım berbat bir sezeryan atlattı yeni.. 20 gün çok ağrı sızı çekti ona şahit oldum.. Korkuyorum, kayın validemin tek derdi tüm sülaleye haber verip hastaneye toplamak.. Kuzenleri falanda geliriz hastaneye haber verin diyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor sezeryanla ilgili.. Herkes bebeğe yapılacak şeylerden bahsediyor aaaaa biz yaptık die Eşime dedim yok sezeryan günü haber verelim ben ameliyattan çıkınca.. Zaten 10dk lık uzaklıktalar. Öncesinde gelip beni germesinler.. Şu 9 ay bir sürü istemediğim şeyi dinleyip gerildim zaten.. Rahat gireyim dedim. Eşim başladı bağırmaya annesi de o taraftan ısrar ediyormuş biz bilmezmişiz bebek bakımını.. Doğumda mutlaka o da olacakmış.. Tüm teyzeleri kuzenleri haber bekliyormuş çağırmasak ayıp olurmuş. Onlar çağırdı mı dedim.. Görümcem ilk 3 ay hamileliğini bile saklamaya çalışmıştı bizden.. Kendine dokundurmazdı bebekte leke çıkarmış.. Dedim herkesin türlü türlü huyu var biz altı üstü ameliyat sonrası haber vericez die yuhlancaz mı.. Aradı annesini söyledi sezeryan gününü akrabalarına haber verme hemen dedi sonra söyleriz doluşmasın kimse hastaneye doğum öncesi gerilir ortam hem Gül korkuyor stresli kimseyle ilgilenmez dedi. Abooo saydırdı kv .. Eşim hiç konuşamadı bidaha.. Konuşamadıkça lafa giremedikçe gerildi kavga etti bunlar.. Kv bi diyo ben kimseye haber verelim demedim bi dio vermezsek ayıp olur.. Eşim de dedi sen ne dediğinin farkında değilsin anne kapa teli
Cnm beni yanlış anlama ama senin kararın ise sesin çıkacak. Eşine degil kayinvalidene sesin çıkacak ben arar her söylediğinin cevabını verir kapatırdim telefonu. Senin yüzünden doğum öncesi huzursuz oluyoruz yeter derdim. Esinin gücü yetmiyor belli ki ama sakın susma sen konuş o kadinla yerini haddini bilsin.Eşim benle de konuşmuyor şimdi.. Eve geldik apartmanda rezil olduk resmen.. Hep benim yüzümdenmiş.. Ne varmış millet gelecekse gerilmeyevereymişim.. Annesi laf anlamıyormuş ben anlayayamışım.. Bi ben mi hamileymişim korkuna stresine başlarım dedi.. Sonra ben ağlayınca bi yumuşadı gibi oldu.. Aranızda kalıyorum aranızda.. O konuşuyo ben anneyim ben bilirim siz ne bileceksiniz beni mutlu edin die sen diyorsun stresliyim milletle beni fazla muhatap etme die kime ne Diyeceğimi şaşırdım ikinizle de konuşmucam dedi.. Sen geçin insanlarla.. He demeyi öğren dedi hep bağırdı apartmanda duymayan kalmamıştır.. Bide ara annemi sezeryanım şu saat gelin buyurun de.. Ne yapmak istiyorsa yapsın karışma.. Az sen alttan al dedi.. Kv doğuma girmek istiyor belden aşağı uyuşturulması iyi değilmiş komşularla öyle karar vermişler tümden uyusunlar beni istiyor doktora öyle söyleyecekmişiz, bebeğe bal yedirmek istiyor doğar doğmaz, doğunca hergün yıkamak istiyor sonra da kuru tuz ile ovacakmış.. İsyan edicemmmm... Şimdi kapıyı çarpıp çıkıp gidicem o derece... Benim hayatı elbise gibi çıkarıp vereyim eline kvnin eşim de mutlu olsun anası mutlu olunca.istwe hayatıma sıçacak karar alsın ister kraliçe gibi yaşatacak karar alsın. Ben kimimki... Ben kendi kararlarımı ne haddime alırım.. Eşimden nasıl ricada bulunurum stressiz olmak için hemen haber vermeyelim die.. Alıp başımı gidesim var odada düşünüyorum..
Canım özür dilicek bişi demedin ben özür dilerim gerginken sana kızmış gibi bişi yazdıysam.. Ne yazdığımı bile hatırlamıyorum o kadar başım ağrıyor ki çok sinirli bir anımdı... Biraz uzandım eşim de öküzce de olsa geldi kontrol etti beni halimi hatırımı sordu.. Ona kızgınım die kan sulandırıcı iğnemi kendi kendime vurmaya çalıştım bacağıma.. İlk kez.. Şişti vurduğum yer yarıda bıraktım iğneyi.. Hala taş gibi şiş.. Bişi olmaz inşallah..Canım öncelikle özür dilerim. Sadece yazdıklarına göre yorum yaptım. Ben doğum sonrası gelecekler sandım. Allah aşkına öncesinde gelip napacaklar.
Ayrıca aşırı aşırı saçma sanane be kadın spinal mi olurum epidural mi olurum genel mi olurum. Sanane yani dimi. Fikrini söyle sus. Ben doğuruyorum ya. Ay çok haklısın gerçekten kusura bakma. Sana tavsiyem sana şöyle yap dediklerinde sizin fikriniz değerli ama ben böyle istiyorum de. Eşini araya sokmadan sen hallet. Evliliğne yazık kaç yıl istemişsiniz doğum stresi ile gerilmeyin. Bal falan Allah korusun ya saçmasapan şeyler. Ben kendi annem bile karışsın istemem. Hele ağzına bal sürecek.
Sen sakin ol ve bilki haklısın. Ama eşin halledemiyor besbelli. Sen konuş hallet bal sürecekleri zaman hayır asla istemiyorum de gerekirse kavga et. Sen kötü ol ama eşinle kötü olma. Bazı insanlar maalesef hyır diyemiyor keşke söylese seni araya sokmasa ama diyemiyor demekki
Geçmiş olsun inşallah önemli birşey değildirKizlar bugun kontrolden sonra kan ve idrar tahlili de vermistim Doktor ogleden sonra aradi idrarda protein cikmis yarin sabah tekrar cagirdi idrar biriktirme yapacakmis
Durum böyle
Aşağıya demek istedin sanırım ona dikkat etmedim ama bende ilginç bir şekilde sabah şiş uyanıyorumAyaklarımı adaya saldığımda sisiyo böyle olan varmı
Aynen aşağı demek istemiştim otururken bir bakmışsın şişmiş sabah uyandığımda normal oluyo bugün oldu ilk kez böyle farkına varmamGeçmiş olsun inşallah önemli birşey değildir
Aşağıya demek istedin sanırım ona dikkat etmedim ama bende ilginç bir şekilde sabah şiş uyanıyorum
Kızlar dün gece 1 saat içinde 3-4 kez düzenli kasilmalarim oldu..Tam hastaneye gitmeye niyetlendm ayağa kalkım geçti..geri yattım bu sefer 10 dk düştü..eşimin kaldırdım bu sefer geliyor dedim ayağa kalktım yine geçti.sesli düşünüyorum bu arada evimi bugün temizledim tamam ev temiz.yikanacak çamaşır yok.ütü var biraz önemli değil o.aaaa hoşafım yok..ben bu sancılar arasında hoşafım yok diye gece 4.30 -5 gibi oturdum hoşaf kaynattim eşim şok inanmıyorum sana diyor. neyseki doğum olayı gerçekleşmedi..6 gibi uyuya kalmişım
Geçmiş olsun inşallah önemli birşey değildir
Aşağıya demek istedin sanırım ona dikkat etmedim ama bende ilginç bir şekilde sabah şiş uyanıyorum
Benim yüzüm falan hiç sismedi cnm ama dediğin gibi ayakları aşağıya indirince sisiyor hep.Aynen aşağı demek istemiştim otururken bir bakmışsın şişmiş sabah uyandığımda normal oluyo bugün oldu ilk kez böyle farkına varmam
Ben ilkimde spinal yaptırdım ama ameliyat sırasında uyudum neden nasıl bilmiyorum :) bı ara uyanıp oğlumu sordum Sora tekrar uyudumKızlar 2 gün kaldı ve korkuya kapılıyorum sanırım. Genel anestezi istemiyorum bebisimi gormek icin ve bir de agrim olur konuşamazsam gibi saçma bir düşüncem var. Uyanıkken kesilmek de tuhaf ki ben videosunu da izledim sezeryanin siz yapmayın. Üstüne Eşim horul horul uyudu bile
Aynen yüzüm burnum hiç sismedi iyikide sismedi :)Benim yüzüm falan hiç sismedi cnm ama dediğin gibi ayakları aşağıya indirince sisiyor hep.
Nasıl normal Doğum yapan varsa bir o kadar da sezaryenla Doğum yapan var bunu düşün sakinleşmeye çalış çok ekstra bir durum yoksa bence de genel olma tabi yine en iyisini dr ve sen bilirsin inşallah herşey çok güzel olacakKızlar 2 gün kaldı ve korkuya kapılıyorum sanırım. Genel anestezi istemiyorum bebisimi gormek icin ve bir de agrim olur konuşamazsam gibi saçma bir düşüncem var. Uyanıkken kesilmek de tuhaf ki ben videosunu da izledim sezeryanin siz yapmayın. Üstüne Eşim horul horul uyudu bile
Hahaha spinal olduğuna emin misin:)) o nasıl bir rahatlıktır 9 ayın yorgunluğunu atmışsın ben şurada bir 5 dk kestireyim bebek gelince haber verin :))Ben ilkimde spinal yaptırdım ama ameliyat sırasında uyudum neden nasıl bilmiyorum :) bı ara uyanıp oğlumu sordum Sora tekrar uyudum
Yok canım benim sen bişey demedin ben yanlış anladım diye özür diledim. Benim tarafımda hiç böylr densiz insanlar yoktur asla karışmazlar ama çok düşkünlerdir. Birgün annem kaldı birgün kaynanam kaldı hastanede. Annemden iyi baktı bana. Hiç karışmamıştır 2 yıl kızıma baktı. Verdiğimden başka bişey yedirmezdi korkusundan. Öyle gibi düşündüm hani o açıdan özür diledim. Ama böyle olsa inan eşimi de düşünerek ben veririm cevabını. Eşimle de hiçCanım özür dilicek bişi demedin ben özür dilerim gerginken sana kızmış gibi bişi yazdıysam.. Ne yazdığımı bile hatırlamıyorum o kadar başım ağrıyor ki çok sinirli bir anımdı... Biraz uzandım eşim de öküzce de olsa geldi kontrol etti beni halimi hatırımı sordu.. Ona kızgınım die kan sulandırıcı iğnemi kendi kendime vurmaya çalıştım bacağıma.. İlk kez.. Şişti vurduğum yer yarıda bıraktım iğneyi.. Hala taş gibi şiş.. Bişi olmaz inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?