- Konu Sahibi kardelen384
-
- #45.481
Benim ilki sezeryan o yuzden mecburi dediğin gibi hayırlısı neyse öyle olsunÇok ilginç. Neden öyle oldu acaba... neyse hayırlısı olsun, sağlıkla gelsin hepsi
Annem de benim doğumuma normal diye girmiş ve son anda tansiyonu fırladığından acil sezaryene almışlar, sanırım genetik. Neyse olumlu yönden bakıyorum, hiç olmazsa günü saati belli, belirsizlik yok :) artık operasyon sonrası ağrı sızı da çekilecek mecbur. Napalım.Bence yuksek tansiyonla normal dogum cok zor ve riskli. Buna uzulme canim. Sancilar, cati muayeneleri ve ikinmaya dayanamazsin. Tansiyonun ucar. Dogrusu sezeryan olman.
Maşallah sana :)Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Ayy harika! Darısı başımıza :)Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Kac kilo almstn canm toplam ?Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Maşallah canım. Çok sevindim. Her şey iyiye gidiyor desene :) inşallah biz de güzel haberler veririz... Anladım zaten, bebekle anne aynı odada olsa çok daha iyi ve kolay olacak. Bakalım bir çözüm bulduk inşallah işe yararKizlar birakin bebegin odasina gidip gelmeyi yataktan kalkip dibinizdeki park yataga gidemiyosunuz dikislerden. Bi de benim iki gundur karnim kasiklarim agriyo regl gibi, rahim toparliyor ya. Karnim baya indi. Reflu yatagi harika bisey park yataga koyduk onda yatiyor bebek. Gaz yok, kusma yok. Masallah subhanallahh bebisime.
Ayyy maşallah kuzuuum, kaç kilo almıştın? Nasıl verdinnnnKızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Maşallah masallah canım.ben 57 ile hamile kaldım 67 yim şu an.ve inan sadece karnım şişti yüzüm bile zayıftr aynı kaldı:))eminim doğum yapınca ben tekrar 57 olcam:)Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Allah güzelce kucağına almak nasip etsin canım.Bugün kuaför işimi hallettim kızlar saçlarımı kestirdim kaş olayımı bitirdim evin temizliğide bitti çok şükür annem ve kv geldiler bugün yaprak sardılar sağolsunlar yarınada kısmetse kompostomu hazırlayacam arabaya indireceklerimi indirip çarşambayı bekleyeceğim drumda bu akşam dönüyor il dışından.yalnız duş aldıktan sonra vajinamda batma hissediyorum
Maşallah canım ya sana okut kendini :) ama sen çok az kilo almıştın zaten diyetin faydaları. Ben kaç ayda veririm allah bilir. 2. Sezeryan daha mı zor sence. Bazıları çok daha kolay bazıları zor diyor :)Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Canım inan doğumdan sonra bunlara nasıl taktım bukadar diyeceksin. Boşver sen bebeğine odaklan ve kordon meselesini düşün. Gelmek isteyen gelsin. Ayrıca kayınvaliden de olmalı bence doğumda. Hakkıdır yani. Diğerleri de doğumdan sonra gelirse gelsin. Takma demek kolay gibi düşündürebilir sana ama bizim de herkes gelir hastaneye. Ben de şöyle düşünüyorum en azından eve gelmezler gelsinler yatarım hastanede yatakta zaten beş dk durup gidiyorlarKızlar çok kötüyüm.. Arkadaş çevreme bile paylaşmadığım şeyleri burada anlattım içimi rahatlattım... Bunu da kimseyle paylaşmam siz empati kurabiliyorsunuz rahatlatıyorsunuz beni.. İyiki var burası iyiki varsınız.. Doktor rv vardı bugün.. Kordon dolanmış bebeğin boynuna.. Nts de arada kalp atışı düşüyor falan.. Doktor riske atmayalım dedi ama illa ben etkileyecek sizi normal için bekleyelim derseniz bekleyelim dedi.. Beklesek de normalden sezeryana çevirecek anladık eşimle. Perşembe alalım dedik riske atamam 5 yıl sonra geldi meleğim.. Hastane çıkışı eşim illa annamlare hemen haber verelim dedi.. Dedim dur ben bi sindireyim, korkuyorum, bebek kanalda normal doğacak gibi ama sezeryana karar verdik.. Bide en yakın arkadaşım berbat bir sezeryan atlattı yeni.. 20 gün çok ağrı sızı çekti ona şahit oldum.. Korkuyorum, kayın validemin tek derdi tüm sülaleye haber verip hastaneye toplamak.. Kuzenleri falanda geliriz hastaneye haber verin diyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor sezeryanla ilgili.. Herkes bebeğe yapılacak şeylerden bahsediyor aaaaa biz yaptık die Eşime dedim yok sezeryan günü haber verelim ben ameliyattan çıkınca.. Zaten 10dk lık uzaklıktalar. Öncesinde gelip beni germesinler.. Şu 9 ay bir sürü istemediğim şeyi dinleyip gerildim zaten.. Rahat gireyim dedim. Eşim başladı bağırmaya annesi de o taraftan ısrar ediyormuş biz bilmezmişiz bebek bakımını.. Doğumda mutlaka o da olacakmış.. Tüm teyzeleri kuzenleri haber bekliyormuş çağırmasak ayıp olurmuş. Onlar çağırdı mı dedim.. Görümcem ilk 3 ay hamileliğini bile saklamaya çalışmıştı bizden.. Kendine dokundurmazdı bebekte leke çıkarmış.. Dedim herkesin türlü türlü huyu var biz altı üstü ameliyat sonrası haber vericez die yuhlancaz mı.. Aradı annesini söyledi sezeryan gününü akrabalarına haber verme hemen dedi sonra söyleriz doluşmasın kimse hastaneye doğum öncesi gerilir ortam hem Gül korkuyor stresli kimseyle ilgilenmez dedi. Abooo saydırdı kv .. Eşim hiç konuşamadı bidaha.. Konuşamadıkça lafa giremedikçe gerildi kavga etti bunlar.. Kv bi diyo ben kimseye haber verelim demedim bi dio vermezsek ayıp olur.. Eşim de dedi sen ne dediğinin farkında değilsin anne kapa teli
Hangi marka almıştın ben ilkinde aşmamıştım gerek olmaz diye düşündüm ama lazım birşey mi?Kizlar birakin bebegin odasina gidip gelmeyi yataktan kalkip dibinizdeki park yataga gidemiyosunuz dikislerden. Bi de benim iki gundur karnim kasiklarim agriyo regl gibi, rahim toparliyor ya. Karnim baya indi. Reflu yatagi harika bisey park yataga koyduk onda yatiyor bebek. Gaz yok, kusma yok. Masallah subhanallahh bebisime.
Maşallah canım ne güzel göbek gitti mi ?Kızlar bebeim 9 günlük vee hamilelige başladığım kilodayım :)
Eşim benle de konuşmuyor şimdi.. Eve geldik apartmanda rezil olduk resmen.. Hep benim yüzümdenmiş.. Ne varmış millet gelecekse gerilmeyevereymişim.. Annesi laf anlamıyormuş ben anlayayamışım.. Bi ben mi hamileymişim korkuna stresine başlarım dedi.. Sonra ben ağlayınca bi yumuşadı gibi oldu.. Aranızda kalıyorum aranızda.. O konuşuyo ben anneyim ben bilirim siz ne bileceksiniz beni mutlu edin die sen diyorsun stresliyim milletle beni fazla muhatap etme die kime ne Diyeceğimi şaşırdım ikinizle de konuşmucam dedi.. Sen geçin insanlarla.. He demeyi öğren dedi hep bağırdı apartmanda duymayan kalmamıştır.. Bide ara annemi sezeryanım şu saat gelin buyurun de.. Ne yapmak istiyorsa yapsın karışma.. Az sen alttan al dedi.. Kv doğuma girmek istiyor belden aşağı uyuşturulması iyi değilmiş komşularla öyle karar vermişler tümden uyusunlar beni istiyor doktora öyle söyleyecekmişiz, bebeğe bal yedirmek istiyor doğar doğmaz, doğunca hergün yıkamak istiyor sonra da kuru tuz ile ovacakmış.. İsyan edicemmmm... Şimdi kapıyı çarpıp çıkıp gidicem o derece... Benim hayatı elbise gibi çıkarıp vereyim eline kvnin eşim de mutlu olsun anası mutlu olunca.istwe hayatıma sıçacak karar alsın ister kraliçe gibi yaşatacak karar alsın. Ben kimimki... Ben kendi kararlarımı ne haddime alırım.. Eşimden nasıl ricada bulunurum stressiz olmak için hemen haber vermeyelim die.. Alıp başımı gidesim var odada düşünüyorum..Kızlar çok kötüyüm.. Arkadaş çevreme bile paylaşmadığım şeyleri burada anlattım içimi rahatlattım... Bunu da kimseyle paylaşmam siz empati kurabiliyorsunuz rahatlatıyorsunuz beni.. İyiki var burası iyiki varsınız.. Doktor rv vardı bugün.. Kordon dolanmış bebeğin boynuna.. Nts de arada kalp atışı düşüyor falan.. Doktor riske atmayalım dedi ama illa ben etkileyecek sizi normal için bekleyelim derseniz bekleyelim dedi.. Beklesek de normalden sezeryana çevirecek anladık eşimle. Perşembe alalım dedik riske atamam 5 yıl sonra geldi meleğim.. Hastane çıkışı eşim illa annamlare hemen haber verelim dedi.. Dedim dur ben bi sindireyim, korkuyorum, bebek kanalda normal doğacak gibi ama sezeryana karar verdik.. Bide en yakın arkadaşım berbat bir sezeryan atlattı yeni.. 20 gün çok ağrı sızı çekti ona şahit oldum.. Korkuyorum, kayın validemin tek derdi tüm sülaleye haber verip hastaneye toplamak.. Kuzenleri falanda geliriz hastaneye haber verin diyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor sezeryanla ilgili.. Herkes bebeğe yapılacak şeylerden bahsediyor aaaaa biz yaptık die Eşime dedim yok sezeryan günü haber verelim ben ameliyattan çıkınca.. Zaten 10dk lık uzaklıktalar. Öncesinde gelip beni germesinler.. Şu 9 ay bir sürü istemediğim şeyi dinleyip gerildim zaten.. Rahat gireyim dedim. Eşim başladı bağırmaya annesi de o taraftan ısrar ediyormuş biz bilmezmişiz bebek bakımını.. Doğumda mutlaka o da olacakmış.. Tüm teyzeleri kuzenleri haber bekliyormuş çağırmasak ayıp olurmuş. Onlar çağırdı mı dedim.. Görümcem ilk 3 ay hamileliğini bile saklamaya çalışmıştı bizden.. Kendine dokundurmazdı bebekte leke çıkarmış.. Dedim herkesin türlü türlü huyu var biz altı üstü ameliyat sonrası haber vericez die yuhlancaz mı.. Aradı annesini söyledi sezeryan gününü akrabalarına haber verme hemen dedi sonra söyleriz doluşmasın kimse hastaneye doğum öncesi gerilir ortam hem Gül korkuyor stresli kimseyle ilgilenmez dedi. Abooo saydırdı kv .. Eşim hiç konuşamadı bidaha.. Konuşamadıkça lafa giremedikçe gerildi kavga etti bunlar.. Kv bi diyo ben kimseye haber verelim demedim bi dio vermezsek ayıp olur.. Eşim de dedi sen ne dediğinin farkında değilsin anne kapa teli
Amin canım saolasin darısı sizlere insallah
istemiyorum hastaneye gelmelerini doğum öncesi, doğurunca gelsinler yada eve gelsinler dinlenince.. Seninkiler geçmiş olsun deyip gidiyordur.. Kv ler 3 kız kardeş 3 kv başımda.. Hep konuşuyorlar hep onlar biliyor .. Ayrıca sadece hastaneye gelmez onlar eve de gelirler... Ay birinin gelip gelmemesi değil derdim.. Eşler arada aralarında karar alırlar sessizce uygularlar.. Bunu büyüten eşim. Ben canı gönülden istemiyorsam ve olay daha çok benim bedenimle ilgiliyse tamam aşkım ameliyattan sonra rahat hissettince resim atarak falan haber veririz diyiversin... Ben daha yatıcam orda nasılsa.. Benim derdim ameliyata cümbür cemaat gitmemek.. Bi gece önce de ben de kalmak isteyen olur adım gibi eminim.. Şahit olup saçma bulduğum akraba vakaları oldu... Ben böyle istemem kesin die o zamandan beri konuşurum.. Artk hiç bi şeyin önemi yok.. Heves de kalmadı... Hiç benim istediğim önemli değil zaten.. Gerdeğe bile gireceklerdi doğumda da böyle olacağı belliydi... Balayında Gerdekte 7 kere aradı kv ne yaptığımızı merak ediyormuş. Bide bana ses yükseltti neden hergün aramıyormuşum Balayında olanları anlatmıyormuşum... Ben özgürlük istiyorum... Bıktım kolektif yaşamdanCanım inan doğumdan sonra bunlara nasıl taktım bukadar diyeceksin. Boşver sen bebeğine odaklan ve kordon meselesini düşün. Gelmek isteyen gelsin. Ayrıca kayınvaliden de olmalı bence doğumda. Hakkıdır yani. Diğerleri de doğumdan sonra gelirse gelsin. Takma demek kolay gibi düşündürebilir sana ama bizim de herkes gelir hastaneye. Ben de şöyle düşünüyorum en azından eve gelmezler gelsinler yatarım hastanede yatakta zaten beş dk durup gidiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?