2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Çok net söylüyorum delir! Deli deliyi görünce çomağını saklarmış.. anası değil sen doğurcaksın önce eşinle bi bu konuda anlaşın.. yani şuan annesinin vucudunda 1000 tane hormon dalgalanması olmuyo tamamen hepsi sende oluyo.. burada öncelik anne ve bebek! Ne cahil ne laftan anlamaz bi toplumuz yaa.. eğer o eşinin annesiyse sende evladın için endişeleniyosun normal! Ayrıca kaynana mutlaka doğumda olmalı diye bir ayet bir kural varda ben mi bilmiyorum? Tek kanun tek kural anne ve bebeğin en az stresle birbirine kavuşması.. ben bunda eşinizi arada kalmasını gerektirecek bir durum göremiyorum.. annesine annecim gül böyle istiyo lütfen saygı duyun doğumdan sonra o saçma sapan bebeği tuzla ovma, bal yedirme gibi düşüncelerini evinde bırak ve gel başımızın üstünde yerim var diyebilir... çok zor olduğunu düşünmüyorum... benim kaynanam nerede, ne zaman doğum yapcam onu bile bilmez.. hamile olduğumu bile bizden değil konu komşudan duydu.. neden? Çünkü hak etti! Eşim beni sağolsun hiç muhattap etmedi.. gerçi ben en başından konuştum ve kararlı bi yapıya sahibim.. netim bazı konularda ölsem geri adım atmam.. gerçi eşim de benim gibi nalet olsa cooktaanm boşanmıştık o da ayrı.. ama sen hiç üzme kendini.. sadece kararlarının arkasında dur yok küsmüş yok kızmış umrunda olmasın kaynana istersen güzel güzel izah et eğer anlayacak bi yapısı varsa tabi.. baktın anlamıyo bi delir eşinide alma doğuma! Vallahi ben hastaneyi ayağa kaldırırım.. benden değerli benden önemli kimse yok şu dünyada...

@bekleyen16 kuzum önce sakin olmaya çalış çok üzülmüş çok dolmuşsun bu güzel günlerini kendine zehir etme lütfen kvnin balmış tuzmuş olayına çok kızdım ama eğer doğumun özeldeyse ameliyathaneden çıkarken hemşireye yada druna rica et odaya koymazlar fazla kişiyi uyarırlar böylelikle sen yüz göz olmamış olursun yine hemşireye yada dra eşinin tarafının bebeğe bal vermek istediklerini falan anlat sorun oluyor aramızda de gerçekten onlar uygun bir dille yalnızca anne sütü falan derler sen bu süreçte hastanedekilerle aranı iyi tut rahat edersin

Canım öncelikle özür dilerim. Sadece yazdıklarına göre yorum yaptım. Ben doğum sonrası gelecekler sandım. Allah aşkına öncesinde gelip napacaklar.
Ayrıca aşırı aşırı saçma sanane be kadın spinal mi olurum epidural mi olurum genel mi olurum. Sanane yani dimi. Fikrini söyle sus. Ben doğuruyorum ya. Ay çok haklısın gerçekten kusura bakma. Sana tavsiyem sana şöyle yap dediklerinde sizin fikriniz değerli ama ben böyle istiyorum de. Eşini araya sokmadan sen hallet. Evliliğne yazık kaç yıl istemişsiniz doğum stresi ile gerilmeyin. Bal falan Allah korusun ya saçmasapan şeyler. Ben kendi annem bile karışsın istemem. Hele ağzına bal sürecek.
Sen sakin ol ve bilki haklısın. Ama eşin halledemiyor besbelli. Sen konuş hallet bal sürecekleri zaman hayır asla istemiyorum de gerekirse kavga et. Sen kötü ol ama eşinle kötü olma. Bazı insanlar maalesef hyır diyemiyor keşke söylese seni araya sokmasa ama diyemiyor demekki

Aaa öyle mi canım, perşembe günü sabah saat 7de giriş yapıcaz hastaneye biz. Hadi hayirlisiyla atlatalim inşallah. Heyecandan ölcem
Benim dr Perşembe gel beni bul dedi sabah nobetçi o gün ya sezeryane alırım ya gün veririm dedi acaba bende biraz erkenmi gitsem.. ben çok relaksim senin ilk doğum muydu

Ayy inan ne diyeceğimi bilemedim ya burda eş desteği gerçekten çok önemli . Sendeki kv de fenaymış . Hastaneye gelmesi normal bncede hatta ameliyat öncesi gelmesi de normal sen ameliyata girdiğinde eşin ameliyat kapısında beklerken odada birilerinin olması bnm işime gelir . Şu belden iğneyi de bnm annem bana tehlikeli diyor hiç takmıyorum yani sezeryan olursam myle yaparım . Bende eşime annen haricinde kimsenin kucağına verme çocuğumu hastanede diyorum o da sırf benim annem çocukla ilgileneceği için eşit olsun diye . Yani eşinle anlaşamazsan işin baya zor .

@bekleyen16 canım cocugu öldürmek istiyorsa bal versin, tuzla iyice yikasin ki vücudun sodyumun artışına bağlı olarak zararlar gorsun bunlar ne demek ya defolsunlar gelmesinler onlara ne . Benim eşim öyle derse sende onlarda gelmeyin derim keser atarım yani çok sinirlendim şimdi

Tek tek alıntılama yapamadım canlar. Ben 53 le hamile kaldim. 60 'la doguma girdim. Yalnız 53 ten 50 ye düştüm ilk 5 ay hic kilo alamadım. Kilo vermek için hicbisi yapmadım hatta canm ne istiyorsa yiyorum. Emziriyorum aynı zamanda. Sezaryen oldum ve göbek cok az kaldı. Ilk doğumda 18 kilo almıştım oglum 8 aylık olana kadar eski kiloma ulaşamadım ve göbekte kaldı 1 yıl kadar.

Şuan anasımı önemli sen mi Allah aşkına hamilesin günün az kalmış arada kalmayacak senin dediğini yapacak iki tarafla uğraşırsa işi zor neyse sen bebeğini düşün kv salla gitsin

Canım gerilmen çok normal ama esin elinden geleni yapmış bana kalırsa. Şimdi su zamanda ona kizma. Pek belli etmeselerde onlarda en az biz kadar dusunuyorlar cunku. Birde kv belliki baskın karakter. Soylemeseydi belki doğumdan sonra daha cirkeflesirdi. Doktora yada hemsirelere rica etseniz nasil olur ? Enfeksiyon riskinden dolayi fazla ziyaretci kabul etmeyin filan deseler. Allahım ne zor insanlarla ugrasmak ya..

Ne baskın bi karaktermis ya..Allah yardimcin olsun arkadaşım gerçekten zor yani. Senin annen gelmeyecek mi doguma ? O biraz disini göstersin,öylece vermesin bebeği kvne. Ayrıca illede biri doguma girecekse esin girer kv ye ne oluyor ? Ya ben eşinede kızamadim ki onun içinde zor bi durum. Dedigim gibi senin taraftanda dişli biri varsa o mücadele etsin kv yle. Sen o halde ilgilenemezsin çünkü.

Ay ben de çok istiyorum beraber yatalım hatta babynest aldım en çok da bunun için. Ama maşallah o da yatağın yarısını kaplıyor nerdeyse babacığı atarız yataktan artık bazen :))
Eşim normalde beni çok sıkıştırır yatakta. Bana doğru gelir hep. Ama hamileliğimde baya dikkatliydi. Bebek olunca da ayni dikkatte olur ama yine de böyle bi riske girmek doğru olmaz sanırım.

Maşallah Can'ım. Sen 40 haftada görünüyorsun Haftaya pazartesi 40 dolacak öyleyse. İnş gelir kendiliğinden kuzucuk.

Duygu sömürüsü yap canım...ben de gelmesinler dedim yıllarca başıma kaktı bi de biz Kilis teyiz doğum Antep te olacak onlar Hatay da kalacak yer yok eşim bizi hastanede bırakıp onları eve mi götürüp ağırlıycak napcak kimbilir...bırak dedim ben zaten ameliyatlı olcam sonra gelsinler onları mı eğleyeceksin böyle zamanda...6 sene oldu bak 2.de anca anlıyor kendi diyor şimdi burda bi kaynım var aman hastaneye gelmesinler kimse gelmesin diyor...illa kv gelecekse yüzün gülerek alttan alttan işini gördür sözünü geçir kimsenin oyuncağı değiliz ama varlık savaşı vermek kolay değil...insanlar o kadar akıllı ki...adama sorsan karısıyla annesi çok iyi geçiniyor bi bakıyorsun anca birbirine laf sokmalar üstünlük taslamalar...

Ben babama bile gelme demiştim...annem ve eşimleydik hastanede ve ilk 3-4 gün...memelerim yara oldu evde öyle açık geziyordum ben...kimseyi görecek halim yoktu..mahremimiz de mi olmasın...benimkiler 9 ay 1 kere bile aramadılar gittiysem yüzüme de bakmadılar...doğuma da gelin desek gelmezlerdi zaten ha bir laf olsun

Bizim babynest de yoktu kuzum valla arada yatırdık baya. Çünkü yüzüstü uyuyordu birtek. Baktık kafayı çevirebiliyor yatırdık öyle ama bunda cesaret edemem herhalde

Can'ım devlette bakan perinatolog ise onun söylediği daha doğrudur bence.

Bizim babynest de yoktu kuzum valla arada yatırdık baya. Çünkü yüzüstü uyuyordu birtek. Baktık kafayı çevirebiliyor yatırdık öyle ama bunda cesaret edemem herhalde
Ayyy yok Can'ım ya babynest olmadan hayatta cesaret edemem böyle bir şeye. Benim bi Amcam daha bebekken böyle hayatını kaybetmiş. Babynest olursa sıkıntı olmaz ama. Aman bu defa siz de cesaret etmeyin bence de :)) yani babişi gönderin başka yatağa :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…