- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.381
Canım gözünaydın nasıl geçti sezeryanın. Allah analı babalı büyütsün :)Cumartsi akşam oğlum dünyaya geldi teyzeleri. Çok şükür ikimiz de iyiyiz . Tabiki zorlukları varmış ama evladın kokusu herşeyi unutturuyor. İlk günden beri burada dertleştik fikirleştik herkese sonsuz teşekkürler inşallah hepiniz kolaylıkla sağlıkla doğumlarınızı yaparsınız. Dualarım sizinle . Artık beraber lohusalığımızı geçirir evlatlarımızı birlikte büyütürüz . Sorusu olan varsa burdayım
Bende normal şansım varsa normali denemek istiyorum ama suni sancı da korkutuyor . Evde çönelip duruyorum ben . Duşumda hep sıcak suyla alıyorum . Hurma desen saymıyorum bile yerken . Çatıyı kontrol ederken baya kurcaladı ileriye doğru baya bastırdı hatta bişeye ulaşmaya çalıştı galiba kendi kendine nerde bu falan dedi . O kadar kurcalamaya kanamam falan da olmadı. Benim annem günlerce suni sancı almış yine de açılma olmamış ondan korkuyorum . Üç kardeşiz hepimiz sezeryanızCanım bence bekle normal dene çatın müsaitken hazır bebekte iri değilken hiç sezeryanı karıştırma. Git sıcak suya otur çömel bacaklarını ayır belki faydası olur. Ben bütün gün evde dolanıyorum hareket yapıyorum açılmam fazlalaşsın diye. Her yolu dene ondan sonra olmazsa sezeryana yönelirsin. Belki o fitil rahmini yumuşatıp açılmana sebep olacak. Suni sancı genelde açılmaya sebep oluyor. Önce normali bekle derim ben.
Evde hic oturmuyorm evi kirkladim resmen surekli temizlik yapiyorm hareket olsun diye sildigim yeri tekrar siliyorum 2 gun sonra. Pilateste zipliyorm esimle de ara vermedik haftada devam . Gecen persembe kontrolde aciklik yoktu cati muayenesinde musait dedi okadar. Bekliyorm yani yarin yine randevum var bakalim ne dicek kontrol nst de daha hic sanci gormedimBende hiç takmıyordum canım ne zaman gelirse diyordum heyecanda yoktu. Ama artık bu birkaç gündür hem gelsin istiyorum hem heyecan var. Dediğin gibi inşallah kendileri gelirler. Hareket falan yapıyormusun evde. Sıcak su falan açılma sağlıyormuş deniyorum ama pazartesi randevum daha bakalım o zamana kadar ne olacak.
Evet kuzum malesef, hadi kv ve annem geliyor. Babam garibim kalabalık yapmayayım doğumdan sonra geleyim dedi. Diğerlerinin ne işi var dimi. Ama inanki ben saldim gitti artik. Önce yorgan yastık nevresim bulup çıkardım herşeyi hazırladım baktım ki gelenlere hayatta yetmeyecek ne yaparsanız yapın dedim artik. Sen de öyle yap boşver gitsin. Ben kendimi strese sokamam valla sutum gelmezse çocuğum aç kalır ve çocuğumdan önemli kimse yok
Yani sizin bebek iri olmasına rağmen siz bile zorluyosunuz bnm de zorlamam lazım normali . Ama çevreden sıfır destek . Aslında epidural alabilirim diyorum normal doğumda ana o açılmaya kadar suni sancı nasıl olur ya da açılma tamamlanmazsa ne olur onları düşünüyorum . Şöyle iki üç cm açılmam olsa hiç düşünmem direk suni +epidural yaparımCnm bence rahim ağzı olgunlaştirma için vereceği fıtil açılmani sağlayabilir. Suni sancı almanı öneririm çünkü bebek ne oldum demeden dünyaya geliyor onun için bedenin için normal doğumu denemek lazım. Çok program izledim direk sezeryandansa başlayan doğumda sezeeyan daha sağlıklı hem.
Kiz normalde ultrasonda tahmini.dogum tarihi 1 mayis gorunuyodu doktor 5 mayisa kadar bekleyelim dedi
Ayy ne bileyim ya sezeryanda zor normalde . Keşke azcık kendi sancım olsa ne yapcam bilmiyorum tam da konuşamadım doktorla ameliyata gtcekti . Açıkcası normali denemek istiyorum öncelikle sezeryan ikinci planımHem normal sancı hem suni sancı hem de sezeryan geçirmiş biri olarak ben normali dene derim canım. Suniden de korkma derim. Tama daha ağrılı ama sezeryana göre o bile daha rahat bence. Ve daha hızlı ilerliyor açılma. Suyun gelirde ya da orada müdahale ile suyunu da getirirlerse inan çatın da müsaitmiş doğabilir.
Hem baktın okadar sancıya bebek gelmedi sezeryan oldun en azından sancılar süt gelimini uyarıyor. Sütün çabuk gelir ve en azından denedim dersin. Ben direk sezeryanı kabul etseydim hep içim buruk kalacaktı. Belki doğrdı diye. Ama denedim doğmadı kordon 2 turmuş inemedi bebek.
Bende normal şansım varsa normali denemek istiyorum ama suni sancı da korkutuyor . Evde çönelip duruyorum ben . Duşumda hep sıcak suyla alıyorum . Hurma desen saymıyorum bile yerken . Çatıyı kontrol ederken baya kurcaladı ileriye doğru baya bastırdı hatta bişeye ulaşmaya çalıştı galiba kendi kendine nerde bu falan dedi . O kadar kurcalamaya kanamam falan da olmadı. Benim annem günlerce suni sancı almış yine de açılma olmamış ondan korkuyorum . Üç kardeşiz hepimiz sezeryanız
Evde hic oturmuyorm evi kirkladim resmen surekli temizlik yapiyorm hareket olsun diye sildigim yeri tekrar siliyorum 2 gun sonra. Pilateste zipliyorm esimle de ara vermedik haftada devam . Gecen persembe kontrolde aciklik yoktu cati muayenesinde musait dedi okadar. Bekliyorm yani yarin yine randevum var bakalim ne dicek kontrol nst de daha hic sanci gormedim
Canim ben kaybimda 24 saat suni sanci cektim .suni sancidan korkma korkulacak bisey degil bence abartiyirlar ki ben kan vermekten korkan biriydm o ana kadar. Bebegimin kalbi durmustu doktor rahme zarar vermeden doguracaksin suni sanciyla dedi o aciyla bu ani yasamak istemiyorm kesin alin sezeryanla dedim. Doktor seni dusunmek zorundaym rahmini diger gebelikler icin korumaliyiz mecbur doguracaksin dedi. Yatisim oldu vajinama bildigin hap koydular 3 saat arayla 've ayni anda agizdan da bir tane ayni haptan icirdiler hemsireler. Rahim birden kasilmasin yavas yavas acilsin diye serumla vermemisler suni sanciyi. Adet sancisi gibi ufak agrilarim oldu gece, ertesi gun oglen yarim saat siddetli sanci cektm bebegin kafasi dayanmis artk cikmak uzereyken normal o kadari da. Zile bastm ebeyi cagirdm dogumhaneye giderken koridorda kafasi cikti kizimin bacaklarima degiyordu sonra ilacin etkisiyle vucudunu disari atti bebek. Ki olu bebek dogurmak cok zor bebek kendini ittirip kayamiyor . Normal dogimda sen nefes alip ikindikca bebege yardim ediyosun o da geliyor. Su normal dogumda bagiran zirlayanlara da sinir oluyorm ciglik atacagina doktorun ebenin dedigini yapsa kolayca gelecek bebek bagirdikca bebegi oksijensiz birakiyolar hem saglikli olduktan sonra tum acilara deger olup bitiyo sonuctaKızlar toplanında bana bi el atın kafam çok karıştı .Benişim geçen hafta da bu hafta da 3300 gr gözüktü . Bugün çatı muayenesi yaptı . Maalesef hiç yumuşama yokmuş . Muayene ederken boyumu da sordu boyum 153 bu arada çatım müsaitmiş ama yumuşama yok işte . Nst de sancı yerlerde resmen . Bu ara suyum yine biraz azalmış senin gününü geçirtmicem dedi . Sen sezeryan mı istiyodun normal mi dye sordu . Olursa normali isterim dedim . Sezeryan desem de kabul ederdi galiba . Muayene bitince dedim siz ne düşünüyosunuz normal olur mu doğum diye . O da bebek çok iri değil çatında müsait eğer sancın açılman olursa neden olmasın dedi. Cumatesi tekrar çağırdı suyumdan kaynaklı hem nst hemde muayene etcek . 1 mayısta yokmuş ama eğer o zamana kadar gelmezse 1 mayısta beni yönlendircekmiş bi fitil gibi bişey varmış rahmi yumuşatıyomuş onu veririz salı günü de suni sancıyla doğumu başlatırız istersen dedi . Ne yapcam ben ya suni sancıdan korkuyorum ya o kadar sancı çekip açılma olmazsa . Uff ama sezeryandan da korkuyorum ne olurdu kendi sancım olsa . cumartesi kesin belli olur galiba ne yapsam ki sezeryan desem ona da tamam der ufff ne yapcam ben
Sezeryan tarihimi sır gibi saklıyorum.heran herşey olabilir diye kafa karıştırıyorum.bakalım hayırlısı olsun hepimize sendemutlu ol kusum bunaldikca git Kuzeye bak.ozaman gecer hepsiKendi başlarına gelmiyor sanki, valla kim neyi hangi niyetle yapıyorsa allahtan yüz katını görsün.. iyiyse iyiliği kötüyse kötülüğü.. inşallah kötü şeyler görmezsin, zaten kendi stresin, ağrın, endişelerin oluyor bir de bu gereksiz insanlar ekleniyor
Saatlerce suni sancı çekme ihtimali çok korkunçAnneni hiç düşünme canım herkes farklı oluyor benim annemde ablamda normal doğurdular. İkisinin hamilelikleri çok benziyor ama benimki onlardan o kadar farklı ki. Annen öyle olmuş olabilir ama sen belkide öyle olmayacaksın. Suni sancı benide korkutuyor bazen düşündükçe. Ama şöyle düşün geçecek hepsi. Belki 1 gün çekeceksin ama sonrası büyük rahatlık. 2 kez ameliyat olmuş biri olarak ben sezeryanı düşünemiyorum bile eminim çok zor bir süreçtir. Belki daha günü vardır. Kimisinin açılması başlayınca çok çabuk ilerliyor doğum süreci seninde öyle olur belki.
Haklisin canim sonucta gunleri daha var bebislerin dolmadi ki sik bogaz etmeyelim minikleri :) hayirlisiyla insallah gelirler aynen devam bir kilo hurma yedim su iki haftadaCanım bazılarının açılmaları son anda olup çok hızlı da ilerleyebiliyormuş. Sabahtan açılması başlayan akşama doğuran olmuş. Sürekli netten okuyorum her bünye farklı işte. Demek ki zamanları varki bizim sıpalar gelmiyor. Bak aniden suyu gelip doğuranlar çoğaldı burda belki bizde öyle olacağız. Yinede hurmalara hareketlere devam
Basin sagolsun arkadasim seninde esininde.simdi kendini dik tutman lazım.hayat böyle bişey malesefki.nekadar olursa artık bizler yanındayız. Baska bise yapamassakta dualarimizla.işin gücün rast gitsin.Kızlar kayınbabam bu sabah vefat etti, eşim annem babam ankaraya yola çıktılar, ben evde yalnızım. hem üzgün hem stresliyim. akşam kuzenim gelecek yanıma. hayat gerçekten her an herşeyi çıkarabiliyor insanın karşısına. birileri ölüyor, birileri doğuyor. bense ne yapacağımı bilmez haldeyim
Hadi hayirlisi insalah, darisi basimaKızlarr şimdi tuvalete girdim nişanım geldi sanırım. Kırmızıya çalan pembe ve sümüksü akıntı değil bu kesinlikle.
Benim dr yani kadin dogumcu esin baklavalri hzrlasin dedi gulerek dogumda.sakami yapti acaba.baklavasinda değilim tabikide artık normale dönsek ya çok yoruldum. Midem mahvoldu ya.yesilliktenYok canım sormadim ama acil tarafindayim doktorun basi kalabalik degilse sorarim. Ben nette okumustum 1 ay diyet sonra tekrar şeker yüklemesi diye.
Canım öncelikle başı sağolsun çok zor bişey yaşamışsınCanim ben kaybimda 24 saat suni sanci cektim .suni sancidan korkma korkulacak bisey degil bence abartiyirlar ki ben kan vermekten korkan biriydm o ana kadar. Bebegimin kalbi durmustu doktor rahme zarar vermeden doguracaksin suni sanciyla dedi o aciyla bu ani yasamak istemiyorm kesin alin sezeryanla dedim. Doktor seni dusunmek zorundaym rahmini diger gebelikler icin korumaliyiz mecbur doguracaksin dedi. Yatisim oldu vajinama bildigin hap koydular 3 saat arayla 've ayni anda agizdan da bir tane ayni haptan icirdiler hemsireler. Rahim birden kasilmasin yavas yavas acilsin diye serumla vermemisler suni sanciyi. Adet sancisi gibi ufak agrilarim oldu gece, ertesi gun oglen yarim saat siddetli sanci cektm bebegin kafasi dayanmis artk cikmak uzereyken normal o kadari da. Zile bastm ebeyi cagirdm dogumhaneye giderken koridorda kafasi cikti kizimin bacaklarima degiyordu sonra ilacin etkisiyle vucudunu disari atti bebek. Ki olu bebek dogurmak cok zor bebek kendini ittirip kayamiyor . Normal dogimda sen nefes alip ikindikca bebege yardim ediyosun o da geliyor. Su normal dogumda bagiran zirlayanlara da sinir oluyorm ciglik atacagina doktorun ebenin dedigini yapsa kolayca gelecek bebek bagirdikca bebegi oksijensiz birakiyolar hem saglikli olduktan sonra tum acilara deger olup bitiyo sonucta
Sancım falan olmadan gitmicem ama canım bekleyeceğim nişan gelince hemen gelmiyormuş bazen uzun sürebiliyormuş.Hadi hayirlisi insalah, darisi basima
Canım valla ne zaman ne olcağı belli olmuyor baksana . inşallah ardından sancın açılmanda olur kavuşursun minnoşunaKızlarr şimdi tuvalete girdim nişanım geldi sanırım. Kırmızıya çalan pembe ve sümüksü akıntı değil bu kesinlikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?