- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.281
Kızlar bendetired in dediğine katılıyorum puset için. Oglum da portbebe vardı onunla hastaneden çıkarttık. Bi yakınım bana pusetini geçici olarak verdi çok işime yaradı hem anne karnındaki eğim var hemde anne karni gibi sarıyor ve bebek huzurlu oluyor puset icin de. Sadece araba da kullanmadık o zaman evde bile ana kucağı niyetine mutfakta da yer buldu kendine yemek masasının üstünde de. H Hunilimom EvBoregi merak etmeyin icin de kayboluyor diye pufidik bir battaniyeye sarin kendini anne karnında gibi hissetsin. Bu arada bende hala alacağım puset.
Zaten bazı bebisler çok hızlı buyume ataklarini geçiriyor o yüzden hali üzerine carsaf koyuyorsun oyun halısı küçük geliyor sipalara çarşafın etrafına oyuncaklarını dağıt o sağ dönüp sağdaki oyuncaga uzanmaya çalışıyor sola dönüp soldakine. Babynest odasında unutmadığım zaman işine yeriyor bence.
tired cim sancılar ne durumda. Benim kızımda oğlum gibi gece gelecek sanırım. Gündüz daha rahat ama gece kazı yapıyor sanki bebegim.
Çok güzel canım nerde yaptırdin.seninle haftamiz aynı. Bayatlar diye korkuyorum cumartesi çatı muayenem de var ona göre siparis etcem baklm.bu arada doktora ve hemşirelere de yaptrmak gerekir mi yaÇikolatamız da hazır
Canım ben en son geçen hafta cuma gittim nst ye dr girdim bi daha da çağırmadı haftaya salı sezaryen randevusu verdi o kadar 38+5 oluyoruz bence de gayet iyi bir tarih...daha erken doğum başlayacak olursa gelirsin alırız dedi...ben de fazla çağırmamasına şaşırıyordum ama kişye göre değişiyor...beni 36 ve 37.haftalarda birer defa Nst ye soktu orda bi kadın 34.haftasında nstdeydi benimle aynıydı doktoru...yani riskli bir durumun yoksa belki ondan acele etmiyordur2 de randevum var kızlar her hafta cagiriyo artik az kaldığından geçen perşembe gitmiştim nst de sancim çıkmıştı merak ettiğin benim ilki sezeryandi arası da az zaten şimdi normal doğum sancim gelirse dayanabilir miyim hastaneye kadar sezeryana kadar yabirden gece sancılar artıyo gibi hissediyorum doktorda korkuyorsan erken alalım diyo ama yinede 39 haftayı beklemek istiyorum ne yapmalıyım anlamadım.
Gece burda yazdım ya belim ağrıyor kimse sallamadı:)) gece 1 de adet ağrısı gibi başladı nerdeyse ağrım hiç geçmedi bir iki hafifliyordu yine başlıyodu adet ağrısı da değil sadece belim ağrıyodu baktım şiddeti artıyor 4 gibi evdekileri uyandırdım evden çıkması felan 4.45 gibi önce alttan acilde ki ebe baktı 3cm di ama sancım çoktu eve gidemezsin dedi ben gerçekten gidemezdim herkesin ağrı eşiği bir değil benim sancım çok beterdi ve daha 3cm idi sadece.açılma oldukça şiddetlendiği doğru herkesin yapısı bir değil ben sancıları çekerken sezaryan olmadığıma bin pişman oldum ama dönüşü yoktu:)) ama hiç bağırmadım enerjimi korumaya çalıştım.rahim tam açıldı ebe masaya çıkacaz doğuralım dediğinde istemsiz ıkınma vardı burda doğuracam gelmiyorum dedim:)) sonra iki ebe koluma girip masaya çıkarfılar işte ordan sonrası çok kolaydı kolay derken istemsiz içerden bişey çıkıyor ıkınmasan bile Allahtan ıkınıyosun.ben banu çiftçinin ıkınma Videosunu izlemiştim güzel ıkındım ebeler kafa göründü ıkın diyince Ikındım çıktı ebe çekti hemen :) tarifsiz an :) evet klasik şey sonuç her şeye değer:) ağrınızı çekebiliyosanız evde çekin başka önerim yok kalanları rabbim kurtarsın
Aynen canım. İleri seviyede panik atak ve anksiyete (kaygı) bozukluğu var
Aynen bak doğru kelimeyi buldun kazı...gece sağa sola inleyerek dönerken adam çıldırıyor noldu doğuruyor musun yok diyorum yaa sanki karnımı oyuyor bu çocuk alttan alttan...ben böyle şey görmedim oğlumda hiç dönerken karnımdan bişey kopuyor gibi oluyorKızlar bendetired in dediğine katılıyorum puset için. Oglum da portbebe vardı onunla hastaneden çıkarttık. Bi yakınım bana pusetini geçici olarak verdi çok işime yaradı hem anne karnındaki eğim var hemde anne karni gibi sarıyor ve bebek huzurlu oluyor puset icin de. Sadece araba da kullanmadık o zaman evde bile ana kucağı niyetine mutfakta da yer buldu kendine yemek masasının üstünde de. H Hunilimom EvBoregi merak etmeyin icin de kayboluyor diye pufidik bir battaniyeye sarin kendini anne karnında gibi hissetsin. Bu arada bende hala alacağım puset.
Zaten bazı bebisler çok hızlı buyume ataklarini geçiriyor o yüzden hali üzerine carsaf koyuyorsun oyun halısı küçük geliyor sipalara çarşafın etrafına oyuncaklarını dağıt o sağ dönüp sağdaki oyuncaga uzanmaya çalışıyor sola dönüp soldakine. Babynest odasında unutmadığım zaman işine yeriyor bence.
tired cim sancılar ne durumda. Benim kızımda oğlum gibi gece gelecek sanırım. Gündüz daha rahat ama gece kazı yapıyor sanki bebegim.
Sağol Can'ım. Ben de mavisini aldım. İş görür inş.Benim arkadaş destini mavi den cok memnundu hatta stok yapıyordu ben travazol kullanıyordum cok pisik olunca destini de kullandım.
Ama bitki çayları be kokpostilat süt konusunda hic yardımcı olmadi size tek tabsiyem 3 lt su en az.
Bulgur pilavı ve marul da süt yapiyolar diyorlardı.ki benim sütüm 3.ayimda geldi sadece anne sütü ile devam etmistik oglumda
Benimki de büyük kuzum baya. Arkadaş pufun üstüne koymuştu kenarda. Tam yeri gibiydi :)Ben de karyolasının içine koydum öyle duruyor, benimki çok büyük sanırımsalonda kanepe üstüne koyuyorum yarısından fazla yer kaplıyor oturacak yer olmuyor biri gelince.. gerçi azcık büyüyüp dönmeye falan başlarsa iyi olur, yandaki şeylerden dönemez onlar korur
Her bebek farklı demek ki Can'ım ya. Ben de yağlardan tiksiniyorum nedense sürünce kirlenmiş hissediyorum. Yoksa almayacaktım krem. Zeytinyağı kullanacaktım.Canım ben oğlumda desitin kullandım ama benim işime yaramadi. Şöyle ki ben oğlumda hep zeytinyağı kullandım hasta oldu antibiyotik pişik yaptı ve bircek krem denedik geçirmedi travocort sadece iyi geldi onu da sadece kanamalı pisiklerde kullandım yoksa zeytinyağı yeter emin ol.
Ben aktardan 100 er gr alırım dediklerini 1 çay kaşığı rezene 1 çay kaşığı kimyon yarim çay kaşığı anason u sıcak suya atıp 5 dk demlendirip iciyorum.
Buralardayim aslında ama yetişemiyorum çok fazla birikiyor arada yazıyorum birşeyler doğum yapanları takip etmeye çalışıyorum oğlum da küçük daha 2 yaşında değil biliyorsun doğumdan 2 ay sonra 2 yaşına girecek hiç yerinde durmuyo tek başımızayız o yüzden baya bi zorlanıyoruz ama çok şükür bütünümüzde erken gelmesin yeter şimdi yoldayım gecem hafta 47 cm 2550 gedi bakalım kaç olmuş şancı çıkmıştı hiç ağır kaldırma demişti doktorum ama oğlum malum yapacak çokta birşey yok yaniSancıların sıklaşırsa ve artarsa ihmal etme git.eskisi gibi görünmüyorsun buralarfa
Şimdi bebisin kac kilo boyu n
Tam tersi aslında riskli oğlum küçük çok yorumuyoruz farkında aşırı stresiyiz ilk sezeryandan ve başka şeylerden geçen hafta bi aksilik görürsem alırım bekletmek demişti sancılar sıkışırsa bakalım şimdi ne durumdayız birşey olmazsa 16 mayis gibi alacak hayırlısıyla birşey olmadan gelsinde dediğim gibi oğlum küçük onla uğraş evle uğraş hiç oturmuyo gibi birseyim kadında yat diyo ama nerde o yüzden korkuyorum ama erkende aldırmak istemiyorumCanım ben en son geçen hafta cuma gittim nst ye dr girdim bi daha da çağırmadı haftaya salı sezaryen randevusu verdi o kadar 38+5 oluyoruz bence de gayet iyi bir tarih...daha erken doğum başlayacak olursa gelirsin alırız dedi...ben de fazla çağırmamasına şaşırıyordum ama kişye göre değişiyor...beni 36 ve 37.haftalarda birer defa Nst ye soktu orda bi kadın 34.haftasında nstdeydi benimle aynıydı doktoru...yani riskli bir durumun yoksa belki ondan acele etmiyordur
Yok puset bebek arabasındaki sanırımben de karıştırıyorum ki oto koltuğu gibi olan anakucagı, onda gömüldü bizimki, bebe arabasına takılıyor diye aldık bizde, belki azcık büyüse kullanımı rahat olur
Kızlar ben bunları araştırmıştım.Sema bi baksana benim aldığımın adı ne? Puset mi anakucağı mı valla beynim yanıyo şu ikisi arasında ki karmaşadan :)
Aydınlandım şuann çok teşekkür ederim :) geçende sormuştum ama herkes başka bişey diyo kafam karışıyo..Kızlar ben bunları araştırmıştım.
Aslında doğrusu
Puset : bebek arabası
Oto koltuğu gibi kullanılan : ana kucağı
Düz şekilde olan : port bebe
Ama genellikle yanlış kullanılıyor. Genel olarak puset anakucağı-otokoltuğu gibi yayılmış.
Nerde yaptırdın canim çok güzeller bana da yetisir mi yaptirsam acaba kapi susu hastane veriyo oğlumda acil olduğundan hiç sus pus yapamadım kizimada yapamadım evde kendim kapi susleri yaptım odalarını süsledim çok güzel oldu hastaneye kimse gelmemişti çikolata yaptırmıştı eşim hatta oğlumun duruyo hala napsam bilemedim şimdi arkadaşlar geliriz falan dedilerÇikolatamız da hazır
Ay canıım ne güzel doğurmuşsun maşallah...oğlumda ben de valla 3cm açılmada duvarları tırmalıyordum sezaryen oldum ama onca da sancı çektim biraz daha çıldırsam dogurur muydum ki...gece bi uyuyup bi sancıyla uyanırken okumuştum senin mesajı da cevap yazamadan uyumuşumGece burda yazdım ya belim ağrıyor kimse sallamadı:)) gece 1 de adet ağrısı gibi başladı nerdeyse ağrım hiç geçmedi bir iki hafifliyordu yine başlıyodu adet ağrısı da değil sadece belim ağrıyodu baktım şiddeti artıyor 4 gibi evdekileri uyandırdım evden çıkması felan 4.45 gibi önce alttan acilde ki ebe baktı 3cm di ama sancım çoktu eve gidemezsin dedi ben gerçekten gidemezdim herkesin ağrı eşiği bir değil benim sancım çok beterdi ve daha 3cm idi sadece.açılma oldukça şiddetlendiği doğru herkesin yapısı bir değil ben sancıları çekerken sezaryan olmadığıma bin pişman oldum ama dönüşü yoktu:)) ama hiç bağırmadım enerjimi korumaya çalıştım.rahim tam açıldı ebe masaya çıkacaz doğuralım dediğinde istemsiz ıkınma vardı burda doğuracam gelmiyorum dedim:)) sonra iki ebe koluma girip masaya çıkarfılar işte ordan sonrası çok kolaydı kolay derken istemsiz içerden bişey çıkıyor ıkınmasan bile Allahtan ıkınıyosun.ben banu çiftçinin ıkınma Videosunu izlemiştim güzel ıkındım ebeler kafa göründü ıkın diyince Ikındım çıktı ebe çekti hemen :) tarifsiz an :) evet klasik şey sonuç her şeye değer:) ağrınızı çekebiliyosanız evde çekin başka önerim yok kalanları rabbim kurtarsın
Can'ım doğrusu bu. Ama kafa yine karışıyor karşındaki farklı kullanıncaAydınlandım şuann çok teşekkür ederim :) geçende sormuştum ama herkes başka bişey diyo kafam karışıyo..
Gözün aydın canim oh sen de kurtardin en son dogurucam diye diyeBende doğdum normal oldu 3600 gr sancım çok zordu Allah için ama doğum 10 dk yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?