2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
ay benim doktor bugün göğüs uçlarıylada uğraşabilirsin normal doğumu başlatmak için dedi çatıda ve kilosunda problem yoksa deneyebilirsin
Malesef varmış Can'ım. Çatı basıklığı var. Bebeğin omuzu zedelenebilirmiş. Ama benim dr yine de normal Doğum diyor

İkisinide alıyor benimkide canım. 3 günlük daha inşallah bırakmaz. Sütüme bir çare bulmam lazım en kısa zamanda tavsiyeniz varmı.

Humana stil içip hurma yiyordum sonra saldim. Biri mama yerken birini emziriyorum. Bazen ikisi de mama yiyor. Ama en önemlisi bebek emdikce süt artıyor. Su an ememiyorsa sağ canim 3 saat araliklarla

ya onun sezeryan gibi bi niyeti yok hatta göğüs uçlarıyla oynayıp doğumu tetikleyebirsin dedi adam açık açık kiloya bakmadan önce suni sancı da deneriz diyodu ama bakalım kısmet.riske de atmak istemiyo anladığım kadarıyla

Al bak yazdım öyle rahat oldu ki süt anne bile oldum. Hem de bir tane içtim bir saat sonra yumuşadı o bezeler kanal açılınca bebiş de çekti. Kolostrum senin sütün pek kıymetli.

Bu sarılığın sınırı ne arkadaşlar bugün kontrol vardı bizim 9 çıkmış yarın tekrar doktora gitcez, referansda 11 sınır görünüyor. Yüksek mi bizim?
18e kadar yolu var canım hiç yüksek değil senin ki. 18den sonra fototerapiye alıyorlar. Sıkıntı YÖK senin ki okadar yükselmez

ay benim daha bakmadı çatıya.haftaya kadar doğmazsa haftaya bakarım dedi
Hadi yaa. Bazı doktorlar geç bakıyorlar. Çünkü durum drğişebiliyormuş. Yani son ana kadar bi açılma vs olabildiğinden sanırım şimdiden bakmıyorlar. Kaç kiloydu Can'ım senin kuzu en son

Hayırlısı inşallah cnm. İnşallah suni sancı almazsın. Ben korkuyodum almaktan. Ama almadım çok şükür. Ayyy doğum hikayemi anlatim mi

Oo senin de ihtiyacın kesinlikle solgar lesitin bir an önce al kullan yazık mama verme bebeğe. O koyuluktan yoğun kıvamdan akamıyor süt işte, ne bebek çekebiliyor ne pompa, lesitin hallediyor bu meseleyi hemencik hiç çektiğine bebeği aç bıraktığına mama verdiğine değmez

İnşallah.ozur diledi kaç kez ama annem gitti bir kere yakın yerde değilki hemen geri gelsin. Allah diyorum sadece
Çok üzüldüm gerçekten inşallah biran önce geçer bu durum .esinle eski gunlerinize dönersiniz canım benim.
aamiiiin hemencecik geçsin hemde

Eşim 9 ay pamuklara sardı resmen. Normal dede çok ilgilidir. Ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum
okumazmiyim okudum sabrına hayran kalmıştım hatta ama şu an ne yaşadıklarını çok daha iyi anlıyorum.

Çok zor olmadı mı canım 3800 de baya iyi bi kilo

Oh ohh maşallaahh ne güzel bişey yapmışsın

Humana stil içip hurma yiyordum sonra saldim. Biri mama yerken birini emziriyorum. Bazen ikisi de mama yiyor. Ama en önemlisi bebek emdikce süt artıyor. Su an ememiyorsa sağ canim 3 saat araliklarla

Yarın pompa aldırayım bari aslında çok iyi çekiyor ama sütüm damla damla yağlı süt sökülmedi. İlla iki saatte bir uyandırmalımıyız bazen çok zor uyandırıyorum 3 saati buluyor uyandırmam. Çok takıyorum sonra aç kalıyor diye. Herkes acıksa kendi uyanır diyor ama ben yinede dayanamayıp uyandırıyorum. Humana içiyorum sürekli sanırım süt var ama çıkamıyor.

kızlar merhabalar, ben geçen çarşamba doğum yaptım ama buraya girme fırsatım olmadı. hemen size yaşadıklarımı anlatayım. biliyorsunuz hamileliğin sonlarına doğru tansiyon hafiften oynamaya başlayınca doktorum beklemek istememişti. öncelikle epidural+spinal kombin oldum, böylelikle hastanede kaldığım süre boyunca ağrım olduğunda belime takılan kataterden ağrı kesici verildi. doğum sırasında biraz korku ve panik vardı açıkçası. anestezi doktoru beni rahatlatmak için sürekli konuşuyordu. diğer tarafta doktorlar arada benim de katıldığım bir sohbetteydi. inanın bebeği çıkarmaları beş dk sürmedi, viyak viyak ağlamaya başladı kızım, ebe onu yan tarafa götürüp silmeye başladı ve yanıma getirdi. ne hissedeceğimi bilemedim. heyecan, şaşkınlık, ama en çok şaşkınlıktı galiba. bu arada hemşireye rica etmiştim telefonumu verip, o sürekli foto çekti, bir sürü doğum fotosu oldu. bebeğin çıkması beş-on dk sürdüyse beni dikmeleri de bi on beş dk kadar sürdü. zaten benden bi 15-20 dk önce odaya indirildi bebek. inanın korkacak, panik yapacak kadar sürmedi ameliyat. genel anestezidense kesinlikle o ana şahitlik etmenizi tavsiye ederim. sonrasında odaya indim hemen hasta bezi istediler, ben de depend külot var dedim onu giymen zor olur dedi hemşire ve hasta bezi aldırdı. iki adet hasta bezi kullandım sonrasında dependi giydim ama ona da gerek yokmuş çünkü sezaryen sonrası kanama çok az oluyormuş. rahatlıkla normal boy orkidle idare edilirmiş. bunun dışında ameliyat sonrası deli gibi üşüdüm, ayağımda çorap üstümde gecelik(gecelik pijamadan çok daha rahat giyiliyor, alttan kontrol de rahat oluyor tavsiye ederim) onun üstüne polar sabahlık ve yorgan örttüm yine de üşüyordum. üşüme bir iki saat kadar sürdü. altı saat su dahil hiçbirşey yiyip içemedim. altı saat sonunda zor da olsa kalkıp kısa bir yürüyüş yaptım. ancak ben sanırım yeterince yürümedim ki ertesi gün bi türlü gaz çıkaramadım ve lavman yapıldı. bir de tavsiyem her ihtimale karşı biberon ve mama ile gidin hastaneye, ben almadığıma pişman oldum. yine sorularınız olursa cevaplarım
anladığım kadarıyla bir çok arkadaş doğurmuş, onlara da hayırlı uğurlu olsun diyorum. hepimize güzel sağlıklı mutlu bir annelik diliyorum

Arkadaşlar tecrübelerime dayanarak bikaç şey belirtmek istiyorum naçizane...Doğum yapanların da anladığı üzere lohusalık hamilelikten çok daha ağır bir süreçtir...kan ter ağrı sancı dikiş hormonlar...bebeği kucağina veriyorlar hadi annesin...tamam anneyim ama nasıl...bir sürü endişe korku bunalım...ve etrafınızdaki insanlar...bir kere şu anne ve kv yi mümkünse aynı anda evinizde tutmayın ister istemez kıskançlık rekabet bişeyler olur...sıraya koyun mesela hastanede anne kalır en mahrem anlarınız ha sonrasında yakınsa ilk 1 hafta kv bulunsun eğer istiyorsa...ya da önce 1 hafta anne sonra kv...ve yanınızdaki her kimse ona işinizi yaptırın çünkü bizim desteğe ihtiyacımız var...güzelce söyleyin anne yoğurtlu çorba yap da içelim bana süt olsun...gibi...neyi isteyip istemediğinizi açıkça söyleyin...ben eşime de anneme de hastaneden çıkmadan kimseye haber verilmeyecek kesinlikle dedim ikisi de uyudular mecbur...çünkü 1.de ben sezaryenden çıkar çıkmaz Türkiye nin dört bir yanındaki akrabalarımızdan tebrikler yağıyordu ve bu benim en son isteyeceğim sey; kimse aramasın o anda ben hiic kırılmam daha mutlu olurum...dikişli ameliyatlı yatıyorsun inliyorsun tepende sürekli telefonda konuşuluyor bebek ağlıyor kalkıp alamiyorsun vermeleri lazım ama telefondalar...neyse bu kısım tamam
Gelelim kv görümce vs kim varsa başınızda...kötü niyetli olmayabilir...yardım etmeye çalışıyor beceremiyor doğru söylese ya da haklı olsa da lohusalıktan dolayı size batıyor olabilir...sakin olun canlarım biraz sakin olun söyledikleri bazı şeyleri bi deneyin belki işe yarar tecrübe çok önemli güzel büyük bişey bakın bazı konularda araştırmaların da teknolojinin de dönüp geldiği yer aslında eskiden beri yaptıklarımız...mesela hazır yoğurt çıkinca onu almak lüks ve zenginlik gostergesi gibi oldu kimse evde yoğurt yapmaz beğenmez yemez oldu ama şimdi kıymeti anlasıldı herkes ev yoğurdu yapmaya çalışıyor...İşinize yarayabilecek tecrübelerden faydalanın ben her şeyi bulurum yaparım ederim diye yorulup heder olmayın bırakın yardim etsinler...
Ya gerçekten kötü niyetliyse...o zaman yiyin için gülün eglenin ki kudursunlar...eşinizle aranızı bozamasınlar...eşinizin önünde çok iyi davranın o yokken de gülerek dokundurun...ben değiştiririm bebegin bezini annecim hadi sen çorba yap bize deyin bunu esinizin yaninda da yapin terslerse falan kendi foyası ortaya çıkar...inadına siz iyi olun eşinizi öpün sevin nazlanın onları amacına ulaştırmayın...bebeginizle ilgilenin koklaya koklaya emzirin koynunuzda uyutun bu günler çok hızlı geçecek ve bir daha geri gelmeyecek...çok uzun oldu ama lütfen okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…