- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.221
bende herşey doğal seyrinde olsun istiyorum ama kısmet bakalım.tabikide anlat.ben kimin kini okuduysam göğsüne koydular ve herşeye değer bölümünde burnumun direği sızlıyor resmenHayırlısı inşallah cnm. İnşallah suni sancı almazsın. Ben korkuyodum almaktan. Ama almadım çok şükür. Ayyy doğum hikayemi anlatim mi
Hayırlısıyla sağsağlim kucağına al inşallah canım. Okadar özlemiş oluyorsunki. İlkinde sanki leyla olaral geçirmişim bunda tadını çıkara çıkara geçiyor günler zorluğu olsa da. Bol bol sütün gelsin ben yatmadan önceki gece humana içmiştim :)10 da canım kısmetse tahmin ediyorum ya iki cocukla anca bizde özledik ya dogum yapanlar yoğun malum yarın bizimde baslıyo maraton
Canim bi arkadasimin oyle olmustu insallah onun gibi sorunsuz atlatirsinkizlar merhaba, cok sık yazamiyorum ama sizleri hep takipteyim. ben carsamba gunu sezeryanla doguma girecem insbiraz erken ama maalesef saglik durumum bu kadar musade ediyor. size de o yuzden yaziyorum. simdiye kadar burada kimsede o rahatsizligi duymadim, yaziyim ki siz de ogrenin:
2 hafta evvel kontrolum sirasinda doktoruma kasintim oldugunu soyledim. hemen kan testi istedi doktor. meger benm karaciger enzimlerim almis basini gitmis. normalde en fazla 50 olan degerler ben de 180 cikti. ve bu artarak devm ediyormus. suan 500:) benm icin tek sorun inanilmaz bir kasinti, her yerim yara bere dolu. ama bebek icin daha zormus cunku ani bebek olumu riski olusturuyormus bu rahatsizlik (Allah esirgesin )
o yuzden her sorununuzu onemseyin, aman bosvereyim demeyin. baskasi icin sorun olmayan bisey sizin icin olabilir.
benm icin de dualarinizi esirgemeyin
Nekadar anlayissizlar yaa senin sikintin sana yetiyor aslinda .Kv sezeryan sonrası bende sadece 4 gün kaldı.. Kendi acımla okadar meşkuldum ki kadınla karşılıklı diyoloğa bile girmedim giremedim, uykusuz bebek emzirme alt alma ile uğraştım.. Geldi tepemde hep konuştu.. Çoğu zaman sıktım dişimi cevap bile vermedim.. Yok göbeğimi sıkıca sarcakmış, yok bebek öyle üşür yok öyle pişer yok aç yok tok ver bana ben bakıcam deyip deyip aldı elimden.. Ağzını soktu kızımın dibine soludu durdu kızımın suratına bişi demedim.. Annem aradı nasılsın die ağladım hiç iyi değilim die nedenini söylemedim.. Hemen işten izin aldı geldi annem kv evine gitmek zorunda kaldı.. Eşimle kv hep benim olmadığım odalarda konuştular fısır fısır eşim kvnin saçma şikayetlerini iletti bana. .. Yüzüm nie gülmüyormuş tek bu benle ilgili söyleyebildiği.. Sezeryan kolay değil dedim acım var uykusuzum.. Yok illa gülecekmişim. Bide ben çocuk bakmayı bilmiyormuşum annesi güzel bakarmış ki kadın yenidoğan bebeğe bal yedirmek istiyor.. Bide kızımın adı neden onun adı olmamış sıçtı ağzıma.. Yine bişi demedim.. Bugün ilk defa eşimle başbaşa kaldık biara.. Annen gidince annem gelecek istediği kadar kalacak saygı göstereceksin dedi ne saygısızlığım var dedim.. Gülmüyorsun dedi.. Lohusa karına çok güzel sahip çıkıyorsun dedim böyle zor bir dönemimde sattın beni hemen dedim.. Bana vurmaya kalktı.. Zor durdurdu kendini.. Nefret ediyorum senden dedi.. Bu adam ben ameliyattan çıkınca ağlayarak seni çok seviyorum demişti en son. Kv 4 gün kaldı yanımızda o da ben sarhoş gibi uykuluydum kadın ne dedi de ne yaptı da bu adam benden nefret etti. .Allaha havale ediyorum ikisini de hiç unutmayacağım bunu.. Buraya yazıyorum biter bu evlilik.. Benim salak da kafasını vurur ama çok geç kalır..
Okadar iyi anliyorumki seni Allah yardimcin olsun canim guzel haberlerle gelKızlar nasipse yarın bende doguma gidiyorum dualarınızı eksik etmeyin duygusallık hat safhada kalbim ikiye bölünmüş gibi yarısı büyük oğlumda yarısı kücük oğlumda
valla onda da kararsız kaldı doktorKaç Kilo diyorlar canm sana şu an
Canim bi arkadasimin oyle olmustu insallah onun gibi sorunsuz atlatirsinkizlar merhaba, cok sık yazamiyorum ama sizleri hep takipteyim. ben carsamba gunu sezeryanla doguma girecem insbiraz erken ama maalesef saglik durumum bu kadar musade ediyor. size de o yuzden yaziyorum. simdiye kadar burada kimsede o rahatsizligi duymadim, yaziyim ki siz de ogrenin:
2 hafta evvel kontrolum sirasinda doktoruma kasintim oldugunu soyledim. hemen kan testi istedi doktor. meger benm karaciger enzimlerim almis basini gitmis. normalde en fazla 50 olan degerler ben de 180 cikti. ve bu artarak devm ediyormus. suan 500:) benm icin tek sorun inanilmaz bir kasinti, her yerim yara bere dolu. ama bebek icin daha zormus cunku ani bebek olumu riski olusturuyormus bu rahatsizlik (Allah esirgesin )
o yuzden her sorununuzu onemseyin, aman bosvereyim demeyin. baskasi icin sorun olmayan bisey sizin icin olabilir.
Nekadar anlayissizlar yaa senin sikintin sana yetiyor aslinda .Kv sezeryan sonrası bende sadece 4 gün kaldı.. Kendi acımla okadar meşkuldum ki kadınla karşılıklı diyoloğa bile girmedim giremedim, uykusuz bebek emzirme alt alma ile uğraştım.. Geldi tepemde hep konuştu.. Çoğu zaman sıktım dişimi cevap bile vermedim.. Yok göbeğimi sıkıca sarcakmış, yok bebek öyle üşür yok öyle pişer yok aç yok tok ver bana ben bakıcam deyip deyip aldı elimden.. Ağzını soktu kızımın dibine soludu durdu kızımın suratına bişi demedim.. Annem aradı nasılsın die ağladım hiç iyi değilim die nedenini söylemedim.. Hemen işten izin aldı geldi annem kv evine gitmek zorunda kaldı.. Eşimle kv hep benim olmadığım odalarda konuştular fısır fısır eşim kvnin saçma şikayetlerini iletti bana. .. Yüzüm nie gülmüyormuş tek bu benle ilgili söyleyebildiği.. Sezeryan kolay değil dedim acım var uykusuzum.. Yok illa gülecekmişim. Bide ben çocuk bakmayı bilmiyormuşum annesi güzel bakarmış ki kadın yenidoğan bebeğe bal yedirmek istiyor.. Bide kızımın adı neden onun adı olmamış sıçtı ağzıma.. Yine bişi demedim.. Bugün ilk defa eşimle başbaşa kaldık biara.. Annen gidince annem gelecek istediği kadar kalacak saygı göstereceksin dedi ne saygısızlığım var dedim.. Gülmüyorsun dedi.. Lohusa karına çok güzel sahip çıkıyorsun dedim böyle zor bir dönemimde sattın beni hemen dedim.. Bana vurmaya kalktı.. Zor durdurdu kendini.. Nefret ediyorum senden dedi.. Bu adam ben ameliyattan çıkınca ağlayarak seni çok seviyorum demişti en son. Kv 4 gün kaldı yanımızda o da ben sarhoş gibi uykuluydum kadın ne dedi de ne yaptı da bu adam benden nefret etti. .Allaha havale ediyorum ikisini de hiç unutmayacağım bunu.. Buraya yazıyorum biter bu evlilik.. Benim salak da kafasını vurur ama çok geç kalır..
Okadar iyi anliyorumki seni Allah yardimcin olsun canim guzel haberlerle gelKızlar nasipse yarın bende doguma gidiyorum dualarınızı eksik etmeyin duygusallık hat safhada kalbim ikiye bölünmüş gibi yarısı büyük oğlumda yarısı kücük oğlumda
Hayırlısıyla sağsağlim kucağına al inşallah canım. Okadar özlemiş oluyorsunki. İlkinde sanki leyla olaral geçirmişim bunda tadını çıkara çıkara geçiyor günler zorluğu olsa da. Bol bol sütün gelsin ben yatmadan önceki gece humana içmiştim :)
Hayırlısıyla sağsağlim kucağına al inşallah canım. Okadar özlemiş oluyorsunki. İlkinde sanki leyla olaral geçirmişim bunda tadını çıkara çıkara geçiyor günler zorluğu olsa da. Bol bol sütün gelsin ben yatmadan önceki gece humana içmiştim :)
Bi türlü yazmaya fırsat bulamadım. Bebeğim 3650 gr ve 51 cm doğdu. Normal doğum oldu. Gece 4 bucukta hastaneye gittik sancım başlamıştı ama hafifti. Açılma yavaş olduğu için suni sancı verdiler. 11 e doğru 4 cm açıklık oldu. Ve ben dayanamadığın için epidural istedim. Epidural çok rahatlattı. Saat 2 gibi epidural etkisi hafiflemeye başladı. Yeniden ilaç verilene kadar sancıyı hissetmeye başladım. Ve aşırı bi ıkınma hissi oluştu. Açıklığı kntrol ettiler 8 cm olmuştu. Doktoruma haber verdiler gelmesi için. Doktor gelene kadar 10 cme ulaştı çok hızlı bi şekilde. Doğumhaneye geçtik. 4 5 ıkınma sonrası bebeğim gelmişti. Öğleden sonra saat 3 te doğdu. Biraz dikişlerim var. Ama ebe doktorun çok güzel dikti hiç merak etme dedi. Şimdi emzirmeyle geçiyo günler. Hepinize kolay doğumlar diliyorum.
Canım doğum yapmışsın kaçırmışım gözünaydın Allahım analı babalı büyütsünInsallah canim haftaya guzel haberler aliriz ins
Gecmedi benimki ama eskisi gb cok degil arada agriyor.
Yok canim o cati muayenesi dr gore fark ediyor birde ebeler de var isin icinde tabi
Niyeyse hic inandirici gelmedi doktorunun dedikleri bende bir ayim var saniyordum
Çok güzelmiş maşallah Allahım analı babalı büytsün inşallahBi türlü yazmaya fırsat bulamadım. Bebeğim 3650 gr ve 51 cm doğdu. Normal doğum oldu. Gece 4 bucukta hastaneye gittik sancım başlamıştı ama hafifti. Açılma yavaş olduğu için suni sancı verdiler. 11 e doğru 4 cm açıklık oldu. Ve ben dayanamadığın için epidural istedim. Epidural çok rahatlattı. Saat 2 gibi epidural etkisi hafiflemeye başladı. Yeniden ilaç verilene kadar sancıyı hissetmeye başladım. Ve aşırı bi ıkınma hissi oluştu. Açıklığı kntrol ettiler 8 cm olmuştu. Doktoruma haber verdiler gelmesi için. Doktor gelene kadar 10 cme ulaştı çok hızlı bi şekilde. Doğumhaneye geçtik. 4 5 ıkınma sonrası bebeğim gelmişti. Öğleden sonra saat 3 te doğdu. Biraz dikişlerim var. Ama ebe doktorun çok güzel dikti hiç merak etme dedi. Şimdi emzirmeyle geçiyo günler. Hepinize kolay doğumlar diliyorum.
Evet canım biz 5 6 günlükken aile hekimi ebe vermişti.Kızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
İnşallah canım. Yarın giremezsem inşallah rast geçsin ameliyatın. Benim 2. Sezeryan diye mi bilmiyorum ama aşırı rahat geçti ağrılarım falan çok azdı. İnşallah senin de öyle olur. 2. Gerçekten kolay oluyormuşHumana almadım ya ihtiyac olursa alırım diye ay cok heyecanlıyım ya sorma tahmin edebiliyorum bunda daha tecrübe var cok güzel günlerini görelim insallah canım
Ay agzın bal yesin insallah canım ya onun korkusuda var ilki gibi olur mu olmaz mı diyeİnşallah canım. Yarın giremezsem inşallah rast geçsin ameliyatın. Benim 2. Sezeryan diye mi bilmiyorum ama aşırı rahat geçti ağrılarım falan çok azdı. İnşallah senin de öyle olur. 2. Gerçekten kolay oluyormuş
Bazen yapisiyorKizlar bu göğüs pedleri memeye yapisiyor mu? Atlet falan yapisiyor ya hani onun gibi olmuyor di mi?
Bizim milletimiz lohusaligi nezannediyor acabaKızlar sinirden ağlamak üzereyim yaa. Bu saatte içeride misafir kahkahalar havada uçuşuyor kaynanam en baştaaa kahkahalarlaaa. Ben bebeğimle uğraşıyorum sütüm zaten damla damla geliyor halen mama takviye ediyorum 2 saat meme ile cebelleştik. Doyuramadım zaten diye canım sıkkın birde bu saatte misafirle boğuşuyorum birde giydirdiler süslü püslü lohusa takımını içeri bekliyorlarr. Ya kovsam gerçekten yeri yani ama eşim için susacağım.
Rabbim sifa versin canim ins sagligin duzelir tadini cikarirsin artikIyi geceler taze anneler ve doguramayanlar
Bir ayda biriken sayfalari okudum sonunda ama aklimda bir sey kalmadi
Doguranlarin gözü aydin olsun. Sütünüz bollassin, yara bere olmadan emzirebilin
Lohusaliginizi zehir eden koca ve kaynanalarinizi Allah bildigi gibi yapsın
Yarin sabah bobregimdeki stenti cikaracagim. Kendime ve size sağlıklı gunler diliyorum
Canım arada oluyor benimkinde. Ama devamlı degil
Benimkinde var. Resmen horluyor gibi. Burnu da dolu degil :/ neden acaba?
Bizde var canım sezeryan bebeklerinde oluyor senin sezeryanmıydı hatırlayamadım kontrolde drumuz bir sorun olmadığını söyledi
Canım hastane çok iyiydi inşallah sende benim denk geldiğim ebe ve hemşirelere denk gelirsin allah onlardan razı olsun. Hele doğumdaki ebe terime kadar sildi. Hadi kızım diye diye hep destekti. Ve hep kontrole geldiler hiç boş bırakmadılar. Ertesi gün hediye fotoğraf çekimi ve ikramları da var aklında olsun.Canım gözünaydın cok sevindim sağlıkla sıhhatle büyüt insallah hastane nasıldı ya memnun kaldın nı
Hicbi bilgi vermediler bize verdikleri kagitta alkol damlatin yaziyor .yapiyoruz ama tedirginim cokBizim göbek düştü canım ama düşmeden önce de yoktu sargı bezi. Hiç birşey sürmedik de zaten doktor gerek yok demişti.hava alması gerekiyor kuruması icin
Masallah canim ne guzel yazmissin ben kara kara dusunuyorum nasil yazsam diyeBi türlü yazmaya fırsat bulamadım. Bebeğim 3650 gr ve 51 cm doğdu. Normal doğum oldu. Gece 4 bucukta hastaneye gittik sancım başlamıştı ama hafifti. Açılma yavaş olduğu için suni sancı verdiler. 11 e doğru 4 cm açıklık oldu. Ve ben dayanamadığın için epidural istedim. Epidural çok rahatlattı. Saat 2 gibi epidural etkisi hafiflemeye başladı. Yeniden ilaç verilene kadar sancıyı hissetmeye başladım. Ve aşırı bi ıkınma hissi oluştu. Açıklığı kntrol ettiler 8 cm olmuştu. Doktoruma haber verdiler gelmesi için. Doktor gelene kadar 10 cme ulaştı çok hızlı bi şekilde. Doğumhaneye geçtik. 4 5 ıkınma sonrası bebeğim gelmişti. Öğleden sonra saat 3 te doğdu. Biraz dikişlerim var. Ama ebe doktorun çok güzel dikti hiç merak etme dedi. Şimdi emzirmeyle geçiyo günler. Hepinize kolay doğumlar diliyorum.
Bizim dr lar hic aciklama yapmamis sizden duyuyorum herseyiKızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
Saol canim hepimizin evlatlari saglikla buyusun insCanım doğum yapmışsın kaçırmışım gözünaydın Allahım analı babalı büyütsün
Çok güzelmiş maşallah Allahım analı babalı büytsün inşallah
Evet canım biz 5 6 günlükken aile hekimi ebe vermişti.
Bizde de vardı. Boğazındaki geçti ama burnu tıkandı. Hırıltısi devam ediyor serum fizyolojik ve otribebe ile açıyorum
D vitamini bebek 15günlük olunca rutin başlanır çocuk doktoru vermediyse sağlık ocağı veriyor mutlaka 1 yaşına kadar da rutin kullanacak. Kullanacağın damla d3 damla ise günde 1 kere 4 damla yeterli ama bazen özelde ki doktorlar acd3 ya da mıltitabs marka damla veriyorlar onları 10damla kullanıyorsunKızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?