- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.481
Akıntı olmadan koku olmaz ama;hafif sızıntı var da sen mi farketmiyorsun acaba? O akıntı kötü koku yapar çünkü bi kadın Doğuma gözük mutlaka koku direk enfeksiyon belirtisidirsofiarya dikişte koku olması normalmi akıntı falan yok sadece hafif bı koku var
Bnde aldırdım az önce eşime ama henüz sürmedim uyanınca sürcem inşallah yarar işegüvendiğim bir aktar var canım bende burda okumuştum çörek otunu..eşim ikisinine sormuş adam kesinlikle acı elma yağı demiş.deneyimleyim yazacağım bende..inş fayda edecek gibi..bir kez yaptım ..rahat daldı uykuya
Canım valla herşeyi burda duyup öğrendik ama sonuçta birleyin iyi gelme ihtimali varsa bile denemekte fayda var . Bndebaz önce aldırdım eşime bu saatte işten geldi . Allah tan eyüpte oturuyoruz ramazan olduğu için her yer açıkAy canım inşallah düzene girer rahatlarım kendim hadi bir şekilde idare ediyorum ama oğlum artık uykusuzluktan sızıyor bir müddet sonra. Acı elma yağını söyledim eşime ama duyup duyup söyleme diye kızdı bana kendimde çıkıp alamıyorum yoksa deneyecektim bugün
Bizde reflu biraz fazla sanırım sürekli ihi ihi boğaz temizleme durumumuz var.O tukurugunden bile oluyordu .
HER Doğum birbirinden farklıdır canım yaa hiç önceliyle kıyaslama. 2. 3. Doğumlar kolay olur derler evet ama bunun asıl sebebi esneklikten de ziyade durumu daha önceden deneyimlemiş olmak ve yaşanacaklara kafa olarak kendini hazırladığından daha rahat davranmandan kaynaklanır. Bir de ilk Doğuma kıyasla süreç daha hızlı ilerler şu an çok açılman olmasa Bile sancının gelmesiyle süreç ilkine kıyasla hızlı bir şekilde ilerler hızlıca açılır Eğer suyun erken gelmez de normal süreçli bir Doğum yaşarsan sıkıntı çekmezsin muhtemelen öyle derin yırtıklarında olmaz ama ilk Doğumda vajende oluşan yırtıklar sanılanın aksine iyileşince vajenin esnekliğini kaybetmesine sıkılaşmasına sebep olur, skar dokusu dediğimiz iyileşmiş yara dokusu normal cilde kıyasla esnekliğini kaybetmiş daha sert bir dokudur çünkü. Kafa olarakta kendini şartlaman hormonlarını kesinlikle etkileyeceğinden evet kesinlikle doğumu geciktiriyor olma ihtimalin de yüksek. Eğer normal doğurmayı düşünüyorsan artık kendini tamamıyle doğurmaya odakla, çekeceğin acıyı zaten daha önceden deneyimledin biliyorsun bir müddet canın çok yanacak sonra hepsi geçecek sadece bunu düşün. Sancına odaklan,ilk bebeğini kucağına aldığın ve bütün acıların dindiği o ana odaklan, şimdi sıra bunda içerde kalma süresi uzadıkça dışarı çıkarken karşılaşacağı riskleri de artırmış olacaksın,bir an önce ve sağlıkla doğurduğunu düşün. Ruhsal olarak hazır olma anına ben de çok inanırım, tamamıyle hem bedenen hem de kafa olarak artık hazır olduğuna İnan ve çıkart onu içinden sen zaten annesin güçlüsün,gücünün farkında ol ve hiç korkma hiç. Sıklaşan bu sancılar bedenin hazır olduğunu söylüyor hadi yarın al da gel kucağına bebişi biz de seni kocaman kocaman kucaklayalım burdasofiarya canim buralardasın diye sorayim dedim. Benim ilk doğum sonrası vagen boydan boya yirtilmisti dışta da kesi vardı. Herkes bu sefer yırtılmaz daha esnek olur diyor ama ben çok korkuyorum hatta sanci gelince istemsizce bacaklarımı kapatıyorum. Şu anda 2cm açıklık var doktor ilk doğumundan dolayı açıklık olması normal dedi çok fazla anlam yüklemeyelim dedi. Şu anda 1 saatte 3 kereden fazla ve uzun süreli sancim var ve dünkü açılma muayenesinden kalma köyü kahve renginde ve şeffaf sümüksü alıntım var ve deli gibi endişem var yine aynı sorunla karsilasicam hematom oluşacak diye.
Acaba dedikleri gibi yirtilmam daha az mı olur ve ben bu korkuyla doğumu geciktiriyormuyumdur piskolojik olarak. Ben beynin gücüne çok inanıyorum cunku
Bizimle çok uğraşıyorsun hakkını helal et canim
Teşekkür ederim çok uğraştık saatlerce elle sagimda yaptık olmadı. Göğüs uclarina dokunamiyorum artik. Bir ara isyan ettim o derece acıyor. Şu an mecburen mama veriyorum .yoksa sarılık olucak evladım. Bende istemezdim ama yapacak bir şey kalmadi . Bütün hastane personeli seferber oldular emsin diye. Bugün hastaneden taburcu olduk çok şükür . Ben tek başıma henüz bakamıyorum. Ameliyat yerim cok aciyor. Hemen rezene hurma kayısı gibi bir kaç çeşit süt artırıcı karışım yaptım içiyorum. Sütü artırmak için her şeyi yapicam. Elimden geldiğince. Oğlumu memeye dayıyorum.Kolostrum makineyle sağılmaz elle sağım yapın lütfen
Süt için gerekli olan tek şey emzirmek
Meme ucuna ihtiyacı yok kahverengi kısmı aldırın
Bir de biberon vermeyin şakın biberonun kolay akışına alışırsa hiç emmez.
Ayrıca 8 saat emzirmek için de sağmak için de çok uzun bir süre.
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar
http://www.lllturkiye.org/2016/04/yenidogann-mektubu.html?m=1
HER Doğum birbirinden farklıdır canım yaa hiç önceliyle kıyaslama. 2. 3. Doğumlar kolay olur derler evet ama bunun asıl sebebi esneklikten de ziyade durumu daha önceden deneyimlemiş olmak ve yaşanacaklara kafa olarak kendini hazırladığından daha rahat davranmandan kaynaklanır. Bir de ilk Doğuma kıyasla süreç daha hızlı ilerler şu an çok açılman olmasa Bile sancının gelmesiyle süreç ilkine kıyasla hızlı bir şekilde ilerler hızlıca açılır Eğer suyun erken gelmez de normal süreçli bir Doğum yaşarsan sıkıntı çekmezsin muhtemelen öyle derin yırtıklarında olmaz ama ilk Doğumda vajende oluşan yırtıklar sanılanın aksine iyileşince vajenin esnekliğini kaybetmesine sıkılaşmasına sebep olur, skar dokusu dediğimiz iyileşmiş yara dokusu normal cilde kıyasla esnekliğini kaybetmiş daha sert bir dokudur çünkü. Kafa olarakta kendini şartlaman hormonlarını kesinlikle etkileyeceğinden evet kesinlikle doğumu geciktiriyor olma ihtimalin de yüksek. Eğer normal doğurmayı düşünüyorsan artık kendini tamamıyle doğurmaya odakla, çekeceğin acıyı zaten daha önceden deneyimledin biliyorsun bir müddet canın çok yanacak sonra hepsi geçecek sadece bunu düşün. Sancına odaklan,ilk bebeğini kucağına aldığın ve bütün acıların dindiği o ana odaklan, şimdi sıra bunda içerde kalma süresi uzadıkça dışarı çıkarken karşılaşacağı riskleri de artırmış olacaksın,bir an önce ve sağlıkla doğurduğunu düşün. Ruhsal olarak hazır olma anına ben de çok inanırım, tamamıyle hem bedenen hem de kafa olarak artık hazır olduğuna İnan ve çıkart onu içinden sen zaten annesin güçlüsün,gücünün farkında ol ve hiç korkma hiç. Sıklaşan bu sancılar bedenin hazır olduğunu söylüyor hadi yarın al da gel kucağına bebişi biz de seni kocaman kocaman kucaklayalım burdasofiarya canim buralardasın diye sorayim dedim. Benim ilk doğum sonrası vagen boydan boya yirtilmisti dışta da kesi vardı. Herkes bu sefer yırtılmaz daha esnek olur diyor ama ben çok korkuyorum hatta sanci gelince istemsizce bacaklarımı kapatıyorum. Şu anda 2cm açıklık var doktor ilk doğumundan dolayı açıklık olması normal dedi çok fazla anlam yüklemeyelim dedi. Şu anda 1 saatte 3 kereden fazla ve uzun süreli sancim var ve dünkü açılma muayenesinden kalma köyü kahve renginde ve şeffaf sümüksü alıntım var ve deli gibi endişem var yine aynı sorunla karsilasicam hematom oluşacak diye.
Acaba dedikleri gibi yirtilmam daha az mı olur ve ben bu korkuyla doğumu geciktiriyormuyumdur piskolojik olarak. Ben beynin gücüne çok inanıyorum cunku
Bizimle çok uğraşıyorsun hakkını helal et canim
Nazar alıyorlar bi günü bi gününu tutmuyor.İlk gün çok yorucuydu yani dün . Normalde bnm koz öyle çok sıkıntılı değil ama dün bişey oldu uyumadınfalan bni çok yordu o kadar bunaldım ki eşim işten erkn çıkıp geldi . Bgün daha iyi çok şükür bi de nazar değdi galiba ya ne kadar maşallah da deseler nazar değiyor dün arkadaşlarım vardı uyumasına falan baya şaşırdılar
Bu koku en başından beri var yani ameliyattan beri kontrolde hersey normal demişti ama bilemedim olmadı giderimAkıntı olmadan koku olmaz ama;hafif sızıntı var da sen mi farketmiyorsun acaba? O akıntı kötü koku yapar çünkü bi kadın Doğuma gözük mutlaka koku direk enfeksiyon belirtisidir
Bnmkide sabah ayakta gün içerisinde uyuyor . Uyandrması zor maalesef bn mecburen ayağını sıkıyorum ağlıyorNazar alıyorlar bi günü bi gününu tutmuyor.
Benim kizda 3 gündür aksamlari uyanmıyor sabah 4 den sonra 10 a kadar hep tilki uykusu biz uyuyamıyoruz 15dk da bir ağlıyor
Güzel haberler getir inşallah sağlıkla kucakla canım
Allah kolaylık versin cnm bebişin sağlıkla gelsin inş
Gelir canım gelir Allah büyük ben emziremedigim halde pompaya uğrasa uğrasa geldi çok şükür moral ve inanc meselesi tekrar geçmiş olsun mis kokulunla mutlu bir hayatınız olsun inşallahANNONA Dolunay22 LastMadOnEarth sağolun kizlar.
Yarın nasipse duş alicam. Su geçirmez bânt koymam gerekiyor . Alicam.
Akşam göğüsleri sıcak buhara tuttum
Sadece bir memeden bir damla geldi
Bunada şükür . İnşallah gelecek devamı
Ümitsizlik yok.
Ben 41 yaşımdayim ve ilk bebeğim. Başkada düşünmüyoruz nasip.
Evlat kokusunu çok merak ediyordum
Rabbim nasip etti tattım. Herkes için dua ettim. Allah'ım olmayanlara da nasip etsin
Kucagima alıp kokusunu içime çekince dünyam değişiyor o an. Herşeyi unutuyor insan.
Allah a emanet olun
Tek tek alıntı yapamadım . Dogumum için tebrik eden arkadaslarimida selamliyorum
Hepiniz cansiniz
Bu arada pasamin ayakları cuma günü alçıya alınacak . İçe dönükluk var. Doktor ameliyata gerek kalmadan düzelir dedi.
Taburcu oldum dr batikon yazdı ama nasıl kullanayım bilemedim küçücük bir şey. Hastanede direkt ben yatarken üstüne boşaltıyorlardı. Sulandırmak gerekli mi?
Canım valla herşeyi burda duyup öğrendik ama sonuçta birleyin iyi gelme ihtimali varsa bile denemekte fayda var . Bndebaz önce aldırdım eşime bu saatte işten geldi . Allah tan eyüpte oturuyoruz ramazan olduğu için her yer açık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?