- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.961
Kızlar yurtdışında 2 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar, ve inek sütü içeren mamada önermiyorlar. Anne sütüne en yakın olan sıvı kullanıma hazır mamalarmış.
Toz mamayı da en son çare olarak öneriyorlar.
Canim ustunde yaziyor, 60ml 2 ölçek yani 30a da 1 ölçek oluyor. Benim kaynayıp sogumus suyum hep hazır surahide, ilk önce kaynamis su koyuyorum sıcak üstüne de kaynayip sogumus suyla ılıştırıyorum. Ya da kaynayıp sogumus suyu cezvede ılıtıyorum öyle yapıyorum mamayiEki Görüntüle 2147702
Kızlar bu mamadan kullanan var mı? Nasıl hazırlanıyor? Ayrıntılı bilgi vermemiş.
Ölçü Yok. İçinde kaşık var sadece.
Ben 30 ml lik mama için kaç kaşık mama ne kadar su koymam gerekli?
Canım sütü gelmeyen mecbur mama verecek ama burda sütü olan emzirebilen çoğu kişi fazladan mama veriyor...ilk günler herkes veriyor mama 10-15 gün olmuş süt düzene girmiş her şey yolunda anneler kayınvalideler eşler bilir bilmez emiyor doymuyor falan diye yanlış yönlendiriyor...zaten sütü olan bebeği de emmek isteyen bir insan neden mama versin konu buMama zehir değildir. Süt gelmiyor mama veriyorum diye depresyona girdim. Anne sütü en güzelidir ama vermeyen anneleri uzmemek için dikkat edelim.
Amerikadayim. Emziremeyince hemşirelerin kendisi sıvı mamayı getirdi.
Doktorum beni ağlarken görünce bunu kendi kendimiz yaptık. Önce mama lobisi geldi, sonra anti-mamacilar geldi. 40 yıllık doktorum mamayla da beslenen sütle de beslenen beslenen bebekler büyüyünce aynı oluyor dedi.
En iyi bebek karnı tok bebek, en iyi anne sağlıklı annedir. O yüzden mama karalama kampanyası yurutmeyelim
Mama verince zaten kalbine bir bıçak saplanmış annenin, onu bicagi bir de siz iceride çevirmeyin.
Duygularıma tercümansın. Dün buraya baya bi içimi dökmüştüm. Obur bir bebeğim var 19 saat bile emzirdim doymadı catlayana kadar ağladı. Mamasız doymuyor en az 70 cc içiyor. Sutumu de içiyor, ne yapayım çocuğum çok yiyor. Mamasız doymuyor. Sutum de az değil. Yapacağım başka bisey yok. Çevreden baskıdan bıktım. "Sadece emzir doyar o, biberona alisacak seni emmeyi birakacak, sağma ile olmaz emzirmen lazım" gibi devamlı duyduğum şeylerden gına geldi. Günlerce ağladım. Cocugumdan sogumak üzereydim. Eşimin desteğiyle şu an artik ne hayatı ve bebegimin güzel günlerini kendime zehir ediyorum ne de bebegimi aç birakiyorum. Mama veriyorum ve takviye gibi de değil basbaya mama ile doyuruyorum. Sütümü sagiyorum onu da veriyorum, arada da emziriyorum. Ben de mama ile büyüdüm hiç anne sütü almadım bir defa bile. Ne yapayım dana gibiyim şu an. Artik kimseyi takmiyorum yoksa ruh halim elden gidecek. Anneligin tadını çıkaramayacagim, bunu gerçekten söylüyorum canimin acisindan+bebegin açlıktan saatlerce bagirmasindan cocugumdan soguyacagim. Zaten lohusalik gerçekten tam bir duygu yoğunluğu. Bir de üstüne bu gelince dünya kararıyor. Tabiki Allah herkese bol bol sutler versin de mamaya kimsenin ihtiyacı olmasın. Ama her bebek de aynı değil her anne de her meme de.Mama zehir değildir. Süt gelmiyor mama veriyorum diye depresyona girdim. Anne sütü en güzelidir ama vermeyen anneleri uzmemek için dikkat edelim.
Amerikadayim. Emziremeyince hemşirelerin kendisi sıvı mamayı getirdi.
Doktorum beni ağlarken görünce bunu kendi kendimiz yaptık. Önce mama lobisi geldi, sonra anti-mamacilar geldi. 40 yıllık doktorum mamayla da beslenen sütle de beslenen beslenen bebekler büyüyünce aynı oluyor dedi.
En iyi bebek karnı tok bebek, en iyi anne sağlıklı annedir. O yüzden mama karalama kampanyası yurutmeyelim
Mama verince zaten kalbine bir bıçak saplanmış annenin, onu bicagi bir de siz iceride çevirmeyin.
Biberon şişesini direk tutma agzina süt kolay kolay damlamasin. Şişeyi neredeyse yatay tut. Çekerse bineronu dikleştir mama gitsin. Cekmezse ya da durursa yatay yap mama gitmesin! Bu çok onemli. Mama memedeki gibi çaba sarfedince gitmeli.caba yoksa mama yok. Göreceksin bebeğin daha az mamayla doyacak. Aslında büyük ihtimalleno kadar aç değil emme refleksi tatmin olmamış.Duygularıma tercümansın. Dün buraya baya bi içimi dökmüştüm. Obur bir bebeğim var 19 saat bile emzirdim doymadı catlayana kadar ağladı. Mamasız doymuyor en az 70 cc içiyor. Sutumu de içiyor, ne yapayım çocuğum çok yiyor. Mamasız doymuyor. Sutum de az değil. Yapacağım başka bisey yok. Çevreden baskıdan bıktım. "Sadece emzir doyar o, biberona alisacak seni emmeyi birakacak, sağma ile olmaz emzirmen lazım" gibi devamlı duyduğum şeylerden gına geldi. Günlerce ağladım. Cocugumdan sogumak üzereydim. Eşimin desteğiyle şu an artik ne hayatı ve bebegimin güzel günlerini kendime zehir ediyorum ne de bebegimi aç birakiyorum. Mama veriyorum ve takviye gibi de değil basbaya mama ile doyuruyorum. Sütümü sagiyorum onu da veriyorum, arada da emziriyorum. Ben de mama ile büyüdüm hiç anne sütü almadım bir defa bile. Ne yapayım dana gibiyim şu an. Artik kimseyi takmiyorum yoksa ruh halim elden gidecek. Anneligin tadını çıkaramayacagim, bunu gerçekten söylüyorum canimin acisindan+bebegin açlıktan saatlerce bagirmasindan cocugumdan soguyacagim. Zaten lohusalik gerçekten tam bir duygu yoğunluğu. Bir de üstüne bu gelince dünya kararıyor. Tabiki Allah herkese bol bol sutler versin de mamaya kimsenin ihtiyacı olmasın. Ama her bebek de aynı değil her anne de her meme de.
Streçle kapamak gerçekten çok iyi geliyor Can'ım. Yumuşak kalıyor meme ucu. Ben de ayva çekirdeğinden krem yaptım. Sürüp streçle sarıyorum. Baya geçirdi yaraları. Dayanılmayacak gibi değil şuan.Çok teşekkürler canım benim.evicap bende sürüyorum.aslında ciddî anlamda iyi geldi uçlarına .strec yapmadım gerçi.ıst benim derdim sut yani akıyordu dışarıya iki gündür akmıyor.bebeğin agzindada görmüyorum.kesildi mi acaba kafayı yi cem.
Bulamadım üstünde vallaCanim ustunde yaziyor, 60ml 2 ölçek yani 30a da 1 ölçek oluyor. Benim kaynayıp sogumus suyum hep hazır surahide, ilk önce kaynamis su koyuyorum sıcak üstüne de kaynayip sogumus suyla ılıştırıyorum. Ya da kaynayıp sogumus suyu cezvede ılıtıyorum öyle yapıyorum mamayi
Diline sağlık canım çok doğru söylüyorsun. Ah bu lohusa kadınları ne hale getiriyor millet etrafindaki insanlarin yok sütün yetmiyor yok yaramıyor demeleri de etkili oluyor. Çok biliyor herkes. Bana da yavan sütün çok emiyo doymuyor dediler sütün yok diyemeyince. Çok pis tersliyorum Allah veriyor rızkını yavan mı olur şimdiden kilo aldı çocuğum ama yok anlamazlar bunlar anne olmuş insanlar birde.Kızlar niye mama veriyorsunuz bebişlere...kısım kısım okuyorum bazı yerleri kaçırmışım...ama bikaç şeye değineyim ben yine...
1. Biri demiş ki, alıntı yapamadım şimdi, sütüm gitti...ilk zamanlar göğüsler çok dolup şişiyorsa bile bebek büyüdükçe daha çok sütü çektiğinden artık göğüslerin şişmemesi normal yani durup dururken süt kesilip gitmez...
2. Sütüm yetmiyor bebek doymuyor diyenler...ona 1 aylık kontrolünde doktor karar verir tartıda yeterli artış yoksa sizi yönlendirir...bebeğin emmek istemesi doymadığını sütün yetmediğini göstermez bunun için mama vermeyin...ilk 2 gün ben de verdim mama şekeri düşmesin fazla aç kalmasın falan diye ama süt gelince bıraktık...bugün bütün gün emzirdim...yatağa koysam 10dk uyudu ağladı gaz çıkar bez değiş yine emzir...doğal süreç bu...
3. Sütü arttırmak için çare arıyoruz ona da çare emzirmek, dinlenmek, su...gün içinde 1-2 kısa uyku uyumaya çalışın...ne yersek yiyelim zaten vücut onu süte dönüştürmeye endekslidir...siz severek öperek koklayarak emzirmek istedikçe süt gelir...kendisi doğurmamış kadından bile süt gelmiş emzirme isteği ve bebeğe sevgisinden...
Velhasılkelam güzel arkadaşlarım; bildiğim kadarıyla burda hiç ağır ilaçlar kullanan (örn.kemoterapi ilaçları Allah korusun) sütü hiç gelmeyen asla emziremeyecek olan kimse yok herkesin sutü var herkes emzirebiliyor ama gruptakilerin yarıdan coğu mama da veriyor...ilk 1-2 gün hadi sarılık riskine karşı 1 hafta haricinde doktor ver demediyse lutfen mama vermeyin...biz okuyan araştiran bilen insanlarız anne sütü mucizesini...yenidoğan bebek kolay kolay hasta olmaz hatta 6 ay sadece anne sütü alırsa o donem en sağlıklı donemidir çunkü sütümüz onları her şeyden koruyor ek gıdaya geçin göreceksiniz kilo alımı azalır hastalıkları artar...emzirin uyuyun sevin koklayın biraz tadını çıkarın...emzirebilmek bebeğin emebilmesi çoook güzel büyük bir nimet...
Kızlar niye mama veriyorsunuz bebişlere...kısım kısım okuyorum bazı yerleri kaçırmışım...ama bikaç şeye değineyim ben yine...
1. Biri demiş ki, alıntı yapamadım şimdi, sütüm gitti...ilk zamanlar göğüsler çok dolup şişiyorsa bile bebek büyüdükçe daha çok sütü çektiğinden artık göğüslerin şişmemesi normal yani durup dururken süt kesilip gitmez...
2. Sütüm yetmiyor bebek doymuyor diyenler...ona 1 aylık kontrolünde doktor karar verir tartıda yeterli artış yoksa sizi yönlendirir...bebeğin emmek istemesi doymadığını sütün yetmediğini göstermez bunun için mama vermeyin...ilk 2 gün ben de verdim mama şekeri düşmesin fazla aç kalmasın falan diye ama süt gelince bıraktık...bugün bütün gün emzirdim...yatağa koysam 10dk uyudu ağladı gaz çıkar bez değiş yine emzir...doğal süreç bu...
3. Sütü arttırmak için çare arıyoruz ona da çare emzirmek, dinlenmek, su...gün içinde 1-2 kısa uyku uyumaya çalışın...ne yersek yiyelim zaten vücut onu süte dönüştürmeye endekslidir...siz severek öperek koklayarak emzirmek istedikçe süt gelir...kendisi doğurmamış kadından bile süt gelmiş emzirme isteği ve bebeğe sevgisinden...
Velhasılkelam güzel arkadaşlarım; bildiğim kadarıyla burda hiç ağır ilaçlar kullanan (örn.kemoterapi ilaçları Allah korusun) sütü hiç gelmeyen asla emziremeyecek olan kimse yok herkesin sutü var herkes emzirebiliyor ama gruptakilerin yarıdan coğu mama da veriyor...ilk 1-2 gün hadi sarılık riskine karşı 1 hafta haricinde doktor ver demediyse lutfen mama vermeyin...biz okuyan araştiran bilen insanlarız anne sütü mucizesini...yenidoğan bebek kolay kolay hasta olmaz hatta 6 ay sadece anne sütü alırsa o donem en sağlıklı donemidir çunkü sütümüz onları her şeyden koruyor ek gıdaya geçin göreceksiniz kilo alımı azalır hastalıkları artar...emzirin uyuyun sevin koklayın biraz tadını çıkarın...emzirebilmek bebeğin emebilmesi çoook güzel büyük bir nimet...
Zaten tecrübeli insanlara yuh yuh yuh yani...destek olacaklarına insanın gözünü oyuyorlar...kimse bu konularda yorum yapmamalı soru bile sormamalı...sütün var mı yetiyor mu emiyor mu...SANA NE...lohusayız biz her şey dokunuyor zaten...Diline sağlık canım çok doğru söylüyorsun. Ah bu lohusa kadınları ne hale getiriyor millet etrafindaki insanlarin yok sütün yetmiyor yok yaramıyor demeleri de etkili oluyor. Çok biliyor herkes. Bana da yavan sütün çok emiyo doymuyor dediler sütün yok diyemeyince. Çok pis tersliyorum Allah veriyor rızkını yavan mı olur şimdiden kilo aldı çocuğum ama yok anlamazlar bunlar anne olmuş insanlar birde.
Sabahin 6 sinda uyanan oglum daha yeni uyudu ya. Hani bu yenidoganlar gunlerinin 18-20 saatini uykuda geciriyordu. Yeni uyudu max 1 saat sonra geri uyanir. Cocuk aglaya aglaya ciğer gelistirdi heralde bugun. Kakasini yapamadi sabahtan beri onun sancisi vardi. İkinmaktan kipkirmizi oldu. Siz ne yapiyorsunuz boyle durumlarda? Kakasini daha kolay yapabilmesi icin ne gerekiyor. Bu arada yorgunluktan uyudu kakasini hala yapmadi
MasaAllah canm çok sevindim ikinizin de iyi ve sağlıklı olmasına .
Seninkisi baş gelis degilmiydi yada sonradan mı yana dönmeye başladı. Yani gelmiyorsa fazla da bekletmenin bi anlamı yok alsin da sağlığınız önemli .
Peki başı cidden bariz o kadar büyük mü gözle bakıldığında?
Bana da 1 hafta büyük bunu zor doğurursun dediartk napcaksam.
Allahım umarım herkes sag salim kavuşur bebeğine
Valla biz de mamasız atlatamadık sarılığı. Olmadı yani. Dr a da söyledim mama verdim 2 güne geçti sarılığı dedim. İyi yapmışsınız dedi
Aynen canım.
Burda nerdeyse bütün anneler meme yanında mama veriyor ben de kendimi eksik hissettim valla yanlışyapıyorum duygusuna kapıldım.
Bebeğim sarılık. Hiç düşmemiş artmış bile. İki dr da sadece emzir dediler.
Ama ben gittim mama aldım bugün
Bizde de hafif sarılık var , değeri 14 çıkmış sınır 15 imişValla biz de mamasız atlatamadık sarılığı. Olmadı yani. Dr a da söyledim mama verdim 2 güne geçti sarılığı dedim. İyi yapmışsınız dedi
Sağol canim Allah yardımcın olsun hayırlı doğumlar inşallah. Inan çok zor oluyo ben uyurken çıktım evden birakmiyo arkamdan çok ağlıyor diye bi saat erken çıkmıştık evden. Şimdi ikisine bir yetişmeye çalışıyorum bi saat bile uyuyamadım bi hafta oldu dün doğum yapalı ama uyuduklarinda birşeyler yapıorum kaynana var ama eve kaciyo hemen anlamadım birşey yaptığı yok annem geliyo hergun bi saat falan birşeyler yapio bi o aciyo bana valla uzuluyo farkındayım bende oğluma çok üzülüyorum kıskançlık var iyice huysuz hırçın birşey oldu inşallah alışma evresi geçince düzene girer çok ağlıyorum korkuyorum hasta olacak diye
Canım daha erken. Yavaş yavaşKızlar bu göbişimiz ne zaman inecek ?2. içerde mi kaldı esprileriden gına geldi. Ben doğumda 19 kg almıştım.. çok zayıf olduğum için normali bir tık geçtiğimi söylemişti doktorum. Sezaryen sonrası karnım 4 aylık hamile olduğum günlerdeki gibi idi.. şimdi bir tık inmiş ama hala rahatsız edici düzeyde benim için ((
Doğum ağırlığı kacti?Bizde de hafif sarılık var , değeri 14 çıkmış sınır 15 imiş
Şimdilik deliler gibi emziriyorum
Ptesi kontrol var bakalım duruma göre takviye vercekmiş
300 grama yakın kilo vermişiz
2815 idi 2500 küsürlü bir şey olmuşDoğum ağırlığı kacti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?