- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.661
Yok zehir ettiğimden değil ama şu koca memelerimin bi anlamı olmalıydı.. resmen boşa büyütmüşüm onları ona yanıyorum! Ben de 2 ölçekten yapıyorum 3 saatte bir veriyorum biraz geç kalsın mama kıyamet kopuyo evde.. mememle resmen kavga ediyo tutamıyo silikon uçla biraz tutuyo omda 5 dk falan ağlama krizine girince mecbur mama yapıyorum hemenSıkma canını canım sut artiran şeyler ye, olmuyorsa da olmuyor bugünleri zehir etmeye gerek yok. Benim sütüm var ama yine de yetmiyor ki en az 60-70cc mama veriyorum hem de günde öyle bi kaç defa değil neredeyse her öğün. Emdikten ya da sagdigim sütü ictikten sonra bile
Canım bence bebegin iyi kilo almış, ? Bizimki 3900 doğru 3300 e düştü, aylık kontrolde 4200 dü, doktor Harika dedi. Bence de gayet iyi yani ama yarın sağlık ocağına götürüp yeniden tarttıracağımBende simdi tarttim bebek tartisiyla :) annelik delilik yemin ederim:))) siz de aylık kontrolde anlarsınız ama maşallah güzel kilo alıyor gibi senin kuzu. Benim doktorum sıkı sıkı tembihledi bizi. 2 saatte bir hadi 3 ama 4 u asla geçme dedi. Ac bebek ağlar bende bu mantığa güvenerek içimi rahatlatiyorum
Su içiyorum hurma helva gibi annemin süt yaptığına inandığı şeyleri yiyorum süt yapan çay malt içeceği hepsi evde stoklu içiyorum su desen normalde de 3 lt içerim günde şimdi daha çok içiyorum ama yokkk süt gelmiyp bendenŞu içmen nasıl yemek yemen iyi mi cnm.
Canım bize biogaia yeterli gelmez metsil de ver dedi doktor. Düne kadar arada veriyordum. Sün gece bittik ben de eşim de. Artıl günde 4 kez vericem. Kızımda da hayatımızı düzene sokmuştu diğerleri işe yaramamıştı.Kızlaaarrrr çıldırcam nolur akıl verin bebeğim sürekli ıkınıyor yaa kızarıyor bozarıyor ağlamıyor ama içim gidiyor ne yapayım şaşırdım kaldım dayanamıyorum onu öyle büzülüp görünce
Rüyalarima giriyor yeminle çıldırıyorum çocuğuma yaparlar diye. Asla yaptirmam dedim kv. Cahil insanlar laftan da anlamıyor doğrusunu söyleyince oyun hamuru sanki bu çocuklar. Yağ bal tuz ne bulsalar sürecekler buna müsaade etmek de suç. Baya cezası olmalı minik bebeklere kiyiyorlar sırf millet yapmış diye.Oy oyy oyy nolur en tehlikeli şey şu tuzlama mevzusu dikkat edin. Tuz sürüp bekletmek falan şakın haaa sakın. Kaç tane bebek bilirim tuzdan cilt yanığıyla acile gelen ve kaç tane bebek akut böbrek yetmezliğine giren sakın yapmayın yaptırmayın. Tuz hızlı emiliyor ciltten ve böbrek süZemeyince otomatik yetmezlik gelişiyortemsili şöyle suyun içine azıcık karıştırıp dökün üstünden gitsin aman diyim
Ay belki sagmaya gelmiyordur bebiş emiyordur. Bebişin kilosuna bak sen cnm.Su içiyorum hurma helva gibi annemin süt yaptığına inandığı şeyleri yiyorum süt yapan çay malt içeceği hepsi evde stoklu içiyorum su desen normalde de 3 lt içerim günde şimdi daha çok içiyorum ama yokkk süt gelmiyp benden
Ay bu adamlar da bi alemC cikolatalimuffin Sucuk mu gaz yapıyormuş canım, ayy ben de ne yedim ne yedim deyip duruyorum( hamileyken bile yedim ben çok seviyorum ama artık yemeyeyim gaz yapıyorsa.. insan suçlanıyor bebek gaz olunca, eşim başlıyor hönkürmeye hemen ne yedin diye.. geçen bulgur yedim duymadığım laf kalmadı adamdan
Dünkü halim benim de. Mızmızlanıp durdum sütüm yok diye. Gerçekten etkileniyor insan. Halbuki çocuk çektiğinde geliyor ama. Sinirlerim bozuktu. Dediğin gibi götürüp tarttırdık gayet de almış boşa evham yapmışımOhooo maşallah sizin 40ınız çikıyor artık...yok bence hiç uyandırma...hatta gece emmeye ve alt değistirmeye alıştırmamak lazım diyorlar...ilk zamanlar hadi süt düzene girsin sarılık yükselmesin diye uyandırıp emziriyoruz falan da size artık hiç gerek yok...ben bile uyandırmıyorum 17 günlük...acıkınca uyansın ağlasın emsin yani onu da hissetmesi bilmesi lazım açım diye ağlamayı falan...hem iyi de kilo almış bence sen hic kafanı karıstırma...bütün gün emdikleri yetiyordur...ben de etkilendim galiba gündüz kız hep mememde bi de çok mama veren falan var dun bi hallere girdim...anne dedim benim de mi sütüm yetmiyor yaramıyor napcaz...annem dedi ki saçmalama çık su baskülün üstüne...önce tek çıktım sonra bebekle...600-700 gr almış görünüyor e baskül de bebek tartısı kadar hassas değil sonuçta iyidir dedim böyleyse devam...doğru yoldayız
Canım kilosu gayet iyi.ilk 1 ay 500-1000 gr arası alması gerekiyormuş.uyanması için üzerini soy.ayağının altıyla oyna.bazen yorulup emmeyi bırakıyorlar.o zaman çenesine dokun tekrar emmeye başlar gözleri kapalı bile olsa emer.Kızlar merhaba. Kızım i doktoru 2 saatte bir emzirmemi istedi. Gündüz bu oluyor fakat geceleri başaramıyorum. Uyuyor saati gelince emzirmeye calisiyorum memeyi almıyor. Altını açıyorum azcık uyanır gibi oluyor memeyi alıyor iki cekip tekrar uyuyor. Siz geceleri nasıl emziriyorsunuz? Var mı bi taktiginiz? Birde 3510 doğdu, 3340 a düştü . 1 aylıkken 4300 dü. Cok iyi değil sanki kilo alımı . Sadece anne sütü alıyor. Anne sütü yarasın diye yiyip içilen bisey var mi? Çünkü sütüm var. Ama pek yaramıyor sanırım.
Deme öyle kız niye boşa olsun bak bikinilerin içini dolduruyo herifinin rüyalarını süslüyoYok zehir ettiğimden değil ama şu koca memelerimin bi anlamı olmalıydı.. resmen boşa büyütmüşüm onları ona yanıyorum! Ben de 2 ölçekten yapıyorum 3 saatte bir veriyorum biraz geç kalsın mama kıyamet kopuyo evde.. mememle resmen kavga ediyo tutamıyo silikon uçla biraz tutuyo omda 5 dk falan ağlama krizine girince mecbur mama yapıyorum hemen
Kız öyle deme benim eşim olmasaydi bebek memeyi tutmazdi muhtemelen ya hastanede hep eşim emzirdi göğsümü bebege verip ya Allah razı olsun resmen içinden bir emzirme danışmanı çıktıAy bu adamlar da bi alemgeçen benimki de gecenin yarısı bana tututş dersi veriyor tam da yara olan göğsümü emerken . Bi kızdım valla bundan sonra sen emzirirsin dedim :)
Bilmiyorumki bende cok kasiyorum .Bende öyle altını açıp siliyorum uyanıyor ama gece uykusu olduğu için hemen yine dalıyor uykuya. Çokta kasmamakmi lazım ne. 3 aydan sonra mi bitiyordu bu 2 saatte bir emzirme olayı. Oğlundan hatırlamıyorum çünkü cok gazliydi yarim saatte bir uyanırdı gece . Hiç 2 saat deliksiz uyumazdı.
benim bebiş üç kez çiş yapıyo ama kakayı günde bir anca yapar oldu. aç mımkalıyor kiMama sarılık ilacı değildir
Emen bebeğe neden boşa mama verilecekmiş ki?
Yenidoğan bebenin sürekli emmek istemesi kadar doğal bir şey yok
Meme ve emmekten başka bildiği yok çünkü
İlk bir ay doyma kriteri kakalı bezleri. 24 saatte en az 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa tamam
1 aydan ek gıdaya kadar da çişli bezleri. 24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlığında olursa tamam
Boşa mama vermeye gerek yok. Mamaya eli bir kaptırınca kol gidiyor sonra. 30 cc başlayan mamalar 90-120ye çıkıyor hemen.
Hem de biberonun kolaylığını gören bebe emmek istemiyor sonra
Odaya bi beşik kedinlikle gerekiyor bnce hem senin için kolaylık hem de bebeğin her hateketini hissediyosın . Mesela bnm kızın bazen uyanırken tükürüğü nefes borusuna kaçıyor galiba hmn sesinden anlayıp kucağıma alıyorumArkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
Bizimki alıştı canım ya da güvende hissetmek istiyor bilmiyorum ama kucağa alinmazsa yirtiyo kendiniHenuz 15 gunluk kucaga alismis olabilirmi ki
Bence gerekiyor kesinlikle canım. Oda yapmadım ama yapsam da yatirmazdim ben orda. Çünkü gece emdikten sonra bazen kusuyor bazen aglayinca yataktan kalkıp besikten almak bile zor geliyor ki odada olsa mahvolurdumArkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
120 lira falandı sanırım canım çok oldu alalı.ay çabuk bozulmaz inşallah.iyi yorumlar görmüştüm ondan aldım.evde dijital koltukaltından ölçen derece var.onunla kıyaslarım.Canım kaç liraya aldınız? Oğlumda ben de aldım galiba weewell di indirimli 50 liraya almıştık 6 yıl öncesi tabi...ama çok cabuk bozuldu bizim oğlan bir iki kere tutup yere attı falan ondan mı bilmem...doğru ölctüğünden emin olun
İmkanı yok cnm gözümün önünde olmali bende oda yaptım ama anne yani beşikte göz hizamda tutuyorum. Kusar bir şey olur tikanir Allah korusun.Arkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?