- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.981
kizlar masallah size. benm yemek yapacak vakti birak bazen yemek yicek zamanm kalmiyor, sen nasil bi evi silip supurebildin. ben az bi zamanim kalsa ya uyuyorum ya yiyorum yoksa ayakta duramam. bu kadar az uykuyla hala ayakta olabilmem bile mucize benm icin
Aynen huy mu değiştiriyor anlamadım on ikiden üç buçuğa kadar uyudu çok şükür az önce emzirdim zorla yine uyudu tabi babasıngeliyor gercek yüzünü göstermiyor prenses oluyor hemen :)Seninki de huy değiştiriyor heralde yada nazar değdi kumsal.kiza 3 İhlas Felak nas Ayetel Kürsi Fatiha oku üfle :)
Ben de ilk kendi doktoruma giderek başladım ben şu gün nobetciyim gel acilde bakalım demişti hatta ultrasonla falan da baktı. Ben eşim işten gelince 6 da gidiyorum. Gece boyu da nöbetçi doktor oluyor bildiğim kadarıyla canım.
benm kv de ayni. sadece sevmeye geliyorlar onda da minnacik kizimi hirpalayip gidiyor. uyuyan cocugu uyandiriyor, yok elleme diorum ama gozunu acti ki dior. o kadar kulaginin dibinde sesli sesli seversen, orasina burasina dokunursan acar tabi gozunu. faydasi yok bi de benm zorla uyuttugumu 5 dk sevmek icin uyandiriyor.Valla canım bende 18 gündür ilk defa bugün yaptım kayınvalideme sinirlendim hırsımdan yaptım valla. İyiki de sinirlenmişim aldım oğluşumu oda oda hem süpürdüm hem sildim hemde oğlumla konuştum uzun sürdü ama bitti. Eğer yine durursa yemeğimide yapacağım. Bende senin gibiyim normalde yoksa yemek bile yiyemiyorum ama artık anakucağıyla her yere taşıyıp yavaş yavaş düzene koyacağım. Gözünün içine baktım belki yardım edeyim der diye ama malesef o yüzden mecbur kalıyorum
Ben de sevmiyorum alttan muayeneyi ama bebegim için katlanıyorum. Gecen çarşamba normal randevuyla gittim nstde ağrı çıktı ardindan doktor gün aşırı nstye gel dedi gidiyorum iyi de oluyor aslında acile gittiğim için ebelerle falan konuşuyorum rahatlatiyorlar inşallah öyle de rahat gecer dogumum.Canim neden o kadar sık.ben özele gdyrm geçen hafta aşağıya inmemistı bebek.şimdi 5 gün sonra yrn gtcem. Hareketleri normal ben de gtme gereği duymadım.sürekli alttan muayene beni normal dogumdan sogutuyor vallaha
Bende normal doğum bekliyorum.Yarın doktor suni sancıyla doğumu başlatacak.Evet canim bekliyorum
Cok heyecanli ya boyle beklemek Hem surekli tetikteyim hem ilk dogum olacagi icin her sey yabanci geliyor bana..
Bir de şu kesi ve dikiş olaylari cok korkutuyor beni canim ya
Bebeğim memedeyken çıkarıyo ağzından sonrada memeyi arar gibi kafayı sağa sola çeviriyo hızlı hızlı nedeni ne olabilir sizlerdede oluyormu sonra memeyi bulamadı diye sinirleniyo
Allah korusun ya dusunemiyorumValla canım ağla ağla bi hal oldum eşim gelene kadar kesin dedim birşey var. Uyumak değil bayılmak gibiydi ama çok şükür birşey yokmuş sıpanın bizi korkutası gelmişş
Kraft park yatagim vardi 120×70 büyük olması ilerki zamanda rahat oluyor bebek icin geniş ben oglumda 3 yasina kadar kullandım. Sallanır besik aldim converse marka 150 civari o da ayaklanana kadar kullanırım diye.gerci sallamaya alistirmak istemiyorum ama bakalım ilerde n olcak.Amin canım inşallah. Haklısınız beşik arayışına girdim yeni tavsiye edeceğiniz birşey var mı
Ay senin evde ne var allah aşkına dokuz ay geldiler merakları gitmedi halada geliyorlar yaa kuzum evde hazine falan varsa verde kurtul bu meraklılara sende rahatla onlarda rahatlasın gıcık şeyler oğlunun öğretmeniylede uzun zamandır sıkıntı yaşıyorsunuz üzüldüm inşallah bir çözüme kavuşturursunuz okulada az kaldı kapanmaya sen canını sıkmamaya çalış canımKizlar okadar ruhum skldiki .
11 gundur hemen hemen yalniziz evde .
Oglumun ogretmeniyle bi yandan tartisiyoruz cok haksizlik yapti bu surecte.
Bi yandan esimin akrabalariyla annesiyle tartisiyorum hergun gelmek istiyorlar .
Biyandan sancim gecmedi halen .
Zorla depresyona sokuyorlar.
Ne kadar anlayissiz insanlar
Bu ramazan ayinda sozde oruclular hakkimiza giriyorlar.
Yanimda hic kimsenin olmamasida tuz biber ..
Icim sisti resmen
Insallah kolay gecer cabuk iyilesr canim ozamanDikislerimdeki akıntı için doktora gittim zamanla gececegini sikis kaynaklı bir reaksiyon olduğunu söyledi hergun pansuman devam et dedi
Canim zor olmus insallah bundan sonrasi kolay olur ..Merhaba arkadaşlarÇok şükür iyiyiz kızım ve ben
Daha önce bahsetmiştim perşembe günü 13.00 de yatışım yapıldı günümden dolayı. Ancak açıklık 1 cm di ve hiç bir Doğum belirtisi yoktu. Doktorum rahim ağzına yerleştirilen bir ilaçla doğumu başlatmayı denedi. Akşam 8 e kadar bekledik ama sancım da olmadı açıklık da. 8 de suni sancı başlattı. Nst 75 80 leri gösterdi ama ben pek hissedemedim. Boynunda 1 tur kordon olduğunu biliyorduk. Doktor kordonun kısa olabilmesinden bahsetti. Bebek aşağı inemediği için rahim ağzına baskı yapılmadı bundan dolayı da açılma hiç ilerlemedi. En son sabah 5te suni sancı 96ya çıktı bundan daha fazla sancı veremem çok yükselttik dedi. Ben yine de dayanılmaz sancılar hissetmedim. Saat 6 da açıklığım hala 1 cm di ve doktor kararı bana bıraktı. Ben de normal Doğumda çok ısrarcı olmama rağmen sezaryen olmak durumunda kaldım malesef. Sabah 07.15 te kızım doğdu. Spinal tercih ettim. Doğar doğmaz görebildim kuzumuAncak ameliyatta bazı terslikler yaşanmış ve beni geçici olarak uyutmuşlar. Normal şartlarda bebek doğar doğmaz rahimin küçülüp sertleşmesi gerekirmiş ancak benim rahmim yüksek doz suni sancıdan dolayı hamur gibi kalmış ve toplanmamış. Biraz fazla kan kaybetmişim, ameliyathaneden çıkarken titremeyen noktam yoktu. Çok şükür doktorum sorunsuz bitirebilmiş ameliyatı. Bebeğin boynu hariç karnında da çok sıkı bi şekilde kordon varmış Doğum fotoğraflarımız var görünce çok şaşırdım bi ara yüklerim buraya da. Bir de biraz daha kalsa kakasını yapıcakmış, ucundaydı derdi doktor.
Biraz uzun ve zor bir Doğum hikayesi oldu benimkisi. Allah henüz Doğum yapmamış olan arkadaşlara kolaylık versin en kısa sürede en kolay şekilde atlatırsınız umarım.
Biz hastaneden çıktık tabi evdeyizDoğum kilomuz 3470 ti doktorun son ölçtüğü gibi. Ama hastaneden çıkarken kilo kaybımız %10 u bulduğu için şekerimiz düştü ve mama başlattılar. Şimdi önce meme sonra mama takviyesi yapıyoruz. İnşallah herşey yolunda gider ve kuzucuğum kilo almaya başlar Dualarınızı bekliyoruz
Bizimki hep yapiyor onu cikarirkende vicdansiz eze eze cikaryorBebeğim memedeyken çıkarıyo ağzından sonrada memeyi arar gibi kafayı sağa sola çeviriyo hızlı hızlı nedeni ne olabilir sizlerdede oluyormu sonra memeyi bulamadı diye sinirleniyo
EVet hepatit bHangi aşı ? Hepatit b mi
Nekadar iyi geldi mesajinAy senin evde ne var allah aşkına dokuz ay geldiler merakları gitmedi halada geliyorlar yaa kuzum evde hazine falan varsa verde kurtul bu meraklılara sende rahatla onlarda rahatlasın gıcık şeyler oğlunun öğretmeniylede uzun zamandır sıkıntı yaşıyorsunuz üzüldüm inşallah bir çözüme kavuşturursunuz okulada az kaldı kapanmaya sen canını sıkmamaya çalış canım
Canım bişey sorucam sarılıkta göz beyazları bebişlerin sarı oluyor gecti mi peki ?? Hareketsizlik ve uyanamama oluyormus galibaBiz sarıldıktan 16 ile yattık 1 hafta sonra tekrar bakıldı şuan bile 9.5 tam olarak düşmemiş 6 bişey değil bence çok sık emiyor ama zamanla düşer sanırım bizimde
Insallah kolay gecer cabuk iyilesr canim ozaman
Ağrım.sizim yok çok şükür geçer inşallah
Kolostrum için evet ortalama 4-5 gün ama kişiye göre değişiyor çok belli zaten kolostrum koyu kıvamlı sapsarı ve hafif tuzlu bir tadı oluyor,normal açık sarı renge dönmeye başladım mı kolostrum üretimi de son buluyor. Gece tabi emzirme Aralıkları uzadıkça memelerde biriken sütte artıyor. Senin emzirme düzenin benimkine çok benziyorCanım emzirmeden önce sıcak havlu yapıyorum gece. Gündüz o kadar sert değil ama gece taş. Gündüz istedi her zaman emziriyorum. Bazen yarim saat oluyor bazen 1.5 saat oluyor emzirme arası. Emzirme süresi en az 6 dk en fazla 12 dk oluyor. Tek göğüs emiyor diğer göğüse geçmeden uyuyor. Gece kendisi kalktığı zaman emziriyorum. Özel olarak kaldırmıyorum. 2 saat ile 3 saat arası gece kalkıyor. Emiyor ağzının kenarında süt oluyor her yutkunmada zaten emzirme sonuna doğru ağzında topluyor sütü. En az iki emzirmeden birinde pırtlamamış oluyor hafif boklu oluyor bezi. Cisini yeni yeni sık yapmaya başladı. Ilk iki gün çiş yapıp yapmadığını alamadığım için selpak koyuyordum bezin içine öyle anlıyordum. Ama şimdi selpak koymama gerek yok anlaşılıyor.
Zaten ilk akan süt sulu sonrası yağlı falan derler bu kolostrum da da dogrumudur. Birde kolostrum ne kadar süre üretiliyordu. 10 gün diyen var ben 4-5 gün diye hatirliyorum. Senin bilgin nedir bu konuda
Şu anda 4 gundeyiz o yüzden bu sütler kıymetli sütler diye düşünüyorum. Dogrumuyum
O yemek zaten eşim gelince geliyor bana sanki ben yemek yiyen insan değilim bak kahvaltı bile yapmadım tatli yedim bir oda seker kilo, zor uyuttum ondada almaya geldi kardeşi gelmiş çocuk gösterecekValla canım benimki geldi öğlen 5 dk durdu gitti şimdide gezmelerde yemek var dolapta alın diyor sağolsun. Sinirime koydum çocuğu anakucağına çıkardım süpürgeyi viledayı oda oda gezdik beraber süpürdüm sildim şimdi daha oturdum. Eşim oruç tuttuğu için yemekte yapıcam almıcam yemeğini falan. Görüyor halimi yemek bile yiyemiyorum bazen bu saat oldu ekmek arası koydum yedim anca. Mutfağa alırım oğlumu yaparız yemeğimi bundan sonra hep böyle yapıcam isterse saatler sürsün düzene girer elbet. Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın gerçekten
Sinsi şeyler yaa dedikodu yapmayada fırsat bulmuşlar böyleleri ramazan falan dinlemez kuzum anca konuşacak malzeme ararlar hiç sıkma canını inşallah okulda evde gönlünden geçtiği gibi olurNekadar iyi geldi mesajinanlatamam .
Okadar dolmusum ki.
Sorma oruclu oruclu insan usenir gelmeye .
Anlamiyorum bide dedikodumu yapmislar .hicmi ramazana hurmetleri yok.
Okuluda degistiricem artik.kizim iki aylik olsun .
Evide okuluda degistiricem .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?