- 14 Ekim 2017
- 166
- 307
- 103
- 47
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.081
doğum yaptınmı bilmiyom ama inşallah seninde ve diğer doğum yapmayan arkadaşlarında çok kolay doğumları olur inşallah bana gelince ben normal doğum yaptım pazar günü suyum geldi hastaneye gittik üç santim açıklık vardı gittiğimde sonrasında sancılar arttı epidural iğne yapıldı sonra doğumhane derken bebeğimi kucağıma aldım Allah kolylığı veriyo hiç korkmayın darısı başınızaHadi geçmiş olsun canim:)Normal doğum mu yaptın nasıl geçti bize de dua et
canm cok saol umarim cvb verirkardelen384 taktırmışti msjimi görürse yarışmacı olacaktır mutlaka
çok teşekürler canım yarın kontorle götürcez uyanıyorum bende saat başı ama en fazla 5 dakika emip uyuyor uyanırsa gec kalıyor sesi ince dediğin gibi gücü gitmiş bu kuzular bizi ne kadar cok korkutuyorCanim zorlada olsa uyandir ayaginin altini falan sık altini ac. Ben uyandiramadigim icin daha cok yukseldi hastanede yattk fototerapi aldi iki gun. Mutlaka emzir iki saati gecirme ben kurulu saat gibi kalkip kalkip emzirdim cok sukur 17.5 la yatis yapmistk bugun 20 gunluguz 1 e dusmus. Kan sekeri dustugu icin uyuyomus canim mutlaka emmesi gerek. Benimki emmeyince mamayi da almayinca gida takviyesi yapildi serumla gecmis olsun simdiden
Süt yapan herşeyin gaz yapması kısır bir döngü resmen. Bilime uyup su içsem süt olur kafasında mı olmalıyım. Altenatip tıpa uyup annemin deyimiyle herşeyi ye gaz yapsın çocuğun bağırsakları alışsın moduna mı girmeliyim
Aynen eline veriyorum kızmasın sorun yapmasın diye kafamı bi çeviriyorum koca insanı öper gibi şap şap 20 günlük bebek kıymadan sonra şak diye yanına bırakıyor cocuk ağlıyor ağlıyor diye alıyorum vermek istemiyor oluyor daha neler neler bu en basiti yazsam inanmazsınız bana abartıyorum sanarsınız ben hariç herkes lousalı eşimin gözünde gelen giden onları zaten bahsetmiyorum bile gelen aksam yemeğine kalıyor kaynana kaynata misafir var diye hop yukarı evde 15 kişi çoçuk durmaz cay vermem için gözümün içine bakan bir eş emzirmekten tutta sarılık testine kadar hepsi çok bilgili Allah görüyor ya cok ah ettimYa olmuyor işte kalbimi bozmayayim diyorum yanlış anliyorum diyorum ama hep birşey oluyor. Patavatsizlik yüzünden diyorum ama eşime gelin çocuğu sevdirmiyor demiş eşim ne düşünür. Allah var çocuğumun yüzüne yüzüne bağıra bağıra sevmesini istemiyorum ama birşey demedim. Sen benim kızımsın der ama olmuyor iste.
Pompa varsa sütünü sağ biberonla ver ben öyle kurtardım 5.günde 11di ağız küçuk çene kuvvetsiz biberonla bol bol sütü içince kendine geldi yoksa hemen uyuyordu...sağ ver sağ dolaba koy 1 saat sonra yine onu ver bolca beslensin atsın sarılığıçok teşekürler canım yarın kontorle götürcez uyanıyorum bende saat başı ama en fazla 5 dakika emip uyuyor uyanırsa gec kalıyor sesi ince dediğin gibi gücü gitmiş bu kuzular bizi ne kadar cok korkutuyor
Sakin olmaya çalış ömür boyu da unutulmuyor benim oğlum 6 yaşında oldu o yaralarım daha hala kanar çok acı...uygun bir dille eşine anlatmaya çalış...ben çok ağladım sen ağlama...güçlü ol bebeğini al odana geç emzircem diye bırak kim ne yapıyorsa yapsın...bu gözler neler gördü bu kulaklar neler duydu...birisi hastanede gelini bebeği görmeye gitmiş de kızın annesi bu görümce kapıdan girince ayağa kalkmamiş...Allah vicdan versin bunlaraAynen eline veriyorum kızmasın sorun yapmasın diye kafamı bi çeviriyorum koca insanı öper gibi şap şap 20 günlük bebek kıymadan sonra şak diye yanına bırakıyor cocuk ağlıyor ağlıyor diye alıyorum vermek istemiyor oluyor daha neler neler bu en basiti yazsam inanmazsınız bana abartıyorum sanarsınız ben hariç herkes lousalı eşimin gözünde gelen giden onları zaten bahsetmiyorum bile gelen aksam yemeğine kalıyor kaynana kaynata misafir var diye hop yukarı evde 15 kişi çoçuk durmaz cay vermem için gözümün içine bakan bir eş emzirmekten tutta sarılık testine kadar hepsi çok bilgili Allah görüyor ya cok ah ettim
Mamayi azaltinca bizimde kaka sıkıntı oluyor allah yardımcımız olsum elimizden birşey gelmemesi cok kotuBugün mama çok vermedim ve afedersiniz sıçırtana kadar canım çıktı yao ağladı ben ağladım uykusuzluk da başıma vurdu
Bende sinir hastası oldum hep boyleydi görmezden geliyordum artık olmuyor şaka gibi eşimin yanında kuzu gelinin yardımcı bir melek adamda haliyle cocuğu kıskanıp vermiyorum sanıyor bi annem gelince psikolojim düzeliyor resmen okadar ılgılı okadar akıl vermeden beni dinleyip sarılıyor kı anlatamam eşime lousalar cok hassas olur dikkat etmezsen evliliğin bile biter etkileri uzun sürer demiş olmasına rağmen aynı off ya eşime olan sevgim bile bitmek üzere annesi yüzünden farkında değil anlatmakla bitmez dertlerim Allah sabrını versin hepimizeSakin olmaya çalış ömür boyu da unutulmuyor benim oğlum 6 yaşında oldu o yaralarım daha hala kanar çok acı...uygun bir dille eşine anlatmaya çalış...ben çok ağladım sen ağlama...güçlü ol bebeğini al odana geç emzircem diye bırak kim ne yapıyorsa yapsın
Canım 8 çıkmıştı bir haftalık kontrolde dr bol bol emzirmemi söylemişti bende değer daha fazla yükselir eder diye iki saatte bir uyandırıyorum geceleriSarılık şikayeti yoksa 15-20günden sonra beslenmeye bağlı sarılık gelişmez merak etmebırak uyusun sen de dinlen. Ben ilk kızımı da öyle büyüttüm gece kesintisiz uyuması konusunda ileriye de yatırım yapmış olursun rahat edersin
Çünkü karışmazsa olmaz. Kötü bir sey zamnediyor.Eşiniz neden karşı çıkıyor serum fizyolojiye. Eğer burnu tıkalı olursa güzel de beslenemez. Doktorum her memeden önce kullanabilirsin dedi. Gün-de 8 kez kullanılabilir dedi. Işe yarıyor tabi. Burnunda cok geride oluyor sumukleri. Ben sıkıyorum hapşırıyor . Bazen hapsirikla atıyor. Bazen yumuşadığı için aspiratörler geliyor. Birde tokkken degilde açken yapın. Tuzlu olduğundan midesini bulandirabilir buda kusmasina neden olur
Gogus uclarim benim de dunden beri acimaya basladi. Gumus kalkan kullaniyordum, ama disaridan belli oluyor. simdi hastaneden verilen plastik sut de toplayacagim kalkana gecis yaptim. Uzerine bir sey deymeyince gogus ucu daha rahat.
Emzirme egitmeni bebek gogsu yanlis sekilde ucundan tutup emerse mutlaka serce parmaginizi agiz kenarindan sokup biraktirtin diyor. Ben zaten 10 kez deneyip bir kez oyle yada Boyle tutturuyoruz diyorum ama yine de biraktirt diyor
Evet olursa normal ama 40 haftayı geçmek istemiyorum
Ben özele gidiyorum dr haftalık çağıyor ama 4 günü geçmiyor benim gitmem :))ne ağrı ne sancı Yok şimdilik
Benim de bebek aşağıda ama kasıkta çatı muayenesi yapmamıştı hiçte Doğum kanalına girecek gibi değil @htckrt19 sen ne kadarlık oldun tam olarak
Oyy sagolasin canım bakalım sancılarım artmaya başladı.çok sevindim senin adına.darısı basimizadoğum yaptınmı bilmiyom ama inşallah seninde ve diğer doğum yapmayan arkadaşlarında çok kolay doğumları olur inşallah bana gelince ben normal doğum yaptım pazar günü suyum geldi hastaneye gittik üç santim açıklık vardı gittiğimde sonrasında sancılar arttı epidural iğne yapıldı sonra doğumhane derken bebeğimi kucağıma aldım Allah kolylığı veriyo hiç korkmayın darısı başınıza
Valla ben bu uyuma uyanma işlerini hiç anlamıyorum benimki de 40günlğk olacak nerdeyse hep uyuyorsofiarya bugun mamayi gece 12 den sonra su saate kadar toplam 100 ml verdim. Onu da gece verdim. Cunku saatlerce mememde durdu baktim hala uyumuyor ve araniyor doymadigini hissettim. Tum gun vermeyecegim dedim ve bu saat oldu hala vermedim mama. Sabah 6 da uyandi ve uyudugu saat 3 e geliyordu mama vermemek icin zor tuttum kendimi. Normal mi bu kadar saat uyanik kalmasi
Yok canım yükselmez bu saaten sonra merak etme mamasız devam edebiliyorsan kesinlikle sadece sütünle devam et sarılık konusunda endişen olmasın,fizyolojik yenidoğan sarılığı ise ki öyledir muhtemelen düşüşe geçen sarılığın bu saatten sonra yükselme ihtimali sıfır için rahat olsunCan'ım bugün dr kontrolümüz vardı. Oğlumun sarılığı azalmış. Dr Çanını acıtmayalım teste gerek Yok dedi. Ben de fark etmiştim Zaten açıldığını.
Ben 3 gündür günde iki kez mama verdim. 30 cc kadar. Kakasını yaparken çok zorlanıyor. 3-4 saat sancı çekiyor yavrum. Sarılığı azaldığı için vermek istemiyorum artık. Korkup vermiştim.
Sadece emziriyorum dünden beri. Sarılığın tekrar yükselme durumu olur mu? Eşim bikaç gün daha devam edelim dedi ama ben istemiyorum. Ama düşüşe geçmişken yükselmesinden de korkuyorum.
Yok yaa 8 değer olarak hiç yanii endişe edilecek bir değer değil uyuyorsa bırak uyusun 3saatte bir emzirmek yeterli, şimdiye kadar yükselmediyse artık daha yükselmezCanım 8 çıkmıştı bir haftalık kontrolde dr bol bol emzirmemi söylemişti bende değer daha fazla yükselir eder diye iki saatte bir uyandırıyorum geceleri
Belki sıcak gelmiştir üstündekiler ateşi normal. Kulaktan ölçüyorsan zaten onlar fazla ölçer 0.6-0.8 kadar
Tamamem bitkisel dördüncü aya kadar güvenle kullanabilirsiniz dedi doktorumuzAynen benimde çocuk patlamak üzereydi artık sancıdan dün gece 3 ten beri ayaktaydı . Saat 6 da verdim akşam yarım saatte etki gösterdi hala uyuyor yavrum . İnşaallah zararlı değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?