- 7 Aralık 2013
- 3.265
- 3.577
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.121
Çocuk doktoruna mi gidocezCan'ım 1 aylık kontrolde yapılıyormuş. Öyle dediler bize
Hadi bakalim Rast gele cnmAn itibariyle ayakta sallama moduna geçmiş bulunuyorum
Hayırlı olsun.
Sagarak biberonla vermeyi denedin mi canım...ben gündüz biraz kremler göğüs ucunda kalsın diye sağdım verdim valla 80 cc yi hızlıca içiverince 3-4 saat falan uyudu kaldı o arada memeler de dinlendi ben de...emmesi tabi uzun sürüyor yorgun düşüyoruz günde 1-2 defa yapabilirsin benceBenden o cuk cuk ses de gelmiyor ki. En başta oluyor. Sonra zaten bayılma modunda olduğundan aheste çekiyor. Dokuz buçuktan beri memede sürekli. Çıldırıcam nerdeyse. Ayağımda sallıyorum şimdi malesef. Benim de ne halim ne sütüm kaldı.
Allah yardımcın olsun canım seninki de baya zormuşAynen eline veriyorum kızmasın sorun yapmasın diye kafamı bi çeviriyorum koca insanı öper gibi şap şap 20 günlük bebek kıymadan sonra şak diye yanına bırakıyor cocuk ağlıyor ağlıyor diye alıyorum vermek istemiyor oluyor daha neler neler bu en basiti yazsam inanmazsınız bana abartıyorum sanarsınız ben hariç herkes lousalı eşimin gözünde gelen giden onları zaten bahsetmiyorum bile gelen aksam yemeğine kalıyor kaynana kaynata misafir var diye hop yukarı evde 15 kişi çoçuk durmaz cay vermem için gözümün içine bakan bir eş emzirmekten tutta sarılık testine kadar hepsi çok bilgili Allah görüyor ya cok ah ettim
Yandık ki ne yandıkGeçen biri yazdı ya kesin dedim görümcesi birinin. Allahhh kaynanalar da okuyorsa yandık :)
Ben varım ama azaldı şükürKızlar ben durmadan her şeye ağlıyorum.Benim gibi olan var mı
Allah razı olsun ne diyelim. Sende bayagi zorluk atlasmissin. Beni en iyi sen anlarsin. Resmen depresyona girdim. Şimdi biraz daha iyiyim. Sütüm yok şu an . Artirici içecekler içmeye başladim. Birde ,3 çocuk annesi kuzenim geldi . Direkt memesini kaptı. Benim göğüs ucu nerdeyse hiç yok. Acaba o yuzdenmi almadi. Lansinoh tu sanırım marka meme ucu çıkartıcı alet siparişi verdim. İnşallah cikar ve emmeye başlar. İnancimi kaybetmicem sonuna kadar devam. Gerekirse profesyonel yardım bile almayı düşünüyorum.Canım şimdi gördüm yazdığını hiç üzülme emmiyorsa sağ sütünü gerekirse mama ile destekle ama memeyi ağzına vermekten hiç vazgeçme. Benim ilk kızım öyleydi şimdi okuyunca kendim geldim aklıma,doğdu tam 20gün emmedi ölüyordu ağlamaktan ağzına meme verince kafasını geri geri çekiyordu. Ben bir yanda ağlıyordum kaynanam bir yanda beni emmiyor diye. Pompam dandik bişeydş memem içine sığmıyordu elimle sağıyordum sütümü ve mama da veriyordum aç kalmasın diye ama hep deniyordum 20günlüktğ hiç unutmuyorum senin gibi dedim artık YÖK emmeyecek beni adamakıllı bir pompa bulayım,arkadaş ta vardı aventin pompası çıktık evden eşim ben bebek arabayla Bahçelievler’e gidicez pompa almaya,Yanımda da toz mama var niye sulandırıp almamışsam yanıma. Neyse işte böyle yolun yarısında Falanız kızım ağlamakta başladı kucağımda aha dedim acıktı mamayı hazırlıcak su da YÖK Yanımda dedim resmen sıçtık,23 yaşındayım toyluk cahillik diz boyu okadar hazırlıksız çıkmışızki evden. Dur dedim Mememi vereyim belki kokumu alınca tenime değince susar. Bizimki mememi çıkarmamla bir yapıştı memeye sanki günlerdir itekleyen o değilmiş gibi ve 20ay boyunca ayrılmadı koynumdan.. yani uzun lafın kısası Şakın pes etme hiç emmeyecek diye düşünme hep önce açken memeni ver olmazsa bir sonraki öğünde bir daha bir daha yılmadan usanmadan. Ben dua edeceğim senin için
Canım direkt acile gidicez. Oradan girişe bakicaz. Yoksa randevu bulamadıik. İnşallah yavrumun sansi yaver giderCanım baltalimani en eski kemik hastanesi olduğu için demişlerdir. Inşallah numara bulursun oraya olmadı tel ile arayıp bebeğin durumunu anlatsan belki numara almadan muayene ettirebilirsin.
Cok güzel yazmissin cok tesekkur ederim. Gercekten o kadar yorucu ki uyumamasi. 21 gunde 12 kilo vermisim. Hamileligimde almamistim 12 kilo. Ve yedigim halde verdim bu kiloyu. İki gundur banyoya girecem giremiyorum resmen koktum. Zar zor uyudugu 1-2 saat oluyor. Onda da ya makinaya camasir atiyorum ya karnimi doyuruyorum ya da kendim uyumayi tercih ediyorum dinlenebilmek adina. Ev leş gibi kendim leş gibiyim. Ayrica gercekten cok stresli bir donemdeyim ailevi. Zorlu bir süreç ve beni ayakta tutan tek sey bebegimin saglikli olusu ve bugunlerin gececegine olan inancim.Valla ben bu uyuma uyanma işlerini hiç anlamıyorum benimki de 40günlğk olacak nerdeyse hep uyuyortoplasan 24saatte 2-3 saat ancak uyanık kalıyordur bildiğim tek şey uyanık kalmasının açlığıyla alakası olmadığı ondan Eminim senin de için rahat olsun ama senin yerine koyuyorum kendimi müthişte yorucu bir durum sürekli uyanık ve sürekli memede bir bebek insanı tüketir. Bence sen bu 100cc mama olayını gece vermeye devam et enazından gece uyuması hem senin hem de onun için en dinlendirici olanı. Bu çocuk büyütme olayının tek bir doğrusu yok netice de biz kitaba göre konuşuyoruz ama hepsinin gelişim davranışları farklı bu düzeni en iyi onu büyüten bilir yani sen! Mama konusunu da takıntı haline getirme bence,gerçekten vermen gerektiğine inanıyorsan ver onun ihtiyaçlarını en iyi sen bilirsin sen anlarsın hiç uyumaması da iyi birşey değil sonuçta,mamayla uyuyorsa mama vereceksin biz ne dersek diyelim gözlemi en iyi yapacak olan sensin,çocuk büyütmenin tek bir kuralı Yok hep bu olsun aklında kendi kuralını kendin belirleyeceksin hep yanında olan sensin rahat ol olur mu?
Canim maşallah doğum yapmissin Allah analı babalı büyütsün insallah. Bir kaç gundur takip edemedim. Bebiş durmuyor bazen. Sarılık sorunumuzda insallah yakinda biter. 14_15 ti. Dün 13 e düştü. Yarın kan almadan olcu yapılacak çok şükür. Senin kızın nasıl cabim benimIyi geceler kızlar biliyorum yazıldı çizildi ama ben yorgunluktan hatırlamadığım için tekrar soruyorum.
Bugün 3 günlük olacağız ve benim göğüsler taş oldu. Süt var şükür emerken canım deli açıyor bende diğer gogusumu de açıyorum ki diğeri damla damla akıyor ama bebiş göğüsü tam boşaltmadan uyuyor. Kolumu kaldıramıyorum o kadar kötü ki. Ne yapabilirim @sofiarya sen bu konuda ne tavsiye verirsin. Ben sağma makinesi almadım gerek duymadım sütün articagini bildiğim için ve sağolsun arttı şimdi sızlıyor göğüslerim. O yüzden sağamıyorum.
Tavsiyelere ihtiyacım var.
Gaz icinmi verdin o ne cnm çıkardı mi gazını belki rahatladı ise uyumuştur. Yine de uyandır 3.5 saatte emsin az da olsa şekeri düşmesinSab simlex damla vermiştim kizlar 5.30 da birde 00.30 verdim emzirme öncesi veriliyor. Uykuluydu tam emmedi sanki damlatılarak verdikten sonra bsor şey olur mu ki yaa sürekli nefesini kontrol ediyorum durmadan. Bugünde o uyudu ama ben uyuyamıyorum. Ahh annem bizi nasıl büyütmüş
Bebimki de oyle biliyor musun? Resmen boyun kası gelistirecek memeyi yakalamak icin. Kafasini o kadar saga sola salliyor ki meme agzinin icine girince. Cocuk mutluluktan ne yapacagini mi sasiriyor vallahi anlamiyorum
Benimki de agzindaki memeyi ariyo onu napçaz
Bu olmamis baska ver der gibi davraniyo sanki emmeyi bilmiyo
Yatay durumda yatırıyorum canım.baş yukarıda olursa ilerlemez.
Silikon meme uçları çok işe yarıyo ben de çoğunlukla öyle emziriyomAllah razı olsun ne diyelim. Sende bayagi zorluk atlasmissin. Beni en iyi sen anlarsin. Resmen depresyona girdim. Şimdi biraz daha iyiyim. Sütüm yok şu an . Artirici içecekler içmeye başladim. Birde ,3 çocuk annesi kuzenim geldi . Direkt memesini kaptı. Benim göğüs ucu nerdeyse hiç yok. Acaba o yuzdenmi almadi. Lansinoh tu sanırım marka meme ucu çıkartıcı alet siparişi verdim. İnşallah cikar ve emmeye başlar. İnancimi kaybetmicem sonuna kadar devam. Gerekirse profesyonel yardım bile almayı düşünüyorum.
Tam bilmiyorum Can'ım ama büyük ihtimal öyledir.Çocuk doktoruna mi gidocez
Aynı Damla'yı dr yazmıştı bize. Bugün aldı eşim. Dr un verdiği kağıtta emzirme öncesi 8 damla demiş. Eczacı eşime 2-3 damla demiş. 3 damla verdim ben. Sen kaç damla veriyorsun Can'ım.Sab simlex damla vermiştim kizlar 5.30 da birde 00.30 verdim emzirme öncesi veriliyor. Uykuluydu tam emmedi sanki damlatılarak verdikten sonra bsor şey olur mu ki yaa sürekli nefesini kontrol ediyorum durmadan. Bugünde o uyudu ama ben uyuyamıyorum. Ahh annem bizi nasıl büyütmüş
Aynı günün akşamı işe yaradı Can'ım ben de.Kızlar bu lecitin sxde ne kadar süre sonra işe yaradı bu bezeler be zamn gecti dün aldırdım bnde eşime iki tane içtim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?