- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.101
KuZum ben de aynı dertten muzdaribim. Bugün doktora söyledim bi memeyi 50 dk emiyor diye. Dr etkili şekilde memeyi tam kavrayarak emmiyordur. Bi memeyi 20 dk da bitirmesi gerekir dedi. Tam kavramıyor olabilir meme ucunu dedi. Emzirme hemşiresine yönlendirdi. Emzirmeme tutuş şeklime baktı hemşire. Bi sıkıntı Yok güzel emiyor sütün de var şikayetçi değilsen emzir uzun uzun dedi :))Benim de 7 gün hala koyu sarı kolostrumdu arkadaşa sağıp gönderdim ebeler hangisi kolostrum demişlerdi ilk gün sagdigim ile aynıydı. Benim 7. Ayda başlamıştı gelmeye bitecek diye korkmuştumbenimki çok uzun emiyo cnm gece gündüz farketmiyor. 1.5 saat ayiramadik memeden ortalama bir saat emiyo. Sütüm doyurmuyor mu falan diye saçmalamak istemiyorum hep ağzı dolu zaten dinlenerek emiyo ama yine fazla mı? Gün içinde hep ağzında zaten gece 3 saatte kaldırıyorum yine aynı emiyo
Yani sürekli meme arayışında olunca doymuyor mu acaba demekten kendimi alamıyorum. Ama mama vermedim dünden beri.Yok canım yükselmez bu saaten sonra merak etme mamasız devam edebiliyorsan kesinlikle sadece sütünle devam et sarılık konusunda endişen olmasın,fizyolojik yenidoğan sarılığı ise ki öyledir muhtemelen düşüşe geçen sarılığın bu saatten sonra yükselme ihtimali sıfır için rahat olsunzaten seni daha çok ve etkili emeceği için de sütün durumu kurtarır bişey olmaz bu saatten Sonra
Bebeğin gelişimi nasıl çatı muayenesi oldun mu ?Ben de 40.haftayi gecmek istemiyorum Yarin bi kontrole gideyim diyorum Gecwn hafta basi asagida degildi bile
Yok canım inan sütüm maşallah diyim akıyor bile boğuluyor çocuk ama yok dk başı emmek istiyor uyanıkken. Sen bence de verme artıkYani sürekli meme arayışında olunca doymuyor mu acaba demekten kendimi alamıyorum. Ama mama vermedim dünden beri.
Hala mamanın etkisiyle kıvranıyor çocuk. Kaka rahat yapamıyor. Tekrar sarılık Yükselmez diyorsan hiç mamaya başlamıcam. Sütle devam :) çok sağol Can'ım.
Ya bugün dayanamadım yedim canım bulguru taze soğanı. Ciddi anlamda süt yapıyor bende. Tamam ikisi de susatan şeyler ama ben çok su içiyorum zaten. Şimdi yedim bunları sabaha kadar dansCanım annenin dediğini destekleyen doktorlar var gercekten bide annedeki gazın bebeğe gecmiceni savunanlarda var bilemiyorum hangisine inanıcaz
Zaten gaz sorunu 3 ay oluyormuş en fazla . İnşaallah bir an önce rahatlar bebeklerimizTamamem bitkisel dördüncü aya kadar güvenle kullanabilirsiniz dedi doktorumuz
Sağol kuzumYok yaa 8 değer olarak hiç yanii endişe edilecek bir değer değil uyuyorsa bırak uyusun 3saatte bir emzirmek yeterli, şimdiye kadar yükselmediyse artık daha yükselmez
Bebeğin gelişimi nasıl çatı muayenesi oldun mu ?
Bende yaptırmadım senin ilk bebek mi ama belki bu muayenede yapar bebeğin başını tam kasıkta çapraz şekilde hissediyorum bir türlü Doğum pozisyonu almıyorCati muayenesi yapmadi canim ya Sen oldun mu
Gelisimi de gunuyle uyumlu En son 3200 gibi bir seydi gecen hafta
Vermiyorum Can'ım. Saat 9 buçuktan beri memede. GöZlerim kapanıyor. Yerine bırakıyorum anında göZleri açılıyor. Ne zaman nasıl oturtucaz bu uyku ve yemek düzenini çok merak ediyorum.Yok canım inan sütüm maşallah diyim akıyor bile boğuluyor çocuk ama yok dk başı emmek istiyor uyanıkken. Sen bence de verme artık
Kolostrum için evet ortalama 4-5 gün ama kişiye göre değişiyor çok belli zaten kolostrum koyu kıvamlı sapsarı ve hafif tuzlu bir tadı oluyor,normal açık sarı renge dönmeye başladım mı kolostrum üretimi de son buluyor. Gece tabi emzirme Aralıkları uzadıkça memelerde biriken sütte artıyor. Senin emzirme düzenin benimkine çok benziyorbenim kızda gündüz daha sık gece 3 saat arayla emiyor. Emme düzeni oturduğunda gündüz memelerin yumuşak gece yine gündüze oranla daha sert olacak sıkıntı YÖK bence kurduğun düzende. Şahane doğru ve etkili bir düzen. Hatta 20günden sonra gece ortalama 4 saat uyuduğu bir aralık olacak onu emzirmek için bölmezsen gece gündüz ayrımını da oturtmuş olursun,gece uykusunda rahat edersin
Bende yaptırmadım senin ilk bebek mi ama belki bu muayenede yapar bebeğin başını tam kasıkta çapraz şekilde hissediyorum bir türlü Doğum pozisyonu almıyor
Valla nasıl çekiyor cuk cuk ses geliyor. 3 saattir uyuyor çok emdi kaldircam artik. babasını seviyor oğlum günduz ayakta akşam uykuda.KuZum ben de aynı dertten muzdaribim. Bugün doktora söyledim bi memeyi 50 dk emiyor diye. Dr etkili şekilde memeyi tam kavrayarak emmiyordur. Bi memeyi 20 dk da bitirmesi gerekir dedi. Tam kavramıyor olabilir meme ucunu dedi. Emzirme hemşiresine yönlendirdi. Emzirmeme tutuş şeklime baktı hemşire. Bi sıkıntı Yok güzel emiyor sütün de var şikayetçi değilsen emzir uzun uzun dedi :))
Belki de Doğum poZisyonu almıştır yukarıda hissettiğin de ayaklarıdır hakkımızda hayırlısı olsun artık bu saatten sonraIlk dogum olacak evet Allahin izniyle
Gecen hafta benim doktor cati muayenesinin gerekli bisey olmadigini falan söyledi Bu hafta doktorum izinli ben de bahaneyle hastanedeki diger doktora gidecegim bakalim o ne diyecek
Ben asagida sık sık baski hissediyorum ama yukarida yani neredeyse göğüslerime yakin da cok hareket var
Bende merak ediyorum bunu bir de ne zaman yaptırmak gerekiyorKızlar kalça ultrasonu için devlet Hastanesi'nde çocuk doktorundanmi randevu almam gerekiyo
Can'ım 1 aylık kontrolde yapılıyormuş. Öyle dediler bizeBende merak ediyorum bunu bir de ne zaman yaptırmak gerekiyor
Benden o cuk cuk ses de gelmiyor ki. En başta oluyor. Sonra zaten bayılma modunda olduğundan aheste çekiyor. Dokuz buçuktan beri memede sürekli. Çıldırıcam nerdeyse. Ayağımda sallıyorum şimdi malesef. Benim de ne halim ne sütüm kaldı.Valla nasıl çekiyor cuk cuk ses geliyor. 3 saattir uyuyor çok emdi kaldircam artik. babasını seviyor oğlum günduz ayakta akşam uykuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?