- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.161
Yok canım benimde aynı problem . Sanci gelince ne yaptıysak kivranrak ağlamaktan helak oluyor. Damla veriyorum. Sırtını sıvazlıyorum. Hiçbir şey fayda etmiyor. Müzik adiyorum kolik için. Yookk......
Bmde yaramadı o zmn hala kocaman bi beze var göğsümde ord kızarıklıkta olmuştu kızarıklık gcmişti beze kalmıştıTam bilmiyorum Can'ım ama büyük ihtimal öyledir.
Aynı Damla'yı dr yazmıştı bize. Bugün aldı eşim. Dr un verdiği kağıtta emzirme öncesi 8 damla demiş. Eczacı eşime 2-3 damla demiş. 3 damla verdim ben. Sen kaç damla veriyorsun Can'ım.
Aynı günün akşamı işe yaradı Can'ım ben de.
Can'ım beze hemen geçmedi Zaten bende. Acısı sertliği geçti göğsümün.Bmde yaramadı o zmn hala kocaman bi beze var göğsümde ord kızarıklıkta olmuştu kızarıklık gcmişti beze kalmıştı
Bizim de öyle. Nefes alamıyor yavrucağız. Her emzirmeden önce bikAç damla sıkıyorum ama açmıyor ki. Dün otribebe aldı eşim. Kullanmadık henüz. Çok da önermiyorlar ama mecbur kalınca kullanıcamKızım çok hırıldıyor ama nırmal olan hırıldama değilgeğzinde balgam toplanmış gibi hani bze de oluyo ya öyle serum fizyolojik sıktım bir iki kere gecmedi burnu tıkalı değil . Acaba burnu tıkalıyken sıktığımdaki sümükler mi toplandı geğzinde . Dünden beri adam akıllı dalamadı uykuya bu yüzden. Yoksa grip mi oldu doktora mı götürsem. Şu serum fizyolojik ne kadar kullanılabiliyor
Tm canm bnde sertlik yok şusn beze için aldırdım . Senin bebişinde hırlıyordu dimi ? Boğazında balgam toplanmış gibimiydi ?Can'ım beze hemen geçmedi Zaten bende. Acısı sertliği geçti göğsümün.
Canım yenidoğan pek öyle grip falan olmaz ama ekstrem bi durum olmadığı müddetçe yani ya iyice terletip üşütürsün ya grip olan biri gelir ağzından öper falan ama yine de zor...başına şapka giydiriyor musun...ayağına çorap eline eldiven...havalar çok dengesiz dikkat etmek lazım...emmesi iyiyse genel durumunda bi gariplik yoksa bişey olmazKızım çok hırıldıyor ama nırmal olan hırıldama değilgeğzinde balgam toplanmış gibi hani bze de oluyo ya öyle serum fizyolojik sıktım bir iki kere gecmedi burnu tıkalı değil . Acaba burnu tıkalıyken sıktığımdaki sümükler mi toplandı geğzinde . Dünden beri adam akıllı dalamadı uykuya bu yüzden. Yoksa grip mi oldu doktora mı götürsem. Şu serum fizyolojik ne kadar kullanılabiliyor
Burnunda biley yok ki geğzinde bzimki yutkunurken bile boğazına takılıyor sanki tükürükBizim de öyle. Nefes alamıyor yavrucağız. Her emzirmeden önce bikAç damla sıkıyorum ama açmıyor ki. Dün otribebe aldı eşim. Kullanmadık henüz. Çok da önermiyorlar ama mecbur kalınca kullanıcam
Kardeşim geldi hftasonungripti baya hiç yaklaştırmadık ana bi kere ağlarken almıştı kucağınaCanım yenidoğan pek öyle grip falan olmaz ama ekstrem bi durum olmadığı müddetçe yani ya iyice terletip üşütürsün ya grip olan biri gelir ağzından öper falan ama yine de zor...başına şapka giydiriyor musun...ayağına çorap eline eldiven...havalar çok dengesiz dikkat etmek lazım...emmesi iyiyse genel durumunda bi gariplil yoksa bişey olmaz
Aynen bizi anlatmışsın durumumuz tam olarak böyle ağlamıyor ama sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyorAy canım çok zor şu gaz ya koca insanlarız dayanamıyoruz bebeklerimiz nasıl dayansın. Çok şükür bizimki ağlamıyor ama çok kıvranıyor gözleri kayıyor uykusuzluktan ama kıvranmaktan ıkınmaktan uyuyamıyor. Çok gazlı olduğu için ememiyor da içi almıyor kusuyor sonra. Bu gazı nasıl yok edeceğiz bilmem
Cnm ablam pamuk beze kulak copunu geçirip siliyordu gazlı bez de olur temiz olsun yeter. İnce bir çubuk ile ağzının içini dilinin altını üstünü gezdirswn yeter ama dikkat et pamukçuk annenin memeye de geçip fena yapabilirmis olmadı ilaç al aile hekiminden
Mikostatin diye bir ilaç var canım çok hızlı geçiriyor siyahımsı bir damla. Ben ilk kızda kullanmışfım meme uçlarım da ağrımaya başlayınca
Emzir sen canım bol bol...sütte bebeğin ihtiyacına göre antikor oluşuyor geçer inşallah...emmezse halsiz ateşli falan olursa doktora götürürsünüz...ama sanmıyorum yani...inan ki bebeklerin en sağlıklı olduğu dönemler bunlar şu anda...esas 6 ay sonrası ek gıda diş çıkarma olaylarıyla başlıyor hastalıklar...burnu tıkalı değilse de serum fizyolojik falan yapma...onun amacı bebek sümküremediği için sümuk falan olursa çıkarmak...sümük yoksa gerek yok yani...yıkadıktan sonra bari şapka giydirebilsen iyi olur başı üşürKardeşim geldi hftasonungripti baya hiç yaklaştırmadık ana bi kere ağlarken almıştı kucağınaşapka ilk doğduğundan beri takmıyor . İstemiyor . Uff inşallah grip olmamıştr emmesi normal ama dünden beri tükürüğü köpük köpük ağzında birikiyor . O geğzibdeki tuksnma yüzünden sürekli boğazına bile kaçmış gibi oluyor tükürüğünde boğulcakmış gibi
Gaz damlası aldık dün gece Can'ım. Öyle bi kıvranıp ağlıyor ki. Çaresiz kalmak çok kötü. Sab-simplex damlanın adı. İnş işe yarar.Gece 1 buçuktan beri ayaktayız ve şimdi uyudu daha bizimki hatta uyumadı bile yarı uykulu. Gözleri kapanıyor yinede uykuya direniyor benimkinin ortası yok galiba ya çok uyuyor ya uyumuyor. Gazdan dolayı çocuğumda napcağını şaşırdı ya. Çözüm bulan varmı şu gaz meselesine kızlar. Birçok şey denedim ama yok halen gazlı ıkınmaktan uyuyamıyor yavrum
Can'ım ben içtiğim rezeneden 1-2 çay kaşığı veriyorum ağzına.Ay canım biz hep ıkınıyoruz ya uykusunda bile ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor. Bugün kulak çubuğuna yağ batırıp poposunda tuttum biraz nasıl gaz çıktı anlatamam ama halen ıkınıyor. Artık ne kadar gaz varsa içerde anlamadım. Doktor 2,3 aya kendi düzene girecek dedi şuruplar yağlar bir işe yaramadı. Acaba rezene içirsem azcık 19 günlük çokmu erken denesemmi
Grip değildir inş. Kolay kolay olmazlarmış. Zaten grip olsa bizimki olurdu. Tüm ev ahali gripti doğduğundan beri. Ben de dahil. Burnu tıkanınca grip sandım ama şükür değilmiş. Kumsal da değildir Can'ım. Üşümüş soğuk almıştır belki.Burnunda biley yok ki geğzinde bzimki yutkunurken bile boğazına takılıyor sanki tükürük
Aynen bizi anlatmışsın durumumuz tam olarak böyle ağlamıyor ama sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyor
Bugün doktora götüreyim diyodum ama o zamn bgün takip edeyim gecmezse yarın götürürüm . Şapkayı takınca çok ağlıyor maalesef ama denicem yine sağol bilgiler içinEmzir sen canım bol bol...sütte bebeğin ihtiyacına göre antikor oluşuyor geçer inşallah...emmezse halsiz ateşli falan olursa doktora götürürsünüz...ama sanmıyorum yani...inan ki bebeklerin en sağlıklı olduğu dönemler bunlar şu anda...esas 6 ay sonrası ek gıda diş çıkarma olaylarıyla başlıyor hastalıklar...burnu tıkalı değilse de serum fizyolojik falan yapma...onun amacı bebek sümküremediği için sümuk falan olursa çıkarmak...sümük yoksa gerek yok yani...yıkadıktan sonra bari şapka giydirebilsen iyi olur başı üşür
Gunde 3 kez dediler cnm bize de. Rahatladi mi bebeğinBence sen düşürme. Ben artırayım. Çünkü ikimize de dr 8 damla demiş Can'ım. Günde 4 defa
İnşallah değildir canım o kadar yatağı beşiği reflü yatağı falan var az şurda dursun diye koltuğun üstüne bıraktım orda uyuyakaldı alsam kesin uyanır of off annelik gercekten çok zormuşGaz damlası aldık dün gece Can'ım. Öyle bi kıvranıp ağlıyor ki. Çaresiz kalmak çok kötü. Sab-simplex damlanın adı. İnş işe yarar.
Can'ım ben içtiğim rezeneden 1-2 çay kaşığı veriyorum ağzına.
Grip değildir inş. Kolay kolay olmazlarmış. Zaten grip olsa bizimki olurdu. Tüm ev ahali gripti doğduğundan beri. Ben de dahil. Burnu tıkanınca grip sandım ama şükür değilmiş. Kumsal da değildir Can'ım. Üşümüş soğuk almıştır belki.
GALACTAGO damla süt yapıyor tavsiye ederim kızım yoğun bakımdayken çocuk doktoruna sormuştum bu damlayi tavsiye etti ise yaradiİlk zamanlarda sütum vardı biraz . Şimdi hiç yok. Moralimizde çok bozuktu o siralar. 3. Gün Eşimin teyzesi yogun bakıma kaldırıldı. Yaşaması bir mucize . 3. Kattan asagi düşmüş. Annesi öldükten sonra teyzesine daha bir bağımlydi. Bende severim kendisini. İnşallah mevlam yardımcisi olur. Silikon meme ucuda aldık. Maalesef benim oğlan sanirim keyif adamı olacak. Bir iki çekip istediği gibi gelmeyince hemen bıraktı. Sarılık sorunumuz olmasa daha kolay olacak ti. 2 saatte bir karnini doyurmak gerekiyor. Banyo her gün yapılırsa bizim büyüklerimizde daha güzel büyüdüğünu söylerler.
İlk defa bugun biraz önce memeyi kapti ama bende süt yok . İnşallah aldigim caylar işe yarar. Humana anne sutu artici çay.
Memeleri sıcak suya tutayim. Belkim açılırdua edin bana kizceler.....
Ben de düşünüyorum bazen rezene vermeyi. Kendim iciyorum ama cocugu etkilemiyor sankiAy canım biz hep ıkınıyoruz ya uykusunda bile ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor. Bugün kulak çubuğuna yağ batırıp poposunda tuttum biraz nasıl gaz çıktı anlatamam ama halen ıkınıyor. Artık ne kadar gaz varsa içerde anlamadım. Doktor 2,3 aya kendi düzene girecek dedi şuruplar yağlar bir işe yaramadı. Acaba rezene içirsem azcık 19 günlük çokmu erken denesemmi
Gaz damlası aldık dün gece Can'ım. Öyle bi kıvranıp ağlıyor ki. Çaresiz kalmak çok kötü. Sab-simplex damlanın adı. İnş işe yarar.
Can'ım ben içtiğim rezeneden 1-2 çay kaşığı veriyorum ağzına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?