- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.481
Can'ım senin yine 50 cc çıkmış. Ben bugün elektrikli ile sağmaya çalıştım 10 cc bile çıkmadı. Ama pompaya itibar etmiyorumÇok mutsuzum, gündüz uyuyor akşam gece hiç uyumuyo hep memede durmak istiyo
Gündüz de ben uyuyamıyorum
Çok sık kullanmam diye aventin manuel pompasını aldım, binbir zorlukla 50 cc sağdım dolaba koydum, yattım biraz
Kayınvalidem ben uyurken vermiş ama içmiyo diye dolaba geri koymuş
Hslbuki dolaptan çıktıktan sonra beslenme bitince kalanı atın diyo
Ziyan oldu şimdi zar zor sağdığım kuş kadar süt
Sütüm çok çok var sanıyodum ama makine psikolojimi bozdu
Bu kadar az geliyosa bu çocuk bu zamana kadar hep aç olduğu için aranıp durmuş demek, ben hep çok çok emdi ama keyif için aranıyo sanıyodum
Ağladım durdum bu akşam o durmadıkça.. emzirdim, mama da verdim ama hala durmadı durmadı
Böyle yaparsam sütüm etkilenir farkındayım ama baş edemiyorum lohusa psikolojisi ile
Listeyi paylasman çok iyi oldu cnm. Bizimde sancılar başladı hemde ne başlamak.cok tesekkur ederimm canim .. cok sukur iyyiz gazimiz basladi tam 7 gun hem gece hem gunduz agldi kivrandi tam uyutuyorum yatagina koyuyorumm hooop uyanıyordu hala ara ara oluyor yine dayanamasim dr götürdüm gazi baslamis dedi 3 ay boyle yapicak bisey yok yediklerime dikkat etmemi soyledi ve bir liste verdi liste şöyle
findik .. fistik.. tahin.. sut ve sutlu tatlilar... kakao cikolata... hindistan cevizi... cilek.. bal kabagi.. cok ilginc bir liste degilmi ama bunlar direk gaz yapiyormus bebwge peki kuru fasulye bulgur dedim onlar sana gaz yapar sutunw degil dedi bi gaz giderici lactoz yazdi bebege icirdim pek iyi gelmedi buyuk oglumunda gazi olmustu zinco damla kullanmistik tekarar dan onu alsik kullandik 2 gundur daha iyi sukur tamamen tabikide gecmiyor ama cocuk daha uzun sure uyuyor aglama krizleri yasamiyoruz en azindan şimdi daha iyi sukur pazartesi asimizi ooduk ...haftada 2 kere yikiyorum annem hala bizde cunki abimizi okula goturup getiriyor banada destek oluyor cok iyi oldu acikcasi.. ( sekerli suyla etrafimda gezmese daha iyi olacak ama )
bebegin diger durumu icin simdilik bisey yapmadik bayramdan sonra prof takibi basliycak yani gelisimi nasil seyir edicek bakicaklar.. benden simdilik bu kadr.... herkese iyi geceler pek giremiyorum sebep yorgunluk ...
Bizim doktorumuz sab simplex yazdi. 8 damla dedi. 8 olarak verdikKızlar bio gaz damlası kullanıyorduk hiç bir işe yaramadı eczacı sab simplex tavsiye etti onu aldık varmı kullanan memnunmusunuz 15 damla yazıyo kaç damla kullanıyorsunuz
Çok uzun süre sağdım hem zaman kaybettim hem de canım çıktı her iki memeden o sütü çıkarana kadarCan'ım senin yine 50 cc çıkmış. Ben bugün elektrikli ile sağmaya çalıştım 10 cc bile çıkmadı. Ama pompaya itibar etmiyorumçünkü sütüm geliyor elle sıkınca. Bebeğim de çoğu zaman luk luk içiyor. Ağzının kenarından süt akıyor. Ben 3 gün mama verdim günde iki kez. Perişan oldu yavrum. Kakasını yapamadı. İki gündür mamayı kestim. Çok şükür daha iyi. Haaa saatlerce memedeyiz o ayrı :) doymuyor mu diye sorguluyorum ama dr lar da bişey demiyor.
sağ Salim kucağına alırsın inşallah neden sezaryen kararı aldınız ?Sevgili anneler yarin sabah 07 de sezaryene oluyorhm dualarinizi bekliyorm dogum yapmis herkese allah beebeklerinin acusini gostermesin dogum yapmamislar da allah vaktinde saglikli bebekler basip etsin
Çok haklısın bazen sabırsız davranıyorumKuzum doyuyordur o boşuna üzme kendini...50cc az değil ki daha ne olsun gayet de sütün var Allaha şükür emzirdikçe çoğalacak düzene girecek sen pes etme...aranması falan aç olmasından değil ki emme refleksi yüzünden...benim 2.ve ben de uykusuzum bütün gün mememde meme uçları yara dişimi sıkıyorum çocuk memeyi tutana kadar...geceden sağdığımı biberonla verdim az önce hindistan cevizi yağı sürdüğüm memeler dinlensin diye...herkes aynı durumda canım...bu günler çok çabuk geçiyor aslında keşke biraz tadını çıkarabilsek zehir etmesek kendimize...bu yenidoğan bebeğin olayı bu emme gaz çıkar ma altına yapma...acıktığında susadığında korktuğunda anne kokusu istediğinde emecek başka bildiği yok gariplerin...sabır annesi
Ben öyle düşünüyorum Can'ım. Bebekler çok daha güçlü çekermiş Zaten. Sonuçta boş memeyi çekmiyordur sıkınca süt geliyorsa. Yani umarım öyledir.Çok uzun süre sağdım hem zaman kaybettim hem de canım çıktı her iki memeden o sütü çıkarana kadar
Ziyan olunca o kadar üzüldüm ki, ben uyurken güzel güzel beslerler diyodum
İçmemesi imkansız kaynanam beceremedi bence, iyice ittiremedi
Üstelik beslenme bitince geri dolaba kaldıramayız demiştik
Neyse düzene girecek inş
Benim de emerken hatta elimle sıktığımda bile daha çok süt geliyor
Sütümüz var kendimizi yok yere harap ediyoz di mi
Can'ım bizimki de öyle. Ben artık dayanamayınca yatağa koyuyorum yanına uzanıp öyle emziriyorum. Uyuyakalınca memeyi bırakıyor Zaten. Çaktırmadan kalkıyorum yanından.Kizlar bebegim surekli memede durmak istiyor kucamdan alinca geri uyaniyor napcam bole sagip verirsem uyuyor aceba ememiyor mu iyice yoruldum saatlerce kucamda
Can'ım ben de başladım kullanmaya. Günde 3-4 kez 8 damla.Kızlar bio gaz damlası kullanıyorduk hiç bir işe yaramadı eczacı sab simplex tavsiye etti onu aldık varmı kullanan memnunmusunuz 15 damla yazıyo kaç damla kullanıyorsunuz
Ay inş hasta değildir Can'ım ya. Bugün bi götür istersenKızlar dün akşamdan beri kızımın burnu da akıyor nezle mi oldu . Bu boğazında balgam birikmiş gibi diyodum . O mu çıkıyor yoksa hasta mı oluyor ateşi yok
Dün eşim işten erken çıkmıştı götürcektik vazgecti götürmedi . Bütün gün başının etini yedim gasta mı oldu acaba diye o hayır değil dedi . Bugünde ablam gelicek yanıma o gelince dayananazsam götürcem ne yapabilir ki acaba doktor küçücük bebeğeCan'ım bizimki de öyle. Ben artık dayanamayınca yatağa koyuyorum yanına uzanıp öyle emziriyorum. Uyuyakalınca memeyi bırakıyor Zaten. Çaktırmadan kalkıyorum yanından.
Can'ım ben de başladım kullanmaya. Günde 3-4 kez 8 damla.
Dünden beri gayet iyi sancısı olmadı. Tabi ben mamayı da kestim hangisinden bilmiyorum.
Belirtisiznesne canım sen de dene istersen bu damlayı. Dün geceyi hiç ağlamadan geçirdik biz.
Ay inş hasta değildir Can'ım ya. Bugün bi götür istersen
Ay sağol canım deneyim onu da rezene biraz iyi geldi ama yine ıkınıp duruyor. Dün gece koca adam gibi gaz çıkardı ama yinede ıkınıp kıpkırmızı oluyor. Sürekli gazlıyızCan'ım bizimki de öyle. Ben artık dayanamayınca yatağa koyuyorum yanına uzanıp öyle emziriyorum. Uyuyakalınca memeyi bırakıyor Zaten. Çaktırmadan kalkıyorum yanından.
Dünden beri gayet iyi sancısı olmadı. Tabi ben mamayı da kestim hangisinden bilmiyorum.
Belirtisiznesne canım sen de dene istersen bu damlayı. Dün geceyi hiç ağlamadan geçirdik biz.
Gaz ilacı canım 8 tl ama evboregi bulammış kaldırıldı mı bilmiyorum. İlk kızımda kullanmıştım bunda da başladık. Günde 30 damla olavak şekilde ister 3 kere 10 ar damla ister 4 kez 8er damlaAllah razı olsun canım inşallah işe yarar çok acı çekiyo kuzum metsil dediğin ne nasıl kullanılıyo
Üst kalın bence canım. Ben atlet altına patikli bir alt bir de uzun kollu bir takım giydiriyorum. Ğstten terlerse hasta olur. Üstü kalın giydirmek yerine bacaklardan bir alt giydirirsen gazı da daha az olur hem.ay çok ince degil mi? hava sıcak da olsa yenidoğan diye ben bir askılı zıbın+uzun kollu zıbın+kısa corap+alt üst takım giydiriyorum. sapkasını bazen takıyorum, bazen çıkarıyorum.. üzerini de hep battaniye ile örtüyorum..
sizler nasıl giydiriyorsunuz? çok mu abartmışım ki ben
Canım 50 cc çok iyi. Ayrıca manuel pompa asla tamamını çekemez. Hatta sadece önsütü çeker. Asıl yağlı süt gelmez manuelle. Sen kendin diyorsun mama da verdim yine ağladı diye. Gazı vardır onun sürekli sırtına pat pat diye sert şekilde vuracaksın. Meme de durması değil çığlık çğlık ağlaması açlık belirtisi olabilir. Hatta çişli bezler belirtidir canım. Göğsüne yüzüstü yatırıp sert şekilde sırtına vur. Sakinleşiyorsa bilki gazı var. Ya da bacaklarının üst kısmına yatır karnı senin bacağına denk gelsin sırtına vur yine sert şekildeÇok mutsuzum, gündüz uyuyor akşam gece hiç uyumuyo hep memede durmak istiyo
Gündüz de ben uyuyamıyorum
Çok sık kullanmam diye aventin manuel pompasını aldım, binbir zorlukla 50 cc sağdım dolaba koydum, yattım biraz
Kayınvalidem ben uyurken vermiş ama içmiyo diye dolaba geri koymuş
Hslbuki dolaptan çıktıktan sonra beslenme bitince kalanı atın diyo
Ziyan oldu şimdi zar zor sağdığım kuş kadar süt
Sütüm çok çok var sanıyodum ama makine psikolojimi bozdu
Bu kadar az geliyosa bu çocuk bu zamana kadar hep aç olduğu için aranıp durmuş demek, ben hep çok çok emdi ama keyif için aranıyo sanıyodum
Ağladım durdum bu akşam o durmadıkça.. emzirdim, mama da verdim ama hala durmadı durmadı
Böyle yaparsam sütüm etkilenir farkındayım ama baş edemiyorum lohusa psikolojisi ile
Ben genel cerrahiye gittim mastit vs yok göğüslerin boş ama meme ucundaki açık yaradan hafif enfeksiyon başlamış dedi ve antibiyotik verdi krem falan da tabi...benim göğüs uçlarından içinden ve sırtımdan iğneler batıyordu ürperme geliyordu...ben sezaryenden sonra verilen antibiyotiği içmemiştim içsem böyle olmazmış ama ilerlemeden müdahale etmiş olduk en azından dedi doktor da...meme ucunda açık yara varsa bi doktora görün istersenKızlar dünden beri göğüslerim çok fena yaa. Ucuna ve çevresine iğneler batıyor. Enfeksiyon durumunu düşünüp Tiksiniyorum tüm vücudum kaşınıyor sonra. Dün akşam iki kez duşa girdim çıktım bu tiksinmeden.
sofiarya Can'ım enfeksiyon gibi bişey değildir dimi
Göğüs ucuna değince tüylerim saç diplerim diken diken oluyor
Can'ım bizimki de öyle. Ben artık dayanamayınca yatağa koyuyorum yanına uzanıp öyle emziriyorum. Uyuyakalınca memeyi bırakıyor Zaten. Çaktırmadan kalkıyorum yanından.
Bizim doktorumuz sab simplex yazdi. 8 damla dedi. 8 olarak verdik
Sen sakin ol canım 9 gün olduysa sarılığı düşmeye başlamıştır bile inşallah...sen yine hem emzir hem sağ biberonla ver bol bol beslensin...bu günler gececek canım...masal anlatır gibi anlatacaksın...kucağimızdakiler Allah in bir lütfu...mucizesi...bak sağ salim aldık kucağımıza da nelerle uğraşıyoruz çok şükür...kv de bilememiştir belki çekindi süt bebeğin genzine kacar falan diye cesaret edemedi iyice gösterirsin nasıl vereceğini bi dahaki sefere...üzülme...biz süper annelerizÇok haklısın bazen sabırsız davranıyorum
Bi de benim kuzum erken doğdu şuan 9 günlük ama normal doğum tarihi daha 31 mayıstı
Ben sütün ziyan olmasına çok üzüldüm zar zor sağdım çünkü
Bi de sarılığı var o sebeple aç kalcak diye ekstra korkuyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?