- 21 Aralık 2013
- 604
- 611
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.801
canim zeytinyagini nasil kullaniyorsun, ben kullanmadim ama penaten kremi herkes methediyor cok iyiymis, bir de onu denesenDogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
Bizimki oyle değil cildinin rengi ama kabuk kabuk kuru gibi ama döküntülu gibideAynı şeyi ben de soracaktım. Kırmızı minik minik nokta şeklinde sonra beyaz uçları çıkıyor.
Idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanıyoruz o yüzden mi yoksa normal mi bilemedim.
Bi dene istersen hem sakinleşir belki . Çok zor valla insanın elinden bişey gelmiyor . İnşallah gecer hemen . Bi devacaba kuru kayısı mı yesen acaba ? Ya burda ya da başka topikte okumuştum . Kndi kabızlığı için yiyordunarkadas ama ona taramamıştı sütten bebeğe gecmiş o ishal olmuştu galiba .Kabiz olduktan sonra değiştirdik mamayi canım2 gündür de neredeyse hiç mama vermiyorum deneyeyim diye emzirip buzluktaki sutleri veriyorum ama çare olmadı ya doktor da günde 3-4 defa biberonuna bi çay kaşığı zeytinyağı koy dedi onu da yaptım ama o da ise yaramadi. Allah yardim etsin
Yaa bi defa yapsa raziyim canım vallasize de çok geçmiş olsun çok zor bi şeymiş gerçekten. Ben de az sonra sıcak suya mi oturtsam ki biraz
Komposto yapicam bugün canım belki de işe yararBi dene istersen hem sakinleşir belki . Çok zor valla insanın elinden bişey gelmiyor . İnşallah gecer hemen . Bi devacaba kuru kayısı mı yesen acaba ? Ya burda ya da başka topikte okumuştum . Kndi kabızlığı için yiyordunarkadas ama ona taramamıştı sütten bebeğe gecmiş o ishal olmuştu galiba .
Bana annem kompostosu gaz yapıyor demişti o yüzden hiç içmedim ne kayısı suyu ne kompostosunuKomposto yapicam bugün canım belki de işe yarar
Aynen canim
Dün alttan muayene etti acilma var mi diye Yok tabi Gece tuvalete kalktigimda pecetede cok cok az bir damla kan gördüm O kadar az ki dikkat etmesem görmezdim bile Sanirim alttan muayene sonrasi oldu
aynı benimki 2 gündür benimkide aynısını yapıyorKızlar allah aşkına söyleyin bu çocuk niye niye her seferinde emme esnasında memeyi çekiştirip sündürüyor öteye beriye. Memeler haşat oldu emzirmek işkenceye döndü ağlıyorum resmen. Hiç böyle yapmazdı son birkaç gündür böyle yapıyor. Öldüm!! Bittim!! Yardı her yerini. Böyle yapio yapıp tekrar memeye saldırıyor emmem için. Niye böyle yapıyor ya?!! Bu silikon uçlardan alsam fayda eder mi acaba??
Canım genelde ısı değiştikten sonra bir daha verilmiyor o süt ama seninkine fazla gelmiş bence o yüzden kusmus oğlumda öyle kusardi ağızdan burundan gelirdi anladikki çok geliyomus oyuzden kusuyomusŞuan çok mutsuzum, gece kaynanam dolaptan (buzluktan değil) sütü çıkarmış ama uyuyo diye vermemiş kenara koymuş
Oda sıcaklığında bişey olmamıştır diye az önce verdim sütü ama bitince fışkırtarak hepsini kustu
Kulağına bile girdi.. ilk kez böyle kustu
Allah aşkına sağılıp dolaba konan sütü sonrasında bebek hemen içmezse ya da bitiremezse nasıl muhafaza ediyorsunuz? Dolaba mı koyuyorsunuz geri yoksa oda sıcaklığında mı bekliyo
Süt mü kötü oldu da bu kadar fışkırtarak kustu bu kız
Saat 7 de başladı krizler. Şimdi uyudu yani inş. Uyanmazsa.
Memede teselli buluyor sadece. Onda bile kıvranıyor sancı geldikçe. Sab simplex hiç bi işe yaramadı. Hatta daha da arttı sanki. Bu akşam anladım ki gerçekten kolik bi bebeğim var.
Gözler kıpkırmızı oldu içim acıyor. Kıyamıyorum kıvrandıkça. Ne olacak halimiz
Oda sicakliginda 6 saat degilmiŞuan çok mutsuzum, gece kaynanam dolaptan (buzluktan değil) sütü çıkarmış ama uyuyo diye vermemiş kenara koymuş
Oda sıcaklığında bişey olmamıştır diye az önce verdim sütü ama bitince fışkırtarak hepsini kustu
Allah aşkına sağılıp dolaba konan sütü sonrasında bebek hemen içmezse ya da bitiremezse nasıl muhafaza ediyorsunuz? Dolaba mı koyuyorsunuz geri yoksa oda sıcaklığında mı bekliyo
Benim kizimda sivilce gibi atip sonra geri batiyo dr boyle dokuntuler olabilir dedi ici dolu olursa sikinti dedi ama duzelmeye başladıAynı şeyi ben de soracaktım. Kırmızı minik minik nokta şeklinde sonra beyaz uçları çıkıyor.
Idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanıyoruz o yüzden mi yoksa normal mi bilemedim.
Beslenme saati gelmişti tok değildi aslında ama hızlı mı içti bilemedimCanım genelde ısı değiştikten sonra bir daha verilmiyor o süt ama seninkine fazla gelmiş bence o yüzden kusmus oğlumda öyle kusardi ağızdan burundan gelirdi anladikki çok geliyomus oyuzden kusuyomus
Dolaptan çıkıp oda sıcaklığında beklerken de yine 6 saat mi acabaOda sicakliginda 6 saat degilmi
Benim kizimda sivilce gibi atip sonra geri batiyo dr boyle dokuntuler olabilir dedi ici dolu olursa sikinti dedi ama duzelmeye başladı
Yaa ben Doğumun en başından beri komposto içiyorum hepBana annem kompostosu gaz yapıyor demişti o yüzden hiç içmedim ne kayısı suyu ne kompostosunu
Ahhh Can'ım hep yapıyorum ama yine de zor çıkıyorDaha krize girmeden göbeği şişmeye başladığı an karnına saat yönünde dairesel masaj yapın çıkarması kolaylaşıyo
Yok yok ne kadar seversen sev aynı evde olmuyo kendinden biliyorum 4 sene yaşadım beraber ana aurda resmen 3 senedir evli gibi hissediyorum kendimi süt oda sıcaklığında 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay saklanabiliyor bilgin olsun isittiktan sonrada bidaha ısıtılıp verilemiyoBeslenme saati gelmişti tok değildi aslında ama hızlı mı içti bilemedim
O kadar korktum ki her yerimiz süt oldu
Zar zor sandığım sütün ziyan olması ayrı can sıkıcı, daha önce de yine bebek içmiyo uyuyo diyip dolaba geri koymuştu, dökmüştüm
Resmen şu sağılan sütü verdirme olayım travma oldu, gece biraz uyurum o verir diye düşünüyorum her severinde ama yok yani inatla yapmıyor kadın
Uyuyosa uyandır diye defalarca söyledim 3 saati geçmesin diye
Bi daha o kaldığında sağmıcam süt ya da sağsam bile verdirmicem
Travma yaşattı bana yeminle (normalde çok çok severim çok iyi anlaşırız ama aynı evde yaşayamazmışım) 20 günlük olsun gidin dicem artık (bi gece annem bi gece kaynanam kalıyo)
Cesaret edemiyorum bi yandan ama bi yandan da yalnız kalmak istiyorum artık
Canım ben de lavman için öyle biliyorum 2.5 yaşında kızıms bile bir kere zar zor yaptılar. Hep fitil kullandık. Fitil ilaç değil bildiğin yağ. Kullanmaktan korkma bence. Mama olarak baby goat bir araştırsana nkeçi sütünden.Arkadaşım onu kullanma dedi ben de korktum zaten prospektusunde 3 yaşından büyük çocuklar için dozu falan yazıyo bebekler için hiç birşey soylememis tedirgin oluyorum bir de zaten bir defalık bir şey dün yaptım bugün yine aynı
Desitinin mor olanını bir araştır derim çinko var içinde. Allah şifa versin pişik çok zorDogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
EVet kullanılıyor gebelikte kullanılan ilaçların çocugu bebekte de kullanılabiliyor gaviscon gibi mesela. Senin sıkı bir dışkılama düzenine ihtiyacın var aslında ama nasıl yapsak ki?? Kaka düzeni ne zaman bozuldu düzenli miydi önceden kaç kere yapıyordu günde??Hem emziriyorum hem mama veriyorum canım, hemen hemen esit gibi ikisi de. Ama kabiz olduğundan beri yalnızca emzirdim ve buzluktaki sütleri verdim belki ise yarar diye ama yokduphalac bebek için de kullanılıyor mu yani ben kullanmıştım bi ara ona da aynısını mı kullancaz
Kaç saat dışarda durduŞuan çok mutsuzum, gece kaynanam dolaptan (buzluktan değil) sütü çıkarmış ama uyuyo diye vermemiş kenara koymuş
Zeytinyağını kes birkere açık yarayı zeytinyağı daha kötü yapar asidiktşr çünkü. Altını silmek yerine 3 saatte bir değiştir ve beyaz sabun ile yıka. En önemlisi güneş vuruyorsa evine aç popoyu güneşe yatır. Sıcak pişiğe çok iyi gelir. Popoyy yıkadıktan sonra ütüyle ısıttıgın sıcak havluyu da koyabilirsin poposuna yakma ama cildini dikkat et. Ve arkadaşlarında yazdığı gibi mor tüpte desitin al hemen. Desitin kıvamı itibariyle çok yoğun bir krem,içindeki çinko tedavi ederken kremin yoğunluğu da çişin kakanın poposuna değmesini engelliyor pişik daha çabuk iyileşiyor. Bu arada fitil falan kullandıysan o da fena pişik yapıyor aklında olsun. Eğer sık pişik oluyırsa mutlaka idrar tahlili yaptır idrar yolu enfeksiyonu da pişik yapıyor çünküDogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?