- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.841
Hepsini birden denemeyim yaa siraya aliyim. İnsallah gerek kalmaz da.Bugün okudum daha, yumurta beyazı ile saf vazelini karıştır sür çok iyi geliyormuş.
Bende istiyorum ama uykusuzluk yapar diye korkuyorum :))Kızlar biri türk kahvesi gaz ya da kabızlık yapmaz desin nolur
Çok özledim burnumda tütüyo hamileyken bile kupayla içiyordum
Hepsini birden denemeyim yaa siraya aliyim. İnsallah gerek kalmaz da.
Kızlar biri türk kahvesi gaz ya da kabızlık yapmaz desin nolur
Çok özledim burnumda tütüyo hamileyken bile kupayla içiyordum
Ben normal emdiginde bile kustugunda kotu oluyorum. Neyse uzulme uzuntu daha kotu. Kaynagi sende nasilsa :). Ya anneye veya kayinvalideye alisinca gittikleri zmn cok kotu oluyosun. Ben napcam smdi oluyosun. Cokda fazla alismadan bi duzene gir. Bizimkilerde 10 gun fln kaldilar. Biyandan gitsinler bi yandan tek naparin gitmesinler diyodum.Ptesi 20 günlük olcak ve artık gidin dicem (bi gün annem bi gün kaynanam kalıyo)
Zorlancam belki ama bi düzen kurarım en azından
Bundan sonra da sağdığım sütü kendim vericem ya da eşime verdiricem
Çok üzüldüm hala atamıyorum üzerimden o kustuğu anı
Canım kayısı hoçafı falan içsen kayısılarıyla yesen sütten yavruya geçer belki aklımada başka birşey gelmiyor bide ayşe ören diye bir bebek hemşiresi var onun masaj videosunu izleyip yapanilirsin kadın yaparken bebeğin gaz çıkarıp kaka yaptığını söylüyorSağolun kızlar duphalac kullanayim eşim gidip alsın da çocugum bi rahat nefes alsın ikinmaktan fıtık olacak korkuyorum ya
Anım travazol kortizonlu bir krem bizim bebişler için kullanılmayanilir hametan kullanabilirsin sanırım onda kortizon yoktuDikkat et cogalmasin
Travazol kremi kendimi bildim bileki tum deri rahatsizliklarimda kullanirim bir gunde etkineder. Dun bebegime de kullanmaya basladim valla bir umut. Ama henuz bi gelisme gostermedinapacam bilmiyorum. 3 farkli marka bez de kullandim. Altini da cok sık degistiriyorum neden boyle yapti anlamadim cocuk bence korkusundan kakasini yapamiyor
Ay evett o odada biz kalıyorduk, sen de mi vatandaydın o gün, 205 numaradaydık biz siz?Kustuğu bence de iyi olmuş canım, sütün ben de oda ısısında 3 saat bekleyebileceğini biliyorum. Aynı gün doğum yaptık seninle, salı gününden beri kızımla yalnızız. Evet yorucu oluyor ama yalnız kalmak iyi geliyor. Merak etme halledersin.
Bu arada Vatan da mı doğum yaptın orada kapı süsünde Melinda görünce aklıma sen geldin, acaba sen misin diye düşündüm.
Bu arada baharatlı falan bişey yedinmi o da yapabiliyormuş3 farkli marka denedim ve dogdugundan beri bende zeytinyagi suruyorum asiti giderilnisanlamadim gun gectikce de cogaliyor. Hafta sonu duzelmezse doktora götürürüm.
Avent kullanıyorum ama uzun süreli kullanamıyorum plastik kısmı beni rahatsız ediyor genel olarak memnunum süt biriktiği zamanlarda çok işime yaradıGöğüs Kalkan’ı kullanan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz memnun musunuz?
Ay evett o odada biz kalıyorduk, sen de mi vatandaydın o gün, 205 numaradaydık biz siz?
Ah keşke ziyaret etseydik birbirimizi
Sen çorluda mısın? Bebişler toparlansın buluşur tanışırız
Ben o masajdan çok memnunum, ıkınmaya başlayınca yapıyorum popodan pırt pırt çıkıyo, ağızdan çıkaramıyorum artıkın nedenseCanım kayısı hoçafı falan içsen kayısılarıyla yesen sütten yavruya geçer belki aklımada başka birşey gelmiyor bide ayşe ören diye bir bebek hemşiresi var onun masaj videosunu izleyip yapanilirsin kadın yaparken bebeğin gaz çıkarıp kaka yaptığını söylüyor
Burnumu Tıkalı acaba ?
Onla alakası yok. Seçenekler
Burnu tıkalı olabilir
Sütün hızlı akıyor olabilir
Büyük ihtimal gazı ya da kakası vardır
Bir de pamukçuk olduysa dili ememez ağlar öyle yapıp yapıp
Fayda eder canım ama yine devacıyor eğer yaraysa . Benimki kakasınınyapcağı zaman öyle çekiştiriyor memeyi
Ben oyle yapacagini anladigim zaman kafasini sikica tutuyorum arkaya atip cekistiremesin diye.
Canım kusma nedenini bilmiyorum ama süt dışarıda 3 saat bekleyebiliyor sıcak havalarda bu süre dahada azalıyormuş ben öyle dışarıda tuttuğum sütü içiremezsem dökmüştüm tekrar dolaba koymadım artık dolabın altına koyuyorum bir öğün sonra içirecek olsam.içireceğim zamanda çıkarıp sıcak suyun içine koyuyorumŞuan çok mutsuzum, gece kaynanam dolaptan (buzluktan değil) sütü çıkarmış ama uyuyo diye vermemiş kenara koymuş
Oda sıcaklığında bişey olmamıştır diye az önce verdim sütü ama bitince fışkırtarak hepsini kustu
Kulağına bile girdi.. ilk kez böyle kustu
Allah aşkına sağılıp dolaba konan sütü sonrasında bebek hemen içmezse ya da bitiremezse nasıl muhafaza ediyorsunuz? Dolaba mı koyuyorsunuz geri yoksa oda sıcaklığında mı bekliyo
Süt mü kötü oldu da bu kadar fışkırtarak kustu bu kız
Daha öncede yazmıştın bu süt krizini inşallah aşarsınız biran önce bu arada giderlerse yapamam diye düşünme bebekle başbaşa kalınca birbirinizi tanıyacaksınız aranızdaki bağ çoookkk güçlenecek emin olBeslenme saati gelmişti tok değildi aslında ama hızlı mı içti bilemedim
O kadar korktum ki her yerimiz süt oldu
Zar zor sandığım sütün ziyan olması ayrı can sıkıcı, daha önce de yine bebek içmiyo uyuyo diyip dolaba geri koymuştu, dökmüştüm
Resmen şu sağılan sütü verdirme olayım travma oldu, gece biraz uyurum o verir diye düşünüyorum her severinde ama yok yani inatla yapmıyor kadın
Uyuyosa uyandır diye defalarca söyledim 3 saati geçmesin diye
Bi daha o kaldığında sağmıcam süt ya da sağsam bile verdirmicem
Travma yaşattı bana yeminle (normalde çok çok severim çok iyi anlaşırız ama aynı evde yaşayamazmışım) 20 günlük olsun gidin dicem artık (bi gece annem bi gece kaynanam kalıyo)
Cesaret edemiyorum bi yandan ama bi yandan da yalnız kalmak istiyorum artık
:)) bende çocuğu kendime doğurdum ben çok istedim 2 aşılama 1 tüp bebek yaptırdım olmadı 2 tüp bebeğe hazırlanırken kendiliğinden oldu. Eşim hala giden paralara yanar :))Tabi canım orası kesin zaten kendimize yapıyoruZ çocuklari...ben şahsen kendim istedim yaptım...kendisinin sadece teknik desteği oldugenelde ne çocugu 1 tane yeter buna bakamıyoruz gerek yok vs kafasındaydı...ama kandırdım onu...bi kereden bişey olmaz gel dedim
Oyun arkadaşı olsun yeter bana. Çünkü çocuklar oyuna doymuyorAminn ay ben saldim. Gece uykusu fena degil cok şükür o bana yeter kafasindayim artik. Aksam en gec 9-10 gibi yatiyor gece uykusuna. Sabah 5 e kadar saat basi emmeye kalkiyor 10-15 dk o kadar. Ona şükür yani. Geceleri de gunduzleri gibi ayık olsaydi hic dayanamazdim.
Ben de gorumceme bilmislik yaptim doktora sordum vermeyecem diye. Ama o yokmen caktirmadan veriyorum
Benimki de oyle. Yerine koydugum an uyaniyor. Demin kangru da uyuyakaldi. Yerine alayim dedim koydugum vakit uyandiZ oysa kangrudayken mutfakta is guv yapiyordum pat kut. Kucak seviyorlar demek ki. Alisacaklar mecbur. Zaten uzmanlar uyku egitimine 5-6 aydan sonra baslayin diyorlar. Ona guveniyorum artik ben de.
O zaman da cocuk istemez babayisadece oyun arkadasi yapar haberin olsun
Sonuna kadar katılıyorum sana benimkide iki hafta durdu belki daha dur derdim ama birgün yer sofrasında kahvaltı yapmak istedi kızım bende onu kırmamak için yiyelim dedim ama daha yeni doğum yapmıştım yere oturunca dikişlerim çok battı annemde sehpayla koyalım sen koltukta ye dedi kv sehpa getirmeye odaya gitti bende diğer odaya gitmiştim baktım kendi kendine konuşuyor bir çocuk doğurdu falan diye bende banamı bişey diyosun anne dedim hiç ses çıkarmadı iki gün sonrada ben artık gitsem olurmu dedi hiç ısrar etmedim sen bilirsin dedim o günden beride çok soğudum kendisindenYalniz olmak zor evet ama en güzeli korkma o senin bebegin en iyi sen bakarsin 10 gunlukken gitti kv burdaykende kendim bakiyordum stresinden baska birseyi yoktu bana böyle rahatim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?