- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.821
Kiyamam ona da sana davyaYapmam mi kız yaptım tabi hem de kulak çubuğuyla
Her alt degistirmede sürüyordum iste poposunacanim zeytinyagini nasil kullaniyorsun, ben kullanmadim ama penaten kremi herkes methediyor cok iyiymis, bir de onu denesen
Bugun sudokrem aldim etki etmezse bir de ona bakiyim ;(Canım ben de lavman için öyle biliyorum 2.5 yaşında kızıms bile bir kere zar zor yaptılar. Hep fitil kullandık. Fitil ilaç değil bildiğin yağ. Kullanmaktan korkma bence. Mama olarak baby goat bir araştırsana nkeçi sütünden.
Desitinin mor olanını bir araştır derim çinko var içinde. Allah şifa versin pişik çok zor
Kestim zaten baktim daga beter oldu bende oyle düşündüm. Simdi sudokrem aldim onu bi deneyim azalma farketmezsem bi de desitin aliyim. Artik hic gecmezse doktora goturecem. Ev malesef hic gunes gormuyorZeytinyağını kes birkere açık yarayı zeytinyağı daha kötü yapar asidiktşr çünkü. Altını silmek yerine 3 saatte bir değiştir ve beyaz sabun ile yıka. En önemlisi güneş vuruyorsa evine aç popoyu güneşe yatır. Sıcak pişiğe çok iyi gelir. Popoyy yıkadıktan sonra ütüyle ısıttıgın sıcak havluyu da koyabilirsin poposuna yakma ama cildini dikkat et. Ve arkadaşlarında yazdığı gibi mor tüpte desitin al hemen. Desitin kıvamı itibariyle çok yoğun bir krem,içindeki çinko tedavi ederken kremin yoğunluğu da çişin kakanın poposuna değmesini engelliyor pişik daha çabuk iyileşiyor. Bu arada fitil falan kullandıysan o da fena pişik yapıyor aklında olsun. Eğer sık pişik oluyırsa mutlaka idrar tahlili yaptır idrar yolu enfeksiyonu da pişik yapıyor çünkü
4-4,5 saat durdu sanırımKaç saat dışarda durdu3 saatten fazla duran süt verilmemeli
Benimki sut bittiginde artikgelmemeye basladiginda yapiyo. Ve kesinlikle eziyetli biseyKızlar allah aşkına söyleyin bu çocuk niye niye her seferinde emme esnasında memeyi çekiştirip sündürüyor öteye beriye. Memeler haşat oldu emzirmek işkenceye döndü ağlıyorum resmen. Hiç böyle yapmazdı son birkaç gündür böyle yapıyor. Öldüm!! Bittim!! Yardı her yerini. Böyle yapio yapıp tekrar memeye saldırıyor emmem için. Niye böyle yapıyor ya?!! Bu silikon uçlardan alsam fayda eder mi acaba??
Benim annem hastanede yattiginda oyle olmustu hametan verildi. Bebislere kullaniliyomu bi bak canim. Ama alti pissin pismesin her bezde sudokrem kullaniyorum ben.Dogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
Bende mama verdigim gece 24 saat kakasini yapmadi sonra 24 saatlik anne sutu sonucunda normale dondi. Dun gece yine mama verdim mecbur verdim. Eme eme sut birakmadi 11den 2 ye kdrda uyanikti memedeydi ve sabaha kdr yine kaka maka yok yine kabiz yapcak herhalde. Kesinlikle mama yapiyo.Hem emziriyorum hem mama veriyorum canım, hemen hemen esit gibi ikisi de. Ama kabiz olduğundan beri yalnızca emzirdim ve buzluktaki sütleri verdim belki ise yarar diye ama yokduphalac bebek için de kullanılıyor mu yani ben kullanmıştım bi ara ona da aynısını mı kullancaz
Dikkat et cogalmasin
Travazol kremi kendimi bildim bileki tum deri rahatsizliklarimda kullanirim bir gunde etkineder. Dun bebegime de kullanmaya basladim valla bir umut. Ama henuz bi gelisme gostermedinapacam bilmiyorum. 3 farkli marka bez de kullandim. Altini da cok sık degistiriyorum neden boyle yapti anlamadim cocuk bence korkusundan kakasini yapamiyor
Bizimde oyle ucu minnacik beyaz beyaz sivilceler sadece banyo yaptigi zaman sonumleniyo birwzcik. Anne sütüyapiyo kesinlikle yagliya yanagina falan degince oluyo. Ben hic takmiyoeum benimde oyleymia kucukken. He hala sivilceliyim o ayriKizlar bebeğimin yüzü pötür pötür oldu böyle isilik gibi ama degil kuru pul pul siz krem kullaniyor musunuz yada boyle bi sorun yasayan oldunmu mustela nin vücut losyonunu kullanıyorum yüzüne kullanilir mi acaba
Şuan çok mutsuzum, gece kaynanam dolaptan (buzluktan değil) sütü çıkarmış ama uyuyo diye vermemiş kenara koymuş
Oda sıcaklığında bişey olmamıştır diye az önce verdim sütü ama bitince fışkırtarak hepsini kustu
Kulağına bile girdi.. ilk kez böyle kustu
Allah aşkına sağılıp dolaba konan sütü sonrasında bebek hemen içmezse ya da bitiremezse nasıl muhafaza ediyorsunuz? Dolaba mı koyuyorsunuz geri yoksa oda sıcaklığında mı bekliyo
Süt mü kötü oldu da bu kadar fışkırtarak kustu bu kız
Çocukların huyudur canım o dışarı çıkar çıkmaz uyur eve girer girmez uyanırlar :))Az once kangurusuna koyup dışarı ciktik cocuk mışıl mışıl uyudu eve girdigimle geri uyandi :/
Sudokrem şu aşamada çok işe yaramayabilir. Dediğim gibi çişle kakayla cilt TEmasını kesmek gerek. Desitin mor olan o işi güzel yapıyor yoğun kıvamlı olduğundan. Poposunu yıkamakla üşümez merak etme mutlaka yıka 3saatte bir,güneş yoksa ozaman sıcak havlu koy,o pişik ilerlerse önünü alamazsınKiyamam ona da sana davyanasil sancilidir simdi :)
Her alt degistirmede sürüyordum iste poposuna
Bugun sudokrem aldim etki etmezse bir de ona bakiyim ;(
Kestim zaten baktim daga beter oldu bende oyle düşündüm. Simdi sudokrem aldim onu bi deneyim azalma farketmezsem bi de desitin aliyim. Artik hic gecmezse doktora goturecem. Ev malesef hic gunes gormuyorzaten havalar da gunesli degil. Soguk oldugu icin alt degistirme zamanlari yikayaniyorum ki poposunu
Ptesi 20 günlük olcak ve artık gidin dicem (bi gün annem bi gün kaynanam kalıyo)Benimki sut bittiginde artikgelmemeye basladiginda yapiyo. Ve kesinlikle eziyetli bisey
Benim annem hastanede yattiginda oyle olmustu hametan verildi. Bebislere kullaniliyomu bi bak canim. Ama alti pissin pismesin her bezde sudokrem kullaniyorum ben.
Bende mama verdigim gece 24 saat kakasini yapmadi sonra 24 saatlik anne sutu sonucunda normale dondi. Dun gece yine mama verdim mecbur verdim. Eme eme sut birakmadi 11den 2 ye kdrda uyanikti memedeydi ve sabaha kdr yine kaka maka yok yine kabiz yapcak herhalde. Kesinlikle mama yapiyo.
Bizimde oyle ucu minnacik beyaz beyaz sivilceler sadece banyo yaptigi zaman sonumleniyo birwzcik. Anne sütüyapiyo kesinlikle yagliya yanagina falan degince oluyo. Ben hic takmiyoeum benimde oyleymia kucukken. He hala sivilceliyim o ayri
Canim ben cikartip isittigim sutu disarda bekleteerek tekrar dolaba koymadan en fazla 1 saat icinde veririm. Sut bu bozulabilir sakayada gelmez. Kustuguna sevindim canim. Ama o sutun ziyan olma olayinda onkdr haklisinki cunku bendede bol bol sut yok yani gidim gidim sagiyorum. Sen 20 cc fln olarak isittir icmezse en azindan 20 cc ziyan olsun. Cunku belliki seni dinlemiyo bu konuda. Ama uyuduguna iyi yapiyosun. Bana sut yapan tek sey uyku
Geçmiş olsun üzülme hepimizin başına geldi. Kusması çok iyi maşallah kötü bir durum olursa kusması çok şiddetli devam ederdi. Allah beterinden korusun canım sen kaynanana abartarak söyle anne zehirlendi süt ısıtılıp dolaba koyulmaz diye4-4,5 saat durdu sanırım
Vicdan azabından mahfoldum, iyi ki kustu o zaman
Bişiy diyim mi 2 çocukla bile ben yalnızken daha rahatım. Tek çocuklu olsam evde kimseyi istemem inan. Uyudukça uyurum artık ne kadar uyursa. Yemek de allah ne verdiyse. Hiç korkm gittiklerinde daha iyi olacaksın Allah da yardım ediyorPtesi 20 günlük olcak ve artık gidin dicem (bi gün annem bi gün kaynanam kalıyo)
Zorlancam belki ama bi düzen kurarım en azından
Bundan sonra da sağdığım sütü kendim vericem ya da eşime verdiricem
Çok üzüldüm hala atamıyorum üzerimden o kustuğu anı
Bunu bilerek demiyorum ama normal inek sutunu dusununce disarda durunca kesiliyo bikac saat kalsada ki anne sutu dolapta ile 1 gunse riske atma ziyan oluyo gerci ama riske atmaDolaptan çıkıp oda sıcaklığında beklerken de yine 6 saat mi acaba
Yoksa dolaptan çıkınca bitmezse yine dolaba girebiliyor mu
Dogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
Allah korusun yaaSudokrem şu aşamada çok işe yaramayabilir. Dediğim gibi çişle kakayla cilt TEmasını kesmek gerek. Desitin mor olan o işi güzel yapıyor yoğun kıvamlı olduğundan. Poposunu yıkamakla üşümez merak etme mutlaka yıka 3saatte bir,güneş yoksa ozaman sıcak havlu koy,o pişik ilerlerse önünü alamazsın
Ptesi 20 günlük olcak ve artık gidin dicem (bi gün annem bi gün kaynanam kalıyo)
Zorlancam belki ama bi düzen kurarım en azından
Bundan sonra da sağdığım sütü kendim vericem ya da eşime verdiricem
Çok üzüldüm hala atamıyorum üzerimden o kustuğu anı
Onu da deneyim napacamKırmızıysa o yaralar kanama gibi bize hametan iyi gelmişti
Dogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
Yalniz olmak zor evet ama en güzeli korkma o senin bebegin en iyi sen bakarsin 10 gunlukken gitti kv burdaykende kendim bakiyordum stresinden baska birseyi yoktu bana böyle rahatimBeslenme saati gelmişti tok değildi aslında ama hızlı mı içti bilemedim
O kadar korktum ki her yerimiz süt oldu
Zar zor sandığım sütün ziyan olması ayrı can sıkıcı, daha önce de yine bebek içmiyo uyuyo diyip dolaba geri koymuştu, dökmüştüm
Resmen şu sağılan sütü verdirme olayım travma oldu, gece biraz uyurum o verir diye düşünüyorum her severinde ama yok yani inatla yapmıyor kadın
Uyuyosa uyandır diye defalarca söyledim 3 saati geçmesin diye
Bi daha o kaldığında sağmıcam süt ya da sağsam bile verdirmicem
Travma yaşattı bana yeminle (normalde çok çok severim çok iyi anlaşırız ama aynı evde yaşayamazmışım) 20 günlük olsun gidin dicem artık (bi gece annem bi gece kaynanam kalıyo)
Cesaret edemiyorum bi yandan ama bi yandan da yalnız kalmak istiyorum artık
Oda sicakliginda 3 saat dolapta 3 gün isi degistikten sonra tekrar kullanilmiyor isittin soğudu tekrar ısıtmamak gerekiyor emzirme danismani öyle soylemistiDolaptan çıkıp oda sıcaklığında beklerken de yine 6 saat mi acaba
Yoksa dolaptan çıkınca bitmezse yine dolaba girebiliyor mu
Kizlar medela calma diye bi biberon var anne memesini taklit ediyo normal biberonlar gibi hizla akmiyo bebek emdikce sut geliyo boylelikle bebek anne memesiyle biberon arasinda karmasaya girmiyo. Jokerbabyde varmis bende almayi dusunuyorum. Isterseniz bi bakin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?