- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.881
Çok kötü olmuş ya bende olsam soğurdum. Hayır madem laf edicen yapma yani. En sinir olduğum şey inanSonuna kadar katılıyorum sana benimkide iki hafta durdu belki daha dur derdim ama birgün yer sofrasında kahvaltı yapmak istedi kızım bende onu kırmamak için yiyelim dedim ama daha yeni doğum yapmıştım yere oturunca dikişlerim çok battı annemde sehpayla koyalım sen koltukta ye dedi kv sehpa getirmeye odaya gitti bende diğer odaya gitmiştim baktım kendi kendine konuşuyor bir çocuk doğurdu falan diye bende banamı bişey diyosun anne dedim hiç ses çıkarmadı iki gün sonrada ben artık gitsem olurmu dedi hiç ısrar etmedim sen bilirsin dedim o günden beride çok soğudum kendisinden
ben gazı biraz azalttım.ama iki damlayı da kullanıyorum.biri biogaia her gün aynı saatte vermeye çalışıyorum.diğeri de senin dediğin onuda 12 saatte bi 5 damla veriyorum.yoksa yavrum kıvranırken kıpkırmızı oluyo.uyku falanda hak getireYaa ben Doğumun en başından beri komposto içiyorum hepacaba gaz mı yapar gerçekten
Bebişin gazı bundan mı diyeceğim şimdi de
Ahhh Can'ım hep yapıyorum ama yine de zor çıkıyor
Maşallah kilosu çok iyi canım geçmiş olsun inş öyle bir durum yoktur gönlünü ferah tutKızlar biz bugün aşı olduk ama çok kanadı durmadi yere bile damladiebe kilcal damara denk gelmiş olabilir ya k vitamini eksik kaldı ise pıhtılaşma sıkıntısı olabilir doktora gidince sorun dedi. Bir de ilk gittiğimiz de bir haftalıkken bıngıldak mesafemiz kısa demişti ebe normalde 4-4.5 cm oluyo sizde 3.2 demişti. Bugün de 2 lere inmiş kafa büyümesi normal o yüzden sorun olmaz dedi sofiarya cnm erken mı kapanır bıngıldak ben biraz korktum anlayamadım. Kızlar korunmak için prezervatif önerdi hatta verdi, demir ilacı da verdi ebemiz. 4800 olmuşuz 30 günde 900 Gr yakın olmuş çok sukur.
Ben sağmıyorum valla hiç yetmeseydi sağar arttırmaya çalışırdım. Ama yettiğini düşündüğüm için gerek görmüyorumKızlar nerdeyse herkes süt sağıyor.Ben iki kere sağdım.onuda içti benim obur ya.hangi arada derede sağıyorsunuz.benimki uyanınca her ikisinide en az iki kere 20 dk emiyor.şu an 17 günlüğüz.şu arada 4 saat kadar uyutmaya başladım.yoksa 2 yada 3 saatte bi emiyordu.siz ne zaman sağıyorsunuz
Benimkide uyandı emdi az bekleyip bende yapcamYok canım öyle üstten bı yapiyim dedim bakalım nolucak diye soyup losyonla yapılırsa kesin daha etkili olur
Ben avent cam aldımKızlar biberonu cam mi aldınız. Yada hangi biberonu onerirsiniz
Zeytinyağını ısıtıyorum üstünden hafif bi duman çıkıyor o asiti oluyor yani asiti ucup gidiyot ısinınca...soğutup kavanoza dolduruyorum onu sonra küçük kaseye azar azar döküyorum her bez degiştirmede süruyorum bol bol...akışkan olduğu için poponun tüm kıvrımlarına ulaşıyor kaka da yapışmıyor bir de sürmesi çok kolay pişik kremleri gibi katı degil bi degdirmek yetiyor...oğlumda hiç pişik bilmedik cok şükür simdi de aynen devamOnu nasil yapiyorsunuz
Enazindan kilosunu almis canim .
Senin bebisin tam kolik suan .
Insallah uzun surmez krizleri.
Benimde öyle ve şu mübarek günde yemin ediyorum bendeyken hiçbirşeye elini değmedi herşeyi annem yapmıştı bir sehpayı önüme getirecekti o da ağır geldi demekki zaten eşimin benle ilgilenmesi dert olmuştu kadına bide bunu kaldıramadıÇok kötü olmuş ya bende olsam soğurdum. Hayır madem laf edicen yapma yani. En sinir olduğum şey inan
Az önce komposto yaptım canım sogusun içicem inşallah iyi gelir. Sıcak bi banyo yaptırıp da masaj yapayım diyordum o kadına bakayım o zaman onun gibi yapayımCanım kayısı hoçafı falan içsen kayısılarıyla yesen sütten yavruya geçer belki aklımada başka birşey gelmiyor bide ayşe ören diye bir bebek hemşiresi var onun masaj videosunu izleyip yapanilirsin kadın yaparken bebeğin gaz çıkarıp kaka yaptığını söylüyor
uff brnimki de aynıydı.Boşa stres. Her ağladığında yatak odasina gelip noldu diyişi hala aklima gelince stres yapiyor bende ne kadar uzak o kadar iyi
Anestol acik yaradan iceri giriyor, acik yaraya surmek sakincali diye biliyorum. Yavrumunkiker acik yara seklinde malesefBence desitin mor ile başla sğer çok canı yanarsa anestol pomad sür, anestezik krem olduğundan yavrucağın canı yanmaz
Biraktim zaten sudokrem surecemAnım travazol kortizonlu bir krem bizim bebişler için kullanılmayanilir hametan kullanabilirsin sanırım onda kortizon yoktu
Dikkat etmedim ki genel olarak yerim baharat ama asiriya kactigimi sanmiyorum.Bu arada baharatlı falan bişey yedinmi o da yapabiliyormuş
Travazolu dun denedim. Bugun de sudikrem aldim ibsallah fayda eder. Bir de havalar soguk ama usumesini goze ala ala artik her alt degisiminde yikayacam su ce sabunla. Bi gece yapmam uykusu acilmasin diye.Topigimizin adini degistirip kolik bebek anneleri yazmaliyiz
Biz yapiyoruz ve yinede kivraniyoruz morariyoruz
Insallah canim oyle bi ilac verirse bizede yaz
Bi sikintisi var demekki gazdandir
Kizlar tek ikiniz kaldiniz sanirim degilmi
Sudocrem denedinmi travazol da deneyebilirsin ama kac yasta deneniyor onu bilmiyorum.
Ben gece tek göğsümü emziriyorum canım tıkanıyor benimkinin genzine kaçıyor her seferinde sabaha sağıyorum ikisini deKızlar hani bilirsiniz bi muhabbet vardır ya, ayy benim sütlerim taşıyordu yok benim sütlerim duvara fışkırıyordu
Bu acaba hangi aylarda oluyor? Bizim 1.ayımız pazar günü dolacak ama hala öyle sütlerim taştı falan diyemiyorum.
Bir de emzirme sonrası sağıyorum ama çok az süt çıkıyor, onun haricinde de süt sağmak istemiyorum bebişe kalmaz diye.
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Avent cam biberon kullanıyorum canımKızlar biberonu cam mi aldınız. Yada hangi biberonu onerirsiniz
Kizlar tek ikiniz kaldiniz sanirim degilmi
Nereye vurdurdun? Bi de yan etkilerini vs arastirdin mi? Ben de ondan vurulmak istiyorum. Ama etkisi gectikten sinra 6-18 ay kadar bir sure de devam ediyormus koruyuculugu. 2. Cocuk icin 18 ay kadar bekler miyim bilmiyorum.sofiarya 3 aylık iğneden vurdurdum bugün koruyuculuğu ne zaman başlıyor acaba
Allah yardımcımız olsun. Niye açsın cnm ayakta atistir biseler.Bugun sütüm kesilmezse bir daha da kesilmez. 36 saate yakindir uykusuz , 15 saattir de açım. Esim gecen hafta hi koye gidip geldi. Köye gidince gevurlaşmış adam artik nasil doldurup, bana yardimci oluyor diye dalga gectilerse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?