- 22 Eylül 2017
- 475
- 495
- 103
- 34
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.921
Agridan ziyade yaptiran dr ve ekip cok onemliymis.acilmaya gelince bu gercekten farkli ilk kizimda gunum gecmisti sancim geldiginde hastanede yatiyodum.direk baktilar 4 cm acilma vardi bu dogumumrq gece girmeye baslasi sancilarim ertesi aksam 8 de hastaneye gittim acilmam 4 cm di amaaa en guzeli agrisi sancisi o bebegin cikis aniyla bitiyo
2 cm açıklığım vardı canim.gerci benim 3. Doğumum olduğundan da hızlı ilerlemiş olabilir .fakat şunu söyleyebilirim suni sanciyla doğumu başlatıp tetiklemelerinden .korkmana gerek yok baştan verip keserler sonra rahim kendi sancisiyla açılmaya devam ediyorAyy ne guzel canim Allah razi olsun sendennn.. Allah'im anali babali buyutsun yavrunu saglikli sihhatli buyut insAllah.. Ne guzel bi dogum hikayen olmus masAllah :) Herkez senin kadar sansli olurmu bilemiyorum ama bekleyen herkeze nasip olur insAllah cunki 40. haftadan sonra beklemesi gercekten zormus.. Ilk suni sanci verilmeden once acilman nekadardi?
Bizede bingildagi kucuk takip etcez dedi. Haftaya cuma kontrolumuz var. Bakalm nolcak. Erken kapanma olursa diye korkuyorum bendeKızlar biz bugün aşı olduk ama çok kanadı durmadi yere bile damladiebe kilcal damara denk gelmiş olabilir ya k vitamini eksik kaldı ise pıhtılaşma sıkıntısı olabilir doktora gidince sorun dedi. Bir de ilk gittiğimiz de bir haftalıkken bıngıldak mesafemiz kısa demişti ebe normalde 4-4.5 cm oluyo sizde 3.2 demişti. Bugün de 2 lere inmiş kafa büyümesi normal o yüzden sorun olmaz dedi @sofiarya cnm erken mı kapanır bıngıldak ben biraz korktum anlayamadım. Kızlar korunmak için prezervatif önerdi hatta verdi, demir ilacı da verdi ebemiz. 4800 olmuşuz 30 günde 900 Gr yakın olmuş çok sukur.
Dogdugundan beri zeytinyagi kullaniyorum. ALtini cok sık degistiriyorum. 1 aylik olduk 5 paket bez bitti . Pamuklu su ile temizliyorum. Ama malesef yavrumun poposundaki pisik gun gectikce buyuyor. Ve normal pisik gobi degil resmem boncuk boncuk açık yara gibinapacam bilmiyorum. Bir suru sey denedim etki gormek yerine daha fena oldu sanki. Bebegimin sancilarinin gaz degil can acisi oldugunu fark etmeye basliyorum
Erken kapanma olursa ne olur diye araştırmak istemiyorum yine gereksiz seysrş ile dolar kafam ama korkuyorum ya. Gerçi folik asit kullandık bebisler daha güçlü oluyo. Kafasını tutuyor dönüyor kalcasi ile kendini yukarı çekiyor.Bizede bingildagi kucuk takip etcez dedi. Haftaya cuma kontrolumuz var. Bakalm nolcak. Erken kapanma olursa diye korkuyorum bende
Nerde vurdurdun canım onu ? Bende düşünüyorum da korkuyorum@sofiarya 3 aylık iğneden vurdurdum bugün koruyuculuğu ne zaman başlıyor acaba
Kalçadan canım ama hiç acimadi korkulacak bir iğne değil ufacık biseyNerde vurdurdun canım onu ? Bende düşünüyorum da korkuyorum
Hipp combiatik mama kullanmaya basladim memnun kaldim ben.gaz kaka rahatladıKaka ve gaz derdi tekrar başladı. 2 saattir arabada gezdiriyorum bütün şehri dolaştım bi depo benzin harcadım neredeyse yok yok yok ne uyuyor ne susuyor ağlayıp duruyor. Ben acele ettim bu çocuğu yapmak için ya 2 sene daha beklemeliydim
Bende o mamayı kullanıyorum hemen kaka yapıyor sizinde öyle miHipp combiatik mama kullanmaya basladim memnun kaldim ben.gaz kaka rahatladı
Ben suni sanciyla 3 saatte doğurdum 2 cm aciklikla gittim duzensiz haif sancilarim vardi suni sanci veriler epidural nornal dogum yaptim 3 saat sonra bebegim kucahimdaydi inşallah cok.rahat bi surec gecirirsin canimSuni sanciyla dogum yapan anneler.. Acilmaniz nasil oldu cok uzun surdumu ve sanci siddeti cokmu dayanilmazdi? Gun belli olunca beni heycan basti
Canimm bende simdi seni etiketliyecektim dogum yaptinmi diye
Bendede halaaaa tik yokkk ya bugun 40+4 olduk... Oglen bende tekrar bi gidecem hastaneye bakalim nolacak...
Bizim bebisler cok tembel mi ne?40. haftadan sonra beklemek cok gicik biseymis ya
Kızlar biberonu cam mi aldınız. Yada hangi biberonu onerirsiniz
Amiinn allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin neyseki gitti evine arada kulaklarım çınlıyor aman benden uzak olsunda ne yaparsa yapsın ama benden eski ilgiyi beklemesin bir zahmetYalniz tek basina dedikodu yapacak hale gelmekte kotu :))) bende kacardim bi an once ozgur topraklara :))))
Birilerine ihtiyac hissetmek kotu ya Allah yardimcin olsun
Gerer insallah canimCanım benim de kızımın poposu çok fena pisik degil de sivilce gibi bugun numara almadan gittim rica ettim baktilar ben desitin mor olanını kullanıyordum. Bana sudocrem kullan dedi. Pisinden mantara çeviriyor sanki dedi doktor. Hemen cudocrem aldım daha denemedim travacort mu travazol mu dedi o sirada bi karisiklik oldu hatırlamıyorum. Geçmezse bu dediği ilacı kullan dedi. Gecmezse yinw giderim diye dusunuyorum bende.
Benimki yakinda amuda kalkacakErken kapanma olursa ne olur diye araştırmak istemiyorum yine gereksiz seysrş ile dolar kafam ama korkuyorum ya. Gerçi folik asit kullandık bebisler daha güçlü oluyo. Kafasını tutuyor dönüyor kalcasi ile kendini yukarı çekiyor.
Canim benim gogsum sut dolup gerilince sert oluyo ucu onda bile midesi bulaniyo tam alamiyo mememi. Emzikte de oyle siradan damakli emzigi almadi mesela. Aventin soothie emzigini aliyo suan. Ben duyumlarima gore anne memesine yakin diye biliyorum ama degilse almayalim tabiki de. Bi de pahaliCanım bende var, bizim ki emzik ve de browns biberon almasına rağmen calmayı ememiyor. Ucu çok sert, hatta biraz anne sütü sürdüm ıcuna ki bizim ki asılsın çeksin diye ama sinir oldu çekemedi. Belki daha 1 aylık olduğundandır bilemiyorum, 3-4 aylık olunca daha iyi çekebilir ama çok ümitlenme derim.
Vucuduna komple surcm insZeytinyağını ısıtıyorum üstünden hafif bi duman çıkıyor o asiti oluyor yani asiti ucup gidiyot ısinınca...soğutup kavanoza dolduruyorum onu sonra küçük kaseye azar azar döküyorum her bez degiştirmede süruyorum bol bol...akışkan olduğu için poponun tüm kıvrımlarına ulaşıyor kaka da yapışmıyor bir de sürmesi çok kolay pişik kremleri gibi katı degil bi degdirmek yetiyor...oğlumda hiç pişik bilmedik cok şükür simdi de aynen devam
Bezden mi oluyor acaba...ben ilk günden beri zeytinyağı yakıp sürüyorum popiş pırıl pırıl hem zeytinyağının sıvılığından kaka da poposuna yapışmıyor kolay oluyor oğlumda da böyle yapmıştım hiç pişik olmadı...ama pişikte Hamazinc, Hametan çok iyidir bebekte de kullanılabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?