- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #58.441
Neden 2 tane birden gaz damlası kullanıyorsun kiKızlar acil yardıkınıza ihtiyacım var.sofiarya belki sen de cvp verirsin cnm. Kızım bugün 32 günlük. Son 3 haftadır Hipp mark mama kullanıyoruz. Sab simplex ve bio gaia damlalar da kullanıyoruz gazı vs için. Çok sorun yaşadık gazdan dolayı. Dünden beri şöyle bir sorunumuz var; her mama yediğinde hemen kaka yapıyor, hatta bazen mamayı yerken yapıyor ve bas bas bağırarak, ayaklarını falan atarak zorlanarak yapıyor bunu. Kakası altın sarısı ve normal kıvamda. Neden olabilir? O kadar çaresizim ki anlatamam. 20 dakika uyku, ağlayarak uyanma, en fazla 50 cc mama yeme, yerken bağıra bağıra kaka yapma ve uykuy dalıp 20 dk uyuma şeklinde bir kısır döngüye girdik. Yavruma derman olamıyorum. Mama alerjisi falan olabilir mi? Çok çaresizim ne olur yardım
Bakicam cnm sagolasin.İnstada da var canım
Sıkılmaz anne karnındaki pozisyonda oluyolar kalp atışını duyuyolar falan
Kemik gelişimi için tehlikeli öne dönük, bacakları m şeklinde sırtı c şeklinde olmalı, aynı anne karnındaki gibi
Ben kardeşim e verdim zamanı gelince almak için ama onun bebeği sıkılıyor yüzü dönük olunca. Başka aldı o. Ben alcam baslicam kullanmaya insallah sever oğluşum da.Buyuyunce tasiyabiliriz aslinda ama ben zae. Yuzu disari dönük tasimak istemiyorum. Tam göğsüme denk geliyor basi hemen uyuyuveriyor :) hatta bazen evde islerimi kangru sayesinde yapiyorum cok rahat oluyor. Tabi her zaman onda da rahat durmuyor ama genel olarak rahatiz kangruda.
Ona uyumlu bı kanguru değil cnm.Ben de solomom almayi dusunuyordum ama neden ceviremiyoruz ki
Benimkide her emmede tıkanıyor morarıyor hatta emerken ni sesler geliyor sanırsın denizleri içiyor. Sanırım reflu cok yogun.
Siz gittiniz mi bunun icin doktora
Biz 10 günlükken gittik normal dedi ama pazartesi yine gitcez çocuk uyurken bile ih ih diye uyuyo garip sesler yavrum ya
Beraber atarız tatlımAllah meme sorunumuzun kalmadığı günleri göstersin inş göbek atcam o gün gelince.
İnş geçici bişeydir canim41 günlük. Oda olabilir carsidayken hava sıcaktı hafif esiyodu rüzgar ablam arabadan çıkarıp kucağına aldı. Abla olunca bişey de diyemiysun
İnşallah cnm.
artarsa doktora götürürsün canım olmazsaSivilce degil ne oldu bilmiyorum
İsilige benzemiyor
İşkembe ve tahin helvasi yedim farkli olarak. Acaba helvadan mi diye ben de dusundumcunku işkembeyi dun akşam saat 9 gibi yedim bu kadar hizli etki edecegini sanmam . Ana helvayı iki gündür yiyorum
İnsallah
Aaa inşallah bişey olmaz canım yaYaa kizlar oglum oynarken ayagini kizimin basina vurmus cok agladi .basida yumusak ya vurdugu yer ice girmis bu ikinci kez yapisi biyere daha yapti .
Orasida icte
Ins birsey olmaz sakinan goze cop batar meselesi resmen
39 haftaya kdr zor bekledim. Kimini duyuyorum 42+ larda doğuruyor. Ben catladim doğurana kdr ya. Ne zaman gelcen diye çocuğa sorup duruyodum kafa gitmişti iyice agliyodum artık . Ama yarın ya da sonraki gün farketmiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. O biliyor ne zaman geleceğini.Canim bende de tik yok ama psikolojik olarak bu bekleyis beni cok yipratti artik
Doktorun suni sanci verelim dediyse neden bekliyorsun canim Suni sancinin zararlari falan var mi pek bilgim yok bu konuda
Yarin kontrole gidecegim yine Bana kalsa direk sezeryana al demek istiyorum Ama basta esim annem babam herkes doktora o kadar guveniyor ki bekliyoruz bakalim
Cok zor ama beklemek
Bnde geçen cok sertleşmiş ti az bardağa sktm biberonla vereyim dedim. Tutamadı yavrum ağzında çevirip durdu oluk oluk gelmeyince istemedi biberonuBuzlukta ki sütler ziyan olmadan ara ara veriyim dedim kıza ilkinide az önce vermeyi denedim biberon ağzına girince neye uğradığını şaşırdı yavrum
Kızlar sol mememin sol tarafı sert ve dokununca ağrıyo
Mastit böyle bişey mi ya
Emziriyom sağıyom başka ne yapayım rahatlasın diye?
Bana ağlamak uykusuzluk yarıyo dünden beri dolup duruyo memeler kaç kere sağdım
Neden oldu peki canım...sık sık emzirmiyor muydun? İlk günler süt gelmedi sonra birden bire çoğaldı taş gibi oldu göğüslerim...Ben önce meme ucu yaralarımdan aralıklı emzireyim sağayım dedim ama şişmeye başlayınca vazgeçtim artik meme uçlarım parçalandı nerdeyse emzirmekten ama en azından göğüslerim yumuşak oluyor her ağlamasında emziriyorum hem bebek beslensin hem süt üretimi düzene girsin diye...biz 1 aylik oluyoruz...senin kaç günlüktü...EvBoregi kizlar bu hafta mastit haftasi sanirim. Melinda canim mastit oyle bisey degil ama başlangıcı oyle. Ben 2 gundur. Atesler icinde kivraniyorum. 2 saat suren bi sitma tutuyo hayatimda boyle bisey görmedim. Ates yarimsaatin icinde 39 oluyo ve asla 38in altina inmiyo. Tek göğsüm tas. Ne cocuk emince basaliyo ne de pompayla bosaliyo. Kitle kitle gogsum koltuk altina dogru. Bu sekilde yasayan varmi. Ya da derdine derman bulan. Ben antibiyotige basladim. Cok kotu bisey kizlar. Allah yasatmasin.
Buzlukta ki sütler ziyan olmadan ara ara veriyim dedim kıza ilkinide az önce vermeyi denedim biberon ağzına girince neye uğradığını şaşırdı yavrum[/QUOT
Buzluktan çıkarıp çözülmesini mi bekliyorsun ısıtıyor musun ?
Sağol kuzum, sıcak su kesesi falan koydum iki defa şağdım ama 10 cc anca çıktı,duşa girdim sıcak sıcak, bakalım yarına kadar düzelmezse ben de gideyim doktoragecmis olsun canim gercekten cok zor. Zaten meme o kadar gerginken bebek istese de ememiyor. Ben doktora gitmistim. Gecmesi icin sağmaktan veya emzirmekten baska caresi yok demişti. Ben de aglaya sizlaya sagmistim sürekli. Ama sagmadan ince sicak su torbasi koyuyordum bi yarim saat bi saat kadar tutuyordum mememde. Sicak iyice yumusatiyordu. Ama sicak su torbasini tam doldurmuyorum ki memeye baski olmasin. Cunku sıkı kiyafet veya memelere baski uygulamak daha da zorluyor. Ben boyle hallettim 2 gün sonra normale döndü. O gunden beri bebek emse de emmese de sut ciksa da cikmasa da mutlaka sagiyorum tekrar yasamamak icin. Burda daha once konusu gecti, lesitin diye bir ilac var sanirim o da süt kanallarini acıyormuş, onu da bi arastir istersen.
Bana danoyle geliyorAcı elma yağı mı yaptı acaba diz kapaklarının arkasına da sürsen cilt altına emiliyor ya yakın bölgelerde yapar böyle alerjik gibi çıkıntılar çünkü
Ben de sıcak su torbası koydum, tövbe yarabbim yaz günü de sıcak zaten üstüne sıcak şeyler hiç çekilmiyor. Lesitinin çeşitleri var mı? Ne diyeceğiz alırken, kaç tane kullandın sen canım?Cnm ben maşrapaya kaynar su koyup üzerine egilince kanallar açılıp akıyordu süt ama lesitin ile kesin çözdüm.
Bizim biberon abisinden kalma sanırım agizi büyük geldi çok aktı sarirdi çocukta çekmeden gelince :)Bnde geçen cok sertleşmiş ti az bardağa sktm biberonla vereyim dedim. Tutamadı yavrum ağzında çevirip durdu oluk oluk gelmeyince istemedi biberonu
Olsun canim 5 cc bike ciksa sagmaya devam. Gece de sag 3-4 sefer. Ben kadin hastaliklarina gittim. Ama genel cerrah da bakiyor.Sağol kuzum, sıcak su kesesi falan koydum iki defa şağdım ama 10 cc anca çıktı,duşa girdim sıcak sıcak, bakalım yarına kadar düzelmezse ben de gideyim doktoragenel cerraha gittin dimi? Ayy allahım çok şükür ama neler çekiyoruz böyle biri bitmeden biri başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?