- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #58.481
Ağzına alıyor iki çekip sonra kavga etmeye başlıyor memeylecanm hayirli olsun, hicbi sey bizden ve bebeklerimizden kiymetli degil, canini sıktigina degmez kimse. memeyi inatla vermeye devam et, elbet alacak. zaten bi sutun geldigini farketse hemen baslar kuzucuk
bende 10 gundur ara ara kullaniyorum ama yanma sorunu yasamadim, hayirdir ins.Kızlar ben contractubex kullanmaya başladım dikişlerim için doktor vermişti.Kullandığım günden beri dikişlerimde yanma hissediyorum normal mi ? Var mı kullanan aranızda
bizimkinin normal hali bu anlattiginAğzına alıyor iki çekip sonra kavga etmeye başlıyor memeylesanki bisey yapmışım gibi ağlıyor feryat figan inşallah düzelir
Deneyeyim canım, inşallah bende de işe yarar. Teşekkür ederimCanım sana da diyeyim.. Ters emzirmeyi dene!! Ben de ise yaradı. Lesitin bile gerek kalmadı. Kitleler ağrılar sızılar bir gün içinde kayboldu. Kolumu kaldıramıyordum acıdan
Canım bende bu tarife yakın ekteki vardı hatta burada paylaşmıştım da sen paylaşınca aklıma geldiKızlar denemedim ama galeri de buldum paylaşayım dedim
Canim benim hikayem soyle. Yaklasik bebek 10 gunlukken falan gogus ucumun teki cok fena yara oldu aglaya aglaya emziriyodum. Sonra dedimki birgun emzormiyim adamakillo iyilessin. Ve emzirmedim yaramda baya toparladi. Ve o gunden beri o göğsümun sutu azaldi. Normalde o gosumde daha çoktu. 1 gunde azaldi resmen. Ondan beridirde sagarken 20 cc anca cikardim bebekte orayi 5 dakka emiyo sut bitiyo. Iste boyle bizimkide 1 aylik tam.Neden oldu peki canım...sık sık emzirmiyor muydun? İlk günler süt gelmedi sonra birden bire çoğaldı taş gibi oldu göğüslerim...Ben önce meme ucu yaralarımdan aralıklı emzireyim sağayım dedim ama şişmeye başlayınca vazgeçtim artik meme uçlarım parçalandı nerdeyse emzirmekten ama en azından göğüslerim yumuşak oluyor her ağlamasında emziriyorum hem bebek beslensin hem süt üretimi düzene girsin diye...biz 1 aylik oluyoruz...senin kaç günlüktü...
Benim de göğsümün altı soğan kadar şiş ve kırmızı, dokunulmuyor bile, bebek emmiyor tuzlu geliyormuş internette okudum, sağıyorum adam akıllı boşalmıyor, koltuk altımdan koluma yayılıyor agrısı ama benim ateşim yok, iki gündür çok üşüyorum. Uykusuzluktan zaten gözlerimin altı mosmor oldu, resmen zombiye döndüm. Bugün bebek arabasıyla bir saat çakıllı yolda gezdirdim oğlanı eve gelince iki saat uyudu, akşam vakti de yıkadım evire çevire yine iki saat uyudu, ben de duş aldım ütü yaptım derken yine dinlenemedim. Sanırım bu mastit de diğer enfeksiyonlar gibi vücut yorgunken oluyor, bağışıklık mı zayıflıyor nedir( sana da geçmiş olsun canım. Doktora gittin mi? Hangi antibiyotiği kullanıyorsun?
Ters emzirmeyi denedin mi? Ben kolumu kaldıramıyordum ağrıdan. Bi yerde gördüm ters emzirin diyordu, deneyenler de allah razı olsun falan yazmışlar. Içimden dedim ne faydası olacak ki falan. Ama iyi ki denemişim. Ertesi gün o kitleler ağrılar sızılar bi anda kayboldu.
Ayy ya neden böyle olduk ki bizKızlar mastit e ben de adayım hadi hayırlı olsun bakalımsağ memede areolayla memenin birleştiği yerde top top sertlikler geliyor bu öğleden sonra oldu,birden şişti memem sütüm falan aktı hatta tshirtim battı görümcemdeydim bir de hemen emzirdim üst üste 2 kere boşalttı kızım memeyi allahtan eve gelince de baya emzirdim şimdi memem şiş değil ama o sertlikler duruyor hala lesitin içtim 2 tablet sağıyım dedim ama hiç süt çıkmadı pompada bi dandikmiş zaten mamajoo mudur nedir markası kuzenden almıştım bizim .pompadan mı anlamadım gerçi yeni emmişti kız boştu memem. Şimdi tedirgin tedirgin bekliyorum sıkıntı yapacak mı diye uyuyamadım sinir oldum
Çoğu kişide tutuyor benim de önümüzdeki haftada bir atak görünüyor , bu halimiz yetmezmiş gibi . Dur bakalım nasıl atlatılacakTablodan oek anlamadim ama anladigim kadariyla biz suan atak haftasindayiz. Yani bebegim suan bes haftalik. Tam da tahmini dogum tarihinde dogdu. Eger atak haftasindaysak gervek olabilir cunku bugun sabah delirtti esimi de beni de. En son acile goturecektik bu çocuğun neyi var diye. Sicak bi banyoya soktum, ciktigimizda kudurdu nefesi kesilene kadar agladi. Sonra emdi ve sizdi da gitmedik.
Anlayışsız işte benim evim benim komşum olsa neler söylerdim de bende burda misafirim sustum .Allah allah ya çocuk bu ağlayacak heralde yani dur soyliyim de aglamasin hatta dur bi de bize 2 kahve yapsin diyeydiniz
bana da kolik dddi doktor o neki oldum umursamadım sonra gördüm günümüCanım benim oğlumda kolikti bir düzene oturttuk yemesi gaz ilacı vs. o zaman rahat ediyordum her gece akşam 5 gece 1 arası ağlama krizlerimiz oluyordu. Fon makinesinde uyuyorduk aksi taktirde sakinlesmiyordu. Kendi çapımızda eşimle çözümler bulmuştuk.
Bu arada gonderdigin gelişim atakları genelde bizde tutmuştu ama bazen 1 hafta erken bazen 1 hafta geç oluyordu ama o atal yasaniyordu. Kolik de olduğu için yoğun yasayabiliyorduk. Çok zor kolik bebeğe bakmak yorucu yıpratıcı. Ama bir düzene oturunca herşey daha kolay gelecek. Oğlumun kolik olduğunu daha krizleri başlamadan doktor söyledi genel bebek muayenesi sonrası gelişimi çok iyi ama kolik bebeginiz var bilginiz olsun demişti.
Bizim de uzun sürdü biraz şu anda inşallah kızımda kolik değildir diye dua ediyorum ama yavaş yavaş gaz sancıları başladı.
CnmBen de sıcak su torbası koydum, tövbe yarabbim yaz günü de sıcak zaten üstüne sıcak şeyler hiç çekilmiyor. Lesitinin çeşitleri var mı? Ne diyeceğiz alırken, kaç tane kullandın sen canım?
Canım hipp combiotik biz de kullaniyoruz ama bi sorun olmadı. Geçen kabiz olmuştu çok fena ama o da evdeki diğer aptamil mamayi kullandığımdan oldu onu kestik düzeldi şimdi. Bahsettigin gibiyse kakasi normal. Ama bağıra bağıra yapmasi çok kötü demekki karnı ağrıyorbio gaia probiyotik ve hipp combiotikin icinde de probiyotik var acaba fazla mı geliyor?
Bnm oğlum da karnindan sesler geliyor. Ağlaya ağlaya ayaklarını karnına çekerek ağlıyor ve cokzor yapıyor kakasını. Yeni uyuttum. Rengi sarı kıvamıda normal ishal gibi gürültülü yapıyor ama zor yapıyor
Bende hipp kullanıyorum ve hemen içerken kakasını yapıyor.Ama öyle ağlaması falan yok sadece gazını çıkarırken zorlanıyor.ama her bezi kakalı bende anlayamadım doktora sordum mama dokunuyor olabilir mi dedim yapması daha iyi dedi
Sence hangi damlaya devam etmeliyim. Bio Gaia yı günde 1 defa 5 damla veriyorum. Sab Simplex i de 2-3 biberonda bir 8 damla veriyorum. Her biberona koymuyorum.Neden 2 tane birden gaz damlası kullanıyorsun kianlattıkların bir hastalık durumunu göstermiyor endişelenme sadece barsakları müthiş ölçüde fazla çalışıyor şuanda.barsak hareketli aşırı hızlı olduğu içinde kaka yapma esnasında sancı yapması ve onu ağlatması gayet normal. Gaz damlaları 10-15 gün düzenli kullanımdan sonra etji etmeye başlar. Muhtemel çift damla kullanıyor olman bu duruma sebep
Aynen oyleKız benimki de çıgırtkan çok fena, boyu kilosu ölçülürken yıktı ortalığı, iki hemşire pervane oldu kadınlar biz böyle bebek görmedik dediler ama aşıdan sonra azcık mızıldadı kucağımda pışpışladım sustu uyudu hemencik, ya ağlamaktan yoruldu ya da ağlarsam yine iğne batırırlar diye korktu mu acabavalla el kadar bebelerin maskarası olduk azcık büyüsün sorcam ben ona
Onuda gordum. Bi sefer denedim aslina bakarsan 3 5 sefer cekti canim inanilmaz acidi sut fllnda gelmeyince biraktim. Sende bebek hemen ceker cekmez geldimi sut. Bibkez daha denesemmi.
Deneyeyim canım, inşallah bende de işe yarar. Teşekkür ederim
Ben genel cerraha gittim ultrasona grdim herhangi bi kitle saptanmadı diye antibiyotik vermedi emzir dedi sadece o kızarıklık gecti bir iki güne kendi kendine bnde kesitin aldım iki gün içtim 3. Gün bezeler gitmiştiSağol kuzum, sıcak su kesesi falan koydum iki defa şağdım ama 10 cc anca çıktı,duşa girdim sıcak sıcak, bakalım yarına kadar düzelmezse ben de gideyim doktoragenel cerraha gittin dimi? Ayy allahım çok şükür ama neler çekiyoruz böyle biri bitmeden biri başlıyor
Olabilir canim marka degistirip bi dene istersen .Kızlar acil yardıkınıza ihtiyacım var.sofiarya belki sen de cvp verirsin cnm. Kızım bugün 32 günlük. Son 3 haftadır Hipp mark mama kullanıyoruz. Sab simplex ve bio gaia damlalar da kullanıyoruz gazı vs için. Çok sorun yaşadık gazdan dolayı. Dünden beri şöyle bir sorunumuz var; her mama yediğinde hemen kaka yapıyor, hatta bazen mamayı yerken yapıyor ve bas bas bağırarak, ayaklarını falan atarak zorlanarak yapıyor bunu. Kakası altın sarısı ve normal kıvamda. Neden olabilir? O kadar çaresizim ki anlatamam. 20 dakika uyku, ağlayarak uyanma, en fazla 50 cc mama yeme, yerken bağıra bağıra kaka yapma ve uykuy dalıp 20 dk uyuma şeklinde bir kısır döngüye girdik. Yavruma derman olamıyorum. Mama alerjisi falan olabilir mi? Çok çaresizim ne olur yardım
Herkeste ayni sey olmuyor canim .1 yaş mınapıcam ben aman allahım . Bizimki aspiratör , elektrikli süpürgeye falan susuyor çok kötü birşey ya . İlaç kullanıyor muydun ?
Ben kullandim canim ama cok kasinti yapti tedrginim kullansammi diyeKızlar ben contractubex kullanmaya başladım dikişlerim için doktor vermişti.Kullandığım günden beri dikişlerimde yanma hissediyorum normal mi ? Var mı kullanan aranızda
Cok zor isin canim .Allah yardimcin olsun .35 gunluk oglum. En yzun deliksiz uykusu 2 saat suruyor obda gunde bir sefer. Gercekten cok yorgun ve uykusuzum. Yarin sabah tek basima asiya goturecem. Umarim zapdetebilirim.
1 tane canimKizlar 1 tane asi vuruluyoruz di mi bu ay
Hic tamam oldu diyemiyoruz ya hep bi sikinti var gecer bu gunler insallahKızlar bugün hiç sagmadim akşam sagdim 2 memeden 30cc süt geldi toplam. Nasıl sevindim anlatamam 1 damla bile gelmiyordu çabalarım ise yaradi ama bu defa da bebe almiyor memeyidun tum gun emzirmeye calistim hic sut gelmemisti galiba o yüzden. Kendini yirtiyor memeyi verince asla kabul etmiyor akşama kadar ağladı her denedigimde
Neden oluyor bu mastit memelerle basimiz dertteKızlar mastit e ben de adayım hadi hayırlı olsun bakalımsağ memede areolayla memenin birleştiği yerde top top sertlikler geliyor bu öğleden sonra oldu,birden şişti memem sütüm falan aktı hatta tshirtim battı görümcemdeydim bir de hemen emzirdim üst üste 2 kere boşalttı kızım memeyi allahtan eve gelince de baya emzirdim şimdi memem şiş değil ama o sertlikler duruyor hala lesitin içtim 2 tablet sağıyım dedim ama hiç süt çıkmadı pompada bi dandikmiş zaten mamajoo mudur nedir markası kuzenden almıştım bizim .pompadan mı anlamadım gerçi yeni emmişti kız boştu memem. Şimdi tedirgin tedirgin bekliyorum sıkıntı yapacak mı diye uyuyamadım sinir oldum
Sütün de gelir bebeğin de tutar merak etme. Tutmasa da onemli degil sütün cikmis ya. Papatya cayi da ic. Bence rezene ve papatya inanılmaz arttiriyorKızlar bugün hiç sagmadim akşam sagdim 2 memeden 30cc süt geldi toplam. Nasıl sevindim anlatamam 1 damla bile gelmiyordu çabalarım ise yaradi ama bu defa da bebe almiyor memeyidun tum gun emzirmeye calistim hic sut gelmemisti galiba o yüzden. Kendini yirtiyor memeyi verince asla kabul etmiyor akşama kadar ağladı her denedigimde
Sen şu uyku düzenini değiştirmeye çalış bnce bak gece bzimki birde emiyor dörtte emiyr o emene kadar dört bcuk oluyor bi de yedi buçukta emmek için kalkıyor . Yedi buçuktan sonra maalesef bzde ayaktayz öğlene kadarYine bes dk şaşmadık ve 5 te dikildik ayağa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?