- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #58.741
Benimkini mi yanlış ölçtüler ya tam bi ayda 2 cm uzamış sadece Allah Allah5300 gram olmuşuz kizlar. 10 gun once 4700 dük. Ben 10 gündür sütümün yetip yetmedigini anlayabilmek icin hic mama vermedim. Demek ki yetiyormuş ben artik hic mama vermem . Cok sevindim kilo aldigina. Boylelikle mama ver, ac bu cocuk ac, sütün yetmiyordur sen bilmezsin diyenlerin agzibi kapanis oldum. Ama boyumuz fazla uzamamis. 50 cm dogduk suan 54 cm boyu.kilosu ise 3300 dogduk 5300 uz.
Ay tabi işin o kısmı var uykuya dalıp uyanmak daha zor olduğu için ben de bi süre bekliyorum iyice dalmasını. Sabah ediyoruz. Çok şükür benimki sabah ve gündüz uyuyor bazen en azındanAynı durumdayim canım gece 3 de o uyudu ama ben ha kalktı ha kalkacak diyerek neredeyse saati 4 ettim
Yaa valla bende yazmıyım kızlar beni topa tutacaklar diyodum ama seni okuyunca dayanamadım. Biz de 48gğnlğk olduk bugün ve maşşalaah hep uyuyoruzKızllaaarr bugün 40 günlük olduk bizfakat burda okuyorum genelde uyumayan bebek şikayeti var benim kızımsa hep uyuyor.. Gece en geç 12 de bi uyuyor sabah 6 ya kadar kütük gibi.. Gece zorla uyandırıp emzireyim diye kendimi paralıyorum, altını açıyorum soyuyorum yok uyanmıyor.. Sabah 6 yada 7 de ses çıkarmaya başlar başlamaz alıp uyandırıp emziriyorum.. Aç kalıyor gece die çok ağladığım oldu.. Gündüz de 1 gün hep uyanık bir gün de uyur sık sık... Sarılık 9.2 die 2 saatte bir emzir en azından dedi doktor ama uyandırmak mümkün deil geceleri... Gündüz uykusunda uyanıyor onda sıkıntı yok. ilk defa dün gece uğraşmıcam bu gece uyandırmaya dedim baya da uyumuş dinlenmişim . Günlerdir bir kaç saatlik uyku ile duruyordum.. Uyandırmaya çalışırken sabah oluyordu.. Ama pis vicdan yaptım uyudum die... sabah çok emzirdim kustu pooofff huyu böyle heral geceleri böyle kütük gibi uyucak galiba napim
Evet senin bir de bu sıkıntıların var. Evine gecemedin eşin ayrı bir yerde. Bir duzeninizi kurarsaniz gerisi gelir canım. Canım emin ol şimdi her çocuk kolik bence. Valla doktor kolik teşhisi koymadı ama bizde de ağlamaları inlemeleri eksik olmuyor 24 saate yakın ayaktayiz. Normalde 8 saatten 1 saat eksik uyusam kendime gelemezdim. Şu anda nasıl duruyorum hayret ediyorumKırkımızın çıkması bizde düzeltme yapmadı inşallah senin oğluşun düzene girer canım. Ben tam da süzene sıkamıyorum hayatımı evinde değilim olmuyor bir türlü. Ramazan bitsin inşallah düzene girecek diyorum ama kolik derdimiz ne olur bilmiyorum .
Canım bizimde öyle ilk oğlumda cok kusuyodu ana bu daha cok dediğin gibi hep bogazını temizleme sesi filan gaviscon verdi dr kullandım ama gene aynı kilosu iyi masallah o yüzden takmıyorun büyüdükce geccek insallahReflü çok yoğun bence esim musait olunca göturücez hafta ici doktora
Normal diil canım yaa oglumda hic yaşamadik böyle öyle garip sesleri varki ihi ihi yapıyor bazen at gibi sürekli bogaz temizleme hirilti
Yüksek yatir canim hastane yatağı gibi biz öyle yapıyoruz daha rahat ediyo
Sizi rahatsız ediyorum diye korkuyorum demiştim geçen kontrolde, sizden çok yazanlar var çekinmeyin dediEşim doktora mesaj atmış sormuş kızlar, önemli bir durum değil takip edin yüzüne de losyon sürün demiş.
_meLinDa_ Sinan beye gidiyoruz canım. Eşim arkadaşından numarasını alıp sormuş. Ya ben çekiniyorum rahatsız etmek de istemiyorum. Ama her sıkıntıda da hastaneye gidemiyoruz ki. Böyle telefondan sorabilmek iyi. Doktor bu durumdan memnun mu bilmiyorum tabi :)
İnşallah bende öyle yapmaya karar verdim üstünü değiştirdim şimdi yine aynı şekilde olmuş Çarşamba’ya kadar takip edecem o güne daha güvendiğim bir Dr randevu aldımHeh işte bak çamaşırına bulaşacak kadar kanıyor. Bundan bişey olmaz kuzum az bekle bence de birkaç güne kesilir muhtemelen. Temizlemeye de gerek Yok hiç dokunma kurusun. Enfeksiyon akıntı falan yok çünkü temiz gayet birşey sürme kurur o birkaç güne. Kurumazsa ozman gidersin vitamin iğnesine ama bence gerek kalmayacak
Oyyyy maşallah de kız maşallah maşallahYaa valla bende yazmıyım kızlar beni topa tutacaklar diyodum ama seni okuyunca dayanamadım. Biz de 48gğnlğk olduk bugün ve maşşalaah hep uyuyoruzgerçi seninki gece baya uzun uyuyormuş benim ki 4saatte bir kalkıyor. Öğlende fix 11:30da tamamıyle uyanıyor 13:30 a kadar uyanık sonra bir vuruyor kafayı akşam 10da 11de kalkıyor aralarda emmek için uyanıyor sadece,emiyor yeniden uyuyor. Uyuyor uyuyor heeeep uyuyooor. Yanii Allah’ıma şükür diyorum da manyak mıyım neyim yine de endişelenmeden edemiyorum.
Yaa valla bende yazmıyım kızlar beni topa tutacaklar diyodum ama seni okuyunca dayanamadım. Biz de 48gğnlğk olduk bugün ve maşşalaah hep uyuyoruzgerçi seninki gece baya uzun uyuyormuş benim ki 4saatte bir kalkıyor. Öğlende fix 11:30da tamamıyle uyanıyor 13:30 a kadar uyanık sonra bir vuruyor kafayı akşam 10da 11de kalkıyor aralarda emmek için uyanıyor sadece,emiyor yeniden uyuyor. Uyuyor uyuyor heeeep uyuyooor. Yanii Allah’ıma şükür diyorum da manyak mıyım neyim yine de endişelenmeden edemiyorum.
Cevap veren oldumu bilmiyorum. O uclari her seferinde ilik suya batirip , meme ucunu ters cevirip vantuz yaptirip takiyorsun. Ben de cok zorlanmistim. Youtube den ogrendim izle bakKızlar bu silikon göğüs ucu memede durmuyor ya bebe tutuyor onu ama mememde durmuyor sütle suyla denedim yapismiyor nasıl yapiyorsunuz
Ya maşşalah maşallahh ta işte hep bi acabalarOyyyy maşallah de kız maşallah maşallah
3saat gayet normal canım zaten hiç endişelenme. Hatta gece uykusunu 1 Aydan sonra 4-5 saat kesintisiz uyuyorsa bölme ki büyüdüğünde uyku düzeni oturtuyorken rahat edersin. Gece az emmesi de gayet normal uyku ağır basıyor çünkü bir de artık onlar memeyi hızlı boşaltıyorlar o gece kısacık emme de bile alması gerekeni alıyordurCanım bende sana bunu sorcaktım benim oğlum hiç uyumuyor gün içinde toplamda 1 yada 2 saat bazen çok uyuyor 3 saati geçince beni bir telaş alıyor şekeri düşer falan diye bugün tam 1 aylık olduk 3 saatte kan şekeri düşermi. Birde geceleri çok az emip geri uyuyor yani doya doya emmiyor geceleri ama gece bezini değiştirdiğimde hem kakası hemde çişi oluyor. Geceki emmidiği yetiyordur değilmi.
Dogru olabilir. Benimki de iste 35 gunde 4 cm uzanis. Bana da az geldi.Benimkini mi yanlış ölçtüler ya tam bi ayda 2 cm uzamış sadece Allah Allah
3000 doğduk 4500 olmuşuz içim rahatladı bugün ama yinede alışmamışım ya uyumasına uyuyunca şaşırıyorum :)3saat gayet normal canım zaten hiç endişelenme. Hatta gece uykusunu 1 Aydan sonra 4-5 saat kesintisiz uyuyorsa bölme ki büyüdüğünde uyku düzeni oturtuyorken rahat edersin. Gece az emmesi de gayet normal uyku ağır basıyor çünkü bir de artık onlar memeyi hızlı boşaltıyorlar o gece kısacık emme de bile alması gerekeni alıyorduray kontrolünde kilosu belli eder zaten daha da rahatlarsın
Benim kız 7 günlük ama acayip gazlı sadece memede duruyor o yüzden o kadar dinlendirmemin imkanı yok kalkan kullanmaya başladım umarım fayda ederBenim azaldı Can'ım acısı. Bi ara ayva çekirdeği kremi sürüp streçliyordum. Geçmişti. Sonra bi kez sağmaya çalıştım. Daha beter yara oldu.
Şimdi de lansinoh krem sürüp streçliyorum. Ve her emzirmede bi göğsümü emziriyorum. Diğeri de 4 saate yakın dinlenmiş oluyor. Eskisi gibi acımıyor. Tabi geceleri kudurunca bizimki çeke çeke perişan ediyor yine çok acıyor.
Ohh maşallaahhh daha ne olsun, bırak çocugu uyusun rahat rahat aç kalmaz o daha3000 doğduk 4500 olmuşuz içim rahatladı bugün ama yinede alışmamışım ya uyumasına uyuyunca şaşırıyorum :)
İnan ki kafam bir dünya ondan mı anlamadım ama sağ elle sağ memeyi tutarsan bebeği nasıl tutuyorsun uzanarak mı emziriyorsun insan çaresiz kalınca herşeyi deniyorZ Zynp0606 gogus uclari yeni iyilesti. Krem Filan hepsi bahane. Kocam her duydugum seyi hemen gidip eczaneden Aldi evim eczane deposu oldu hepsi gecici Cozum. Asil Eve emzirme hemsirsi geldi. Bir defada tutturttu. Iki gun duzgun emzirdim meme uclarim iyilesti. Boyle mesela sag memenin kendisini sag elinle saglamca sikiyorsun. Bebegin agzina yatay sekilde. Buna meme sandivici diyorlar. Bebek agzini Tam acinca sandivicin hepsini bebegin kafasini sol el ile kulaklarin arkasindan tutup bastirip vahsice bastiriyorsun. Kibar kibar degil vahsice. Bebek agzinda meme etini damaginda meme ucunu hissedecek. Umarim yardimci olur
Hiç sorma canım bi gün bizimki de çok uyudu hem de öğlen 2ye kadar. Gece de anason rezene karisimindan koymuştum mamasina çok az. Resmen vicdan azabindan kahroldum yüzünü yikadim uyandırdımYa maşşalah maşallahh ta işte hep bi acabalarAç mı kaldı çok mu uzun uyudu ay şimdi mi uyandırsam az daha beklesem kendi uyanır mı??????? Bu bebelerin bir orta yolu yok anlaşılan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?