- Konu Sahibi kardelen384
-
- #58.781
Bende sevmiyorum haklisin bende biraz sorunlar vardı ondan takioteydik birseyde cikmadi çok şükür yoksa önemli birşey olmadıkça gitmiyorum aşıları falan sağlık ocağında yaptırıyorumCanım Bursa dayız biz burda da öyle valla en ucuz hastane benim gittigim heralde uçmuşlar...sadece muayene 150-200 lira ya burda biz tam bi yol yordam öğrenemedik devlet hastaneleri facia...yoksa ben de gitmem özele falan...ben oğlumu aile hekimiyle büyüttüm ekstrem bir durum olmadiğı müddetçe gitmek istemem sevmiyorum olur olmaz çocuğun orasını burasını dürtmelerini hiç de guvenmiyorun açıkçası
Benim sinirlerim çok bozuk ama ya bu kadar takilmazdim aslinda ki herkese ben diyordum dogumda alinan geri veriliyor emzirme sürecindediye ama ikinci doğum farkliymisCanım yalnız değilsin. Sonuçta 9 ayda aldigin kiloyu 1 ayda vereyim diyorsun olmaz ki dahası ben 9 kilo aldım ki 2 kilosu odemdi kesin ama bakınca bende 7 aylık hamileyim
Valla benimde kesildi ki bizimkilerde emmek istiyo ama sut gelmeyince sinirlenip.agliyolar neler ictim sagdim ama yok.kuvezdeyken o kadar guzeldiki sutum eve geldiler bi anda kesildi valla damla damla geliyo benimde.artik biraktim bende.ki hic dinlenmiyorum uyuyabiligim zamanlar kaynayip geliyo ama yok yani.bu anason rezene bi deneyim ben.valla kuzum benim inan tükenmeye bile vaktim yok.suan bebekler uyuyo benimde uyumam gerek ama 10.dikak sonra kalkcaklarini bilmek bile uykudan sogutuyo insani uyumadan da yasaniyo yani :)Canım benim bebis baya kilolu doğdu ve hem emzirdim hem mama verdim. 3-4gun önce sutum kesildi stresten dertlerden falan. Şimdi de çok çok azanason rezene karışımı almistik eczaneden gaz için ve uyku için. Ondan bi tatlı kaşığıni bi su bardağı suda kaynattim 2 çay kaşığı koydum mamasina bi defa. Doktora da söyledim bi sorun olur mu ben böyle böyle yaptım diye. Bi şey olmaz sık verme yeter dedi. Ben bi taneyle tükendim Allah senin yardımcin olsun
canım bundan günde 6 tane içmeye başlayınca artış oldu benim sütümde, dene istersen. biz bire yetemiyoruz, Allah sana kolaylık versin. gaz ve kaka için de Ayşe Öner’in videoları var youtube’da, bizde işe yaradı.Valla benimde kesildi ki bizimkilerde emmek istiyo ama sut gelmeyince sinirlenip.agliyolar neler ictim sagdim ama yok.kuvezdeyken o kadar guzeldiki sutum eve geldiler bi anda kesildi valla damla damla geliyo benimde.artik biraktim bende.ki hic dinlenmiyorum uyuyabiligim zamanlar kaynayip geliyo ama yok yani.bu anason rezene bi deneyim ben.valla kuzum benim inan tükenmeye bile vaktim yok.suan bebekler uyuyo benimde uyumam gerek ama 10.dikak sonra kalkcaklarini bilmek bile uykudan sogutuyo insani uyumadan da yasaniyo yani :)
Benim oglumda öyle sevmek icin kucagina alıyor öpüyor uyandiriyor cocugun duzeni kalmadı resmenKızlar valla maşallah size nasıl yetişiyorsunuz. Buraya giremiyorum sizleri de özledim ama 2 çocukla çok zor geçiyor. Annem burda olmasına rağmen bu kadar zorlandim. 2 gün sonra gidecek ve 2 bebeyle yalnız kalıcamnapicam bilmiyorum. 3,5 yaşındaki oğlum çok yoruyor beni. Kardeşini seviyor gibi yapıp ellerini ayaklarını sıkıyor surekli nasıl olacak bakalım
Rezene be kimyon tohumu ( rezeneye benziyor) tata demleyip iki cay kasigi annem veriyor. Gaz icinCanm sen mama mi veriyosun? Burda hep normal vaktinde dogum yapan emziren analar mevcut.bende mayis annesi olcaktim ama benim 3 uzler erken geldi tabi sütte kesildi.sen anason demissin faydasi nedir denemek isterim.tabi prematureler o ayri ama doktora danisip kullanirim uyku mu yapio gaz mi cikariyo ne islevi var?benim suan herseye ihtiyacim var cunku 3 tane gazli uykusuz kabiz olmus bebekler var ...
Canim attar. Ben kac gun cok agladim gelmiyor diye gelmedi. Defalarca dediler aglarsan uyumazsan olumsuz olursan gelmiyor. Sonra sakinlestim sut geldi. Oxistosin dogum oncesi sancilari getiren sonra sut sagimini saglayan hormon. Cabuk kusen bir hormon. Uzulursen uyumazsan olumsuz olursan gelmiyor. O yuzden olumlu dusunmek gerek.Sağma makinem var canım sagiyorum hep ama çok çok az geliyobira mayası aldircam eşime diğerlerinden de deneyeyim bari Inşallah artar ya dua edin damla damla geliyo
Bira mayasinin hap hali bu. Ben toz seklinde kullaniyorum. Pediatristim onerdi..ise yariyorcanım bundan günde 6 tane içmeye başlayınca artış oldu benim sütümde, dene istersen. biz bire yetemiyoruz, Allah sana kolaylık versin. gaz ve kaka için de Ayşe Öner’in videoları var youtube’da, bizde işe yaradı.
Su ve emzirmek çok işe yarıyor cnm boş da olsa emse bebiş.Sağma makinem var canım sagiyorum hep ama çok çok az geliyobira mayası aldircam eşime diğerlerinden de deneyeyim bari Inşallah artar ya dua edin damla damla geliyo
@advenZeynosrkn84 Kızlar 1 aylık kontrolüne gittik bugün doğum yaptığım hastanede başka bi çocuk doktoruna...5 günluk, 8 günluk ve 12 günlük TSH sonuçlarını gösterdim dedi ki "Yazık size internete yazdınız neler okudunuz üzuldünüz boşu boşuna TSH için normal değerin 2 katı yükseklik yenidoğanda kabul edilebilir bir yüksekliktir zaten 15 günlukten once bunlar ölçülmemeliydi doğru sonuç vermez...şimdi ben bu minicik bebeğin elini falan deldirmiycem çok israr ediyorsanız tahlil yapalım ama gelişimi de gayet iyi hiç boyle şeylere gerek yok" işte boyle kızlar yazayım dedim...doktoru da çok beğendim...numarasıni kartıni aldım 2.ayda rota virusu ve menenjit aşıları için görüşelim dedi
Yok canım doğrudur bence kıyafetlerinden anlarsın zaten bizde bugun gittik 1200 kilo almış 9 cm boy uzamış zaten karnımda bile kendisi minik bacak uzundu kızımın ufak bebekler çabuk büyürler bu bi gerçekCanım doktor da bana dogduğunda yanlış ölçmüşlerdir dedi çünkü 48cm demişlerdi bana çok kısa geldi 50 olsa 6cm uzamıs oluyor...bi de sabahtan beri emiyordu aşıdan dolayı huzursuz sabah sağlık ocağında 950gr almış göründü az önce doktorun tartısında 990gr dedi bilmiyorum var mı yanlışlık...bi de oğlum 4 kilo doğmuştu 800gr almıştı kızım 3500gr doğdu daha fazla almış
Ayva çekirdegi kremi var mı? Ben ayva aldırdım ama içi çürük artik.Benim azaldı Can'ım acısı. Bi ara ayva çekirdeği kremi sürüp streçliyordum. Geçmişti. Sonra bi kez sağmaya çalıştım. Daha beter yara oldu.
Şimdi de lansinoh krem sürüp streçliyorum. Ve her emzirmede bi göğsümü emziriyorum. Diğeri de 4 saate yakın dinlenmiş oluyor. Eskisi gibi acımıyor. Tabi geceleri kudurunca bizimki çeke çeke perişan ediyor yine çok acıyor.
Aynen katılıyorum çok şükür büyüyorlar sağlıklı lar yeteri kadar aldılarsa sıkıntı yok zaten 9. Aydan sonra takılıp kalacak kilolar bide boya geçtilermi kilodan eser kalmaz bebişler deMaşallah canım6 cm olsun 8 cm olsun onemlin olan gelismesi degil mi masallah sutun yaramis desene birde erken doğdu seninki tam gününe kadar bekleseydi 4 kg olurdu 3500 de çok iyi canım tahmini doğum kilosu. Zaten zayıf bebisleri daha çabuk toparliyor derler.
Benim kız 48 cm 2950gr doğdu bakalım 1 ay sonunda kaç gr almış olucak.
Yaa valla bende yazmıyım kızlar beni topa tutacaklar diyodum ama seni okuyunca dayanamadım. Biz de 48gğnlğk olduk bugün ve maşşalaah hep uyuyoruzgerçi seninki gece baya uzun uyuyormuş benim ki 4saatte bir kalkıyor. Öğlende fix 11:30da tamamıyle uyanıyor 13:30 a kadar uyanık sonra bir vuruyor kafayı akşam 10da 11de kalkıyor aralarda emmek için uyanıyor sadece,emiyor yeniden uyuyor. Uyuyor uyuyor heeeep uyuyooor. Yanii Allah’ıma şükür diyorum da manyak mıyım neyim yine de endişelenmeden edemiyorum.
O süt yapıyo diye yiyorlar cnm aman üzülme yaa vericeksin merak etme. Ben almaya bile basladim takmaKızlar bişey sorcam
ZAYIFLAMAK ICIN DEREOTU KULLANAN OLDU MI HIC
Valla ayniyiz hepimiz cnm hatta artık gecede kucak istiyor benimkiMerhaba arkadaşlar
Biz de 18 günlük olduk bugün. Buraya girmeye vakit bulamıyorum malesefHastaneden çıkarken %10 kilo kaybımız oldu ve direk hastanede mama vermeye başladılar. Biz de devam ettik evde 15 gün. Daha Doğum kilosuna yeni döndü 3470 gr. Son 3 gündür sadece geceleri mama veriyorum daha uzun uyusun diye ama çocuk bakmak gerçekten çok zormuuşşş gündüz sürekli emmek istiyor sürekli memede uyumak istiyor. Yatağına ya da anakucağına yatırınca 5 dk da uyanıyor. Sürekli kucağımda ve o kucağımdayken ben uyuyamıyorum tabi çok uykusuz kalıyorum. Sürekli memede olma isteğinden dolayı acaba sütüm yetmiyor mu doymuyor mu da sürekli emmek istiyor diye düşünüyorum geceleri de en çok 2.5-3 saat uyuyor mama verince. Eşim çalıştığı için uyandırmak istemiyorum ama ben hep uykusuz bu uyku ve yemek yeme ne zaman düzene girecek arkadaşlar bana bi bilgi verin lütfen
Benim sinirlerim çok bozuk ama ya bu kadar takilmazdim aslinda ki herkese ben diyordum dogumda alinan geri veriliyor emzirme sürecindediye ama ikinci doğum farkliymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?