- Konu Sahibi kardelen384
-
- #59.701
Ay ne olur haksızlık etme kendine. Sanirim ilk çocuğun. Bu lohusa psikolojisi ve ilk çocukta bu ruh hali uzun sürüyor . Bende senin gibiydim inan. Birde oglum zor bi bebekti . Gece sayısız uyanırdı bende oturur ağlardım. Üzüntüden burnum kanardı. Zamanla geçiyor ve keyfini çıkarıyorsun inan. Bi insanın büyümesine şahit oluyorsun zevkli hale geliyor herşey . Benim ikinci çocuğum. Bu sebepten hic o psikolojiye girmedim bunda. Surekli öpüyor kokluyorum zaman hızlı geçiyor diye uzuldugum bile oluyor ki şöyle düşün 5 yaşında bir oglum var. Gündüz kafamı koyup yatamıyorum yemek bekler ilgi bekler oglum kızımda gazlı. Gündüz ağlıyor çoğunlukla. Uykusu 15 dakika. Aynı zamanda taburcu olup eve geldiğimden beri tekim. Zaman cabuk geçiyor . Toparlan biranönce . Yavrunu op kokla bolbol sonra fotoğraflarına bakınca bu zamanlarını cok özler ve üzülürsünBen hiç iyi anne değilim yaaa. Emzirmekten sıkıldım, alt değiştirmeden sıkıldım sürekli sallamaktan uyutmaya çalışmaktan ara büküp yemek yemeye çalışmaktan. Ev rezalet saçım basım tepede toplu durup terleyip sogumaktan dipleri kuruması oldu. Ben herşeyi çok mu toz pembe hayal ettim yaaa. Bu kadar sene isteyip isteyip şimdi niye böyle oldum bilmiyorum.
Ben de neko marka aldımAy sagol kuzum, hepsi aynı sanırım dimi? Faceden alsam gelmesi uzun sürer, cumartesi bebe mağazasından alayım. Hem kısa yürüyüşlerde de iyi olur diye düşünüyorum
Canım geçiyor onlar bende varmış bebekken geçmiş...oğlumda da vardı geçti...kızimda da var geçer diye düşünüyorum...güneşle falan direk alakası yok ama belki görünür hale gelmiştir sadeceKızlar bebeğinde Doğum lekesi olan var mı? Oğlumun sağda çok ufak , sol göz kapağında dağınık kırmızı lekeler vardı doğduğunda . Sağdaki azaldı ama soldaki duruyor . Bugün çarşıya çıktık dolanırken etrafı izliyor diye üstüne örttüğüm örtüyü açtım hava da güzel güneşliydi, eve geldiğimde farkettim o hırmızı leke baya belirginleşmiş ve büyümüş gibi . Ne yapsam acaba ?Doğduğunda ve sonraki kontrollerde doktorumuz bunlar zamanla geçecek demişti ama bi güneş görmede büyüdüler çok üzüldüm , benim suçum keşke hiç güneşe çıkarmasaydım
Canım kimse yok mu anneanne babaanne çıkarsalar oyalasalar dikkati dağılsa sürekli gözünün önünde aklında fikrinde bebek şimdi zor olurYapma dediğim ne varsa yapıyor kısmındayım. Buntriplerini aşmıştık son bir aydır. Hatta kardeşi doğduğunda çok iyydi ama dışarı çıkamadığı için böyle oluyor
Amin canım seninki kv de ne yapıyor ya sıkılmıyor mu. Benim kız evde hep sıkılıyor ya. Millet 40 gün dışarı çıkmıyor benimki 2 günde bir dışarda hala memnun edemiyoruz
Geçmiş olsun canım onlar neymiş öyle...çok mu kusuyordu ki...doktorunuz güvenilir mi ya sanku her önlerine gelene reflü diyorlar gibi geliyor bana...biz sarılık 9du 1 haftalıkken bi daha da ölçtürmedik...bakılması mı gerekiyormuş acabaKızlar bu kusma işi çok sıkıntı valla. Bugün kalça ultrasonu birinci ay kontrolü vardı. Göbeğinde fıtık varmış böbreklerde büyüme varmış. Zaten kusuyor. Reflüden şüphelendi ama idrar yoluna bakmak istedi. Bir de sarılık devam edior. Çok canım sıkıldı ya
Off Allahim günah yazmasin ayni şeyleri hissediyorum. Sağ salim aldim kucağıma daha ne istiyorum çok kiziyorum kendime ama hic mutlu değilim banyo yapamiyorum kafada bi topuz, nasil bakarim korkusu çok umutsuzumBen hiç iyi anne değilim yaaa. Emzirmekten sıkıldım, alt değiştirmeden sıkıldım sürekli sallamaktan uyutmaya çalışmaktan ara büküp yemek yemeye çalışmaktan. Ev rezalet saçım basım tepede toplu durup terleyip sogumaktan dipleri kuruması oldu. Ben herşeyi çok mu toz pembe hayal ettim yaaa. Bu kadar sene isteyip isteyip şimdi niye böyle oldum bilmiyorum.
Kuzum sihirli değnek değmeyecek...ve hepsi bir anda düzelmeyecek...2 ay doldu mu bebişler sağa sola bakı biraz kendi başına oyalanmayı öğrenir sonra sonra tepesine astığın oyuncaklara uzanır eline alır...öte yandan döner kafasını kaldırır tutabilir...tabi bunları başarırken daha hareketli olduğundan hem gaz sıkıntısı azalır hem yorulduğu için daha uzun uyur...10dk emerek doyar...belirli bir tarihi olmamakla birlikte; ne kadar sakin sabırlı ve disiplinli olursak o kadar kolay düzene girer...2 aydan itibaren;Kızlar ne zaman bebislerin bakımı kolaylaşacak
Deneyimli anneler ortalama bir tarih istiyorum
Kendime vakit ayıramaz hale geldim ki cidden temiz titiz düzenli isten kaçmayan biriyimdir yetistiremiyorum bebeğim sürekli kucakta uyumak istiyor
Cidden neyse bilelim gün sayalım ise başlayınca herşey iyice alt üst olacak çok korkuyorum
Canım benim kıde saat 8 de basliyo 1 rekadar ya kucak ya meme ya ağlama böyle geçiyor ama ben daha sakının 2. Çocuk diye sanırımMemem kopacak yeminle
Hep gece yapıyo bu kız.. mememi sündürüp duruyo, memede ağlıyo
Gündüzleri böyle değil.. dün akşam çok ağlamıştım bu akşam sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi
Ya ben mecbur kullanıyorum nurse harveys.Canım yakın vadede fayda etmiyormuş, iki üç hafta sonra düzene sokuyormuş, zaten gaz giderici değil probiyotikmiş, bagırsak düzelince gaz da kalmıyor demek ki, ben bir haftadır tam 11 de vermeye başladım, inşallah fayda eder. Digerleri ilaç diye vermek istemiyorum, karaciğere zararlıymış
Haftasonu alayım dedi inatçı adam, çok sağol kuzum benim.. sanırım hiçbir şey fayda etmediği için onun da faydasına inanmıyor:)
YouTube da bir sürü bağlama videosu izledim, ben haftasonu alayım, deneyim olsun, ayrıntıları paylaşırım canım, Yaa bu sıpalar kolye gibi, onlarla hareket etmeye alışmalıyız. Benim bileklerimdeki sinir sıkışması da geçmedi hatta daha da ilerledi, düşürmekten korkuyorum, o yüzden slingi deneyeceğim sanırım
kizima ben de yaptirmadim hasta da olmadi. asinin bir zarari yok ama atiyorum 10 cesit rota virusu var ama asida 7 cesit virus var.yani asilansa bile hasta olabilir. doktorlarin hepsi israrla oneriyor. 1 yastan once tehlikeli seyrefen bi hastalik. ama ben de kararsizim.Kızlar rota virüsu aşısı için ne diyorsunuz? Bugün Petek Dinçöz paylaşmış aşı yaptırdığı halde oğlu rota virusu kapmış çok ağır hasta yatıyormuş...aşının faydası yok yaptırmayın diyenler var...acaba virus mutasyona mı uğramış...yaptırmayın denmesinin başka sebebi var mı...bir de kaç yaşa kadar koruyor...oğluma yaptırmadım hiç de hastalanmadı çok şükür bünyesi de sağlam...şimdi kızıma yaptırmayı düşünüyordum ama kararsız kaldım...ne diyorsunuz bu işe
Allah affetsin aynı durumdayım. Sanki beni tarif ediyorsunBen hiç iyi anne değilim yaaa. Emzirmekten sıkıldım, alt değiştirmeden sıkıldım sürekli sallamaktan uyutmaya çalışmaktan ara büküp yemek yemeye çalışmaktan. Ev rezalet saçım basım tepede toplu durup terleyip sogumaktan dipleri kuruması oldu. Ben herşeyi çok mu toz pembe hayal ettim yaaa. Bu kadar sene isteyip isteyip şimdi niye böyle oldum bilmiyorum.
Valla bugün çaresizlikten beş tane şalı ekledim birbirine ama esnek olmadığı için olmadı, zaten güvenemedim de.. en iyisi alıp deneye deneye alışmakBen de neko marka aldım
Tuniko.com sitesinden, dün aldım bugün geldi
Bugün denedim de, zamanla pratik kazanıp daha kolay gelecek bağlaması
Geçmiş olsun canım annelik zor iş Allah yardımcımız olsun benim kıZımda iyi çok şükür şuan memeyle savaşıyor gaziyls uğraşıyor bunrlarda gecicek biraz sabır lazım sadeceCanım takip ediyorum seni. Napalım büyütmekle uğraşıyorum 10 gün önce 3 gün yattık anemi nedeniyle prematürelerde kansızlık oluyormuş yarın kan değerlerine bakılacak onun dışında haftada 1 gün hastanedeyiz nöroloji endokrin genetik vs çok şükür şimdilik sorun yok oğlum dört kilo oldu. Meme ve mama şeklinde gidiyoruz. Çok gazlı neler yapmadım doktora söyledik gaz ve kabızlığı oluyor arada diye aptamil comformil veya bebelac nutriconfor önerdi. Aptamil aldık çok şükür gazla birlikte kakasını yapıyor :) bide üşüttük çocuğu burnu tıkanıyo sümükten sürekli temizliyorum onun dışında sorunumuz yok şükür sen nasıl meleğin Nasıl ?
Canım kusan senin bebek miydi ne dedi drKızlar meraba biz bu boğaza kaçmadan dolayı gittik dr normal dedi
dik yatır
3 saate bir emzir sık sık emzirme
Emdikten sonra 15 dk dik tut
Dedi
Göbeği cok şiş gibiydi biz ona kurbaga gobegi diyoruz yenidoğanda olur o da normal dedi
Kalça testi güzel cikti aşımızı da olduk
Bidaki ay aşı ve göz muanemiz var
Napıcaz bu elleri biz yaYa ben mecbur kullanıyorum nurse harveys.
Tamamen geçirmese de süre azaldı gibi.
Çayın faydası oluyordur bence yA. Hem süt olmasına hem gaza. Sonuçta annedeki gaz bebeğe geçiyor.
O sinir sıkışması bende de ilerledi. Sol elimdeydi. Sağ elimde de başladı. Ben de uykudayken ağlamaya başladıysa uzun müddet alamıyorum kucağıma
Sling bu durumda mantıklı. Ama dedim yA tam bağlayamazsam aradan falan kayar diye korkuyorum :)) daha minicikler.
Evet canım valla ben halimden memnunum zor bulunca insan herşeyi tatlı geliyorGeçmiş olsun canım annelik zor iş Allah yardımcımız olsun benim kıZımda iyi çok şükür şuan memeyle savaşıyor gaziyls uğraşıyor bunrlarda gecicek biraz sabır lazım sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?