2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay ne olur haksızlık etme kendine. Sanirim ilk çocuğun. Bu lohusa psikolojisi ve ilk çocukta bu ruh hali uzun sürüyor . Bende senin gibiydim inan. Birde oglum zor bi bebekti . Gece sayısız uyanırdı bende oturur ağlardım. Üzüntüden burnum kanardı. Zamanla geçiyor ve keyfini çıkarıyorsun inan. Bi insanın büyümesine şahit oluyorsun zevkli hale geliyor herşey . Benim ikinci çocuğum. Bu sebepten hic o psikolojiye girmedim bunda. Surekli öpüyor kokluyorum zaman hızlı geçiyor diye uzuldugum bile oluyor ki şöyle düşün 5 yaşında bir oglum var. Gündüz kafamı koyup yatamıyorum yemek bekler ilgi bekler oglum kızımda gazlı. Gündüz ağlıyor çoğunlukla. Uykusu 15 dakika. Aynı zamanda taburcu olup eve geldiğimden beri tekim. Zaman cabuk geçiyor . Toparlan biranönce . Yavrunu op kokla bolbol sonra fotoğraflarına bakınca bu zamanlarını cok özler ve üzülürsün

Ay sagol kuzum, hepsi aynı sanırım dimi? Faceden alsam gelmesi uzun sürer, cumartesi bebe mağazasından alayım. Hem kısa yürüyüşlerde de iyi olur diye düşünüyorum
Ben de neko marka aldım
Tuniko.com sitesinden, dün aldım bugün geldi
Bugün denedim de, zamanla pratik kazanıp daha kolay gelecek bağlaması

Canım geçiyor onlar bende varmış bebekken geçmiş...oğlumda da vardı geçti...kızimda da var geçer diye düşünüyorum...güneşle falan direk alakası yok ama belki görünür hale gelmiştir sadece
Canım kimse yok mu anneanne babaanne çıkarsalar oyalasalar dikkati dağılsa sürekli gözünün önünde aklında fikrinde bebek şimdi zor olur

Geçmiş olsun canım onlar neymiş öyle...çok mu kusuyordu ki...doktorunuz güvenilir mi ya sanku her önlerine gelene reflü diyorlar gibi geliyor bana...biz sarılık 9du 1 haftalıkken bi daha da ölçtürmedik...bakılması mı gerekiyormuş acaba

Kızlar ne zaman bebislerin bakımı kolaylaşacak
Deneyimli anneler ortalama bir tarih istiyorum
Kendime vakit ayıramaz hale geldim ki cidden temiz titiz düzenli isten kaçmayan biriyimdir yetistiremiyorum bebeğim sürekli kucakta uyumak istiyor
Cidden neyse bilelim gün sayalım ise başlayınca herşey iyice alt üst olacak çok korkuyorum

Off Allahim günah yazmasin ayni şeyleri hissediyorum. Sağ salim aldim kucağıma daha ne istiyorum çok kiziyorum kendime ama hic mutlu değilim banyo yapamiyorum kafada bi topuz, nasil bakarim korkusu çok umutsuzum

Kızlar rota virüsu aşısı için ne diyorsunuz? Bugün Petek Dinçöz paylaşmış aşı yaptırdığı halde oğlu rota virusu kapmış çok ağır hasta yatıyormuş...aşının faydası yok yaptırmayın diyenler var...acaba virus mutasyona mı uğramış...yaptırmayın denmesinin başka sebebi var mı...bir de kaç yaşa kadar koruyor...oğluma yaptırmadım hiç de hastalanmadı çok şükür bünyesi de sağlam...şimdi kızıma yaptırmayı düşünüyordum ama kararsız kaldım...ne diyorsunuz bu işe

Kuzum sihirli değnek değmeyecek...ve hepsi bir anda düzelmeyecek...2 ay doldu mu bebişler sağa sola bakı biraz kendi başına oyalanmayı öğrenir sonra sonra tepesine astığın oyuncaklara uzanır eline alır...öte yandan döner kafasını kaldırır tutabilir...tabi bunları başarırken daha hareketli olduğundan hem gaz sıkıntısı azalır hem yorulduğu için daha uzun uyur...10dk emerek doyar...belirli bir tarihi olmamakla birlikte; ne kadar sakin sabırlı ve disiplinli olursak o kadar kolay düzene girer...2 aydan itibaren;
1. Mesela gece fazla beslememeli mümkünse alt değişmemeli bunları yapıyorsak bile nerdeyse tamamen karanlıkta yapılmalı....bebekle fazla iletişime geçmeden yapılmalı...ki gece gündüz ayrımı olsun
2. Uyku rutini oluşturulmalı...her akşam aynı saatte banyo masaj ninni uyku
3. Bebek yere bişey serilip serbestçe üzerine bırakılmalı 10dk sırt üstü 10dk yüz üstü karnına yastıkla vs etrafına renkli oyuncaklar koyulabilir...özgürce uzansın ellesin hareket etmeye calışsın falan...yani anakucağı vs şeylere bebek fazla hapsedilmemeli
Aklıma geldikçe yazarım yine...ama mesela gaz direk hareketle alakalı bişey...dik dururken gaz çıkar kaka yapar kendisi dik durup hareket edemeyeceğine göre ağlıyorlar kucağımıza alıyoruz yardımcı oluyoruz...3 aydan itibaren kendileri dönüp sürünüp hareket ettikçe gaz çıkacak kolayca...
NOT: Bu zamanlarda bebek kucağa alışmaz ne zaman ağlarsa alın sevin öpün koklayın...alışkanlıklar bilinçli hareketlerin başladığı 3-4 aydan itibaren oluşur ve oturur...şimdi bebeklerimizin "ben ağlayınca annem geliyor ihtiyaçlarımı karşılıyor annem beni seviyor ona güvenebilirim" hissini yaşaması gerekiyor...bizim de amacımız onlara bunu hissettirmek olmalı can arkadaşlar

Canım benim kıde saat 8 de basliyo 1 rekadar ya kucak ya meme ya ağlama böyle geçiyor ama ben daha sakının 2. Çocuk diye sanırım

kizlar 4 yas ve uzeri cocuklariniz ana okuluna gitmiyor mu, benim kiz gidiyor 6 yasinda, evde oyalamak mumkun degil, bayram sonrasi da yaz okuluna verecegim. yaz okulunu kesinlikle tavsiye ederim, eglenceli etkinlikler oluyor. size en yakin ozel anaokullarinin programlarina bakin.cocuklar da hakli surekli bebekle ugrasan bir anne hem kiskaniyorlar hem de ilgi azaldi mecburen.enerjilerini yonlendirmek lazim.

Ya ben mecbur kullanıyorum nurse harveys.
Tamamen geçirmese de süre azaldı gibi.
Çayın faydası oluyordur bence yA. Hem süt olmasına hem gaza. Sonuçta annedeki gaz bebeğe geçiyor.
O sinir sıkışması bende de ilerledi. Sol elimdeydi. Sağ elimde de başladı. Ben de uykudayken ağlamaya başladıysa uzun müddet alamıyorum kucağıma
Sling bu durumda mantıklı. Ama dedim yA tam bağlayamazsam aradan falan kayar diye korkuyorum :)) daha minicikler.

kizima ben de yaptirmadim hasta da olmadi. asinin bir zarari yok ama atiyorum 10 cesit rota virusu var ama asida 7 cesit virus var.yani asilansa bile hasta olabilir. doktorlarin hepsi israrla oneriyor. 1 yastan once tehlikeli seyrefen bi hastalik. ama ben de kararsizim.

Allah affetsin aynı durumdayım. Sanki beni tarif ediyorsun bugün uzandım haliya diktim tavana gözleri ağla ağla düşün düşün mahvoldum. Acaba erken mı dedim. Eşimle uyuyamiyorum bile öyle canım aciyor ki. Rahatıma çok düşkünmüşüm çok tembelmişim ben galiba. Ne zaman deliksiz uyuyacagim ben ne zaman rahat bi tuvalete gideceğim içim çok sıkılıyor inan ki

@Assos Haydarinna @Sedossedos92 kızlar nasılsınız uzun zamandır yazmiyosunuz

Canım takip ediyorum seni. Napalım büyütmekle uğraşıyorum 10 gün önce 3 gün yattık anemi nedeniyle prematürelerde kansızlık oluyormuş yarın kan değerlerine bakılacak onun dışında haftada 1 gün hastanedeyiz nöroloji endokrin genetik vs çok şükür şimdilik sorun yok oğlum dört kilo oldu. Meme ve mama şeklinde gidiyoruz. Çok gazlı neler yapmadım doktora söyledik gaz ve kabızlığı oluyor arada diye aptamil comformil veya bebelac nutriconfor önerdi. Aptamil aldık çok şükür gazla birlikte kakasını yapıyor :) bide üşüttük çocuğu burnu tıkanıyo sümükten sürekli temizliyorum onun dışında sorunumuz yok şükür sen nasıl meleğin Nasıl ?

Ben de neko marka aldım
Tuniko.com sitesinden, dün aldım bugün geldi
Bugün denedim de, zamanla pratik kazanıp daha kolay gelecek bağlaması
Valla bugün çaresizlikten beş tane şalı ekledim birbirine ama esnek olmadığı için olmadı, zaten güvenemedim de.. en iyisi alıp deneye deneye alışmak

Geçmiş olsun canım annelik zor iş Allah yardımcımız olsun benim kıZımda iyi çok şükür şuan memeyle savaşıyor gaziyls uğraşıyor bunrlarda gecicek biraz sabır lazım sadece

Canım kusan senin bebek miydi ne dedi dr

Napıcaz bu elleri biz ya düzelsin dedikçe fena oluyor, kullanmamak, ağır kaldırmamak lazım ama mümkün mü ki :)) bağlarsın annesi, sıcak sıcak koyun koyuna dolaşırsınız :)

Geçmiş olsun canım annelik zor iş Allah yardımcımız olsun benim kıZımda iyi çok şükür şuan memeyle savaşıyor gaziyls uğraşıyor bunrlarda gecicek biraz sabır lazım sadece
Evet canım valla ben halimden memnunum zor bulunca insan herşeyi tatlı geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…