- 24 Ağustos 2017
- 223
- 249
- 33
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.381
şimdi spiral mekanik bir koruma sağlar yani rahim içinde tıkaç görevi görür tüplerin girişini kapatır spermin yumurtaya geçişini engeller böylece gebe kalmamış olursun.hap gibi iğneler gibi hormonal koruma sağlamaz,o sebeple de genelde altta yatan başka bir sebep yoksa spirali çektiğin an kadın ilişkiye girsin yumurtlama günüyse eğer o gün daha gebe kalır. şimdi eğer sen spirali çıkarttgıın ay gebe kaldıgını söylüyorsan ozaman tam demekki yumurtlama tarihine denk bi zamanda çıkartmışsındır.ultrasonda ki geriliğin sebebi spiralle alakalı olabilir de olmayabilir de.sonuçta ordan yabancı bir madde çıkartıyorlaar bu içerisinin doğal ortamını biraz bozdugu için spermler yumurtaya geç ulaşmış olabilir ya da döllenme olmuştur ama bebek rahme geç tutunmuştur. bunların çok ta bir önemi yok cünkü ultrasındaki bu 7-10 gnlük farklar çok önemsenmiyor. sen dogumunu ya da haftanı yıne son adet tarihine göre hesaplayacakssınsofiarya sana bir sorum var benim sat 4 ağustos fakat ben spirali 17 ağustosta çıkarttırdım şimdi benim gebeliğimi neye göre hesaplamam gerekiyor hangi tarihi baz alicam ultrasonda sata göre 10 gün geride olmasını. Sebebi spirali cikarttirma tarihimmi cvp için şimdiden saol
İnsallah canım benimBenim de aynı böyle 5 aylık gibi ikinci gebeligim ama doğarsa inşallah ilk yaşayan bebeğim olacak
Ayyy tesekkür ederim canım. Amin İnsallah. Sağ salim alırız kucağımızaa. Üçüz müüüüYhaaa cok tatliiii benimde bi sennki kadar var 3 uz hamileyim acaba ondan mi yoksa benmi kiloluyum diyorum.sen zayifsin ama gobusun var demek ic karnn dar ama yinde cok tatli bunlar rabbim tamamina erdirir insallah
Teşekkür ederim tatlım çıkartır çıkartmaz kalmışım evet tamda yumurtlama zamanimdi hemen kalmam derken kalmisim kismetimde böyleymiş :)şimdi spiral mekanik bir koruma sağlar yani rahim içinde tıkaç görevi görür tüplerin girişini kapatır spermin yumurtaya geçişini engeller böylece gebe kalmamış olursun.hap gibi iğneler gibi hormonal koruma sağlamaz,o sebeple de genelde altta yatan başka bir sebep yoksa spirali çektiğin an kadın ilişkiye girsin yumurtlama günüyse eğer o gün daha gebe kalır. şimdi eğer sen spirali çıkarttgıın ay gebe kaldıgını söylüyorsan ozaman tam demekki yumurtlama tarihine denk bi zamanda çıkartmışsındır.ultrasonda ki geriliğin sebebi spiralle alakalı olabilir de olmayabilir de.sonuçta ordan yabancı bir madde çıkartıyorlaar bu içerisinin doğal ortamını biraz bozdugu için spermler yumurtaya geç ulaşmış olabilir ya da döllenme olmuştur ama bebek rahme geç tutunmuştur. bunların çok ta bir önemi yok cünkü ultrasındaki bu 7-10 gnlük farklar çok önemsenmiyor. sen dogumunu ya da haftanı yıne son adet tarihine göre hesaplayacakssın
Bende evde yapıyorum ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum doktora da sormakda fayda var tabiki birde sütü güvendiğin yerden alıyorsan hiç sıkıntı olacağını sanmamGünaydın kızlar. Dün gece kafama bisi takıldı. Yoğurdu evde ben kendim mayaliyorum. Sütü bir köyden komşudan alıyorum. Acaba o yoğurdu yemenin bir sakıncası varmı? Bi yerde pastörize edilmemiş sütten yapılan ürünleri yemeyin diyor ama sutu kaynatarak pastörize etmiş olmuyormuyuz ? Kontrolüm geldiğinde doktoruma soracağım ama fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde şunu merak ediyorum. Henüz bebeğin plesentasi oluşmadığı için yediğimiz şeyler bebeğe gitmiyor dimi?
Hamilelikte özellikle üç aydan sonra sola dönük yatmalıymışız ben yeni öğrendimde Bilmeyen varsa paylaşayım dedim :)
Bende ev yogurdu kullaniyorum neden sorun olsunki eskiden paket yogurtmu varmis. Ev yogurdu cok daha sagliklidir diye dusunuyorumGünaydın kızlar. Dün gece kafama bisi takıldı. Yoğurdu evde ben kendim mayaliyorum. Sütü bir köyden komşudan alıyorum. Acaba o yoğurdu yemenin bir sakıncası varmı? Bi yerde pastörize edilmemiş sütten yapılan ürünleri yemeyin diyor ama sutu kaynatarak pastörize etmiş olmuyormuyuz ? Kontrolüm geldiğinde doktoruma soracağım ama fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde şunu merak ediyorum. Henüz bebeğin plesentasi oluşmadığı için yediğimiz şeyler bebeğe gitmiyor dimi?
Aaaa ben de geriniyorum, uykumdan uyanıyorum demek ki hamilelikten geriniyoruz ya da hamile olduğumuz için gerinirken uyanıyoruz bilemedim ama yalnız olmadığıma sevindim :) sola yatınca kan dolaşımı daha rahat oluyormuş o yüzden sola yatın diyorlar, hatta bebişler biraz daha büyüdüğünde yemeklerden sonra sola uzanınca bebeği daha çok hissedebilirmişiz:)Nedeni ne peki canım :)
Birde.benn nedense uyurken falan gerinesim geliyo. Farkedince duruyorum ama bişey olacak diyede korkuyorum açıkçası
Bende onu sorguluyorum aslında. Açık süt hamilelikte sakıncalımı bunu bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Şişe günlük sütlerle yapılan ev yogurdunda problem yok onu biliyorum. Ama açık süt hayvansal bakteri içerebilir ve bu bakteriler bebekte bi sendroma neden oluyormuş. Kaynatınca sorun ortadan kalkıyormu bunu öğrenmek istiyorum aslinda. Yoksa hazır yoğurtları yoğurttan bile saymıyor uzmanlar.Bende ev yogurdu kullaniyorum neden sorun olsunki eskiden paket yogurtmu varmis. Ev yogurdu cok daha sagliklidir diye dusunuyorum
Sola yatınca kan akışı hızlanıyor bebeğe daha fazla kan gidiyor baskı olmadığı için :)Nedeni ne peki canım :)
Birde.benn nedense uyurken falan gerinesim geliyo. Farkedince duruyorum ama bişey olacak diyede korkuyorum açıkçası
Kaynatılan birşeyde bakteri olamaz ki. 70 derece üstüne çıkan herşeyde mikroplar ölür canım ben günlük şişe süt veriyorum kuzuma ama bence o da süt tozunda yapılıyor. En faydalısı açık sütü iyice 2-3 taşım kaynatıp ev yoğurdu yapmak.Bende onu sorguluyorum aslında. Açık süt hamilelikte sakıncalımı bunu bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Şişe günlük sütlerle yapılan ev yogurdunda problem yok onu biliyorum. Ama açık süt hayvansal bakteri içerebilir ve bu bakteriler bebekte bi sendroma neden oluyormuş. Kaynatınca sorun ortadan kalkıyormu bunu öğrenmek istiyorum aslinda. Yoksa hazır yoğurtları yoğurttan bile saymıyor uzmanlar.
Nedeni ne peki canım :)
Ben de evde mayalıyorum. Ama bayağı uzun kaynatıyorum sütü. Bu şekilde vitaminleri de ölüyor diyorlar ama yapacak bir şey Yok.Günaydın kızlar. Dün gece kafama bisi takıldı. Yoğurdu evde ben kendim mayaliyorum. Sütü bir köyden komşudan alıyorum. Acaba o yoğurdu yemenin bir sakıncası varmı? Bi yerde pastörize edilmemiş sütten yapılan ürünleri yemeyin diyor ama sutu kaynatarak pastörize etmiş olmuyormuyuz ? Kontrolüm geldiğinde doktoruma soracağım ama fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde şunu merak ediyorum. Henüz bebeğin plesentasi oluşmadığı için yediğimiz şeyler bebeğe gitmiyor dimi?
Canım bu süt işini kızımda çok araştırmıştım. Hazır süt ve yoğurtların hastalıkların başını çekiyor maalesef. Brucella tarzı hastalıklar çiğ sütten yapılan peynirlerden ya da çiğ sütten bulaşıyor. Kaynatılan sütten mikrop bulaşma ihtimali sıfırdır.Kızlar bugünde süt konuşmuşsunuz ben de naçizane bildiklerimi söyleyeyim. Açıkta satılan süt kaynağını biliyorsanız eğer evet güvenlidir sağlıklıdır için içirin. Kaynağını bilmekten kastımda sağılan ineği biliyor olmak, ineğin aşılanma durumu veteriner kontrolleri usulüne uygun yapılıyorsa güvenlidir diyebiliriz ama burda %100 güvenli olduğu anlamına ne yazıkki gelmiyor. Maalesef pastorizasyonla kaynatmak aynı şeyler değil. Pastorizasyonda ısı biran da çok yüksek derecelere çıkartılıyor evde ulaşamayacağınız dereceler bunlar ve sonra birden soğutuluyor işlem basit olarak böyle. Evde kaynattıgınız sütteki bakterileri öldürmeniz mümkün değil ne yazıkki. Bu bakterilerin en sıkıntılısı da burucella dediğimiz hastalığa sebep olan barsaklara yerleşen adamı mahveden tedavisinde çok ağır antibiyotik iğnelerin kullanıldığı bir bakteri. Benim şahsi tavsiyem kendim de böyle yapıyorum güvenilir bir çiftlik biliyorsanız ordan sütünüzü alın normal zamanda ama şu gebelik boyunca pastörize sütten başka birşey kullanmayın birsüre. Ben de gebelikten önce çiftlik sütü alıp evde kendim mayalıyordum kızıma da bu sütten veriyordum ama şimdi kendim için pastörize süt alıyorum doğurana kadar da böyle yapıcam daha güvenli olduğu için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?