2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Spinal, genel anestezi, epidural ne ne demek nasıl oluyor hangisi avantajlı vs hicbir fikrim yok ilk doğumum olacak ve şu an korkuyorum bile araştırmaya doğum anı gelince nasıl olacak acaba Rabbim hepimizn doğumunu en güzel en rahat ve kolayından nasip etsin

şimdi spiral mekanik bir koruma sağlar yani rahim içinde tıkaç görevi görür tüplerin girişini kapatır spermin yumurtaya geçişini engeller böylece gebe kalmamış olursun.hap gibi iğneler gibi hormonal koruma sağlamaz,o sebeple de genelde altta yatan başka bir sebep yoksa spirali çektiğin an kadın ilişkiye girsin yumurtlama günüyse eğer o gün daha gebe kalır. şimdi eğer sen spirali çıkarttgıın ay gebe kaldıgını söylüyorsan ozaman tam demekki yumurtlama tarihine denk bi zamanda çıkartmışsındır.ultrasonda ki geriliğin sebebi spiralle alakalı olabilir de olmayabilir de.sonuçta ordan yabancı bir madde çıkartıyorlaar bu içerisinin doğal ortamını biraz bozdugu için spermler yumurtaya geç ulaşmış olabilir ya da döllenme olmuştur ama bebek rahme geç tutunmuştur. bunların çok ta bir önemi yok cünkü ultrasındaki bu 7-10 gnlük farklar çok önemsenmiyor. sen dogumunu ya da haftanı yıne son adet tarihine göre hesaplayacakssın

Yhaaa cok tatliiii benimde bi sennki kadar var 3 uz hamileyim acaba ondan mi yoksa benmi kiloluyum diyorum.sen zayifsin ama gobusun var demek ic karnn dar ama yinde cok tatli bunlar rabbim tamamina erdirir insallah
Ayyy tesekkür ederim canım. Amin İnsallah. Sağ salim alırız kucağımızaa. Üçüz müüüü ayy masallah canım benim. Rabbim üçünü de nasip etsin sağ salim :)

Teşekkür ederim tatlım çıkartır çıkartmaz kalmışım evet tamda yumurtlama zamanimdi hemen kalmam derken kalmisim kismetimde böyleymiş :)

Günaydın kızlar. Dün gece kafama bisi takıldı. Yoğurdu evde ben kendim mayaliyorum. Sütü bir köyden komşudan alıyorum. Acaba o yoğurdu yemenin bir sakıncası varmı? Bi yerde pastörize edilmemiş sütten yapılan ürünleri yemeyin diyor ama sutu kaynatarak pastörize etmiş olmuyormuyuz ? Kontrolüm geldiğinde doktoruma soracağım ama fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde şunu merak ediyorum. Henüz bebeğin plesentasi oluşmadığı için yediğimiz şeyler bebeğe gitmiyor dimi?

Bende evde yapıyorum ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum doktora da sormakda fayda var tabiki birde sütü güvendiğin yerden alıyorsan hiç sıkıntı olacağını sanmam
Satın yoğurdu da sutude severek yiyip icemiyorum.

Hamilelikte özellikle üç aydan sonra sola dönük yatmalıymışız ben yeni öğrendimde Bilmeyen varsa paylaşayım dedim :)

Nedeni ne peki canım :)
Birde.benn nedense uyurken falan gerinesim geliyo. Farkedince duruyorum ama bişey olacak diyede korkuyorum açıkçası

Bende ev yogurdu kullaniyorum neden sorun olsunki eskiden paket yogurtmu varmis. Ev yogurdu cok daha sagliklidir diye dusunuyorum

Birde.benn nedense uyurken falan gerinesim geliyo. Farkedince duruyorum ama bişey olacak diyede korkuyorum açıkçası
Aaaa ben de geriniyorum, uykumdan uyanıyorum demek ki hamilelikten geriniyoruz ya da hamile olduğumuz için gerinirken uyanıyoruz bilemedim ama yalnız olmadığıma sevindim :) sola yatınca kan dolaşımı daha rahat oluyormuş o yüzden sola yatın diyorlar, hatta bebişler biraz daha büyüdüğünde yemeklerden sonra sola uzanınca bebeği daha çok hissedebilirmişiz:)

Bende ev yogurdu kullaniyorum neden sorun olsunki eskiden paket yogurtmu varmis. Ev yogurdu cok daha sagliklidir diye dusunuyorum
Bende onu sorguluyorum aslında. Açık süt hamilelikte sakıncalımı bunu bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Şişe günlük sütlerle yapılan ev yogurdunda problem yok onu biliyorum. Ama açık süt hayvansal bakteri içerebilir ve bu bakteriler bebekte bi sendroma neden oluyormuş. Kaynatınca sorun ortadan kalkıyormu bunu öğrenmek istiyorum aslinda. Yoksa hazır yoğurtları yoğurttan bile saymıyor uzmanlar.

kızlar oyle kotu ruya gordumki anlatamam. bebegim vaktinden once geliyo. daha kesesi patlamamis. hareket ediyor ben evdeyim hastane yetistirme calisiyorm ama gidemiyorum. kalbi duruyo ellerimde. ruyamda diyorum ne olur ruya olsun uyanmak istiyorum. cok kucuk felan diye. bir uyandim cok kotu oldum. kontrolumede var 9 gun nasil bekleyecegim ya hic bilmiyorum.

kizlar bende sutu aliyorum bu koyde sut sagiyolar amcamlarda alip satiyor. kaynatiyorum kaymagindan yogurdundan tatlisindan yararlaniyorum kendim yapip. kaymakdaki o lezzeti aldinimi zaten haziri daha almazsiniz bile. anne olunca insan hersey daha dogal yapmaya basliyo dediniz gibi hayvansal bajteri falan demissiniz. ama eskilerde bu sekilde beslenmemismiki

Sola yatınca kan akışı hızlanıyor bebeğe daha fazla kan gidiyor baskı olmadığı için :)

Kaynatılan birşeyde bakteri olamaz ki. 70 derece üstüne çıkan herşeyde mikroplar ölür canım ben günlük şişe süt veriyorum kuzuma ama bence o da süt tozunda yapılıyor. En faydalısı açık sütü iyice 2-3 taşım kaynatıp ev yoğurdu yapmak.

Kalbe giden ve bebeği besleyen damarlar sağ taraftaymış üstüne yatınca rahim damara baskı yapıyormuş .
Esneme hareketi bendede var unutuyorum hamile olduğumu , hatırladığımda hemen toparlanıyorum :)

Ben de evde mayalıyorum. Ama bayağı uzun kaynatıyorum sütü. Bu şekilde vitaminleri de ölüyor diyorlar ama yapacak bir şey Yok.
Brusella hastalığından dolayı uzun süre taze süte ve peynire temkinli yaklaştı herkes.
Bizim bi akrabamıza hamile iken bu hastalık bulaşmış sütten yada peynirden tam bilmiyorum. Bebeğini düşürmüş. Kendisi anlatmıştı bana. Kadının yaşı şimdi 50 den fazla hala dışardan alan sütü kullanmaz.
Kaynatılmamış sütten yapılan taze peynirler yemeyin kızlar.

Kızlar bugünde süt konuşmuşsunuz ben de naçizane bildiklerimi söyleyeyim. Açıkta satılan süt kaynağını biliyorsanız eğer evet güvenlidir sağlıklıdır için içirin. Kaynağını bilmekten kastımda sağılan ineği biliyor olmak, ineğin aşılanma durumu veteriner kontrolleri usulüne uygun yapılıyorsa güvenlidir diyebiliriz ama burda %100 güvenli olduğu anlamına ne yazıkki gelmiyor. Maalesef pastorizasyonla kaynatmak aynı şeyler değil. Pastorizasyonda ısı biran da çok yüksek derecelere çıkartılıyor evde ulaşamayacağınız dereceler bunlar ve sonra birden soğutuluyor işlem basit olarak böyle. Evde kaynattıgınız sütteki bakterileri öldürmeniz mümkün değil ne yazıkki. Bu bakterilerin en sıkıntılısı da burucella dediğimiz hastalığa sebep olan barsaklara yerleşen adamı mahveden tedavisinde çok ağır antibiyotik iğnelerin kullanıldığı bir bakteri. Benim şahsi tavsiyem kendim de böyle yapıyorum güvenilir bir çiftlik biliyorsanız ordan sütünüzü alın normal zamanda ama şu gebelik boyunca pastörize sütten başka birşey kullanmayın birsüre. Ben de gebelikten önce çiftlik sütü alıp evde kendim mayalıyordum kızıma da bu sütten veriyordum ama şimdi kendim için pastörize süt alıyorum doğurana kadar da böyle yapıcam daha güvenli olduğu için.

Canım bu süt işini kızımda çok araştırmıştım. Hazır süt ve yoğurtların hastalıkların başını çekiyor maalesef. Brucella tarzı hastalıklar çiğ sütten yapılan peynirlerden ya da çiğ sütten bulaşıyor. Kaynatılan sütten mikrop bulaşma ihtimali sıfırdır.
Pastörize dediğimiz sütler bile 80 dereceye kadar ısıtılırken biz 100 c üstüne çıkarıyoruz kaynaması için. Bu yazı tarzı çok fazla yazı makale var. Uht süt tüketmeyin zaten. Pastörize sütler bir nebze daha iyi. Faydalanmak isteyenler için paylaşıyorum.
Hazır sütler iki işlemle hazırlanır.
Bu iki işlem pastörizasyon ve UHT işlemleridir.

Pastörizasyon işlemi
Çiğ sütün, 72-80 derecede 15-16 saniye süre ile ısıya tabi tutulup kısa bir süre sonra yeniden soğutulması şeklinde bir işlemdir. Bu işlem, fabrikalarda yapılır. Böylece süt, doğal niteliklerinde değişikler oluşturmadan, hastalık yapan unsurlarından tamamen arındırılmış olur. Pastörize
sütlerin +4 derecede muhafaza edilmek şartıyla dayanma süreleri
2-3 gündür.

UHT işlemi
UHT işlemi ile sütün içindeki mikroplar temizlenir ve ömrü uzatılır. Bu işlemde çiğ süt
135-150 derecede 2-4 saniye tutulduktan sonra tekrar hızla
20 derecede soğutulur. Böylece, sütün bozulmasına neden olan ve hastalık yapan bakterilerin tamamı ortadan kaldırılmış olur. Bu işlemden geçen sütler ambalajı açılmadığı sürece oda sıcaklığında
4 aya kadar dayanır.
Özetle (1) Çiğ sütü evde
100 dereceye kadar (fokur fokur oluncaya kadar) kaynatanlar için zararlı mikrop sorunu yoktur.
(2) Sanayi sütü diye adlandırdığımız şişe içindeki pastörize sütleri ve UHT denilen kutu içinde satılan uzun ömürlü sütleri tüketecekler için mikrop sorunu yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…