- 2 Haziran 2016
- 359
- 492
- 103
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.401
Kalbe giden ve bebeği besleyen damarlar sağ taraftaymış üstüne yatınca rahim damara baskı yapıyormuş .
Esneme hareketi bendede var unutuyorum hamile olduğumu , hatırladığımda hemen toparlanıyorum :)
Aklımda bulunsun :) iyi oldu öğrendiğimiz. Herinme ihtiyacı olmazdı bende ama demekki gebelikten galiba :)Aaaa ben de geriniyorum, uykumdan uyanıyorum demek ki hamilelikten geriniyoruz ya da hamile olduğumuz için gerinirken uyanıyoruz bilemedim ama yalnız olmadığıma sevindim :) sola yatınca kan dolaşımı daha rahat oluyormuş o yüzden sola yatın diyorlar, hatta bebişler biraz daha büyüdüğünde yemeklerden sonra sola uzanınca bebeği daha çok hissedebilirmişiz:)
Bir hafta önce bende sürekli kabuslar görüyordum.kızlar oyle kotu ruya gordumki anlatamam. bebegim vaktinden once geliyo. daha kesesi patlamamis. hareket ediyor ben evdeyim hastane yetistirme calisiyorm ama gidemiyorum. kalbi duruyo ellerimde. ruyamda diyorum ne olur ruya olsun uyanmak istiyorum. cok kucuk felan diye. bir uyandim cok kotu oldum. kontrolumede var 9 gun nasil bekleyecegim ya hic bilmiyorum.
Aslında hergün en az bir bardak içen ben korkumdan haftada bire indirdim. Yada açık çay tercihim en fazla beş bardak. Türk milleti olarak vaz geçmek çok zor. Kahve hadi neyse de çaydan vazgeçmek...Türk kahvesini niye yasaklıyorlar günde 1 fincan içsek ta güzel olurdu
Ayy sorma hamile kalmadan önce her gün kahve keyfi yapıyordum. Çok büyük boşluk oldu benim için. çok üzücü bir durum..Türk kahvesini niye yasaklıyorlar günde 1 fincan içsek ta güzel olurdu
Bu iş beni hep muallakta bırakmıştır, yazılan birbirinden farklı şeyler var, pastörizasyonun kaynatma kadar hızla soğutma uygulaması da barındırıyor olması beni bir nebze daha güvende hissettiriyor. Aman başımıza bir iş gelmeden doğuralım da ben peynir falan da yemem yaniCanım bu süt işini kızımda çok araştırmıştım. Hazır süt ve yoğurtların hastalıkların başını çekiyor maalesef. Brucella tarzı hastalıklar çiğ sütten yapılan peynirlerden ya da çiğ sütten bulaşıyor. Kaynatılan sütten mikrop bulaşma ihtimali sıfırdır.
Pastörize dediğimiz sütler bile 80 dereceye kadar ısıtılırken biz 100 c üstüne çıkarıyoruz kaynaması için. Bu yazı tarzı çok fazla yazı makale var. Uht süt tüketmeyin zaten. Pastörize sütler bir nebze daha iyi. Faydalanmak isteyenler için paylaşıyorum.
Hazır sütler iki işlemle hazırlanır.
Bu iki işlem pastörizasyon ve UHT işlemleridir.
Pastörizasyon işlemi
Çiğ sütün, 72-80 derecede 15-16 saniye süre ile ısıya tabi tutulup kısa bir süre sonra yeniden soğutulması şeklinde bir işlemdir. Bu işlem, fabrikalarda yapılır. Böylece süt, doğal niteliklerinde değişikler oluşturmadan, hastalık yapan unsurlarından tamamen arındırılmış olur. Pastörize
sütlerin +4 derecede muhafaza edilmek şartıyla dayanma süreleri
2-3 gündür.
UHT işlemi
UHT işlemi ile sütün içindeki mikroplar temizlenir ve ömrü uzatılır. Bu işlemde çiğ süt
135-150 derecede 2-4 saniye tutulduktan sonra tekrar hızla
20 derecede soğutulur. Böylece, sütün bozulmasına neden olan ve hastalık yapan bakterilerin tamamı ortadan kaldırılmış olur. Bu işlemden geçen sütler ambalajı açılmadığı sürece oda sıcaklığında
4 aya kadar dayanır.
Özetle (1) Çiğ sütü evde
100 dereceye kadar (fokur fokur oluncaya kadar) kaynatanlar için zararlı mikrop sorunu yoktur.
(2) Sanayi sütü diye adlandırdığımız şişe içindeki pastörize sütleri ve UHT denilen kutu içinde satılan uzun ömürlü sütleri tüketecekler için mikrop sorunu yoktur.
Bir hafta önce bende sürekli kabuslar görüyordum.annemin deneyim ve engin düşüncelerine göre manevi olarak iki canlı olup daha saf hale geldiğimiz için kötü diyebileceğimiZ enerjiler altında kaldığımız için oluyormuşmuş böyle rüyalar falan fıstık cevşen koymayı dene bence. Belki psikolojik olabilir ama kesildi bende o rüyalar hamdolsun
Aaa birde bir komşum yalnız uyuyacağında eşinin kokusunu taşıyan bi eşyayı yanında bulundur yat dediydi. Yani doğruluğu tartışılır lakin bilemedim
Al benden de o kadar. Şu yeme içme meselesi beni çok geriyor. Şu haftama kadar evde mayaladigim yoğurdu yedim ama artık pastörize sütten mayalama kararı aldım. Ne olur ne olmaz.Bu iş beni hep muallakta bırakmıştır, yazılan birbirinden farklı şeyler var, pastörizasyonun kaynatma kadar hızla soğutma uygulaması da barındırıyor olması beni bir nebze daha güvende hissettiriyor. Aman başımıza bir iş gelmeden doğuralım da ben peynir falan da yemem yani
Amin amin insallahAyyy tesekkür ederim canım. Amin İnsallah. Sağ salim alırız kucağımızaa. Üçüz müüüüayy masallah canım benim. Rabbim üçünü de nasip etsin sağ salim :)
Amin canm insallah rabbim cumlemizin yavrusunu korusunHayy masallah Rabbim sorunsuz sıkıntısız kucağına almayı ucunu birden nasip etsin
Peynir yapmak yogurt kadar basit degil tehlikelidir bu yuzden ev yapimi peynir yemiyorum ama yogurtta sorun olmaz süt kaynıyor zatenBende onu sorguluyorum aslında. Açık süt hamilelikte sakıncalımı bunu bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Şişe günlük sütlerle yapılan ev yogurdunda problem yok onu biliyorum. Ama açık süt hayvansal bakteri içerebilir ve bu bakteriler bebekte bi sendroma neden oluyormuş. Kaynatınca sorun ortadan kalkıyormu bunu öğrenmek istiyorum aslinda. Yoksa hazır yoğurtları yoğurttan bile saymıyor uzmanlar.
Ayyy benimde yarin kontrolum var ayni senn gibiyimYarın doktora gidicem inşallah tatlisimi merak ediyorum nasıl bişey oldu acaba
Kontrolüm.yok aslında devletteki kontrol 26 sında fakat birde öle gitmek istiyorum çünkü devletteki Lee monitörü çevirip gösterme zahmetinden bile bulunmuyor çok çok.memnun kalırsam.ozele devam edebilirimAyyy benimde yarin kontrolum var ayni senn gibiyim
Ouyy Benim de yarın kontrolüm var saat 4te. Sanki ilk kontrolümmüş gibi heyecanlıyımKontrolüm.yok aslında devletteki kontrol 26 sında fakat birde öle gitmek istiyorum çünkü devletteki Lee monitörü çevirip gösterme zahmetinden bile bulunmuyor çok çok.memnun kalırsam.ozele devam edebilirim
Ozeli bu yuzden seviyorum para veriyosun tamm ama aklinda suphe kalmiyo doya doya goruyosun en cok bu ozelligni seviyorum.ben bu hamileligimde hic devlete gitmdm hep ozelKontrolüm.yok aslında devletteki kontrol 26 sında fakat birde öle gitmek istiyorum çünkü devletteki Lee monitörü çevirip gösterme zahmetinden bile bulunmuyor çok çok.memnun kalırsam.ozele devam edebilirim
Ouyy Benim de yarın kontrolüm var saat 4te. Sanki ilk kontrolümmüş gibi heyecanlıyımbende güzel bir fötosunu bekliyorum bu sefer şöyle kollu bacaklı
Vallahi çok heyecanlı bı süreç unutmuşum bu heyecanlarıOuyy Benim de yarın kontrolüm var saat 4te. Sanki ilk kontrolümmüş gibi heyecanlıyımbende güzel bir fötosunu bekliyorum bu sefer şöyle kollu bacaklı
Aynen öyle doktora diyorum ki hocam.kalbi kaç atıyo 80 90 100 atıyo diye dalga geçti napicakmisim kac attığını atması gerektiği kadar atiyomus çok sinir oldum ya devlete gidicem yine ama ayrı bir devlete :)Ozeli bu yuzden seviyorum para veriyosun tamm ama aklinda suphe kalmiyo doya doya goruyosun en cok bu ozelligni seviyorum.ben bu hamileligimde hic devlete gitmdm hep ozel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?