2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba, ben bugün iğnemi yazdırmak ve bebeğimi girmek için devlet hastanesine gittim. Dr 11+5 görünce ultrasonda ense kalınlığına baktı 1.1 çıktı. 2 tüp de kan verdim. Sonuç 15-20 gün sonra çıkar dediler.
Aslında 4 kasımda ben kendi doktoruma gideceğim ikili testi o yapacaktı. Böyle bir durum gerçekleşti kendiliğinden. Ikili testin yapıldığı yer önemli midir? Ben kendi doktoruma tekrar yaptırmalı mıyım? Devlet hastanesindeki sonuç yeterli ve güvenilir midir? Kafam karıştı biraz. Sizin fikrinizi öğrenmek istedim.

Benimde düşüktü 3 hafta önce tahlil yaptırdığımda 0,018 di. Ama dr um 4 aydan sonra düşük olursa o zaman sıkıntı olur. İlk 3 ay bebek kendi troidini üretemediğinden anneden aldığı için düşük olması normal dedi. 10 gün sonra tekrar randevum var düşük ise dahiliyeye yönlendirecek. Bence sizde telaş yapmayın bir dahaki randevunuz da tahlil yaparsa sorarsınız.

Canı gönülden İnşallah sende kafan rahat olacağı bir yaşantin olsun. Çok zor dinlenememek.

Tsh için tekrarmı kan veriyoruz bana önceden bakmıştı sonra yinemi bakıyorlar, bu benim uyuşuk dr niye hiç bişey yapmıyo

Bi dönem bende de feci oldu. Gaviscon tek kurtarıcım oldu. Kafana dikiyodum resmen gavisconu. Zaten gebelikte en güvenilir ilaç kategorisinde. Serbest yani. İçebilirsin canım.

Canım boşuna gidip özelde para harcama. Ben yaptırdığıma bile pişmanım. Çünkü %100 sonuç değil. %80 doğru sonuç çıkıyor. Olduda yanlış çıktı %20 lik kısıma denk geldin. Ya aldırıcaksın belki hasta bile değil bilmeden yada geri kalan aylar hep ağlamaklı geçicek. Allahım verdiyse nasip ettiyse öyle yada böyle başım üstüne. Devlet hastanesi yapmış ne güzel bedavadan hiç para harcama özelde. İnan hiçbi fark yok. Ense kalınlığı ölçülüp yine kan alıncak. İnş güzel sonuçlar alırsın.

bu testleri amerikada direk her hamileye oneriyorlar. Ikili test down sendromu yakalama orani %70 bu testlerde %99 diger tum anomolileri %97uzeri dogru tahmin edermis. Ama siz yine doktoruza sorun embriyo testleri ile ayni sonucu veriyorsa gerek you.

kizlar balik yagi ne zaman kullaniliyor? doktorum vermedi bende sormayi unuttum.kizimda 10haftamdan baslamisdim.pek balik sevmedigim icin balik yagi sart
yemek gibi istediginiz zaman kullanabilirsiniz. Ben hamilelelikten once ve Ilk haftalar kullanilaniyordum. Midemi bulandiriyor icin biraktim. Bir iki haftaya yine baslarim umarim

esimde bir cok sorun vardi, ivf siz olmaz diye doktorun beni aglattigi gun ben aslinda supriz hamile kalmisim. Supriz bebek mi diyolar, evet diyorum :)

Kızlar ilk uç ay yedim şimdi diyetisyene gitsem en azından bir iki kilo veremezmiyim sakıncalı olurmu acaba çok canım sıkılıyor varmı fikriniz
4 kilo aldim. Mecburen gidecegim. Goguslerim bir beden buyumus 34c ydim ama zor dolduruyordum 34 d olmusum ve tasiyorlar Aynen bunun gozleri gibiler. Kesin bir kilo goguslere gitti.

benimde oluyor. Talcid kullanmak serbest diye biliyorum. Ama doktorunuza danisin

Ay bu doktorların aynı konuda farklı farklı konuşmalarına sinir oluyorum
Kendi doktoruma gösteremedim aynı hastanede başka doktora gittim az önce Ben odaya girer girmez hemen hemen dahiliye doktoruna git bu sonuçlar çok feci dedi
Tsh 0.003, FT3 ve FT4 de (bunlar da ne demekse) yüksek çıkmış
Kadın gece gece beni panikletti Yarın dahiliye doktorundan randevu aldım bakalım

Canim 2 yudum sut ic hemen yatistiriyor ama cok degil bir iki yudum 10-20 dk sonra tekrar olursa yine bir iki yudum al cok yatistiriyor. Ama cok icince bi anda bir bardak falan fayda etmiyor

Canim ben 12 yildir tsh sorunum var genelde yuksek cikar endokrin uzmanina gidiyorum benim de gebeligin basinda yuksekti bi dengeledi 3 aydir masallah iyi endokrin uzmanina git derim kadin dogumcular ilacin dozajindan anlamiyor hatta bezmi alem vatanda muzaffer ilhan bey var cok iyidir yard.doc mesai disi 70 tl ucreti siddetle oneririm bana o care buldu ne proflar gezdim

Canim merhaba daha once bununla ilgili bir paylasim yapmistim .Benimde tsh 0.46 cikmisti.bu sonucun uzerine serbest t3 've serbest t4 degelrlerine baktirmami soylemisti doktor.gercekten tiroidde problemmi var
Canim t3 ve t4 tsh taki duzensizligin hangisinden kaynakladigini bilmek icin olculuyor.hamileligin ilk uc ayinda tsh hizli calisiyor gibi gorulebilirmis.yani kandaki hcg hormonu bi cesit tsh i baskilarmis.sayet t3 've t4 normal cikarsa.senin t3 t4 kac cikmis.bide daha once yazmistim ama hatirlatmak isterim.tsh sayisal olarak az cikarsa tiroid hizli calisiyor ,sayisal olarak yuksek cikarsa dusuk calisiyor demekmis.benimde ilk haftalarda tsh 0.46cikmsiti digerleri normal for degerdeydi.onikinci haftada bi daha bakalim dedi dr bugun yaptirdim.tsh 1.14 olmus.

Aynısını bende yaşadım. Acile gitmiştim devlet hastanesine orda yaptılar tahlili. Bana hemen git dedi hatta akşam 7 de gitmiştim şimdi bulabilirsen dr hemen git dedi devlet hastanesindeki. Aha dedim heralde ölüyorum. Elim ayagım koyverdi. Sonra kendi dr uma gittim İlk aylar normal dedi coğu gebede olur dedi beni çok sakinleştirdi. Şuan hiç telaş yapmıyorum. Benim ablamın dr u hamileyken kafana taş düşse hamilelikten bilceksin telaş yapmıcaksın demiş. Şuan hep onu düşünüyorum. Daha rahat olmaya çalışıyorum. Kafaya takmak daha zararlı. Telaş yapma sakın. Allahın izniyle bişicik olmaz.

Demiştim sana canım okadar araştırdım ki bu konuyu doktoram var

Canim 2 yudum sut ic hemen yatistiriyor ama cok degil bir iki yudum 10-20 dk sonra tekrar olursa yine bir iki yudum al cok yatistiriyor. Ama cok icince bi anda bir bardak falan fayda etmiyor

Sağol canım sütü denicem. Daha hiç içmeye başlayamadım içim almıyo ama yudum yudum deneyim inşallah iyi gelir.

Tsh için tekrarmı kan veriyoruz bana önceden bakmıştı sonra yinemi bakıyorlar, bu benim uyuşuk dr niye hiç bişey yapmıyo
Dr um 3 hafta önce baktıgında düşük çıkınca bidaha bakarız 3. Ay bitince dedi. 3 ay bitti bidaha ki randevuda bakar heralde.

Benim dr a saydırıyordum tam açıkladığın iyi oldu :) sağol canım

Canım istanbulda yaşamıyorum ki Yaşadığım yerde de zaten iki özel bi devlet hastanesi var birkaç dahiliye var yani Bu endokrin uzmanı dediginiz dahiliye doktoru değil farklı bir uzmanlık alanı mı?

Can'ım bu yazdığını gördüğüm iyi oldu. Benim dr um da bezmi alem de. Geçen hafta benim de düşük çıktı tsh. Doktorum panikledi bu önemli niye düştü böyle falan dedi testi tekrarladı. İlaçlık bi durum yok şuan iki hafta sonra tekrar bakalım endokrine sevk etmemiz gerekebilir dedi.
Doktor ismini burda görmek iyi oldu. Ona giderim ben de inş gerek kalmaz tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…